Hem > Sebbes Hörna > Impact 2011-05-05

Impact 2011-05-05

Impact 2011-05-05

– Mike Tenay & Tazz kommenterar.

– Hulk Hogan, Immortal och Sting i ringen. Vadå, förväntade du dig en match? Hulk vill veta vem som är The Network (tydligen läser han inte Observer) och Sting säger att HON kommer att visa sig nästa vecka. Det blir gängslagsmål som slutar med att Robert Roode och Hulkster munhuggs. Roode säger att Hulk var hans inspiration att bli wrestler back in the day men skillnaden mellan de båda är att Roode kämpar medan Hulk har fått allt. Jag visste att Roode var bra på micken, men det här var RIKTIGT bra. Han pratar inte som en wrestler utan som en normal PISSED-OFF person vilket gör det han säger ännu trovärdigare. Roode säger att Hulk har stulit och våldtagit förbundet, och att Jay Lethal kämpade länge och väl men ändå fick kicken medan Hulk glider runt och tjänar pengar på att inte göra något. Roode lovar förändring nästa vecka! Bra promo.

– Backstage: Jeff och Karen pratar med en nyduschad Angelina Live, som tydligen redan är sminkad även om hon fortfarande har handduken om sig. Karen VET att det är Love som är Kurts älskarinna och har ett erbjudande till henne hon inte kan motstå.

– Matt Hardy är kallblodig. Den mannen tröttnar aldrig på att prata om sig själv. Han tänker ringa ”någon speciell” som ska tagga med honom mot Beer Money för Tag-bältena på Sacrifice. Givetvis ska vi tro att det är Jeff Hardy, men eftersom de inte går ut med namnet blir det någon annan, och när matchen väl börjar har folk redan betalt galan.

– Suicide vs. Sangrieto (Amazing Red).
TNA döljer inte att de är WWEs efterblivna kusin från landet. Är förvånad över att de inte döpte honom till Cin Saras. Vår nya bekantskap tar över med en headscissors men fälls på apronen så Suicide får ett nearfall. Dropkick in i hörnan ger två. Tazz döper om Sangrieto till Sangria för det är lättare att säga. Sangrieto får två med en headscissors från repen innan en springboard-stunner avslutar efter 4:03. Ingen dålig match, men den uppenbara rip-offen av Sin Cara ger en dålig eftersmak, speciellt så här snart efter dennes debut i WWE. **

– Backstage: Hulk och Eric diskuterar om The Network kan vara Ric Flair, men kommer fram till att det nog inte kan vara det.

– Hernandez, Anarquia och brudarna i ringen. De tänker ta över USA och firar med de spanska kommentatorerna innan den ene (Willie Urbina) slås ner eftersom han är Puerto Rican och när de ska ge sig på Hector kutar INK Inc in och räddar för att starta fejden.

– TNA TV-champ Gunner & Bully Ray vs. AJ Styles & Christopher Daniels.
Storyn är att Bully är rädd för Styles och därför bara vill möta honom vid garanterad överläge. Facen dubbelteamar Gunner med en Sweet & Sour innan Bully tjuvslår Daniels som blir face-in-peril. Het tag, rensning, Pelé-kick, men Bully knuffar honom så han missar en springboard. Julgransplundring slutar med Bully och Styles i ringen då Tommy Dreamer kutar in och vänder heel genom att piledriva Styles för en draw efter 4:06. Yes, för det är precis den toppheel vi behöver. *

– Backstage: Dreamer är förbannad, förmodligen för att han på något sätt TVINGADES vända mot Styles.

– Backstage: Styles är helt okej efter piledrivern och säger att han vill ta reda på varför Dreamer gjorde som han gjorde då inte tror att Dreamer gjorde det av egen fri vilja.

– Backstage: Bully berättar för Matt Hardy att han fick Dreamer att göra som han gjorde för att kunna stanna i förbundet.

– Backstage: Winter ger Love piller och säger att hon snart inte behöver dem längre.

– In-ring med Jeff och Karen. Publiken chantar ”SLOPPY SECONDS” vilket är det bästa med hela segmentet. De kallar in Velvet Sky som inte har en aning om vad de snackar om. ”I have no idea what you are talking about, Karen.” Brudarna bråkar en stund en Karen noterar att vi har Winter & Love vs. Sky i en handikapp-match. Kurt kommer in och säger att det är en mixad tag-match med Kurt & Sky vs. Jeff, Winter & Love istället. Men yippie. Vi får veta att Kurts älskarinna inte visar sig förrän nästa vecka.

– Backstage: Murphy och Rob Terry vill ta hand om Kurt Angle men Bischoff är på dåligt humör (han gillar inte att Kurt bokar matcher hela tiden) och bokar dem mot varandra istället. Oh, goody, jag predictar 12,5 i rating. Bischoff säger att förloraren får kicken. Inget är så bushleague som att boka en ”förloraren får sparken”-match gratis på TV utan uppbygge mellan två jobbers.

– Backstage: Crimson letar efter Samoa Joe och skriker ”Joe, come out and play!” vilket egentligen ska vara ”Come out TO play” hur konstigt det än ska låta (om det är så att han citerar Warriors).

– Rob Terry vs. Murphy.
Terry är stor och… ja, det är hans enda talang. När det mesta brottningsskickliga han gör är tacklingar i hörnan är det illa. Murphy gör comeback då han fintar sig ur en charge och slammar ner honom. Murphy tar matchen så seriöst att han tycker det är lämpligt att posera en stund. Flygande clotheline sätter upp whatever som vänds till backdrop och Terry gör comeback med en spinkick och powerslam för tre efter 3:18 vilket är 3:00 för mycket. 1/4*

– Backstage: Eric recenserar föregående match: ”That was bad bro, BAD!” och Hulk undrar varför någon bryr sig om att ens brottas för en plats i Immortal. Och folk säger att Hulk och Eric inte bygger upp TNA bra!

– Backstage: Crimson hittar Joe och säger att han tänker spöa honom nästa vecka.

– Knockout-champ Mickie James vs. Miss Tessmacher.
Titelmatch, dessutom James första sådan sedan hon vann titeln på Lockdown. James får sin skadade vänsterarm bearbetad, varannan damernas och victory-roll ger Tessmacher två. Några minuters nybörjarwrestling från Tessmacher slutar med att James gör comeback med en neckbreaker och hoppande DDT som avslutar efter 3:51. Syntes lång väg att Tessmacher inte kan brottas så det var en noga planerad match som inte flöt på bra utan tvärtom kändes väldigt hackig. DUD

– Madison Rayne (med Tara) dyker upp och önskar en returmatch på Sacrifice. James accepterar men vill att Raynes också sätter något på spel (James satte sitt hår på spel på Lockdown) och Rayne låter henne välja själv. James väljer att Tara ska få gå fri om James vinner på PPVn. Rayne accepterar.

– Backstage: Generation Me (fejdade de inte förra veckan?), Brian Kendrick och Amazing Red kräver att få snacka med Eric då de kräver att Jay Lethal ska få komma tillbaka och att de tar X-Divisionen på allvar. Bischoff säger att han tar deras karriärer på allvar men säger att de måste växa några decimeter för att få pusher. Ja, han sa så. Nu måste de dessvärre gå för han ska kunna fika färdigt. TNA: WE ARE WRESTLING!

– Sting och RVD hypar sin match på Sacrifice.

– Kurt Angle & Velvet Sky vs. Jeff Jarrett, Angelina Love & Winter.
Tenay kallar Jarrett för ”Big Daddy Jeff”, eftersom det tydligen ökar ens workrate att skaffa ett smeknamn som för tankarna till Kevin Nash. Karen distraherar Sky som blir face-in-peril. Dubbel suplex medan publiken chantar efter Angle, men jag är osäker på om det är Kurt eller att de hellre vill se såpoperan utvecklas än ren brottning. Kurt taggas in för ett fartfyllt segment där han gör en fin belly-to-belly på Jeff (killar vs. killar och brudar vs. brudar) innan Jeff kontrar med en DDT. Men detta stör inte Kurt, som direkt gör comeback med en Anglelock. Karen försöker hjälpa Jeff men dras in i ringen tillsammans med honom. Sky teasar att ge Karen stryk innan heelbrudarna räddar. Sky dubbel-DDTar båda två och pinnar Winter efter 4:35. Förvånansvärt bra match där alla visade sig från sin bästa sida. Dock kanske man inte kan avgöra det efter en sådan kort match, men det var rätt tänkt att inte boka den längre. Speciellt inte eftersom vi kommer få ytterligare Angle-Jarrett-matcher. Efter matchen säger Kurt att hans kollega (inte älskarinna) kommer att dyka upp nästa vecka för att konfrontera Karen medan Kurt spöar Jeff. **

– Random backstagetankar med Hulk och Eric innan de ser att någon har skrivit ”YOU’RE NEXT” på Erics bil och Hogan tror att Goldberg ligger bakom. Intressant (och som vanligt oerhört korkat) av TNA att namedroppa Goldberg som aldrig i livet tänker börja i förbundet, vilket bara får upp förväntningarna på vem den hemliga Network-killen (eller tjejen) kan vara. De åker iväg och Red, Kendrick och Generation Me står och garvar åt dem, och tycker att de är idioter som tror att det var Goldberg som låg bakom.

SLUTSATS: Jag vet inte hur spexigt en heel Tommy Dreamer är, och en Styles-Dreamer-fejd såg vi förra året. Blir lite väl mycket tjafs om vem/vilka The Network är då jag tror vi har kommit förbi det stadiet för längesedan då vi brydde oss om hemliga höjdare. WWEs MAGM är inte bra det heller, något jag gärna vill påpeka så jag inte får kommentarer som att ”WWE gör minsann samma sak”. Att WWE bokar sopigt med MAGM gör inte att version är bättre. Uppfriskande att se ett program där man inte skohornade in alla stjärnorna (Matt Hardy, Sting, RVD, Ric Flair, Mr. Anderson) utan lät de som bokades bokas bra istället utan att det ska kännas stressande.

(Den här recensionen skrevs 2011-05-06.)

Annonser
Kategorier:Sebbes Hörna
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: