Hem > Allt, WWE RAW 2020 > RAW 2020-06-22 – RAW is shootnamn!

RAW 2020-06-22 – RAW is shootnamn!

RAW 2020-06-22 – RAW is shootnamn!

– ”Ziggler is not the Ziggler we deserve, he’s the Ziggler we don’t need. Or something like that.” – användare på F4W/WO-forumet.

– Bandat 2020-06-17.

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Drew McIntyre in för en promo han knappt hinner inleda innan OH MY GOD IT’S DOLPH ZIGGLER avbryter. Snark. Drew kallar honom ”Nick” lite sådär i förbifarten. Ziggler, enligt egen utsago tradad tillsammans med Robert Roode till RAW i utbyte mot AJ Styles (Drew: ”Was that a 2-for-1 special?”), drar upp gamla tider som jag inte orkar lyssna på innan de bestämmer sig för att mötas om Drews bälte på Extreme Rules. Vilken enormt trött bokning. ”Hej.” ”Tja.” ”Mötas?” ”Okejrå.” Kommentatorerna bajsar på sig av upphetsning. Fantastisk storytelling.

– Nia Jax sittstrejkar i ringen för att Charlotte får ÄNNU en titelmatch ikväll. Kunde hon inte sittstrejkat backstage istället? R-Truths entré drar igång då han är bergis på att Jax är Akira Tozawa, som han ska möta om bältet ikväll. Fråga inte. Tozawa och hans ninjor dyker upp och jagar ut Truth. Charlotte kommer in. Gud ska veta att MATCHER tydligen också är uppsatta på Vinces lista över förbjudna saker i WWE. Tjafs leder till bråk och Jax skadar hennes vänsterarm (vi är ju inte i Mexiko) innan bråket bryts upp av diverse fnöskefolk. Lite senare får vi veta att armen är ordentligt skadad men Charlotte vägrar ställa in titelmatchen.

– Backstage: Street Raiders och Viking Profits diskuterar sin titelmatch som strax ska bli av, och noterar att de är vänner men kommer kriga i matchen. Detta hör Zelina Vega och får en plan. Fler kusiner som ska introduceras i stallet?

1. RAW Tag-champs Street Profits vs. Viking Raiders.
Titelmatch. Helt crazy, en MATCH? Allt för att Big Show, av alla jäkla människor, föreslog det. Båda teamen använder det andra teamets grepp för att fortsätta storyn att ”vad ni än kan göra kan vi göra det bättre”. Fast det är mest Profits som gör Vikings spots. Profits gör Viking Experience och hjular. Ivar missar frogsplash och avslutas med spinebuster/frogsplash efter 4:31 (andra halvan var i pausen). Vinnare: Profits. **

– Efter matchen kutar Andrade och Angel Garza in för heel-beatdown på Profits innan Raiders räddar. Vild gissning: Zelinas Boys vs. Raiders några veckor på RAW och Zelinas Boys vs. Profits på Extreme Rules?

– Seth Rollins babblar om whatever (Rey Mysterio). Seriöst, den killen har stänga av-hetta hos mig. Orkar inte ens ta in vad han säger, varken innehållet eller leveransen får mig engagerad.

2. RAW Womens-champ Asuka vs. Charlotte.
Titelmatch. Bra match. De känner varandra väl och kan därför tolka den andres planer och därmed blockera/finta dem. Asuka fintar Charlottes moonsault, men Charlotte fintade finten och landade på fötter bara för att direkt efter springa som en tok in i hörnan när Asuka flyttar sig. Fina serier mot slutet innan Asuka-lock avslutar efter 7:55. Jag har haft svårt att se Charlotte som babyface men nu – först gå in i matchen med skadad arm och sen lanseras mot Jax – kan jag helt klart köpa det. Jag säger inte att hon är en bra face men nu är det i alla fall klarlagt att hon är det efter lång tid som heel/tweener (är väl bara Meltzer som alltid ser henne som babyface och vi andra ”fattar bara inte”). En extra guldstjärna till Joe som får matchen ännu mer dramatiskt med sitt energiska halvskrikande som känns äkta i motsvarighet till Tom och Byron som känns plastiga. Vinnare: Asuka. ***

– Backstage: Jax säger att ”det vore synd” om någon attackerade Charlotte medan hon är nere, och några segment senare attackerar hon henne. Detta för att skriva ut Charlotte ett tag då hon lider av en legitim skada (dock ej axeln som i storyn) och i bästa fall är tillbaka till Summerslam.

– Edge med en riktigt bra promo där han går helt Cape Fear och säger att han önskar att han hade fuskat före Randy Orton hann göra det på Backlash (lowblow). När Orton attackerade Christian förra veckan svartnade det för Edges ögon och Edge lovar att skrika högre än alla röster i Ortons huvud. Fantastisk promo som Edge levererade perfekt. Kan tänka mig att han använder all frustration han kände när han inte kunde brottas längre och comebacken blev ganska blek i och med epidemin så ingen publik kunde närvara vid hans stora match på Mania. Det är bara spekulationer från min sida dock. Bra promo var det i alla fall!

– Randy Orton noterar att ormar attackerar när de blir inmotade mot väggen.

– R-Truth vs. Tozawa blir inte av eftersom Bobby Lashley (med MVP) kutar in och sänker alla ninjor (förutom Tozawa och jätten, som inte ens är här) för förlusten förra veckan och när röken lagt sig smyger Tozawa fram och pinnar Truth för bältet.

– Ett ganska kul segment med Natalya har vi här. Sarah pratar om Charlottes hälsa när Natalya avbryter och säger sig ta över rodret för dam-divisionen eftersom hon är divisionens självklara ledare. Hon kommer dessutom gå ut med detta offentligt vilket hon hade kunnat gjort här om Sarah bokat intervjutid med henne, men eftersom hon inte gjort det får det vänta eftersom de inte har mer tid här. Kul med callback till när Tyson Kidd ringde upp Natalya mitt under en intervju så den inte kunde genomföras på grund av tidsbrist. Men även kul för att Nattie levererar sina repliker väldigt väl utan att staka sig en enda gång. (Känns smått frustrerande att jag tyckte ”callback” beskrev det väldigt bra och efteråt när jag lyssnade på WOR använde Bryan samma uttryck för det för det kan lätt tolkas som att jag apar efter dem.)

3. Liv Morgan vs. Natalya.
Lana är med Nattie in och distraherar Liv så Sharpshooter avslutar efter 1:59. Och för att Liv verkligen ska poängtera att hon tappar gör hon det med båda händerna. Ingen nämner något om att Liv och Lana har en kärlekshistoria mellan sig, antar att det är skrotat nu. Vinnare: Natalya. NR

– Sarah intervjuar Big Show, som tycker det är sjukt galet att se ninjor ta över WWE. ”Ta över” är väl lite väl starkt ord när de enda lyckats med är att flytta fram en Tag-titelmatch åtta dagar och vinna ett bälte (24/7) av mindre betydelse än random E-Feds. Dessutom lyckades Show på egen hans rensa hela gänget förutom jätteninjan som backade undan. Nåväl. Han var bara här för att träffa vänner förra veckan och bara råkade hamna i slagsmål. Brukar han ofta svida om till wrestlingoutfit när han hälsar på folk?

– Ric Flair in för att deklarera Randy Orton som världens bästa wrestler, även om själva överraskningsmomentet försvann redan när de hypade segmentet. ”Missa inte segmentet senare ikväll där Flair tycker Orton är världens bästa wrestler.” Ric: ”Orton är världens bästa wrestler.” Ric, som börjar med att hypa Charlotte vs. Jax långt in i framtiden (Charlotte är ju skadad) och kallar sin dotter vid sitt shootnamn, säger att han ville prata om Orton inför miljoner människor. Oklart varför han då väljer RAW att göra det på. Orton kommer in och tar emot ”utmärkelsen” innan Big Show dundrar in. Han är bra kompis med Edge och Christian sen 20 år nämligen, även om de inte etablerade det förrän förra veckan. Han kallar Orton för parasit och vill ge honom på moppo men Orton bailar för att sätta upp en match någon gång framöver. Drew-Ziggler och Show-Orton, jag vet inte om min kropp orkar såhär mycket upphetsning på en och samma gång.

4. WWE Womens Tag-champs Sasha Banks & Bayley vs. Ilconics.
Titelmatch. Kort (men inte dålig) match, Bank Statement avslutar Peyton Royce efter 3:46. Vinnare: Banks & Bayley. *1/2

– Efteråt säger Sasha att hon tröttnat på allt tjat om ”Bayley dos belts” och vill därför ha en titelmatch på Extreme Rules… mot Asuka. Jag erkänner att jag trodde stenhårt på Bayley där eftersom de teasat den länge. Asuka kommer in och skriker på japanska innan hon accepterar. Ännu en trött bokning även om matchen säkert blir bra. Det tar liksom värdet ur bältena när man bara behöver be om en match för att få en. Inte minst för att det var exakt samma sak med Ziggler tidigare ikväll. Heel-beatdown på Asuka efteråt.

– Backstage: Liv Morgan träffar på Ruby Riott men vill inte höra henne trycka ner henne igen eftersom hon redan mår dåligt. Liv går iväg och Ruby bara tittar på henne.

– VIP Lounge med Apollo Crews som återigen tackar nej till inbjudan till MVPs loserstall.

5. US-champ Apollo Crews vs. Shelton Benjamin.
Nontitle. Folk är säkert skitsugna på denna, speciellt eftersom Crews slog honom på två minuter förra veckan. Inte rent förvisso men ändå. JIP och Crews flippar runt lite, gör enzuigiri och avslutar med The Chariot efter 2:12. Lashley däckar Crews efteråt. Vinnare: Crews. NR

– Rey och Dominick in för slutsegmentet. Det återstår att se vilken rökare till angle de kommer köra och om de lyckas övertala Rey att förlänga kontraktet som löper ut i oktober. Men med tanke på att Dominick tränar lär han nog stanna. Far och son diskuterar, genom att skicka micken mellan sig istället för att de ska ha vars en, och Rey har inte fått tag på Dominick på hela veckan för att prata med honom. Tydligen träffas de bara på RAW och Dominick svarar inte på hans telefonsamtal. Rey har beslutat sig för att hämnas mot Seth men vill göra det på egen hand. Seth, Austin Theory och Murphy dyker upp men Aleister Black och Humberto Carrillo kutar till undsättning. Heelsen tar över och teasar att skada Dominicks ena öga mot trappan men Black jagar ut dem med en stol.

SLUTSATS: Korta matcher hela vägen men utan publik är det ett smart drag. Antar att det är smart att ligga lågt med större fejder eftersom man ändå inte har någon publik till live-showerna och PPV-branschen är tvärdöd. Enligt WWE gäller det överlag men märkligt nog är det i stort sett bara de som drabbas. WWE brukar vanligtvis dra mindre tittare på sommaren än andra årstider så det spelar säkert också in när de bokar Drew vs. Ziggler och Show vs. Orton, två matcher jag har svårt att tänka mig att NÅGON vill se. Men de behöver väl hålla Orton sysselsatt innan Drew på Summerslam och Ziggler kan ju agera pingisboll i orkan åt Drew under några veckor och på Extreme Rules för att få Drew att se ut som guld. Lite som Shawn vs. Diesel 1995 men där åkte Shawn på så mycket stryk som underdog att publiken vände mot honom, men nu är inte Ziggler Shawn och Drew är inte Diesel (utan bättre).

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-06-23.)

Kategorier:Allt, WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: