Hem > Mr RAW Regerar > Wrestling eller Entertainment?

Wrestling eller Entertainment?

Är Vince McMahon tokig, eller är han ett geni? Ja, det är frågor som är svåra att besvara. Enklast vore nog att svara ja på båda. Tokig, javisst, men ändå genial! Hans senaste utspel om ordet wrestling och distanseringen ifrån just ordet wrestling får en dock att börja tvivla på det senare, och kanske luta mer åt det första. Och då menar jag verkligen luta, typ nästan tippa över!

En kort resumé: Vince har bestämt sig för att distansera sig från ordet wrestling och sagt att man istället ska använda sig av ordet entertainment. Och entertainment är som vi alla vet det engelska ordet för underhållning. Brottarna, eller wrestlers, ska nu alltid refereras till WWE Superstars och de ska inte längre brottas, de ska underhålla. Jag kan köpa det där med WWE Superstars, det låter ”stort” och häftigt och är definitivt något som publiken kan köpa och jag kan till och med förstå varför. Men, entertainment? Självklart är det något man förknippar med själva namnet på företaget, även om jag alltid föredragit Federation, men det kan samtidigt skyllas på min begynnande senilitet och ovilja till förändringar. Förändringar kan vara av godo, även om jag är för gammal för att verkligen vilja inse detta. Men att helt droppa wrestling och ta bort World Wrestling Entertainment och istället bara säga WWE, ja, då tycker jag att måttet är rågat. Och att sedan inte ens få säga ordet wrestling, det som WWE Superstars bevisligen utför (även om det nuförtiden bara är en bråkdel av sändningarna), då börjar det nästan bli löjeväckande. Hur många tror att publiken kommer att köpa detta? Tänk som jämförelse att Manchester United eller Barcelona F.C skulle få för sig att sluta kalla det deras lag gör för fotboll och istället kalla det för underhållning? Tänk att de inte längre hade fotbollsspelare utan istället kallade alla, även de som sitter på bänken och knappt får lufta tårna på en säsong, för superstjärnor? Jag är nog ganska säker på att publiken skulle sparka bakut!

Det kanske är här som Vince McMahon möjliga genialitet kommer på tal. Visst är wrestlingfans, eller entertainmentfans som det nu bör heta, ganska så fanatiska men inte i jämförelse med fotbollssupporters. Kanske är det så att publiken, eftersom vi ändå pratar om ett slags monopol (jag är fullt medveten om TNA, ROH etc), sväljer det här med hull och hår. Kanske är det så att vi om fem år aldrig kommer höra ordet wrestling längre i samband med WWE. Ja, jag tror faktiskt att det är en möjlighet att så sker men jag är absolut inte för det. Men, vem lyssnar på en gammal wrestlingfanatiker som nästan autistiskt vägrar acceptera förändringen? Ja, troligtvis inte Vince i alla fall, han har i alla tider vetat var pengarna finns att tjäna och jag hoppas för hans, och min skull, att han ändå lyckas så att jag får titta på min wrestling, även om den nu inte kommer att heta det längre!

Vad tycker ni läsare, är han ett geni eller är han galen och kommer det här att ändra er syn på själva underhållningsformen?

Förresten, Mr RAW vs Sebbe, 2-0!

Annonser
Kategorier:Mr RAW Regerar
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: