Hem > Allt, WWE SDL 2020 > SDL 2020-06-12

SDL 2020-06-12

SDL 2020-06-12

– Bandat 2020-06-08.

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Renee Young ska vara MC för kontraktsigneringen mellan Jeff Hardy och Sheamus inför Backlash. Varför? Jo, det står i grundlagen att minst en PPV-match måste ha en kontraktsignering på TV veckan innan även om det är skohornat in på showen. Men tydligen ändrade WWE sig och istället har Sheamus en läkare med sig som ska utföra ett urinprov på Jeff HÄR OCH NU för att se om han är drogfri inför deras match. Är det detta Linda McMahon refererar till när hon pratar om ”fängslande dramatik” på telefonkonferenserna? Jeffrey pinkar (bakom en uppsatt skärm) ett helt dricksglas genomskinligt urin. Sheamus säger att det bara är en tidsfråga innan testet visar positivt så han rekommenderar Jeff att finslipa på sina ursäkter till familjen. Hela det här replikskiftet är i princip ord-för-ord från Shawn Michaels, Vince och Shane från 2006. Sheamus fortsätter babbla och Jeff säger att det är bättre att ”vara pissed off än pissed on” och kastar urinen rakt i nyllet på honom. Efter pausen får vi veta att testet var negativt. Detta kändes väldigt Vince och det är tydligen sådant här Bruce Prichard ligger bakom nuförtiden. Det här med ”audience of one” osv.

1. SDL Tag-champs Kofi Kingston & Big E vs. Shinsuke Nakamura & Cesaro.
Nontitle. Basic match. Kofi gör flying big splash på Naka som blockerar med knäna och rullar upp honom för tre efter 4:33, antagligen för att sätta upp en titelmatch på Backlash. Supertrött bokning som följde Mall 1A. Vinnare: Da heels. 1/2*

– Apropå tagteams (skitkass övergång men jag hittade ingen annanstans i recensionen där detta, som jag skrev för flera dagar sedan, kunde petas in naturligt): Jaxson Ryker ligger en smula pyrt till hos sina kollegor efter att ha twittrat ”Thankful for the POTUS we have! God bless America. Built of freedom. Forgotten No More.” Eftersom sista meningen är Forgotten Sons catchphrase blev både Wesley Blake och Steve Cutler sura och Cutler skrev att han inte höll med och Blake noterade bara kort att han ”Don’t care about Jaxson’s goofy ass either”. Känns som uppförsbacke för Ryker den närmaste tiden om inte ens hans Forgotton Sons-kollegor backar upp honom. Dessutom ventilerade flera andra WWE-brottare sina åsikter på Twitter. Kevin Owens replikerade att Ryker förstås har yttrandefrihet att säga vad han vill men att det är ”absolutely f***ing pathetic” att han använder detta som underlag för sin ”shitty wrestling catchphrase”. Ali, som varit polis innan han blev wrestler, är glad att få veta vad Ryker står för i och med detta. Ricochet skrev att han hoppas detta är en del av hans heelkaraktär och inte hans riktiga åsikter, för i så fall blir han väldigt besviken. Tydligen hade en högt uppsatt person i WWE sagt att Ryker inte kommer bli sparkad för detta men att folk backstage var förbannade på honom. (WON 2020-06-08)

– Backstage: Otis har ögonbindel på sig för att träna på att lukta sig till olika sorters kött. Mandy smyger in och kysser honom på munnen varpå Otis tackar Tucker för uppmuntran även om det var lite udda. Det där var faktiskt roligare än det låter som. Tucker noterar att han kan, blink-blink, hålla ögonen öppna för om det är läge att casha in väskan ikväll. (Hur man kan få bort väskan från honom utan att låta honom vinna bältet: Tucker uppmuntrar honom att casha in den. Otis gör det men Tucker vänder mot honom och Braun vinner matchen. Efteråt kan Tucker dra bittra promos om att Otis bara tänker på Mandy och MITB-väskan och därför glömt bort honom och så vidare. Jag vet nämligen inte om en ren förlust när han cashar in är den bästa.)

– Backstage: Jeff Hardy och Sheamus slåss.

2. Final: Daniel Bryan vs. AJ Styles.
Titelmatch om IC-bältet. Före matchen visas en video om IC-titeln och under matchen hypar Cole upp bältets värde. Jag klagar ofta på WWE men detta gjorde de väldigt bra, jag tycker att IC-bältet känns mer attraktivt än Universal-bältet för tillfället. Bra match, dock var avsaknaden av publik något som gjorde att den inte kändes så bra som den borde. Något jag noterade under hela matchen är hur bra båda är på kickouts. De ligger totalsänkta fram till 2,9 innan de sparkar ur, något som gör nearfallen väldigt dramatiska. Är lite skillnad mot andra som pekat fötterna mot taket redan innan ett för att telegrafera att de minsann tänker sparka ur. Storyn är att Styles bearbetar vänsterbenet. Bryans kneestrike vänds till Styles Clash i en bra spot innan Phenomenal Forearm avslutar efter 24:26 (ungefär 38 minuter utan paus). Vinnare och ny champ: AJ Styles. ***1/4

– Braun varnar Heavy Machinery för att försöka hitta på fuffens under mainet.

– Tjafs mellan Sasha Banks & Bayley och Nikki Cross & Alexa Bliss medan Ilconics dyker upp på Titan-Tron för att hypa titelmatchen på söndag.

– Video för Matt Riddle som debuterar inom kort.

3. Braun Strowman & Heavy Machinery vs. Dolph Ziggler, The Miz & John Morrison.
Ziggler har nya kamouflagefärgade tights dagen till ära. King Corbin dyker upp på Titan-Tron och konverserar med Mandy varpå Otis lubbar dit för att göra detta till två-mot-tre en stund. Hetta på Tucker och het tag till den återvändande Otis (efter att han vevat loss mot Corbin) som rensar. Dolph punktmarkerar hans mage men Otis dansar bara hotfullt för att visa att hans mage är som samoanernas huvuden. Caterpillar med tillhörande armbåge avslutar Ziggler efter 8:16. Vinnare: Da faces. *

SLUTSATS: IC-bältet ökade flera snäpp på legitimitetsskalan vilket såklart är showens största plus. Tyvärr var det det enda roliga på hela showen, och Backlash ser inte ett dugg rolig ut. Braun vs. Miz & Morrison? Hardy vs. Sheamus? McIntyre vs. Lashley? Damernas Tag-titelmatch? Totalt ointressanta. Edge vs. Orton är väl intressant bara för att se hur långt ifrån världens bästa match den kan komma (enligt Dave Meltzer är den tydligen ”väldigt bra”). Crews vs. Andrade och Asuka vs. Jax ser jag seriöst fram emot eftersom jag gillar de iblandade (ja, jag gillar Nia Jax) men det känns som matcher, speciellt herrmatchen, som redan gått ett antal gånger. Känns spontant som om hela showen bara är skohornad in i PPV-kalendern.

(Den här recensionen skrevs 2020-06-13.)

Kategorier:Allt, WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: