Hem > Allt, WWE SDL 2020 > SDL 2020-06-05

SDL 2020-06-05

SDL 2020-06-05

– Bandat 2020-05-26.

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Jeff Hardy kommer in för det minst trovärdiga skådespeleriet jag sett sedan Nattbuss 807. Han hade kunnat säga att han är en människa utan att jag hade trott honom. Materialet är väl en smula bättre men inte mycket. Det blir extra pinsamt när han gör en konstpaus för att invänta ”spontana applåder” som uteblir innan någon kommer på att de måste applådera och då kommer det en liten skur. Dock tillräckligt långt efter konstpausen att det blir konstigt. Han är helt oskyldig till påkörningen av Elias förra veckan även om han haft bekymmer med substanser vilket han bett sin familj om ursäkt för. Ett vittne han pratat med (är det inte övergrepp i rättssak att själv kontakta vittnen till något man är anklagad för?) säger att det inte alls var Jeff som klev ur bilen utan en kille med rött hår och rött skägg. Nu fattas det bara att han hade ”Sheamus” skrivet på tröjan också. Apropå Sheamus så kommer han in och konfronterar Jeff här. Skådespeleriet går väl inte direkt från alla utom Fredrik Dolk i Nattbuss till Marlon Brando i Gudfadern men kanske till Mikael Tornving i Johan Falk-filmerna, det vill säga en smula bättre än Nattbuss. Sheamus säger att Jeff är en yrande pundare innan Jeff flyger på honom, dock slår Sheamus tillbaka för att visa att WWE som vanligt inte kan boka babyfaces. Senare ikväll blir matchen klar till Backlash.

– Backstage: Otis och Mandy hittar King Corbins tron och kungakrona och bestämmer sig för att låna kronan en stund. En stund senare blir Corbin förbannad när han inte hittar den, och av en sjukt slumpartad händelse är Otis vs. Corbin bokad som öppningsmatchen ikväll.

1. Otis vs. King Corbin.
Mandy är med in. Kort match där Corbin vevar loss med en stol för DQ efter 4:02. Men Otis gör comeback och sänker honom med Caterpillar. Vinnare via DQ: Otis. 1/2*

– Miz & Morrison – sittandes i en vit skåpbil på parkeringen utanför PC – har planerat bus mot Braun Strowman med något i stil med Mentos i Cola, men med vatten i hans shaker istället. Det sprutar en massa. Tyvärr är det inte kreativa idéer för en målgrupp som fyllt moppe som sprutar utan för folk som fortfarande går på dagis. Miz och Morrison sitter och fnittrar som två övertrötta skoletöser och detta ska på något sätt få mig känslomässigt engagerad i deras titelmatch på Backlash. Facit: Det gör det inte.

– Mojo Rawley drar skämt om Shorty Gs storlek för att fortsätta vägen till en drös Emmy-awards nästa år innan Gable blir påhoppad av Cesaro och Shinsuke Nakamura men Kofi Kingston och Big E räddar för att sätta upp en sixman senare ikväll.

2. Lacey Evans vs. Sonya Deville.
Sonya attackerar innan deras match, ursäkta, ”competition” som Graves kalla det. De gör en schoolboy-spot där de bumpar in i domaren som lägger sig ner och tar sig för knäet. Matchen bara stannar upp och båda, speciellt Sonya, kommer ur karaktär och ser uppriktigt förvirrad ut så är rätt säker på att det var en shoot. Att det inte bortredigeras tror jag helt enkelt det beror på att tittarna inte ska undra varför det helt plötsligt är en ny domare i ringen (själv hade jag nog inte fokuserat någonting på domaren så jag tror inte ens jag hade märkt att de bytt ut domaren). Sonya gör en sorts neckbreaker via apronen jag nog inte sett förr. Lacey gör sin läckra step-up-moonsault. Mandy dyker upp på Titan-Tron för distraktion och Sonya hinner knappt kalla henne ”Barbiedocka” innan Lacey avslutar henne med Woman’s Right för tre efter 9:25. Ingen dålig match alls. Vinnare: Lacey. **

– Kayla ska intervjua Braun men dränks av grönt slime från taket. Det är såklart Miz & Morrison som gillrade en fälla för Braun men eftersom han och Kayla inte stod som tänkt var det hon som fick smällen. Eller rättare sagt slimet. Detta hade inte varit så bedrövligt om det inte vore för att detta ska hypa en match om brandets största titel. Hade de gjort såhär med 24/7-titeln hade jag inte haft något emot det eftersom det går helt i linjen med den titeln. Men Universal-bältet?

– Renee intervjuar Daniel Bryan och AJ Styles om finalen nästa vecka, en match jag trodde vi skulle få DENNA veckan. Men tror missförståndet berodde på att jag inte var tillräckligt uppmärksam förra veckan. Även zebran har sina fläckar, som Edvin säger i Full Frys. Nåväl. Bryan tänker vinna bältet och bli en fighting champion som sätter det på spel på varje SDL (bra idé i teorin, oerhört dålig i praktiken). Styles replikerar att Bryan vill ge ut matcher till höger och vänster till patrasket… och apropå att ge matcher till folk som inte förtjänar det är Styles generositeten själv och erbjuder sig att ge Drew Gulak en match här och nu bara för att visa vilken schysst kille han är.

3. Drew Gulak vs. AJ Styles.
Teknisk match som jag, och säkert alla andra, trodde Styles skulle ta hem ganska enkelt men istället blockerar Drew en Styles Clash och rullar upp honom med en jackknife-brygga för tre efter 5:21. Antar att Styles vinner bältet och ger Drew en titelmatch så han får tillbaka sin vinst. Vinnare: Gulak. **1/4

– Miz & Morrison slår sönder Brauns bil med en golfklubba och basebollträ. Inte underhållande nu heller.

4. Shorty G, Kofi Kingston & Big E vs. Mojo Rawley, Shinsuke Nakamura & Cesaro.
Fem kanonbrottare! Och Mojo. Ganska underhållande match. Kofi gör en fin tope på Cesaro och tar sig för knäet direkt efter, men lyckligtvis behöver man inte ersätta honom med en kvinnlig domare under resten av matchen. Det blir kaos och Midnight Hour avslutar Mojo efter 6:23. **1/2

– Braun får äntligen veta att Miz & Morrison håller hus i en vit skåpbil på parkeringen (dörrvakten avslöjade dem) så han välter helt sonika den för med comedy.

5. WWE Womens Tag-champs Alexa Bliss & Nikki Cross vs. Sasha Banks & Bayley.
Titelmatch. Gaska underhållande match. Hetta på Cross och het tag till Bliss som rensar. Helt fel, Bliss har ingen trovärdighet när hon rensar så de borde bytt roller här. Det blir välproducerad bokning där en Tornado-DDT tar ut Bayley vid ringside. Detta gör att Sasha inte har någon att tagga när hon tar sig till hörnan. Istället lyckas hon göra egen comeback och DÅ har Bayley piggnat till och taggar in sig själv, varpå hon sliter bort Sasha (som gör Bank Statement) från Cross och skriker åt henne att lämna ringen snabbt efter taggen (”annars blir vi diskade”) medan hon själv gör Crossface på Cross. Sasha blir förbannad. Cross gör comeback men Sasha taggar in sig själv och gör Bank Statement, Cross reverserar till rollup men Sasha reverserar hennes reversering till ett krucifix för tre efter 9:36. Hela matchen var underhållande men speciellt sista minuten som verkligen var smart uttänkt. Vinnare och nya champs: Sasha & Bayley. **1/2

SLUTSATS: Ännu ett bra avsnitt där allt utom Miz & Morrison-köret tjänade sina syften och fick mig MINDRE intresserad av deras Backlash-match än jag var innan showen.

(Den här recensionen skrevs 2020-06-06.)

Kategorier:Allt, WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: