Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Final Resolution 2007

TNA – Final Resolution 2007

TNA – Final Resolution 2007

– Clips av de största uppläggen inför galan.

– Last Man Standing: Rhino vs. Ej Gay Styles.
Har hört att Styles inte gillar fusk så jag antar att detta blir en STRAIGHT match. Rhino ger sig på honom och gör en backdrop. Whip och Styles åker in i ringhörnan med ansiktet före och Rhino dyker (!) efter. In i ringen igen får Styles in en tjusig dropkick och tar över matchen. Rhino matar på med slag och de fuckar upp en whip och Styles tar över igen. Whip och drop-toe-hold och Styles stryper honom med handledstejp. Earl Hebner surnar till och Rhino gör comeback men domaren distraheras och Styles gör en lowblow och en big splash för tre. Nu har Rhino tio sekunde rpå sig att ställa sig upp, annars förlorar han. Han kommer upp (WHATTA SHOCK!) men Styles ger sig på honom direkt men Rhino lyckas göra en bakåtvänd powerbomb of sorts och båda säljer sina skador. Styles fintar ut Rhino ur ringen och följer efter med en tjusigt dyk. In i ringen igen för två. Högervingar från Styles. Han dyker men fångas upp i en spinebuster för tre men kommer upp innan tio. Rallarsvingar från båda och Rhino gör en clotheline för två, och de klättrar upp i hörnan och Rhino försöker sig på en superplex men Styles vänder det till en sunset-flip-powerbomb för två. Hade jag varit Rhino där hade jag legat kvar till tre, för då hade jag haft tiop sekunder på mig att vila upp mig innan matchen är igång igen. Rhino med en samoan-drop för två innan han sliter fram ett bord men Styles kastrerar honom på det. Styles med sin flygande underarm för två. Han ska göra om spotten men Rhino kontrar och kastrerar honom och gör en powerbomb för två. Styles med en bakåtspark men han åker på två Gores och Rhino sätter upp bordet utanför ringen innan han kommer in i ringen igen och Styles vill inte vara med längre och håller sig nere så Rhino vinner. Styles sticker och Rhino skriker åt honom att komma tillbaka och de springer ut backstage. En sedvanligt underhållande match mellan dessa båda. *** Kommentatorerna snackar om kvällens matcher och Rhino powerbombar Styles på rampen och sätter upp bordet men misslyckas med en charge och åker in det själv.

– Promo för Jerry Lynn vs. Chris Sabin vs. Christopher Daniels.

– Intervju med Jerry Lynn. Han säger att han visserligen är 43, men vill ändå dansa med Daniels och Sabin. Undrar vad AJ Styles tycker om det.

– X-Division-champ Christopher Daniels vs. Jerry Lynn vs. Chris Sabin.
Ni som har följt mina recensioner några år vet att jag avgudar Lynn och anser att han är (var) en av de bästa brottarna i världen under sent nittiotal och tidigt tvåtusental. Hur han är idag har jag ingen aning om. Lynn och Daniels ger sig på Sabin till en början, och Lynn och Daniels gör varsin armdrag. Kommentatorerna säger att man kan SMSa in och säga vem man tror vinner mellan Samoa Joe och Kurt Angle ikväll vilket är ett bra och enkelt sätt för förbundet att tjäna pengar på idioter. Daniels rullar upp Lynn för två och gör en dropkick och Sabin förstör det roliga genom att lägga sig i. Dvärgbrottningsspot och Daniels gör en dubbel Rock Bottom på båda och publiken jublar av ren artighet. Backbreaker på Sabin och clotheline ut ur ringen. Daniels stryper Lynn på repet men Sabin bryter upp och tar över mot Lynn. Whip och elbow släcker Lynn för två. Lynn med en Slop Drop för två och Daniels lägger sig i till total tystnad. Lynn kastas ut ur ringen av Sabin som täcker Daniels för två innan han sparkar honom i huvudet. Snapmare och spark och Lynn åker på en vinge igen. TONGAN DEATHGRIP OF DOOM~ på Daniels, och vem kunde ana att de skulle sno grepp av Haku i en cruisermatch? Sabin med en spark och Tree of Woe och en dropkick för två då Lynn räddar. Whip och Lynn dropickar ner båda från ringhörnan. Rallarsvingar på båda från Lynn och en rana på Sabin och en headscissors på Daniels till en mild pop. Piledriver på Sabin misslyckas och Sabin släcker Daniels men åker själv på en clotheline av Lynn. Spot med alla tre från ringhörnan vilket låter mer imponerande än det var (Lynn gör en faceslam på Sabin medan han själv åker på en Rock Bottom av Daniels). Moonsault på Sabin för två då Lynn räddar och täcker honom för två. Powerbomb på Sabin misslyckas på första försöket men träffar på andra och Daniels räddar. Lynn med en backbreaker för två. Angels Wings misslyckas och Lynn gör esin piledriver för två och Sabin rullar upp Lynn för vinst. Helt okej match, inget som skakar om världen eller något men underhållande. **3/4

– Jeremy Borash intervjuar Kevin Nash, som ser urgammal ut. Han introducerar Bob Backlund och Nash försöker få det att se ut som att de är bästa polare men Backlund säger att de inte ens har åkt bil ihop. Nash blir förvirrad: ”Hm. Maybe it was Scott Hall”. Backlund ska vara domare i PCS-matchen. Eric Young kommer in tror att Backlund är President. Kul segment.

– Clips av PCS-segmenten från Impact.

– PCS-final: Austin Starr vs. Alex Shelley.
Kevin Nash kommer in och ska vara gästkommntator. De borde sluta kalla honom för Big Sexy eftersom det knappast passar längre. Domarna är Samolian Joe (fråga mig inte), Big Fat Oily Guy (en budget-Chippendale) och Bob Backlund. Skulle egentligen varit Disco Inferno också, men han är inte här av någon anledning. Shelley med en armbar och kommentatorerna snackar om att Nash spöade Backlund 1994 för bältet. Headlock från Starr men Shelley tar över och Starr poserar. Clotheline och Backlund ser intensiv ut. Segment slutar med en springboard-elbow från Starr och Big fat Oily Guy äter snacks. Dropkick från Starr och spinkick av Starr. Backbreaker men SB#2 misslyckas. Kommentatorerna säger att OM det inte blir någon vinnare på tio minuter blir det domarna som ska utse en vinnare, vilket gör att det garanterat blir så. Starr dyker ut Shelley och går bort till domarna och säger att det var vart ett poäng. Knä på apronen på Starr och Shelley dyker ut mellan repen på honom och de landar framför domarna. In i ringen igen och Shelley gör en Lionsault för två, och Starr kommer igen genom att spruta vatten men åker på en spark. Whip och spark i arslet för två. Starr gör comeback med en dropkick för två, innan han klättrar men kastreras och ramlar ner. Lungblower och tjusig DDT för två. En minut kvar. Nash säger att Shelley leder på poäng och det håller jag med om. Starr gör en flapjack och ett Finlay-dyk och sätter Shelley i Da Khamel Klatch och tiden går ut till exakt ingens chock. Samolian Joe ger sin röst på Starr, Big Fat Oily Guy ger sin till Shelley och Backlund kommer in i ringen och ska utse vinnaren och uttalar ”necessary” fel vilket är lite roligt eftersom hans gimmick är att vara ordentlig med språket. Ingen (jag inkluderad) förstår vad han menar, men han babblar på en bra stund och kommer fram till att det blev lika. Nash kommer in i ringen för att rätta till detta fasansfulla misstag och säger att eftersom domarna inte kunde bestämma sig blir det fem minuters övertid. Shelley med en backslide för två och en annan rollup för vinst. För lång och ointressant och hela köret med domarna var meningslöst då de inte hade någon som helst inverkan på resultatet och hela segmentet fick för lång tid på sig. *1/2 Skulle gärna vilja se en debatt mellan Backlund och Iron Sheik. Starr blir förbannad på Big Lazy, som slår ner honom och Starr tar micken och säger att han inte kom till TNA för att jönsa sig utan för att brottas. Den enda i ringen han respekterar är Senshi men då Senshi inte vill gå ut ur ringen med honom örfilar han och det blir bråk. Han örfilar Big Fat Oily Guy och ger sig även på Backlund, som slår tillbaka. Hur går de nu vidare? Starr vs. Backlund? Starr vs. Big Fat Oily Guy? Starr vs. Nash? Starr vs. Senshi? Detta var den längsta kvarten jag någonsin har upplevt.

– Clips av upplägget mellan Petey Williams och James Storm.

– James Storm vs. Petey Williams.
Lock-up bryts upp i hörnan och Williams gör några chops men knuffas bort. Rana och dropkick och publiken applåderar av ren artighet. Han dyker ut men fintas bort och slår i ringkanten och Storm choppar honom och kastar in honom i ringen igen för två. Whip och tjusig Uncle Sam för två. Publiken: ”Kill The Cowboy!” Chinlock men Petey kommer loss och rullar upp Storm för två. Mike Tenay gör reklam för SMs-funktionen igen. Powerbomb och därefter en snurrande variant för två. 60% tror att Joe vinner och 40% håller på Angle. Storm tar över matchen och sätter honom i Da Khamel Klatch och stryper honom på repet. Gail Kim vill inte fuska och Storm ska göra en powerbomb som vänds till en DDT till en pytteliten pop. Comeback gör Petey men hans DDT misslyckas men det gör inte en cross-body och Rysk Bentackling men åker in i hörnan där han sätts på topprept. Snapmare och bakvänd DDT av Storm för två. Petey slängs ut på apronen men kommer tillbaka med en sunset-flip men Storm håller fast i repet. Knä i bröstet för två för Petey, men Canadian Destroyer vänds till en rollup med fusk för tre för Storm. ** Domaren undrar om han fuskade och Gail Kim säger att han gjorde det, och Storm blir förbannad på henne. Han sätter fast Petey med handklovar vid repet och ska slå honom med en flaska men stoppas av Kim vilket var ganska väntat. Hon örfilar honom och gör en lowblow och ger sig på honom som en påtänd elvisp. Hon ska slå honom med flaska men Jacqueline (!) springer in och ger sig på henne. TNA tar verkligen alla rester WWE slänger i soporna.

– VKM-promo. Clips av intervjun där de bjuder en miljon för en shoot med DX. Det intressanta är att TNA har en miljon dollar undanstoppade för det av lagliga skäl.

– VKM kommer in i ringen. Road Doggy Dogg säger att Vince är en idiot som låter Mr Spears spöa världsmästaren och vill återigen möta Shawn Michaels och Triple H i en shoot och säger att WWE skulle tjäna på det rent ratingsmässigt. Med tanke på att WWE har tre gånger så många tittare som TNA känns det aningen avigt att de säger så. Road Dogg säger att de (han och Kip James) har ”vunnit” kriget och att DX är losers. HHH och Shawn tjänar mer i månaden än vad dessa gör om året och deras segment på TV har dubbelt så många tittare så om de är förlorare för det hade jag hellre varit förlorare än vinnare. Christy Hemme kommer in och säger att hon måste säga en sak. Hon har sett VKM i tre månader och hört dem nämna DX men inte nämna Chyna (!) som var en stor del av gruppen. Christy börjar störtböla och säger att brudar behandlas fel i wrestling och undrar om de verkligen inte är värt något när det gäller. Det kommer hon på nu? Det har varit så i över tio år. Hon vill kunna tas på allvar, men det blir svårt med krokodiltårar och titelmatcher som avgörs i vispgrädde. Publiken: ”We Want Wrestling!” Årets chant! Hon säger att hon slutar i wrestling eftersom det inte är värt det. Hon kräver respekt och publiken skriker ”Boring!” Billy Gunn kallar henne för slampa och säger att hon ska ge blanka fasen i att avbryta honom och att brudar bara är bra på två saker och åker på en örfil av henne. Istället för VKM vs. DX får vi tydligen VKM vs. Christy Hemme! Underbart underhållande segment, men det beror på publiken och egentligen inte så mycket av vad brottarna sa.

– Intervju med Team 3D. I ungefär en nanosekund trodde jag att det var Mick Foley istället för Bubba Ray med tanke på kläderna.

– Clips av fejden mellan LAX och Dudleys.

– Tag-champs LAX vs. Team 3D.
D-Von och Hernandez börjar. Lock-up och headlock från D-Von och tackling. Hernandez visar att det är allvar då han kastar bort sin bandana och publiken skriker ”USA!” Tackling från D-Von och en armdrag och dropkick (!) för två. Armbar och tag till Bubba och kommentatorerna säger att Dudleys har varit tag-champs i alla förbund de har varit i förutom TNA. Bubba med ett kast på Homicide som kommer tillbaka med slag, men misslyckas med en whip men får in den på andra försöket men släcks av en clotheline. Kurt: 43%. Joe: 57%. Om du är intresserad. Bubba med en hög Rock Bottom för två och tag till D-Von och Dudleys gör en dubbelteam-legdrop. Hernandez taggas in och stryper D-Von som blir face-in-peril som vanligt. Hotshot för två och båda delar ut chops men Hernandez tar över och taggar in Homicide igen. Snapmare och spark i bakhuvudet och chinlock. D-Von kommer loss och gör en dålig elbow och taggar in Bubba som gör några rejäla chops. Ut ur ringen och Bubba behandlar Homocide som en slagpåse tills D-Von åker på stryk igen och fortsätter vara face-in-peril. LAX med varsin avalanche för två. Chinlock från Hernandez men D-Von kommer loss och gör en dubbel clotheline och och rensar själv istället för att tagga in Bubba. Hög clotheline på Hernandez för två. Homicide med en elbow för två från repen. Clotheline på Hernandez och tag till Bubba som gör en bodyslam och Dudleys gör en Wazzup-drop och det blir julgransplundring. 3D på Homicide och Spike Dudley i Tomtekostym kommer in och super. Han gör en big splash på Homicide för diskning. *3/4 D-Von och Bubba blir förbannade på honom eftersom han såg till att de inte fick bältena och kastar ut honom ur ringen.

– Resultatet av omröstningen: Kurt 43% och Joe 53%. Vinnaren får en titelmatch.

– Intervju med Samoa Joe. Han tänker bryta av Angle på mitten.

– Clips av fejden mellan Joe och Angle.

– 30 Minute Iron Man-match: Samoa Joe vs. Kurt Angle.
Det var inte såhär jag trodde fejden skulle avslutas, utan trodde att Angle skulle vägra Joe en returmatch efter att ha vunnit deras första möte. Joe skulle be om en returmatch flera gånger men Angle skulle vägra eftersom han inte ville riskera att förlora åt Joe, med tanke på den respekt han har för honom. Det skulle gå två, tre månader och fansen skulle KRÄVA en returmatch mellan dem, men Angle skulle vägra, och Angle skulle på något sätt få en titelmatch på en storgala, men några veckor innan galan lyckas Joe få en titelmatch och ta bältet vilket skulle göra att Angle skulle bli tvingad att möta Joe igen om han vill ha bältet. Man skulle bygga upp returmatchen som att Joe tvingas vinna världsmästarbältet för att få en returmatch och få tillbaka sin heder mot Angle. Fast vad vet jag om bokning? De ska hålla på i trettio minuter och de som har vunnit flest gånger vinner matchen. Lock-up i hörnan och publiken håller på båda. Angle får ner Joe, men han tacklar ner honom och Angle vilar på utsidan medan publiken skriker att han suger. Lock-up i ringen och Joe med en headlock och utstirrning. Lock-up och Joe med en headlock och en tackling och Angle smiter ut ur ringen igen. De bygger upp det bra, ingen vill göra det första misstaget. Lock-up återigen och Angle med en healdock och en bra tackling och några uppercuts och högervingar. Strypning med stöveln men Joe kommer tillbaka med en clotheline. Slag från Joe och en spark som ser otroligt stiff ut för två. Facelock men Angle kommer tillbaka med låga sparkar och en belly-to-belly. Belly-to-back ger bara räkning till ett. Chinlock och man både ser och hör tydligt hur Joe snackar med Angle om vad de ska göra för spot. Angle med ett knä för två. Chinlock igen men Joe kommer loss genom att röra repet med foten. Kurt med högervingar och en uppercut och några sparkar men misslyckas med en suplex som Joe vänder till en tjusig suplex himself. Comeback-slag och Joe fintar ut Angle och springer och dyker efter och båda skadar sig. In i ringen och Joe får räkning för två. Uppercuts och whip från Angle, men den vänds och Joe utför en läcker powerslam för två och han börjar bli frustrerad. Whip men charge missar och Angle gör en german för två. Whip och Angle sätts upp i ringhörnan och Joe ska göra en Musclebuster som vänds till en sunset-flip men Joe vänder tillbaka den till en strypning och Angle tappar och Joe vinner första fallet och det är 17 minuter kvar. Mike Tenay säger att Angle valde att ge upp för att inte skadas för mycket för att förstöra chansen att vinna matchen senare. Smart. Angle med högerkrokar och sparkar och en chinlock. Halvtid. Angleslam till armdrag och hög spark från Joe och han ska sätta honom i en strypning men Angle vänder det till en Angelock gör tre och det står ett lika. Nästan 14 minuter kvar. Som den gentleman Kurt är sparkar han skiten ur Joes skadade ben. Uppercut för två och chinlock och publiken är svinvild. De fuckar upp en Angleslam till armdrag-spot och Angle ger sig på benet och Joe tappar igen och leder med två fall mot ett. Knappt elva minuter kvar. Joe försöker göra comeback men får sina ögon inpetade och åker på några uppercuts och sparkar. Whip och Joe clothelinar ner honom och matar på med snabba slag och gör en whip och ett högt knä. Misclebuster vänds till sunset-flip för två för Angle. Angleslam ger två och Kurt blir helt förkrossad. Anglelock men han fintas in i hörnan och sätts upp i en Musclebuster igen för tre och det står två lika med sju och en halv minut kvar att brottas. Bara det inte blir en draw i slutet är jag nöjd. Joe med högervingar och en uppercut men Angle fäller honom och skadar benet på sin motståndare. Benlås men Joe sparkar ut honom ur ringen. Angle klättrar och dyker och de kör ett fint segment som slutar med att han rullar upp Joe för tre med fem minuter kvar att brottas. Joe har övertaget och är förbannad men Kurt lyckas ta över matchen med slag när det är fyra minuter kvar. Han kastar sig på Joe som knuffar ner honom i ringen och båda verkar trötta. Musclebuster misslyckas och Angle matar på med slag och drämmer Joes ena ben mot ringstolpen. Joe gör comeback och de hamanr i ringen igen där Joe matar på med slag när det är två minuter kvar av matchen. Hög spark och Muslebuster från Joe gör för två när det är 90 sekunder kvar. Angelock misslyckas och Joe gör en strypning men Angle kommer loss men Joe försöker få in greppet igen och gör en Anglelock istället men tiden går ut precis när han ska tappa. Angle vinner med tre fall mot två. Bra match, inget snack om saken. Bra uppbyggd eftersom den började ganska långsamt när de kände på varandra men slutade betydligt mer intensivt. Bra brottning, bra psykologi och ett bra tempo överlag gör detta till en bra match. ***3/4

– Intervju med Sting som störs av James Mitchell och Abyss.

– Clips av upplägget mellan Sting, Abyss och Christian Cage.

– TNA World-champ Abyss vs. Christian Cage vs. Sting.
Jim Cornette kommer in och säger att Tyson Tomko ska vara i buren under matchen. Eliminering gäller. Alla slåss mot alla och Sting clothelinar ut Abyss. Cage choppar Sting som kommer tillbaka med högerkrokar och Tio Slag of Doom och publiken räknar med pliktskyldigt. Whip och Sting med en elbow, och Abyss kastrerar Sting på ringstolpen och drämmer in honom i buren. Cage dyker på Abyss men fångas upp och kastas på staketet men missar en charge och springer in i stolpen. Faceslam på Abyss och bodyslam på Sting. In i ringen och Cage sparkar Abyss men åker på en avalanche och ett högt kast. Shock Treatment för två. Mitchell står och skriker och Cage gör en dropkick och klättrar och dyker men fångas upp i en chokeslam för två. Publiken verkar lite trött nu och var igång betyligt mer under Joe-Angle. Tomko lyckas strypa Sting genom buren vilket distraherar domaren när Abyss var nära att eliminera Cage. Chokeslam misslyckas och Sting gör en Scorpion Deathdrop för tre på Abyss. Abyss blir förbannad och ska chokeslamma honom men låter bli och James Mitchell blir förbannad på sin gubbe. Cage med en hotshot och han klättrar och gör en missile-dropkick för två. Strypning och snapmare och spark mot bakhuvudet och publiken håller på båda. Ogillar när de skriker brottarnas namn så här ofta i duelling chants. Det känns missbrukat när de gör det så ofta. Chinlock och elbow från Cage men Sting poserar och skriker. Comeback med slag och en backdrop och en military-press. Stinger-splash missar på andra försöket och Cage klättrar men stoppas. Sting med en suicide-plex och båda ligger utslagna och James Mitchell kommer in. Cage missar en dropkick och blir satt i en Scorpion Sharpshooter-lock och Mitchell öppnar buren så Tomko kan komma in och spöa upp Sting bakom domarens rygg. Cage täcker honom för två. Sting får ut Tomko som får spö av Abyss, som kastar in honom i buren igen. Sting med en Unprettier (!) för två. Domaren släcks och Mitchell ger sig på Sting som sätter honom i en Scorpion. Abyss släcker Sting och Cage klättrar och gör en frogsplash på Sting för vinst. Okej match hela vägen. Ingen spektakulär match på något sätt, men klart underhållande. **3/4

SLUTSATS: Som vanligt levererar TNA en underhållande gala med bra brottning. Styles vs. Rhino var väldigt underhållande vilket även Joe vs. Angle var, men jag tycker inte att något match var direkt dålig, trots att jag anser att Starr vs. Shelley kunde ha kortats ner en aning för att göra matchen och segmenten före och efter intensivare.

Matchgenomsnitt: 2,5

Rekommenderas, fast inte lika starkt som jag brukar rekommendera TNA.

(Den här recensionen skrevs 2007-01-21.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: