Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Destination X 2008 (2008-03-09)

TNA – Destination X 2008 (2008-03-09)

TNA – Destination X 2008 (2008-03-09)

– Bra video inleder galan, och om TNA kunde fortsätta producera den här typen av videos hade de säkert ansetts som seriösare hos fansen. Hur seriöst wrestling nu kan vara.

– Jeremy Borash lovar Kurt Angle att Jim Cornette såg slutet av burmatchen mot Christian Cage på Impact (Cage vann, och nu vill Kurt få resultatet omvänt för att de ska slippa att ha numerärt underläge ikväll) och för en gångs skull håller Tomko med honom.

– Mike Tenay och Don West kommenterar.

– The Rock & Rave Infection vs. Homicide & Hernandez vs. Alex Shelley & Chris Sabin.
Vinnarna får en titelmatch någongång i framtiden. När jag hade recenserat halva matchen tyckte min dator det var nödvändigt att starta om sig, och givetvis hade jag inte sparat något av det jag skrivit om matchen, så jag får snällt se om den igen. Sabin och Homicide börjar, och kör ett fint segment som slutar med att Homicide dubbelteamas av MCMG innan Lance Hoyt taggar in sig själv och kör en suplex på Hernandez, som vänder den till en egen medan de andra tre trippelteamar Jimmy Rave i en fin spot. Hoyt spelar luftgitarr, men det biter inte på Guns som dropkickar ut honom från apronen innan Hernandez dyker ut på allihop utanför ringen. Han kan verkligen röra sig bra för att vara så stor som han är. Rave bearbetas av Guns innan han gör en snygg snurrande armdrag men åker på en snapmare av Shelley för två. Hoyt fäller Shelley som åker på en gutbuster och en DDT av Rave och blir face-in-peril, och Homicide gör ett bakåtkast och två suplexes, och vid tredje suplexen tar Hernandez upp honom för en backbreaker för ett, vilket är lite mesigt sålt efter alla de greppen. Clotheline/senton för två, och Hoyt spelar luftgitarr igen (den här gången med Shelley som gitarr) innan han gör en fallaway-slam. Det är konstigt att han var roligare som Dallas än som Hoyt, trots att han brottas likadant, men det kan ha att göra med att Kid Kash var ungefär femtio gånger roligare än Rave. Shelley åker på en chinlock och en clotheline och Hoyt spelar luftgitarr. Det är inte över, har aldrig varit och kommer aldrig BLI över, så han kan lika gärna sluta med det. Men precis som trumsolon verkar det vara något vi ska tvingas utstå för att någon verkar tycka att det är bra. Hoyt missar en moonsault och Shelley äter en jawbreaker (”äter” var väl helt fel ord) och Hernandez släcker Rave och Hoyt med en clotheline. Julgransplundring och Hoyt åker på en hög backdrop och Rave åker på ett tröjkast och Hoyt äter en spinebuster. Rave dyker men fångas upp i en powerbomb innan Shelley gör Sliced Bread #2 och Hoyt släcker Shelley men åker på en DDT av Sabin, som åker på en Gringo Killer av Homicide, som dyker ut på Hoyt och MCMG innan Hernandez avslutar Rave med en Border Toss. *** LAX och Guns är underbara (gillar Hernandez som tusan men är inte helt såld på Homicide än) och även Rave och Hoyt skötte sig bra här.

– Borash visar slutet av Cage/Kurt från Impact och frågar oss om Earl Hebner gjorde rätt som gav segern till Cage, och vi ska gå in på TNAs hemsida för att rösta på om vi tycker det var helt rätt beslut eller om Kurt skulle vunnit, eftersom Cornette KANSKE tar det i beaktning ikväll och reverserar beslutet. Känns bakvänt att facen vinner för att låta fansen rösta om fulingen ska vinna istället, men TNA är inte kända för att ha logiska bokningar, och så länge de kan få oss att gå in på hemsidan eller SMSa upp får surt förvärvade slantar på deras löjliga omröstningar är de nöjda.

– X-Divison-champ Jay Lethal vs. Petey Williams.
Rhaka Khan är med Petey in som en tjänst av Scott Steiner. Lethal har med sig So Cal Val, så antagligen kommer brudarna att inverka i avslutningen. Fin brottning inleder matchen och Lethal går för sin dödliga kombo, men Petey kommer loss och försöker sig på en Destroyer, men Lethal smiter. Örfilar och elbow av Lethal innan han gör en clotheline för två, och en bodyslam sätter upp en axehandle från repen för två. Rana och Petey smiter och Lethal sparkar in honom i staketet innan han klättrar och gör en axehandle Ravdy Savage-style och Khan (med vitt smink) stirrar elakt på honom så att han distraheras så mycket att Petey kan ta över matchen i ringen. Backbreaker och neckbreaker ger två. Slingshot-kneedrop ger två och det visar sig att 47% vill att Cornette ska ompröva domslutet från Impact. Vem kunde tro att det skulle gå så långt att publiken ska börja rösta hur matcher ska sluta? Lethal gör comeback men åker på en hotshot och en rana utanför ringen, och Petey med en facelock när de kommer tillbaka in i ringen. Lethal med en atomic-drop och några elbows slutar med en låg dropkick för två. För vart grepp jag beskriver gör de två till, så snabba är de. Därför är det lättare med Kevin Nash-matcher där jag hinner översätta Krig & Fred till gammelgrekiska mellan greppen. Peteys Ryska Bentackling sätter upp en Destroyer men Lethal fintar sig loss men powerbombas,men lyckas suplexa honom för två. Det var en snabb uppvakning efter en powerbomb. Khan står utanför och ser elak ut, och och hennes Tippex-smink passar henne inte. Petey med en Scorpion Deathshooter sätts men en Destroyer vänds till en Lethal Combination och Lethal klättrar och Steiner springer in och fäller honom medan Brian Hebner är upptagen med Khan, och Petey gör en Destroyer för två då Val sliter bort domaren och försöker förklara fusket som jag antar leder till att vi få fler Internet-omröstningar, något TNA älskar. Sonjay Dutt springer in och distraherar så Lethal kan rulla upp Petey för tre. Jag anar en tag-match (eller mixad tag-match) på Impact. *** Riktigt bra match, men slutet var aningen tråkigt då Lethal inte vann på skicklighet utan på ren tur.

– Intervju med Team Cage. Varken Joe eller Cage bryr sig om domslutet vänds.

– Kaz försöker få Eric Young att förstå att Rellik och Black Reign bara är vanliga människor istället för monster. Skönt att TNA försöker få oss intresserade av karakärerna.

– Kaz & Eric Young vs. Rellik & Black Reign.
Måste kännas motiverande för Kaz att gå från en PPV-match mot Christian Cage till att hamna på TNAs svar på Heat. Han ger sig på Rellik, och Tenay avslöjar att Rellik betyder Killer baklänges. Kunde de ha låtit oss behöva SMSa in för att få reda på det hade de säkert dragit in några tusen dollar. Armbar och Reign taggas in och åker på samma grepp, och Young kommer in till publikens jubel. Reign får sina nötter insparkade, innan Young taggar in Kaz för säkerhets skull. Jeff Hardy-dropkick och rollup ger två då Rellik springer in och back-suplexas för lika mycket. Julgransplundring och medan domaren är distraherad av Young blir Kaz face-in-peril. Rellik med ett bra bakåtkast. Big Boot och neckbreaker ger två för fulingarna, och Tenay försöker få över Relliks olika chinlockversioner som något farligt. Han måste älskar Randy Orton. Kaz slår sig fri men Young fegar ur och är på väg att sticka, men kommer tillbaka när Kaz åker på en spinebuster för två. Kaz gör sin egen comeback med några sparkar och Young försöker få igång publiken innan han taggas in och ska börja rensa när han blir rädd pch ger sig av. Slingshot till flapjack ger två innan han gör sin egen comeback och superjältemusik börjar höras, och han kommer in utklädd till superhjälte och ger sig på fulingarna. Shawn/Diesel och Super-Eric släcks ändå, och Rellik klättrar men kastreras (hör hur Dustin säger ”shit”) och avslutar båda med en DVD för tre. ** Bra match och vid första anblicken kändes Super-Eric störtlöligt, men faktum är att det blev roligare än jag först trodde, och tror att det kan bli bra TV ett tag, även om det är lite väl likt Shark Boys gimmick.

– Team Angle (eller Angle Alliance om vi ska vara petiga) sitter backstage hos Cornette, som säger att alla har åsikter om domslutet och Cornette tröttnar på dem och ger sig av, och Team 3D undrar varför Shark Boy och Curry Man fick välja stipulation ikväll. Öh, de vann stöket på Impact? Bubba vill att Cornette ska drogtestas, och Corny svarar att han önskar att det fanns en drog så att alla de försvann. Känns säkrare att hota dem med drogtester, då lär de försvinna direkt.

– TNA Womens-champ Awesome Kong vs. Gail Kim vs. ODB.
Titelmatch och första fallet gäller. Kong vill inte whippas utan clothelinar ner båda två och whippar in dem i varandra, och Kim åker på en charge när ODB flyttar sig och dropkickar Kong, och Kim gör en legdrop medan Kong hänger på översta repet. Kim och ODB försöker pinna varandra utan att lyckas och Kim gör en neckbreaker och klättrar, och dyker ut på Kong som fångar upp henne och ODB dyker efter och alla skadas i en dålig spot som publiken verkar uppskatta. TNA-publiken behöver inte så mycket för att poppa. Facen slåss i ringen och ODB gör en facelock och en fallaway-slam innan Kim kontrar med en rejäl spear och Tio Slag of Doom, och ODB ska göra en powerbomb men Kim fintar och dumpar henne utanför ringen och Kong ger sig på Kim i ringen men missar en charge och åker på några chops innan hon kjommer ur en sunset-flip genom att lyfta upp henne. Hennes slag blockeras och Kim gör en kneedrop på huvudet men släcks av en clotheline. ODB vaknar och ger sig på Kong men får sina ben slagna mot mattan och åker på en rejäl chokeslam. Don West säger att hon höll upp henne ”for ever”, vilket för oss vanliga dödliga var två sekunder. Kim försöker clothelina ut Kong men misslyckas och facen slår henne varannan gång och ODB dricker en skvätt, och Kim tar flaskan och dricker hon också. De klättrar och dyker med en dubbel missile-dropkick och Kim täcker henne för två då ODB räddar. ODB täcker men Kim bryter upp för att jämna ut det hela, innan de börjar slåss och Kim clothelinar ner henne. Kim med en cross-body men ODB räddar/förstör och gör en rollup för två. Kong mosar ODB med en spinning backfist och Kim med en flapjack innan hon klättrar och gör en big splash för två då ODB räddar. Det greppet tog där det skulle. ODB med slag innan hon åker på en double-underhook-buster och Kong klättrar men missar en big splash, och ODB försöker tackla ner henne utan att lyckas så hon gör en flygande Thesz Press för två istället. Saeed fäller ODB, som blir förbannad på henne och ska börja puckla på henne då Kong kommer bakifrån och avslutar henne med en Awesomebomb. *** Bästa brudmatchen på hur länge som helst, och den var inte bra för att vara en brudmatch utan den var bra även om det skulle vara killar som utförde den. Antar att jag inte blir årets feminist med det uttalandet, men det är så jag känner.

– Rhino drar en promo om Elevation X. Notera hur de glömmer klippa bort ”How was that?” efteråt.

– Cornette står i ringen och säger att Team 3D ska vägas ikväll igen, och om de är under 275 pounds var, behöver de aldrig vägas igen, men om de väger mer än det får de sparken. Därefter över till vettigare saker: Hur blir det med burmatchen på Impact? Han säger att han såg det i slowmotion och Kurts fot var nere först, MEN han vill inte göra något som aldrig händer i wrestling, det vill säga att ändra domslut. Han har tydligen aldrig hört talas om Dusty Rhodes. Han ber publiken om hjälp och frågar om de vill att han ska omvända domslutet, och det slutar med att domslutet står fast. Kurts team får numerärt underläge likt förbannat. Vem skrev det här tramset?

– Fish Market Streetfight: Team 3D vs. Shark Boy & Curry Man.
Matchen är precis som det låter som: En Streetfight med råa fiskar. För att ge oss en rättvis invägning står Earl Hebner som vanligt för kollandet av vågen, och Gud ska veta att han alltid är rättvis. Bubba kallar publiken för tjockisar för att få lite enkel hetta, innan de väger sig och klarar vikten båda två, och tar upp godis för att fira och rullas upp för två. Dudleys dubbelteamas och Bubba åker på en dubbel backdrop och en dubbel dropkick och Dudleys får nog och ger sig av, men facen jagar efter dem och Bubbas ansikte slammas mot några frysta fiskar innan Curry Man använder en som vapen. Tänk dig en vanlig Streetfight fast med frysta fiskar. Curry Man har en bakelse på ett fiskespö som han frestar Bubba med, som äter upp bakelsen och distraheras så Curry Man kan dyka ut på honom. Känns lite som att någon backstage är förtjust i Charlie Chaplin-humor. Curry Man använder en håv över ansiktet på Bubba och slår honom i magen med en fryst torsk, innan Bubba kontrar med en backdrop. Fulingarna tar över och Bubba kastar fryst fisk på kommentatorerna, innan de sliter fram ett bord. Facen gör en kort comeback innan Johnny Devine drämmer till Sharky med en påk och Curry Man får en fryst fisk mellan benen, och DW undrar om det är en ”blow fish”. Publiken chantar efter bord och både Devon och Bubba missar varsitt dyk på Curry Man och Sharky släcker dem med en dubbel missile-clotheline. Backdrop på Devon och Thesz Press på Bubba innan Dudleys tar över igen. Devon med en Curtain Call på Curry för två. Wazzup-drop misslyckas då Devon slås ner och Bubba åker på greppet istället med en död fisk mellan benen. Curry med en cross-body på Devon för två och Sharky Stunnar Bubba för lika mycket. Dubbla X-Factors och dubbla Tornado-DDTs för två. Sharky åker på en neckbreaker för två innan Devine kastar in en soptunna till Bubba, men Curry använder den på Bubba, och vi har en Shawn/Diesel vilket slutar med att Bubba får pulver i ögonen, och Devine kastas igenom ett bord utanför ringen. Sharky sliter upp DEvon för en 3D och eftersom Bubba är blind ser han inte att han drämmer till sin egen partner, och facen vinner. Smart avslutning. För lång match, själva grejen med fryst fisk fungerar så där länge och de kunde gott ha kortat ner matchen med några minuter. Publiken var väldigt het för ovanlighetens skull och chantade efter bord trots att Dudleys är heels. Bubba blir förbannad på någon i publiken (uppenbar plant) efteråt. *1/2

– Angle Alliance har inte kommit överens om vem av dem som ska vänta fem minuter men det verkar bli Kurt själv då han anser att Styles och Tomko är det bästa teamet han någonsin har sett.

– Clips av upplägget mellan Booker T och Robert Roode.

– Stand By Your Man-strap-match: Booker T vs. Robert Roode.
Låter som en country-låt (min kära SW-kollega Rollins noterar att det var Tammy Wynette som sjöng den låten. Sätt igång och mobba honom nu). Ni som har läst mina tidigare recensioner vet hur mycket jag äääälskar (notera hur jag menar precis tvärtom) den här typen av matcher, fast i det här fallet kan det vara befogat med en sådan matchstipulation. Roode gör som alla andra heels i den här sortens match: Gnäller över att tvingas bindas fast och vill slippa det, trots att han har gått med på matchen sedan länge. Booker visar sin vrede genom att göra en backdrop innan han poserar. Wow, killen måste vara asförbannad! Strypning men Roode kontrar med en tackling och några slag i hörnan och Booker choppar på mot bröstet men åker på ett rejält slag mot ryggen och därefter en Rysk Bentackling (av New York-kanadicken). Varannan damernas och Booker med en clotheline med lädersnöret och en suplex ger två, vilket innebär att det inte är ”röra alla hörnorna” för att vinna som gäller. Spinebuster men Booker missar en saxspark och DDTas för två. Domaren släcks och brottarna gör en dubbel clotheline så att de också släcks. Payton Banks tar några handklovar och distraherar Booker, som åker på en lowblow och ett slag med handklovarna för tre. ** Banks ställer sig och svankar medan Banks piskar henne fler än de tio gångerna stipulationen tillät. Wrestling = familjeunderhållning. Brooks blir förbannad och ska slå tillbaka men Roode håller fast henne och slår henne med bältet, och in kommer Sharmell och piskar allt och alla som en påtänd Hans Scheike vilket jag antar betyder att fejden fortsätter.

– Intervju med James Storm, som inte tänker ansvara för vad som händer i matchen mot Rhino ikväll.

– Elevation X: Rhino vs. James Storm.
Tydligen har vi inte tillräckligt med gimmickmatcher ikväll. Rhino klättrar upp och precis som i förra matchen vill inte Storm brottas som bestämt, utan fegar ur och Rhino kastar ölburkar på honom. Känns som bollplätt med husvagnsfolk. Rhino klättrar ner och pucklar på honom och whippar in honom i staketet och slänger in två bord i ringen men Storm tar över matchen med en ommöblering av näsan och en hög spark mot huvudet innan han sätter upp ett bord i ringen som han lägger Rhino på. Han klättrar men Rhino vaknar och kastrerar honom och gör en belly-to-belly. Jackie Moore klättrar för att undkomma Rhino, vilket inte verkar vara det allra smartaste alternativet. Ungefär som i slashers där 18-åriga brudar tror att man bäst fajtar monster genom att gå och duscha och tvåla in tuttarna. Rhino klättrar upp och Storm smyger baifrån för att kunna ge sig på Rhino, som dock upptäcker honom och stirrar på honom elakt. Storm ber om nåd men det biter inte på noshörningen med spindelnät på armbågen, och den egentliga matchen tar fart. Fart och fart, de klamrar sig fast i fundamentet medan de försöker att inte ramla ner och slå ihjäl sig, och Storm slammar Rhinos ansikte mot ”golvet” innan han gömmer sig i själva byggnationen mellan golvet och ställningen. Efter en stunds letande hittar han honom och får öl i ansiktet, men kastrerar honom på ett stålrör i byggnationen innan han sparkar ner honom igenom ett bord för vinst. Oavsett hur farlig matchen än må vara är den precis som alla andra liknande matcher skittråkig, och jag tycker inte att insatserna är värda den eventuella utdelningen. DUD

– TNA World-champ Kurt Angle & TNA Tag-champs AJ Styles & Tomko vs. Kevin Nash, Samoa Joe & Christian Cage.
Inget bälte är på spel och Kurt väntar tills fem minuter har gått, vilket är lite snedvridet eftersom heelsen hamnar i underläge, när det logiska är att face-gänget får brottas i underläge innan deras tredje kille kommer in och rensar. Cage och Styles börjar och Styles missar en bakvänd DDT och åker på en korkskruv-elbow för två. Styles med slag mot ryggen innan Tomko taggas in och åker på chops, innan han missar en charge i hörnan. Super-Cage rullar upp honom för två innan Tomko gör en powerslam för två. Spear på Styles som faller ut ur ringen innan Joe kommer in och kör en stund med Tomko. Hög spark i hörnan och det är två minuter kvar innan Kurt Angle får komma in. Nash med en powerslam och en elbow för två. Cage blir face-in-peril och Styles gör en Spiral Tap, men det blir julgransplundring och Joe sliter upp Tomko i en snap-powerslam innan han går ut till ingången för att invänta Angle, som kommer in lungt och sansat. Blir det inte Joe vs. Angle på nästa gala blir jag förvånad. De börjar bråka direkt och Joe dyker ut på Tomko mellan repen och Cage frogsplashar Kurt för två, som dock kontrar genom att belly-to-bellya (säger man så?) ut honom ur ringen. Cage blir face-in-peril igen och Tomko gör en fallaway-slam för två, och Cage ser ut att blöda från pannan. Julgransplundring slutar med en bakvänd DDT på Kurt och en dubbelsläckning av Cage och Styles. Het tag till Farfar Nash som rensar och powerbombar Kurt, men Styles ger sig på hans redan skadade ben, och Nash faller. Joe ger sig på Tag-mästarna och sätter upp Styles för en Musclebuster men åker på en lowblow av Kurt. Pelé-spark och Angleslam ger två och Tomko gör en clotheline, men åker på en strypning och Tomko tappar. Samma avslutning som förra sexmanna-taggen som maineventade. Okej match men det känns lite lamt att inte få titelmatcher istället för en tag-match som faktiskt inte betyder ett dyft. ** Antar att det de ville ha fram med att Kurt fick vänta i fem minuter på att komma in var att Joe skulle vänta på honom vid ingången.

SLUTSATS: Galan började otroligt bra och fram tills brudmatchen kändes det som att det skulle bli en av årets bästa galor, men efter Dudleys-köret blev galan ganska mycket sämre och Rhino/Storm var tråkig och maineventet inget speciellt, vilket är ett dåligt betyg för en match som ska vara förbundets största. De fyra första matcherna var bra/mycket bra och de fyra sista var mindre bra/dåliga, så jag rekommenderar att du tittar fram till brudmatchen, sedan kan du ut och leka istället för att sitta inne och glo på wrestling.

Matchgenomsnitt: 2,1

Tummen i mitten.

(Den här recensionen skrevs 2008-03-11.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: