Hem > AEW Dynamite 2020, Allt > AEW Dynamite 2020-06-10

AEW Dynamite 2020-06-10

AEW Dynamite 2020-06-10

– Jim Ross, Tony Schiavone, Excalibur & Chris Jericho kommenterar. Alltså, inget emot Jericho på color men FYRA pers samtidigt känns som minst en, förmodligen två, för mycket i båset (även om Jericho försvinner efter ungefär halva showen). Speciellt som att Jericho inte kan bestämma sig för om han är i eller ur karaktär under tiden.

1. FTR vs. Butcher & Blade.
Bra match, inte helt oväntat. Känns kul med både Arn och Tully antecknandes i publiken under den här matchen. Arn har sagt (långt före FTR släpptes från WWE) att han gärna hade varit manager åt dem i AEW men ingen aning om vad Tony Khan och Cody har i tankarna. Blade ser förresten ut som en hybrid mellan Scotty Too Hotty, Mr. Kennedy och Eric Young. Hetta på Cash Wheeler (Dash Wilder) vilket är märkligt att se eftersom FTR känns som ett textboksexempel på ett heelteam men tar facerollen här. Blade går för en leapfrog som Cash vänder till en powerslam i en spot som direkt för tankarna till Rick Steiner. JR tycker dock det är mer Buzz Sawyer men jag har sett för lite av honom för att ta den referensen. Het tag till Dax Harwood (Scott Dawson) som rensar. Power-Plex ger två på Blade. Här blir det lite (ofrivilligt) komiskt eftersom Blade superplexades så pass nära den egna ringhörnan att Cash har väldigt problem med att nå honom med sin flying big splash. Han når honom bara med armarna varpå Jericho försöker rädda situationen genom att kalla det en flying elbow-drop vilket det naturligtvis inte var. Självklart repriserar de spotten så även de som missade den första gången kan se att Jericho hade fel, men det stoppar honom inte från att återigen hävda att det var en flygande armbåge. Goodnight Express (Shatter Machine) på Butcher innan Mind Breaker (spike-piledriver) på Blade avslutar efter 10:21. Vinnare: FTR. ***

– Efteråt försöker Tony intervjua FTR när Young Bucks kommer in och säger att FTR inte har presenterat sig själva. Kanske är det de ska göra nu? Bucks säger sig vara det bästa teamet i världen och har dominerat tag-divisionen i 15 år. Anstår det verkligen ett babyfaceteam att säga så? Mer hinns inte avverkas innan Butcher, Blade, Jimmy Havoc och Kip Sabian attackerar men Kenny Omega och Adam Page (JR: ”He’s left Happy Hour early, he’ll be PISSED!”) kutar in och räddar. Rent spontant känner jag inget för Bucks vs. FTR men Omega/Hangman vs. FTR låter mumma.

– Backstage: Vi får veta att Dustin Rhodes (YES) och QT Marshall (inte lika mycket yes) utmanar Omega & Hangman om Tag-titlarna nästa vecka. Storyn är att QT är så begeistrad i Allie att Dustin och Brandi är osäkra på om han är tillräckligt fokuserad på matchen och därför får inte Allie följa med in till ringside under matchen.

2. Hikaru Shida & Kris Statlander vs. Nyla Rose & Penelope Ford.
Kip Sabian är med in. Basic match. Hetta på Kris och tag till Hikaru som rensar och gör en imponerande superplex på Nyla. Kip stökar varpå domaren blir ofokuserad på matchen och missar att Ford däckar Shida med bältet och avslutar henne med en Perfect-Plex efter 10:02. Bara en match. Antar att Shida vs. Ford bokas på Fyter Fest. Vinnare: Da heels. *1/2

– Darby Allin får skateboardstips av Tony Hawk, som – hör och häpna – faktiskt farbror Sebbe vet vem är!

3. Orange Cassidy & Best Friends vs. Jake Hager, Santana & Ortiz.
Bara i AEW kan två killar kalla sig Best Friends och faktiskt hålla ihop som tagteam i mer än tre veckor. Bra match. Hetta på Trent och tag till Cassidy som rensar med en dubbel rana på Santana och Ortiz i en fin spot. Santana gör en riktigt läcker och vältimad kanonkula på Cassidy i hörnan. Jericho: ”CANNONBAAAALL! You know what ‘cannonball’ is in Spanish, Excalibur?!” Excalibur: ”Please tell me.” Jericho dämpat: ”I don’t know.” Cassidy rullar upp Santana med ett (såklart liggande, man måste ju hushålla med energin) krucifix efter 10:11. Jericho dundrar in med Floyd (hans basebollträ som nog borde döpas om med tanke på vad som händer i världen just nu) och en påse apelsiner han drämmer i skallen på Cassidy som börjar blöda (i ärlighetens namn blödde han redan innan men det blev värre med 10 kilo apelsiner rakt i planeten). Man lär sig något varje dag. Idag lärde jag mig att blodapelsin heter ”blood orange” på engelska, jag trodde det var ett svenskt påhitt. Vinnare: Cassidy & Best Friends. ***

– Tony intervjuar MJF vid ringside vilket slutar med gruff med Billy Gunn för att sätta upp en match nästa vecka. Ja, de bokar en singelmatch med Billy Gunn på TV år 2020.

4. Colt Cabana vs. Sammy Guevara.
Tyvärr lite av en besvikelse. Ganska platt match och inte alls lika rolig som Colt-Jericho förra veckan. De botchar Chicago Skyline vid hörnan när Colt halkar på repen och Sammy avslutar med en GTS efter 7:26. Dork Order kommer in och försöker värva Colt efteråt och han säger inget men följer med dem ut till deras omklädningsrum. Vinnare: Sammy. *

– Sammy med en promo om sin egen förträfflighet avbryts av Matt Hardy som lovar att ”deleta” honom.

– Video om Joey Janela som deppar eftersom karriären går spikrakt neråt. Videon slutar med att Sonny Kiss skjutsar honom i sin bil från krogen. Jag har förvisso bara sett en handfull matcher med honom men kan inte nämna en enda sak jag tycker han gör bra, varken i ringen eller på micken, och han är så generisk att jag förmodligen inte ens skulle kunna peka ut karln på bild.

– Alex Marvez intervjuar Jon Moxley på parkeringen. Mox säger att han är redo för Brian Cage och kommer täppa till käften på Tazz efteråt. Apropå Tazz och käft så käftar han emot Mox här innan Cage attackerar Mox och slammar honom på bakrutan på en bil.

5. TNT-champ Cody vs. Marq Quen.
Titelmatch. Arn Anderson är med in. Läste i senaste WON att det var Rey Fenix som var planerad som Codys utmanare här innan han skadade sig i det där dyket. Tydligen är dock Rey så pass kry att han skulle kunnat gå matchen här men de ville inte ta några risker. Nåväl. Cody attackerar genast benet vilket Quen säljer magnifikt under resten av matchen. Förutom att han gör en standing moonsault till synes utan större svårigheter. Och gör en hoppande DDT. Samt en tope. Och korkskruv ut. Och inte att förglömma en 450 från ringhörnan till rampen. Och en SSP. Men den fintar Cody och avslutar honom med en Anglelock efter 11:43. Förutom de små detaljerna sålde han knäet bra. Med andra ord en match jag inte kunde engagera mig i för fem öre eftersom Codys bearbetning av knäet betydde exakt ingenting och fick mig ur storyn. (Nej, att Quen grimaserar lite halvhjärtat varannan minut när han kommer på att han ska sälja benet räknas inte.). Vinnare: Cody. *

– Efteråt attackeras Arn av Jake Hager. Cody räddar men Hager slår ner honom också innan Matt Hardy, Private Party och Inner Circle (minus Jericho) kutar in för en stunds kaos som slutar med att heelsen bailar och Cody (även om det är han som är champ) utmanar Hager på Fyter Fest.

– Nästa vecka: Hangman & Omega vs. Dustin & QT, Billy Gunn vs. MJF, Best Friends vs. Jericho & Guevara (Best Friends titelmatch är på spel) samt Bucks vs. Havoc & Kip.

SLUTSATS: Förutom den hjärndöda bokningen i mainet (textboksexempel på varför jag ogillar de flesta spot-matcher jag ser) och den underväldiga Colt-Sammy-matchen jag hade väntat mig mer av var det en ganska bra show.

(Den här recensionen skrevs 2020-06-11.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020, Allt
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: