Hem > Allt, WWE SDL 2020 > SDL 2020-06-19 – Bayley is Smackdown!

SDL 2020-06-19 – Bayley is Smackdown!

SDL 2020-06-19 – Bayley is Smackdown!

– ”Matt Riddle looks like a deflated Kerry Von Erich, bro.” – användare på F4W/WO-forumet.

– Bandat 2020-06-15.

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– AJ Styles, med ett gäng halvtrötta wrestler runt ringen, är jätteglad över att äntligen vunnit IC-titeln eftersom det var den enda pusselbiten som saknades för att han skulle vinna allt som går att vinna. Han vill att Daniel Bryan sätter bältet runt hans midja (han slog ju Bryan i finalen). Bryan gör det, och noterar att han borde ge Drew Gulak en titelmatch eftersom han trots allt pinnade honom för inte så längesedan. Styles, denna fullkomliga fontän av arbetsvilja och godhet, vägrar dock ge titelmatcher till diverse patrask (även om Gulak vs. Styles om bältet lite senare ikväll bokas till nästa vecka). Styles tjafsar en stund innan Matt Riddle debuterar och efter ännu mer tjafs accepterar Styles, i ren frustration, en match mot Riddle här och nu. Dock vägrar han sätta titeln på spel.

Bara timmar innan showen (som inte var live) anklagades Riddle för sexuella övergrepp (som skulle skett 2018) och då fick nog WWE panik och raderade allt om hans SDL-debut på hemsidan. Dock lades texten tillbaka lite senare och han debuterade som planerat. Jag har läst vad Riddle anklagas för men det lämnar jag okommenterat eftersom jag naturligtvis inte vet mer än vad en brottare (jag inte ens känner till för övrigt) påstår ha hänt. Riddle, via sin advokat, skickade ut ett pressmeddelande om att han nekar till allt och att hon som anklagar honom i själva verket stalkat honom i flera år. Jag tror inte vi kan tolka hans deltagande på SDL som att han är ”off the hook” så att säga, att bara timmar innan ta bort cirka en halvtimme av showen (inte bara matchen utan hela segmentet med Styles innan som byggde upp till matchen) känns rent spontant som ganska svårt.

1. IC-champ AJ Styles vs. Matt Riddle.
Nontitle. Bra match. Cole brukar framhäva brottare/matcher/inslag genom att säga att de trendar på Twitter men gör lyckligtvis inte det med Riddle här. Riddle tjafsar med Corbin vid ringside för en blink-blink till Rumble där Corbin eliminerade honom efter bara några sekunder. Riddle gör en läcker fishermans-suplex där han lyfter upp honom starkt i en bra båge innan nedfall. Slutet är också fint; Styles går för Phenomenal Forearm men Riddle blockerar redan innan han hinner springboarda in och avslutar med BroDerek efter 10:04. Bra debut för Riddle, men det känns som om fortsättningen är Riddle vs. Corbin (det lär ta ner Riddle på jorden direkt) och Styles vs. Gulak. ***

– Renee Young med en sitdown-intervju med Jeff Hardy. Tragikomiskt nog var det ordagrant det enda jag antecknade under hela segmentet: ”Jeff Hardy är alkis”. Jeff säger att han är medveten om sina brister men kommer kämpa för att åter ta tag i sitt liv igen och ser Sheamus som ett hinder på vägen.

– Backstage: Mojo Rawley tråkar Shorty G för sin storlek. Japp, ”fängslande dramatik” och innovativ bokning varenda vecka var det ja.

2. Shorty G vs. Mojo Rawley.
Shorty gör en bra german som sätter upp något från repet, men Mojo fångar upp honom i vad-hans-bedrövliga-finisher-nu-heter men Shorty rullar vidare för tre efter 2:47. Låt mig gissa: Shorty ”får en push” i och med vinsten här och sen vinner Mojo fyra raka matcher på TV de kommande veckorna och Vince rynkar pannan åt att Shorty inte kan tas på allvar på grund av sin storlek och inte bokningen. ”Han fick ju trots allt besegra Grönks kompis på TV!”. Vinnare: Shorty G. *

– Miz-TV. John Morrison är också inne gud vet varför. Mandy är gäst, de tråkar henne och introducerar Sonya Deville som showens hemliga gäst. Bråk uppstår och herrarna separerar dem men Mandy örfilar Miz som tack för att han bjöd in Sonya utan hennes vetskap. Om jag verkar underhållen av segmentet ber jag om ursäkt för missförståndet.

3. SDL Tag-champs Kofi Kingston & Big E vs. Lince Dorado & Gran Metalik.
Nontitle och av någon anledning gör Sasha Banks och Bayley color. Bayley är inte bara en av höjdpunkterna på SDL utan i hela förbundet just nu. Sasha är också bra på micken men Bayley är outstanding och har tagit till sig heelrollen fantastiskt väl efter en trög start där hon mest såg osäker ut och SPELADE heel istället för att som idag VARA heel. Ja, det är en stor skillnad. Jag vet inte hur mycket av deras verbala material som är skrivet (troligen det mesta), men det är riktigt imponerande att få det att låta naturligt istället för inövat. Exempel: Cole försöker sätta en kil mellan dem genom att hetsa Sasha till att begära en titelmatch om Bayleys titel, som är den enda hon inte vunnit. Bayley replikerar blixtsnabbt och försöker få över samtalet på annat. Apropå match, vi hade tydligen en match här också. LHP (ogillar egentligen att skriva så när det inte syftar på alla tre) får se bättre ut än än jag trodde. De går för avslut på Kofi där man får se Big E ploppa upp vid apronen för att invänta sin cue i en ofrivilligt rolig sekvens. Midnight Hour avslutar Lince efter 6:16. Shinsuke Nakamura och Cesaro (som vi sett se matchen via en monitor backstage) kutar in och attackerar mästarna efteråt och skriker att de vill ha en titelmatch vilket är helt logiskt eftersom de slog mästarna rent förra veckan. Vinnare: Kofi & Big E. **

– Dana Brooke, Tamina (tydligen inte psykfall längre som i videon de släppte på YT förra veckan), Alexa Bliss, Naomi och Lacey Evans står backstage och är alla sugna på en titelmatch. Detta är bara bokat för att vi ska upptäcka att de saknar Nikki Cross i gänget.

– Kayla intervjuar Sheamus som ska hedra Jeff med en skål nästa vecka (alkoholism = comedy i WWE).

– Nikki Cross attackerar Sasha och Bayley vilket gör speciellt Bayley rasande och utmanar henne HÄR OCH NU… åt Sashas vägnar. Även om jag visste att det var dit hon skulle ta sitt raseri var det underhållande att se och höra.

4. Nikki Cross vs. Sasha Banks.
JIP. De byter rollups och Sasha avslutar med Meteora efter 4:35. Inte illa. Vinnare: Sasha. *

– Firefly Funhouse på Titan-Tron där Bray babblar om att ”go back to basics” med bilder på Wyatt Family med Rowan. Innebär det att Braun Strowman ska börja dansa utklädd till blomma igen? Braun kommer in till ringside och vrålar om whatever innan showen slutar med att Bray blåser ut ljuset. Sorry, no buys.

– Nästa vecka: Gulak vs. Styles om IC-titeln och Sheamus ”hedrar” Jeff Hardy.

SLUTSATS: Riddle-Styles var bra men intresset för Riddle sjönk DIREKT när jag insåg att de kommer lansera honom mot Corbin. Men Mojo-Shorty? Braun-Bray igen? Jeff-Sheamus? Suck.

I övrigt var Bayley showens MVP (Most Valuable Player, inte han med gubbmage och näsklämma på RAW).

(Den här recensionen skrevs 2020-06-20.)

Kategorier:Allt, WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: