Hem > Allt, WWE RAW 2020 > RAW 2020-06-15

RAW 2020-06-15

RAW 2020-06-15

– Bandat 2020-06-09.

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Randy Orton in för en segerpromo. Han säger att Edge skadades och kommer vara borta till juni… 2029. Hans karriär är därmed över, säger Randy. Christian dundrar in och säger att Orton ska ge blanka f streck n i att inbilla sig ha någon slags rätt att besluta om Edges karriär såhär. Orton misstänker att Christian är bitter och också vill ha en sista match och utmanar honom därför till en sådan ikväll. Christian förnekar att han är sugen på ”en sista match” men Randy vill ha ett svar inom kort, och tolkar ett nej som att Christian helt enkelt är för feg. (Dave Meltzer sa för övrigt häromdagen på WOR att han inte vet exakt antalet matcher Edge är kontrakterad att göra men vet att det ”är fler än fem om året”. Nu är han som bekant skadad så ingen aning om de flyttas till nästa år.)

– Backstage: Angel Garza fortsätter flirta med Charly, och säger att han tänker besegra Kevin Owens ikväll. Andrade smyger in och säger att han blir grymt besviken på Garza om han förlorar matchen.

1. Kevin Owens vs. Angel Garza.
Zelina Vega är med in. Direkt i början kommer Andrade in vilket i sann wrestling-anda distraherar hela lokalen. Zelina blir sur på att Andrade och Garza inte kommer överens utan måste tjafsa om precis allt, så hon lämnar ringside vilket distraherar Garza så Owens kan Stunna honom för tre efter 3:52. Mer angle än match. Garza har nog världsrekord i att distraheras flest gånger på kortast tid. Efter matchen kommer Zelina tillbaka och säger åt sina gossar på skarpen att de måste börja lära sig samarbeta. Vinnare: Owens. 1/2*

– Backstage: MVP och Bobby Lashley konverserar med varandra när Sarah Schreiber avbryter för att be om en intervju. MVP säger nej, de vill pratas privat. Med en kamera en halvmeter från nyllet som sänder ut allt de säger? Låter stabilt.

– MVP och Lashley in för en promo om att Lashleys förlust igår helt var Lanas fel. Lana kommer in och tjafsar emot och det slutar med att Lashley säger sig vilja ta ut skilsmässa i ännu ett Emmy-värdigt segment där Lashley inte ens kan övertyga mig om att han är människa, än mindre få mig att tro på detta. Men tänk positivt, istället för Live Sex Celebration blev det Live Divorce Celebration för dem ikväll.

– Backstage: Street Profits och Viking Raiders har nu gemensamma fiender i de maskerade ninjorna de slogs ned av igår. Ninjorna dyker upp och Akira Tozawa gnuggar händerna och flinar elakt som en Bondskurk innan Profits och Ivar får hålla tillbaka Erik som vill ge jätteninjan på nöten. Montez Ford har en plan…

Jätteninjan spelas för övrigt av den nigerianske Jordan Omogbehin med bara en handfull matcher i ryggen, alla på houseshows i NXT. Han är lång som ett ösregn, 2.21 enligt Wiki men väldigt tunn för den längden så han inte direkt ser imponerande ut. Han är inte stor, bara lång, och påminner mer om Giant Gonzales än Great Khali. Ingen aning om hur han är i ringen men nu GISSAR jag hejvilt att det inte är hans brottningskunskaper som är främsta skälet till att WWE signade honom.

2. Street Profits & Viking Raiders vs. Akira Tozawa, Ninja #1, Ninja #2 & Ninja #3.
Jätten är med in men är inte en av de som brottas. Hade jag varit Tozawa hade jag nog låtit honom delta i matchen. Raiders och Profits sopar mattan med Ninja 1-3 innan Ford avslutar den ena med en frogsplash efter 1:16. Fantastiskt, det nya heelgänget förlorar på en minut i sin debutmatch vilket inte direkt ger några nWo 1996-vibbar. Är inte nWo 1996 direkt. Efteråt hotar Tozawa med att skicka jätten på dem men Big Show kommer till undsättning och jätten backas undan av Tozawa. Fantastiskt. De förstör tag-divisionen helt på RAW och den enda som vinner på detta är BIG SHOW. Vinnare: Viking Profets. NR

– Seth Rollins med en in-ring-promo. Snacka om en karaktär som gått från tråkig till ännu tråkigare. Jag gillar inget med hans messiasgimmick. Pratsegmenten är tråkiga och han har inte varit involverad i en bra match sedan november. Murphy och Austin Theory är absolut inte dåliga men rätt färglösa och i ärlighetens namn är jag inte speciellt intresserad av vare sig Rey eller avkomman heller. Apropå dem, Rey pratar med Seth via länk och visas på Titan-Tron. Seth säger att Rey var tvungen att offras och Dominick hoppar på Seth bakifrån men hinner smita innan kavalleriet (Theory & Murphy) hinner ifatt honom. Inget jag tänkte på själv innan jag läste det, men nu efteråt kan jag inte låt bli att tänka på hur mycket Dominick liknar Walter till utseendet.

– Backstage: Comedy slutar med att R-Truth & Drew McIntyre vs. MVP & Lashley, som redan hypats, kommer gälla båda titlarna på facesidan. Eller om Truth inte riktigt greppar konceptet ”winner takes all” så han kommer försöka lämna RAW som World-champ.

3. Liv Morgan & Natalya vs. Ilconics.
Kort match. Nattie dominerar och taggar in Liv, som får skina innan hon fastnar i fel hörna och en blind tag leder till att hon avslutas med A Fall From Grace (en sorts flapjack) efter 2:30. Under tio minuters brottning under hela första timmen. Fantastiskt. Ännu en o-minnesvärd match att arkivera under ”det var en match”. Ilconics utmanar Sasha/Bayley eller Shotzi/Tegan om bältena nästa vecka, vilka som nu tar sig från NXT med dem. Vinnare: Ilconics. NR

– Backstage: Big Show peppar Christian och tycker han ska ge Orton på nöten.

– Backstage: Nattie skäller ut Liv för förlusten och säger att hon gör för mycket nybörjarfel. Liv går iväg och Lana kommer in och är sur över att Lashley vill skiljas. Segmentet slutar med att Nattie och Lana förstår hur den andra känner det och båda är bittra på hela världen känns det som. Ny duo troligtvis.

– Christian accepterar Ortons utmaning om en match!

– Backstage: MVP försöker förgäves värva Apollo Crews till sitt stall.

4. US-champ Apollo Crews vs. Shelton Benjamin.
Nontitle. Kort match här också. Shelton får två vid repen men domaren ser det och slutar räkna, varpå Crews rullar upp honom för tre med hjälp av repen efter 2:07. Karma eller något. Vinnare: Crews. NR

– Mer comedy där Tozawa och hans ninjor flyr från Truth innan det visar sig att det är Drew McIntyre bakom honom som skrämmer iväg dem. Comedy gold.

– Asuka är redo för Nia Jax igen.

– Backstage: Big Show föreslår Raiders och Profits att de möts om bältena nästa vecka vilket de tycker är en lysande idé. Varför känns det som om det gamla gardet är dagisfröknar och alla nya ”stjärnor” är dagisbarn?

5. World-champ Drew McIntyre & 24/7-champ R-Truth vs. MVP & Bobby Lashley.
Bara Drews titel är på spel. De hypade det som om båda var på spel men Truth sa i ett av sina 423 segment innan matchen att det tydligen ändrades till bara Drews. Skaplig match, speciellt Lashley kändes motiverad. Hetta på Truth, tag till Drew som rensar och avslutar MVP med Claymore-kick. Dock är han generös nog att låta Truth avsluta honom med en Rocket Launcher efter 6:10. Jag förstår tanken med att Drew låter Truth få avsluta matchen men det där publikfriande pekandet på honom fungerar bara om publiken är med på det och jublar samtidigt. Här lät publiken varken mer eller mindre än vanligt så det kändes bara platt. Vinnare: R-Drew. *1/2

– Backstage: Ric Flair försöker avråda Christian från att ta sig an Orton, men Christian är fast besluten att ge honom på moppo. Rics ålder börjar komma ifatt honom, under showen läste jag kommentarer om att han ser ut som en homosexuell kvinna i ansiktet, klär sig som en gammal tant och har en frisyr som för tankarna till en casinoägare från sjuttiotalet. Hursomhelst är det inte smickrande men han är RIC FLAIR och jag är glad så länge han är med oss. Oavsett tantkläder.

– Sasha Banks och Bayley in för en promo. Eller egentligen mest för att fira Bayley som fyller 31 dagen detta sänds. Ilconics kommer in för tjafs för att sätta upp titelmatchen nästa vecka (Bayley accepterar i ren frustration för att de förstör hennes födelsedagsfirande).

6. RAW Womens-champ Asuka vs. Nia Jax.
Titelmatch. Jax dominerar men blir frustrerad på domaren som vägrar räkna på Asuka (foten ligger under repet) så hon knuffar till honom. Domaren är på väg att diska henne men Asuka hinner rulla upp Jax och domaren räknar till tre med ett fastcount efter 4:46. Udda finish som exakt ingen tjänade på. Jax förlorade, även om det var fastcount och kan inte gnälla över att domaren blåste henne eftersom han hade diskat henne ändå och därmed hade hon inte vunnit bältet. Och Asuka vann via distraktion. Vinnare: Asuka. *

– Orton är redo. Christian är en legend och Randy är legend killer.

7. Unsanctioned: Christian vs. Randy Orton.
Osanktionerad eftersom Christian inte är clearad av läkarna. Precis innan matchen kommer Ric Flair in och säger att Edge inte gillar vad Christian håller på med. Men Christian vill slåss ändå. Matchen drar igång, Ric gör en lowblow på Christian och Orton avslutar med en Punt efter 1:02. Kort och koncist. Byron är sjukt förvånad över vad Ric gjorde även om han egentligen bara gjorde vad Ric brukar göra. Är som att bli chockerad över att Steve Austin dricker öl i ringen, Hulk Hogan poserar eller Nia Jax lyckas genomföra en hel match utan missade spots. Vinnare: Orton. NR

– Nästa vecka: Profits vs. Raiders om bältena, Ilconics vs. Dam-mästarna i tagteam vilket det än må vara efter NXT (de har Sasha & Bayley i grafiken dock) samt framträdande av Rey Mysterio.

SLUTSATS: Det var en show. En tråkig sådan. Men det var i alla fall en show. Med nya unga stjärnor som Ric Flair, Big Show och Christian och det största upplägget är Orton vs. Edge. Välkommen till 2005.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-06-16.)

Kategorier:Allt, WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: