Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Against All Odds 2008 (2008-02-10)

TNA – Against All Odds 2008 (2008-02-10)

TNA – Against All Odds 2008 (2008-02-10)

– Mike Tenay och Don West kommenterar.

– Någon sjunger amerikanska nationalsången, och BG James och Bob Armstrong kommer in med några soldater och visar vördnad och därefter en sedvanlig video för kvällens matcher.

– TNA Tag-champs AJ Styles & Tomko vs. BG James & Bob Armstrong.
De har taglines till matcherna ikväll, och i den här läser vi bland annat att BG har en dröm. Martin Luther King hade också en dröm men jag antar att den inte var att ståta runt med TNAs Tag-bälte. Styles och Tomko är ett väldigt roligt tagteam, men hur vore det att ge dem kompetenta motståndare då och då för att kunna göra bra matcher? BG är ingen bra brottare, men en okej grundbrottare när han på det humöret, och hur Bullet är i ringen vet jag inte, då han förmodligen inte har brottats regelbundet sedan Abe Lincoln var liten. Styles kräver Tomko på ett svar om var han står innan matchen, och Tomko säger att Armstrongs är en stor wrestlingfamilj och att det finns soldater utanför ringen, så han menar att Styles måste fokusera på matchen och inget annat. Styles med en headlock på BG som slår ner honom med ett slag, och taggar in gammelgubben och gör en dubbel armbar på Styles, som åker på en örfil av Bob och Tomko taggas in. BG vill in, men Bob säger sig ha kontroll över situationen. Hans ”kontroll över situationen” visar sig vara en lös örfil, och Armstrongs bearbetar Tomko som sliter upp Bob och powerslammar honom (!), och Styles täcker honom men slängs bort av Tomko som vill att de ska samarbeta. Hög spark från AJ på Bob för två, och Bob blir face-in-peril. Chinlock av Tomko, men Bob kommer loss (yeah, right) och Tomko får stå med huvudet nerböjt i flera sekunder som en idiot innan Bob hinner med att slå honom. Tomko missar en Big Boot och BG taggas in och rensar till exakt noll pops, och det blir julgransplundsring. Shawn/Diesel från heelsen och BG gör en pumphandle-slam för två på Styles. BG hoppar ut och räddar sin pappa från att åka på stryk, och när han kommer tillbaka i ringen gör Styles en springboard-fist och avslutas med en Tornado Plex. DUD Man såg tydligt att framförallt Tomko tog det extra försiktigt med Bob till den grad att det såg fånigt ut, och inte heller när BG var inne var matchen speciellt bra. Förstår inte vad de vill med detta, men Billy Gunn dyker upp efteråt och det enda jag kan tänka mig är att han lär vända snart för att BG valde sin pappa istället för honom.

– Paret Angle bråkar backstage. Jepp, jag är lika förvånad som du. Karen skriker att han inte ska ödsla energi på att bry sig om vem som joinar vem, och Kurt säger att hon har PMS.

– Payton Banks vs. Traci Brooks.
Brooks hoppar på henne direkt och utdelar smörj innan Banks tar över men åker på en spear och de rullar runt och hamnar utanför ringen och Banks whippas in i barrikaden. Chops från Brooks innan hon fintas in i trappan några gånger i en dålig spot, och Brooks åker in i barrikaden innan de hamnar i ringen igen, en minut efter att ha lämnat den. Långa tio sekunder. Banks bearbetar ryggen och gör en Backstabber för två. That’s not cool. Piledriver vänds till en backdrop och några chops. Running Big Boot sätter upp knän mot ryggen och en clotheline för två. Hon klättrar men stoppas och ramlar in i ringen och Banks missar en charge och rullas upp för tre. Inte så pjåkigt. *1/2 Banks är en dålig förlorare och bråket fortsätter, tills Banks har fått nog och sticker.

– Intervju med Petey Williams och Scott Steiner, som ska mötas om båda väskorna. De tjafsar om vem som kommer att vinna. En ganska trist intervju med andra ord.

– Scott Steiner vs. Petey Williams.
Båda väskorna är på spel. Steiner med en hiptoss och Petey tar en timeout utanför ringen och Steiner följer med ut, och då springer Petey in och poserar. Clothelines men Steiner säljer dem inte utan gör en egen, och ska precis göra sin elbow då Petey rullar undan och gör armhävningar, vilket gör Steiner förbannad och efter en stunds jagande kontrar Petey med en jawbreaker men kastas bak. Petey hängs upp i en Tree of Woe och clothelinas, med tillhörande elbow och armhävningar. Detta är kanske inte den matchen jag hade gjort om jag vore TNA nu i dessa steroidtider. Steiner med en belly-to-belly från repen och några chops, innan han gör en fallaway-slam från hörna, vilket betyder en låååång väg ner. Steiner hämtar väskorna och sätter upp dem i varsin ringhörna men domaren hindrar honom från att drämma in sin motståndare i en av dem, och Petey drämmer in Steiner i en för två. Borde inte domaren diska honom för det med tanke på att han tänkte göra det med Steiner? Rana ger två för Petey, och han sätter upp för en Destroyer, men Steiner kommer loss och slammar honom för två, och hans Recliner vänds till en rollup för två, innan Steiner åker på en drop-toe-hold och dropkick vid repen. Knän mot ansiktet och Petey klättrar och gör en cross-body för två. Canadian Recliner men Steiner kommer loss men Petey lyckas få in en Tornado-DDT för två. Lowblow från Steiner innan han själv åker på en pungspark och dräms in i en väska i hörnan innan Petey gör en missile-dropkick och en mörk tjej ställer sig på apornen och distraherar Petey så Steiner kan avsluta honom med en powerbomb. Väldigt underhållande match som visar att Steiner verkligen KAN om han bara vill. Vem den mörka skönheten är lär vi nog få veta med tiden, men frågan är om det verkligen behövs FLER brudar i TNA. ***

– Angle och Borash sitter backstage, och Angle är förtvivlad för att Karen lämnade honom. Borash säger sig vara en lady’s man och ska hjälpa honom att vinna tillbaka henne, och frågar vad det är för dag nästa torsdag. Kurt: ”Öh, Impact?” Det är humor, det är humor, det är humor, för att citera den gode Percy Nilegaard. Borash visar genom att spela Kurt medan Kurt spelar Karen, och Styles kommer in och missförstår självklart allting.

– Kul video om Drinking Championship Series, som får över det som något viktigt. På ett kul sätt.

– James Storm vs. Eric Young.
Storm ger sig på honom direkt men åker på en Thesz Press och en clotheline ut ur ringen, och Young följer efter med ett dyk, och för en gångs skull är kameramannen på rätt plats. Young kastar in Storm i ringen och jagar Jackie som distraherar honom och Storm passar på att ta över matchen och båda hamnar utanför ringen igen, och Storm drar bort skyddet från golvet och hiptossar Young på golvet innan han ska göra en suplex, men Young vänder den till sin egen fördel och kastar in honom i ringen igen. Storm tar över med en RVD-DDT för två. Eye of the Storm och slag i hörnan innan Young kontrar med en powerbomb och åker på en Flair-flip, men får in en belly-to-belly för två. Jawbreaker och bodyslam från Storm och han klättrar, men missar en senton och Young gör en fin moonsault för två. Han sätter upp honom i hörnan och använder Jackie som vapen mot pungen, innan han DVD-ar båda två för två. Storm med en sunset-flip-powerbomb för två. Jackie ställer sig på apronen med en flaska öl som hon kastar in till Storm, och medan domaren är upptagen med henne kommer Rhino in och gör en spear på honom och Young täcker honom för vinst. Kanonmatch hela vägen, förmodligen den bästa de har gått mot varandra. *** Rhino säger att han har mycket att säga, men inte här och nu, utan på Impact.

– Jim Cornette säger att de inte får köra Abyss-matchen i South Carolina, utan den är bandad i Impact Zone. Cornette säger att om man har ett svagt hjärta eller har småbarn i rummet, ska man undvika att se den här matchen. Matchen i sig är väl inget, skulle man vilja få småbarn att gråta skulle man ge dem ett Impact-manus och be dem förklara fejdernas logik.

– Clips av upplägget till brudmatchen. Mina två favoritbrudar i TNA mot varandra, kan bli skoj.

– TNA Womens-champ Awesome Kong vs. ODB.
De börjar med att visa varandra vem som är starkast genom att posera, och ODB tror sig vara Hulk Hogan på Mania III och misslyckas med en bodyslam, innan hon skriker på Kongs manager (Cheerleader Meslissa) och pucklar på Kong, som gör en avalanche. Kongs mamma dog för några dagar sedan så man får förstå om hon kanske inte är på hugget ikväll. Kong har övertaget men hennes Awesomebomb misslyckas och ODB gör sina indrämningar i hörnan och går för en Thesz Press, men Kong bara knuffar bort henne. Awesomebomb missar igen men ODB gör några dropkicks och gör en Thesz Press från repen för två innan Kong återigen tar över matchen. Double-underhook-suplex ger två. Hon klättrar men stoppas av ODB som powerslammar henne för två och tar en slurk ur flaskan, innan hon ger sig på managern så att Kong kan ge sig på henne bakifrån och avslutar henne med en Awesomebomb. **3/4 En av de bästa brudmatcherna jag har sett på bra länmge. Kong är brutal (inte för att hon är dålig, utan på ett bra sätt… ungefär som Vader) och annorlunda, just därför älskar jag henne.

– Intervju med James Mitchell. Detta är slutet för Abyss och nu finns det ingen eller inget som kan rädda honom.

– Barbed Wire Massacre II: Abyss vs. Judas Mesias.
Istället för rep har vi taggtråd, men jag antar att det blir det vanliga köret med glasskärvor och häftstift mot slutet. Komisk början, då vi har två monster som har en superfejd, och de börjar med lock-up och hammerlocks. Är förvånad över att de inte skakar hand också. Abyss åker in i taggtråden med armen före och skär sig, innan Mesias åker på en hotshot och skär sig, också han i armen. Abyss drop-toe-holdas in i taggtråden men kommer tillbaka med en Big Boot och glider ut ur ringen och tar fram en stol med taggtråd omvirat och publiken skriker att de vill ha blod. Skönt att se att TNA lyckas få folk känslomässigt engagerade av upplägget och inte bara vill se våld. Abyss attackerar men blir kastrerad av en stol och Mesias slår honom med den och tar fram en bordsskiva med taggtråd omvirat, och slänger in den i ringen och då rullar Abyss ut och de bråkar utanför ringen där Mesias dricker hans blod i pannan och blir inkastad i trappan. Ytterligare en bordsskiva med taggtråd kommer in i handlingen, och sätts upp mellan ringen och staketet men Mitchell räddar Mesias från att powerbombas igenom skivan, och de hamanr i ringen där Mesias får en bit taggtråd han använder som vapen, och därefter slickar på den för att visa hur hardcore han är. Mesigt, Terry Funk hade gnidit sig i ögonen med döda fåglar medan han åt rå köttförs från ICA samtidigt som han badade i kvicksilver. Mesias flapjackas rakt i en skiva med taggtråd, vilker måste kännas rejält, så jag tar tillbaka det där om att det var mesigt. Abyss chokeslammar honom genom den andra skivan (som var uppsatta mellan ringen och staketet) och går därefter mot Mitchell. Nu väntar jag bara på att ett ÄNNU värre monster gör debut, men det händer inte. Black Hole Bossman-slam på Mitchell och Mesias kommer tillbaka och åker också på greppet för två. Lowblow på Abyss innan han knuffas in i en taggtrådsskiva i hörnan. Varannan damernas innan Abyss gör en Black Hole Slam på en skiva för tre. ** Känns som att man har sett detta förr, ungefär i varenda Abyss-match någonsin.

– Robert Roode säger sig hata allt med Booker T och hans fru och därefter får vi en video av upplägget.

– Intervju med Booker T. Kort och koncist: Roode kommer att få stryk!

– Booker T vs. Robert Roode.
Tenay tycker att man använder ”grudge match” för ofta i samtal om wrestling, så att det tappar sin mening. Till skillnad mot bakvända Battle Royals eller Abyss-matcher? De börjar med en gång och Booker choppar på i hörnan och sparkar honom. Sideslams och ännu fler chops och en corner-clotheline och Roode hamnar utanför ringen och Booker följer efter och choppar vidare och hotshottar honom på staketet. In i ringen där Roode tar över och öser på med chops, vilket är ett populärt grepp i den här matchen. Sidekick och knän mot huvudet och Payton Banks kommer in i ringen och Booker är nära att slå till henne, men hejdar sig, och Roode slår ner Booker och stryper honom vid repen. Snapmare och standing dropkick för två innan han gör en chinlock. Booker kommer loss och gör en Superkick och en spinkick, innan han gör en spinebuster och en Spinaroonie, och en pungkross mot ringstolpen. Ögonpetning från Roode och Booker missar en saxspark och kastrerar sig själv, innan han backdroppar ut Roode och följer efter, och Roode sticker och Booker följer efter och fortsätter bråka backstage och vi har en dubbel countout, och Roode gör en repris av Impact då han sticker iväg i bil. **1/2

– Kurt, Karen och AJ är backstage, och Kurt säger åt Karen att de ska förnya sina äktenskapslöften på Impact, precis som Borash gav honom rådet att föreslå.

– Clips av upplägget inför X-matchen och därefter intervju med fulingarna.

– Streetfight: X-Division-champ Jay Lethal & Team 3D vs. Motor City Machine Guns & Jay Lethal.
Den som pinnar någon blir X-Division-champ, om fulingarna vinner försvinner X för gott, och om facen vinner måste Dudleys gå ner i vikt. Bråket börjar föga färvånande med en gång och vi har två kameror som följer varsitt slagsmål då det är ganska rörigt. Lethal och Bubba slåss i ringen och Lethal använder en skylt som vapen, innan facen dyker ut på varsin gubbe. Matchen känns totalt felplacerad, då den borde inleda galan istället för att köras näst sist. Trippel Tornado-DDT från facen ger två, och soptunnor och andra vapen slängs in i ringen. Det blir det vanliga köret med soptunnor och det finns egentligen inte så mycket att kommentera, förrän Guns håller fast varsin Dudley, som passar på att suplexa Lethal i en kul spot. Bubba powerbombar en upplåsbar sexdocka och Tenay säger att det är en sak man inte säger varje dag. Publiken vill ha bord. Lethal suplexas på en soptunna innan Guns vaknar och slår tillbaka och gör en High & Low på Devon för två. 3D på Chris Sabin och Alex Shelley innan Lethal clothelinas ner, och slås med en bräda och So Cal Val skriker att han ska sluta. Slag med en soptunna och hon bölar ännu mer och ber Bubba sluta misshandeln men han drar henne i håret istället. Är det helt plötsligt okej med våld mellan könen? Han har en oststrimlare som han tänker använda mot henne, men Lethal räddar och slår ner honom och gör en rana och släcker honom med en stol för två då Devon sliter ut domaren. Lethal dyker på honom och backdroppar Devine. Springboard-clotheline ger två på Bubba innan han gör sin Lethal Combination för två på Devine. Spark ger två på Devon. Bubbabomb ger två. Ett bord sätts upp i ringen och Lethal släcker Dudleys och lägger Devine på bordet, innan han avslutar med en elbow igenom bordet för tre. ** Undehållande, men lite tjatigt.

– Scott Hudson intervjuar Christian Cage, som gnäller över att Joe gnäller om att få en titelmatch.

– TNA World-champ Kurt Angle vs. Christian Cage.
Joe är special enforcer, vilket betyder att han är vid ringside utan att behöva göra en run-in. Lock-up och de känner på varandra till en början innan Kurt gör en headlock men missar en elbow och åker på en headlock själv, men kommer loss via en back-suplex, men Cage har fortfarande inne greppet. Angle kommer loss men åker på en elbow och Cage klättrar och dyker, men fångas upp och kastas bak, men Kurt missar en charge och hamnar utanför ringen. Cage klättrar och dyker ut ala Eric Young från tidigare ikväll, och delar ut några chops innan de hamnar i ringen igen där Kurt tar över matchen genom att fälkla Cage som står på andra repet, och tar ett bra bump och Joe ställer sig vid ringside och stirrar elakt. Suplex ger två för Kurtan, innan han stryper honom vid repen och gör en belly-to-belly så Cage hamnar utanför ringen. Angle tar en stol men Joe stoppar honom från att använda den, och Cage choppar Kurt, som kontrar med en indrämning i i ringkanten, men det verkar som om han siktade på ringstolpen, men hamnade fel. In i ringen där Cage choppar på igen men powerbombas i hörnan för två och åker på ett kroppslås som vänds till en rollup för två. German, german, tredje blockeras, och Cage flippar runt Kurt men lyckas inte täcka honom. Flapjack och Edge-O-Matic för två. Han klättrar och den skarpsynte Tenay antar att han ska göra något från repen, och Cage gör en frogsplash för två, innan han whippas in i hörnan ala Bret Hart, men fintar sig ur en Angelslam och kastar ut honom ur ringen. De står på apronen där Kurt försöker german-suplexa ut honom men Cage håller tag i repet, och ska göra sin spark, men Kurt knycklar in honom i sin Anglelock men Cage kommer till repen och släpps upp. Angleslam vänds till en sunset-flip innan Kurts Anglelock vänds till en victory-roll för två. Unprettier reverseras till en Anglelock för två och Karen är hysterisk på domaren som räknare för sakta. Moonsault missar (bör man verkligen göra det greppet utan knäskydd?) och Cage klättrar, men Angle vaknar och suplexar ner honom för två. Unprettier ger två och Kurt råkar släcka domaren, och blir satt i en Anglelock och Joe springer in för att se om Kurt tappar, men han når repen istället, och Cage sliter in honom mot mitten, och eftersom Karen håller tag i honom åker hon med in. Joe bryr sig inte om att hon är där, utan låter Cage göra vad han vill mot henne, så han måttar ett slag, och Kurt anfaller och träffar Karen. Cage och Kurt släcker varandra med en dubbel clotheline och Styles ska lägga sig i men stoppas av Joe som kastar in honom i barrikaden och clothelinar ut honom i publiken, och Kurt svingar med en stol men missar, men lyckas använda den på andra försöket, och Tomko kutar in och tar den från honom, innan han spöar upp Cage (!) och Kurt gör stora ögon, och täcker honom för tre. Överbokad och jag är ledsen, men jag köper inte Cage som maineventer oavsett hur bra han än må vara, men matchen var väldigt underhållande, förutom de första minutrarna. ***1/2

SLUTSATS: TNAs problem (tja, ett av alla tusen) är att de har en förmåga att boka sönder alla fejder och boka returmatcher på gala efter gala efter gala. Flera av matcherna på galan är i mångt och mycket returmatcher från inte så längesedan, och det gör att ingen gala känns speciell, då det sällan blir nya parningar. Young/Storm var väldigt bra, men det var en parning vi har sett alldeles för många gånger, Booker/Roode gör bra matcher men de är lite tråkiga efter ett tag, 3D-köret är dött sedan länge, Abyss vs. Veckans Monster är uttjatat och Cage/Kurt känns som en midcard-match i WWE. Matchmässigt var galan absolut helt okej med några riktigt underhållande matcher, men jag vet inte hur många Cage/Kurt eller Storm/Young-matcher jag orkar med framöver.

Matchgenomsnitt: 2,3

Tummen upp!

(Den här recensionen skrevs 2008-02-12.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: