Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Bound For Glory 2007 (2007-10-14)

TNA – Bound For Glory 2007 (2007-10-14)

TNA – Bound For Glory 2007 (2007-10-14)

– Clips av hur viktig galan är, där de säger att folk kämpar för att bli nästa Hulk Hogan, innan vi får se clips av de viktigaste matcherna. Detta ÄR ju trots allt TNAs Wrestlemania, och de har verkligen gjort en bra öppningsvideo som för fram hur viktig den är.

– Ultimate X: Senshi & Elix Skipper vs. Homicide & Hernandez.
Vinnarna får en titelmatch om Tag-bältena någon gång i framtiden. Homicide armbågar Skipper i ringen medan Senshi får stryk av Hernandez utanför ringen. Hernandez dyker in och tacklar Skipper och gör ett bakåtkast och LAX gör några avalanches. Senshi dyker in och släcker Hernandez medan Homicide klättrar, men slits ner och Senshi gör en flapjack. Homicide dubbelteamas men den store Hernandez kastar iväg Senshi som en vante innan han sliter ner Skipper från repet och gör en backbreaker. Homicide klättrar men Senshi klättrar efter och sparkar ner honom innan han själv slits ner av Hernandez. Skipper med en tjusig belly-to-belly på Homicide innan Hernandez ger sig på honom i hörnan, och Senshi tacklas och hamnar utanför ringen och Homicide dyker efter. Hernandez tar en flagga som han sätter runt halsen på Skipper och kastar iväg honom (necktoss?) innan han klättrar efter exet, men Skipper dropkickar ner honom och Senshi börjar klättra men slits ner och powerbombas. Skipper klättrar upp på ställningen och gör en cross-body (!). Den mannen är inte riktigt klok. Han och Homicide klättrar och Homicide gör en neckbreaker från repet. Hernandez säger åt Homicide att klättra (eftersom han är den lätta av dem), vilket han gör men får sällskap av Senshi, som nästan åker på en Kop Killer från hörnan, men kontrar och gör ett Double Stomp. Hernandez kastar runt Senshi innan Skipper sparkar honom men åker på en Bordet Toss ut ur ringen rakt på Senshi och Homicide. Hernandez klättrar och sliter ner exet och vinner. Fantastiskt match med fyra bra brottare! ***1/2 Såhär ska en gimmickmatch gå till och Skipper visar återigen varför han borde få större utmaningar än tvåminutersjobbande på Impact. Svårt att tänka sig att han bara för något år sedan fick gå från TNA för att ”de inte hade något för honom att göra”.

– Kurt och Karen kommer separat. Kris Kristofferson gör också entré.

– Intervju med Christian Cage, AJ Styles och Tyson Tomko. Cage undrar varför han inte är förstautmanare om bältet redan.

– Fight For The Right.
Deltagarna är Jimmy Rave, Lance Hoyt, Havoc, Shark Boy, Petey Williams, Kaz, Chris Sabin, Alex Shelley, Sonjay Dutt, Kip James, BG James, James Storm, Eric Young, Robert Roode, Chris Harris & Rikishi. Reglerna är som följer: Alla börjar utanför ringen och de åtta första som tar sig in (jepp, en bakvänd Battle Royal) får köra en vanlig Battle Royal, där de två sista får brottas i en singelmatch. Vinnaren får ingenting förutom att vi får en turnering på Impact utifrån resultatet här. Det känns lite fel att ha ett helt gäng stökmatcher på TNAs svar på Wrestlemania, där man istället borde ha viktiga matcher med långa upplägg bakom sig. Efter två minuters värdelös ”brottning” som inte ens hade godkänts som öppningsmatch på en houseshow ger sig Rikishi på allt och alla och gör en Stinkface på Hoyt, som blir förbannad och Big Bootar ner honom. Kaz med en dropkick och clotheline av Roode, innan ett helt gäng brottare hjälps åt och dumpar Rikishi. Hoyt chokeslammar Kaz, och MCMG dubbelteamar Hoyt. Innovativt submissiongrepp där de sätter ihop Young och Roode med en dubbel submission innan Kaz sparkar ut Sabin och gör en springboard-DDT på Shelley. Roode och Kaz står på apronen och Kaz dumpas efter en Rock Bottom, och de fyra sista är Roode, Young, Hoyt och Shelley. Hoyt ska göra en moonsault men Roode kastar ut honom innan han hinner utföra den. Roode slänger in Young i Shelley som dumpas. Young vs. Roode kvar. De rullar upp varandra och Young missar en moonsault, men lyckas få in ett small package för vinst. Stökig match, och sådant här hemma på Impact, inte på årets största gala! Att dessutom komedifiguren Eric Young går och vinner är rena katastrofen, eftersom det är knappast något som kommer att gagna honom i längden med tanke på att han inte kommer högre i hiearkin med tanke på hans gimmick. Stökig match som sagt, och det enda kul var när fyra, fem gubbar var kvar, allt innan det var helt värdelöst. 1/4*

– Promo för Team Pacman. Pacman säger att han är en bra lagspelare, vilket är konstigt då han aldrig hjälper till i sina matcher.

– Intervju med Team Pacman. Killings säger att som alla vet har TNA problem med ett visst fotbollslag, och därför kommer Pacman att ersättas av en okänd brottare ikväll. Det konstiga är inte ATT det blev såhär, utan NÄR. Jeff Jarrett måste ha tänkt att om han först satte bältet på Pacman, kunde han därefter tjata/förhandla sig till att låta honom brottas, men det gick som bekant inte. Har inte gått hittills i alla fall.

– Mer bråk i Angle-förhållandet.

– TNA Tag-champs Ron Killings & Rasheed Lucius Creed vs. AJ Styles & Tomko.
Jag vet lika mycket om Creed som jag vet om kvantfysik, det vill säga föga lite. Creed vs. Styles. Lite flippy-floppy och Creed med en headlock innan han åker på en hammerlock och en voltande spark i hörnan. Creed med en armdrag och Styles med en rana innan Creed gör en clotheline. Sälja, vad är det? Tomko vs. Killings blir lite bättre och Tomko sparkar Killings i hörnan innan Super-Killings klättrar och dyker ner på honom, och gör en nedtagning… som inte säljs. Flippy-floppy-flippy och Killings går ner i spagat och kör sin spark. Tomko dubbelteamas med gör en Big Boot på Creed innan Styles och Creed kör ett segment som slutar med en facelock av Styles. Creed med slag och en elbow innan han taggar in Killings som gör en framåtvänd suplex innan han åker på en Pelé-spark och Tomko taggas in och rensar. Pumphandle-gutbuster från Styles på Killings innan Creed kastar Styles bakåt. Tomko med en fallaway-slam på Creed innan han tar fart via repen, och Pacman sliter ner dem så han faller utanför. Tomko lyfter upp Creed och Killings dyker ut på båda två. AJ med en Shooting Star Press. Pacman misstar Styles för en strippa och slänger upp ett gäng sedlar, vilket får Earl Hebner att plocka upp dem. Är Hitman-tröjorna slut nu? Styles och Tomko avslutar Killings för tre. Äntligen får vi Tag-mästare som faktiskt får brottas. vilket koncept! **1/2 Bättre match än väntat, mycket bättre, men no-sellandet i början kunde de ha skippat. Creed är en riktigt duktig brottare av det vi fick se här, så jag hoppas att han stannar.

– Karen vill snacka med Farfar Nash, som säger att Kurt är mer envis än Scott Hall. Han går i alla fall med på att prata med Kurt igen. Hon säger att om inte Kurt vinner, kommer han inte att anställa Nash som psykiater längre, och då tvingas Nash börja brottas igen, men med hans knän blir det svårt, säger hon.

– X-Division-champ Jay Lethal vs. Christopher Daniels.
Lock-up och Lethal med en headlock innan de kör ett segment som slutar med att Lethal poserar. Daniels med chops innan Lethal slår tillbaka med slag och en springboard-rana som sänder ut Daniels ur ringen. Lethal dyker efter honom och hiptossar honom utanför ringen. De hamnar i ringen igen där Lethal klättrar och dyker med en axehandle för två. Daniels slängs ut ur ringen och Lethal följer efter och åker på en Rock Bottom in i barrikaden. Bodyslam mot barrikaden och det verkar nästan som om han försökte rikta in sig på ryggen. Skulle kanske haft en blinkade smiley här. In i ringen igen där Daniels gör en hög backdrop och en suplex innan han ställer sig på honom och poserar innan han gör en moonsault till en Crossface. Brukar Daniels ha sin vigselring på sig när han brottas? Lethal med en rollup för två några gånger innan Daniels återigen tar över matchen med en snurrande powerbomb för två. Springboard-headscissors och hotshot från Lethal innan han gör en backbreaker och en suplex till brygga för två. Enzuigiri träffar men det gör inte en Superkick, och Daniels missar sin Angels Wings vilket vänds till en victory-roll för två. Flapjack för två. Lethal försöker sig på något från repen vilket vänds till en DVD och Daniels klättrar och gör en moonsault för två. Han missar en enzuigiri och åker på ett bakåtkast och publiken chantar förbundets namn. Lethal missar en charge och sätts upp i hörnan, men Daniels missar en rana då Lethal blockerar den, och missar en elbow från repen för två. Lethal sätts upp i hörnan igen och de choppar varandra innan Lethal gör en Lethal Combination från toppen för vinst. Underbar match, Daniels var inte alls så tråkig som han har en tendens att bli i singelmatcher. Skönt att Lethal fick vinna, annars hade hans vinst mot Kurt på förra galan inte känts meningsfullt. ***1/4

– Intervju med Steiners. Är det inte lite löjligt att fejden handlar om att de kallar Dudleys för tjockisar och Dudleys svarar med att kalla Steiners för reliker? Om de börjar kasta kritor på varandra slutar jag titta.

– Tables-match: Steiners vs. Team 3D.
Ovanligt smart av TNA att boka in den här matchen direkt efter Daniels/Lethal med tanke på att det hade varit omöjligt att följa upp den matchen med en ”vanlig” match. Och detta sägs helt utan ironi. Här gäller det två fall om gäller, det vill säga att det teamet som åkt igenom bord två gånger förlorar. Steiners ger sig direkt på Dudleys, innan de poserar som de alltid har gjort. Bubba och Devon skiter i matchen och drar, innan Steiners hinner ifatt dem (om man blir ifattjagad av Rick och Scott Steiner är man långsam). Rick pucklar på Bubba medan Scott mosar Devon. Rick använder en soptunna på ett sätt som inte var meningen att använda soptunnor på. Om inte Gud uppfann dem för att wrestlingbokare skulle kunna boka in lätta spots. Bubba vill ha en timeout men åker på en lusing istället. Scott slänger in ett bord i ringen och sätter upp det, innan han sätter upp Bubba i hörnan, men Devon räddar honom och Rick åker på en 3D igenom ett bord. Dudleys poserar innan de ger sig på Scott, och Bubba ska powerbomba honom igenom ett bord, men han vänder och gör en rana på honom igenom det istället, i en spot så förutsägbar att jag skrev det innan det hände. Mike Tenay trode han skulle gå för en suplex istället, vilket visar att han inte har sett tillräckligt med wrestling trots att han är så gammal i gemet. Devon sparkar ner Scotty och klättrar och missar en headbutt. Hulk Scott clothelinar ner honom innan Bubba slår in kulorna på honom och sliter av sig skärpet och piskar honom med det. Dudleys sätter upp ett bord i ringen och som lök på laxen slänger de in några stolar också. De lägger Scott på bordet, och det GÅR SÖNDER utan att det var meningen, men ingen låtsas om det så de sätter bara upp ett bord till och lägger honom på det. In kommer Shelley och Sabin och distraherar och Dudleys gör en Shawn/Diesel på Scott och Devon åker på deras bulldog igenom bordet. Ett oavsiktligt screwjob? * Inget man aldrig har sett innan, men de är så stiffa mot varandra att det blir kul.

– Interju med fyra av de fem nya brudarna. När Awesome Kong kommer in efter en stund blir alla rädda och sticker.

– Brud-gauntlet.
Miss Brooks och Jackie Moore börjar. Reglerna är som vanligt, det kommer en brottare var minut och eliminering sker genom att slänga ut varandra. De två sista gör upp i en singelmatch om bältet. Man kan fråga sig varför de inte gör en turnering istället nu när de har två timmars Impact att boka varje vecka, istället för att slänga ut hela köret i en enda match. Jackies nya gimmick är tydligen som gigantisk sydstatshumla. Back-suplex från Jackie innan nästa brottare (Shelley Martinez) kommer in och ger sig på båda två innan hon åker på en Thesz Press från Brooks innan Awesome Kong (tyligen är hon inte amazing längre) är #4. Hon tar god tid på sig in till ringen, och när hon väl kommer in blir hon påhoppad av alla tre och #5 är ODB, som jag aldrig har sett innan, men som jag har läst ska vara väldigt bra. Brooks och Martinez dumpas. Kong med en double-underhook innan hon dumpar Moore. Nästa brud in är Angel Williams, som ser ut som alla dussinbrudar i WWE. Hon och ODB ger sig på Kong, men hon är för stark för dem och slår tillbaka. Williams med en enzuigiri innan hon vänder en suplex till en egen och Christy Hemme kommer in. Hon ångrar sig direkt och försöker sticka, men stoppas och misshandlas av jätten. Rejäl stående backbreaker och powerbomb innan Gail Kim kommer in. Missile-dropkick och ODB och Williamsd ubbelteamar jätten en stund innan hon kontrar och clothelinar ner dem. Kim med en rana, och OBD och Williams hjälper till så jätten elimineras, och tyvärr får man även se hennes nakna tuttar. Talia Madison är nästa brud in, och ger sig på allt som rör sig, och Williams gör en oövertygande Flair-flip och en hotshot innan hon dumpas. Den tionde och lyckligtvis sista bruden in är Roxxi Laveaux, som ger sig på ODB. Kim dumpar Madison och Roxxi slänger ut ODB vilket ger oss Kim vs. Roxxi. Fallaway-slam av Roxxi innan Kim gör en kombinerad headlock och armbar innan domaren säger åt henne att hon ska avsluta matchen inom en minut. Hon dyker och fångas upp för två. Sunset-flip för två av Kim innan Roxxi får in en brygga för två. Celtic Cross avslutar till Kims fördel. Att man får med namn som Ric Flair och Fit Finlay i en recension av en brudmatch hör inte till vanligheterna. 1/4* Skönt att de inte satte bältet på Kong direkt. Jag tycker att hon står ut ur mängden och är ganska intressant av det jag har sett, så just därför behöver hon inget bälte för tillfället. Är bättre att bygga upp de andra brudarna vilket gör att alla kommer att tjäna på det. Kim firar med bältet i tio sekunder innan vi klipper till nästa segment… så mycket för att boka långsammare.

– Nash säger åt Kurt att han borde be Sting om ursäkt och Kurt kallar honom för pussy och ber honom sitta ringside under maineventet.

– Promo för Samoa Joe vs. Christian Cage.

– Samoa Joe vs. Christian Cage.
Matt Morgan kommer in först då han ska vara ”special enforcer”, det vill säga att han ska göra en run-in senare. Att han har fått upp Big Show i en F5 är riktigt imponerande, men tyvärr är det det enda jag minns av hans brottning i WWE. Enligt publiken ligger Cage risigt till. Lock-up och Joe slammar ner Cages ansikte mot marken innan han gör en headlock och en tackling och Cage tar en timeout i hörnan. Lock-up igen och de örfilar varandra och Joe gör en whip och ett högt knä i hörnan innan han stryper honom mot repet men missar en running kick och Cage öser på med slag, innan Joe slår tillbaka med en leg-lariat från repen. Flapjack och knä och Cage smiter och klättrar, men stoppas och hängs upp i en Tree of Woe med tillhörande dropkick. Comeback för Cage men han dyker ut och missar sitt mål. och Joe dyker ut mellan repen repen och ner på honom, innan han tar en stol som han sätter honom på och sparkar in honom i staketet. Whip och DDT av Cage innan han kastar in honom i ringen igen där han gör en strypning mot repen och en elbow för ett. Huvudlås men Joe kommer loss och Cage klättrar… men missar en frogsplash och Joe gör en rejäl spark som sänder ut Cage ur ringen. Han tänker sticka, men Morgan skriker på honom att gå in i ringen igen, och Joe dyker ut på honom (Cage) och slänger in honom igen och öser på med clothelines. Cage klättrar och missar whatever då Joe bara flyttar sig lite nonchalant (work) och clothelinar ner honom för två. Han sätter upp för en Musclebuster men Cage kommer loss och efter några reverser vänder Joe en Unprettier till en pwerhomb i hörnan. Atomic-drop och Big Boot och senton ger två. Tio Slag of Doom så givetvis gör Cage en powerbomb för två. Rollups och strypning av Joe men Cage kommer loss och gör en snap-powerslam för två. Båda klättrar och slår ner varandra, och Joe hamnar i ringen och Cage utanför. Tomko kommer in och distraherar Morgan innan slagsmålet är i full gång och in kommer Styles och hjälper till, men Morgan stoppar honom från att ingripa i matchen och jagar ut båda två. Cage med en pungspark och en Unprettier för två. Chinlock men Joe kommer loss och gör en hög spark i hörnan och en Musclebuster och strypning för vinst. **1/2 Cage är en duktig brottare men har på senare tid blivit ganska tråkig, men som vanligt ger Joe hundra procent. När jag läser igenom texten här verkar matchen bättre än den faktiskt var, men tyvärr blev den inte lika bra i pratiken.

– Nash snackar med Sting, som säger att det handlar om respekt och undrar varför Nash alltid ska försvara Angle. Nash säger att Angle är den enda han har eftersom han själv aldrig kommer att kunna maineventa i förbundet. Det får vi hoppas.

– Monsters Ball: Rhino vs. Dustin Rhodes vs. Abyss vs. Raven.
Rhino springer in och ger sig på Raven och Dustin innan Abyss har hunnit in, och matchen är i full gång. Kommentatorerna säger att Abyss har varit med i alla Monsters Ball-matcher, men aldrig vunnit, vilket tyder på att han gör det här. Raven nitar Abyss med en påk och Rhino slänger in en kundvagn i ringen innan han går loss med ett soptunnelock. Drop-toe-hold på Raven på vagnen innan Rhino kör in den i Dustins kulor. Han sätter upp en soptunna framför Dustin skrev och slår på den med en golfklubba innan Rhino och Abyss börjar bråka. Raven gör en spear – men missar – och åker rakt in i vagnen. Rhino clothelinar ut honom ur ringen och de slåss i par. Rhino sätter upp föär en Gore, men missar Abyss och åker igenom en vägg. Abyss läggs på ett bord och Dustin går upp på trappan och ska dyka ner på honom (säkert flera meter ner) men Raven knuffar iväg honom och dyker själv med en elbow igenom bordet. Dustin bär in Abyss till ringside och slänger in honom i ringen för två. Han sparkar in kulorna på Raven och gör en sorts lame-ass-Pedigree på Abyss medan Rhino kommer in i ringen och Gorear Dustin. Raven använder en påk och häller ut en påse häftstift medan James Mitchell gör entré och skriker åt honom att avsluta Abvyss åt honom, och Raven häller ut en påse glasskärvor också. DDT vänds till en Black Hole Slam för vinst. ** För varje gång man ser en sådan här match minskar det roliga, och om TNA inte hade bokat en light-version av matchen på Impact för några dagar sedan hade denna kanske känts bättre.

– Promo för maineventet. Bra promo med bra musik.

– TNA World-champ Kurt Angle vs. Sting.
En drömmatch. Om de nu inte fuckade upp det genom att låta de gå en meningslös treminutershistoria på Impact för en tid sedan. Lock-up i hörnan och Sting med en waistlock men Kurt kontrar med en armbar som Sting i sin tur vänder till en egen. Lock-up igen och Sting med en headlock och Kurt med en tackling innan han åker på en hiptoss och tar en paus utanför ringen, vilket hade varit ett perfekt tillfälle för en reklampaus om det vore på TV. Han kommer in igen och gör en spark, en uppercut och chops innan Sting vänder och gör Tio Slag of Doom. Han missar en dropkick på första försöket då Kurt fintar sig ur den, men sätter den på andra och Kurt hamnar utanför ringen igen. Sting följer efter och slammar hans ansikte på bordet innan de hamnar i ringen igen där Kurt missar en charge och skadar sig i hörnan, men kommer ur en bakvänd DDT och gör en german. Backbreaker ger två och en strypning ger obehag. Suplex ger två. Kurt med en strypning och en belly-to-belly och ytterligare en strypning (eller rättare sagt en chinlock). Sting kommer loss och vi har en dubbel-clotheline-spot. De vaknar och Sting har övertaget och gör en spinebuster för två, och två Stinger-splashes och en faceslam vilket sätter upp en big splash, men Kurt hoppar upp och armdraggar ner honom för två. Angleslam vänds till sunset-flip för två. German, german, german ger två. Anglelock men Sting vänder till en Scorpion Deathshooter och Karen springer in och distraherar domaren. Nash går in och släcker Sting och Kurt gör en Angleslam för två. Sting med en big splash som träffar knän och Kurt täcker honom för två. Kurt klättrar och gör en 450 (!) men landar lite snett för två. What. The. Frukt? Anglelock men Sting fintar in Kurt i Nash innan Kurt råkar släcka domaren och Sting gör en bakvänd DDT på Kurt, men det finns ingen vaken domare, och när det kommer in en färsk hinner han bara räkna till två innan Nash sliter ut honom. Nash ger sig på Sting innan Sting clothelinar ner båda två på samma gång. Kurt med en lowblow på Sting och ska slå honom med ett basebollträ, men Sting blockerar (i teorin, i praktiken får han den på näsan, men säljer det som om han lyckades blockera) och slår tillbaka. Bakvänd DDT avslutar. Bra avslut (fast kanske lite väl mycket stökande) på en härlig oldschool-match, som började segt men tog sig. Sting är verkligen en bra brottare för att vara runt de femtio, och Kurts 450 (om än något misslyckad) var imponerande. Skönt att en face avslutar TNAs Wrestlemania som världsmästare, fast tyvärr luktar det nog Dusty Finish. **3/4 Don West får JR-rösten efteråt.

SLUTSATS: Blandat kompott. Väldigt underhållande matcher (Lethal/Daniels, öppningsmatchen, Sting/Angle) och även Tag-titelmatchen var betydligt bättre än jag hade vågat hoppats på. Brudmatchen, bordmatcheh och Fight For The Right var inte speciellt roliga, men jag antar att de är för att låta publiken ”vila ut” emellanåt. Överlag en bra gala med några små detaljer som de kunde skippat, närmare bestämt FFTR. En sak som stör mig lite är att man bemödar sig med att boka in FFTR istället för att ge oss matcher som BETYDER något. Vad betyyde denna? Jo, att vi nu får en bracket om vilka som ska möta varandra i en turnering om vem som ska bli förstautmanare. Är som att ha kvalificeringsmatcher till MITB på Wrestlemania för att låta själva MITB-matchen gå på RAW några veckor senare. Helt klart är att TNA bokar in mängder med gubbar för att galan ska ses som ett megaevent, men när man både har en stökmatch med killar och dessutom en med brudar (som visserligen gav oss en champion) blir det lite för mycket. Gauntlet-matcher HAR ett existensberättigande, men definitivt inte på årets största gala. Om de dessutom inte betyder något (jag anser inte att parningen till turneringen ”betyder något”) är det bara slöseri med resurser och gör hela grejen urvattnad.

Matchgenomsnitt: 2,0

Rekommenderas!

(Den här recensionen skrevs 2007-10-16.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: