Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Genesis 2006

TNA – Genesis 2006

TNA – Genesis 2006

– Vi börjar med en video med rymdtema. Ravenlogik säger att Christer Fuglesang gör sin TNA-debut på Impact nästa vecka och utmanar världsmästaren. Det sorgliga är att med Fuglesangs odds att komma ut i rymden är det troligare att han maineventar Wrestlemania än att han kommer iväg.

– Kazarian, Maverick Matt & Johnny Devine vs. Old Age Outlaws.
BG James börjar mot Matt och publiken skriker: ”DX Sucks!”. Road Dogg gör comeback med slag men åker på stryk igen och blir face-in-peril. Matt med en låg dropkick för två. Chinlock men BG James kommer loss och gör tror att han är Hulk Hogan och gör comeback INNAN han taggar in sin partner, som rensar. Kip James med en Pedigree (!) och sätter upp för en Superkick (!) och kommentatorerna undrar om han sänder ett meddelande till någon. Inget undgår dessa fotbollsplaner av intelligens! James pinnar whoever och Old Age Outlaws har ytterligare en DUD-match under sitt bälte. DUD Road Dogg tar micken och säger Triple Hs och Shawn Michaels riktiga namn, men ingen i publiken verkar veta vilka de pratar om. På nästa Impact ska de få se på fasen, säger han. Inget är mer bushleague än att kalla ut en brottare som man VET aldrig lär komma. Shane Douglas lärde sig det i ECW när han kallade in Ric Flair varannan vecka.

– Genomgång av kvällens matcher.

– Fulingarna från första matchen kommer tillbaka och Johnny Devine har en huva på sig. Raven (i vit kostym) kommer in och slår ner Devine för att de förlorade, innan han går ut. Ravenlogik säger att… ah, nevermind.

– Promo med Shane Douglas och The Naturals.

– Sonjay Dutt & Jay Lethal vs. The Naturals.
Clips från Impact dår Dudleys åker igenom bord på grund av The Naturals. Julgransplundring och Lethal kommer ut en sunset-flip och The Naturals åker in i varandra. Dutt och Lethal dyker ut över repen på sina motståndare. När matchen börjar på riktigt är det Lethal och Chase Stevens. Stevens är heel-in-peril och Dutt gör en elbow innan han taggar in Lethal som sparkas mnellan benen och blir face-in-peril. Strypning vid repet och dubbelteaming. Andy Douglas med en abdominal-stretch med hjälp av Stevens. Lethal kommer loss och försöker göra comeback men åker på ett knä för två. Stevens taggas in och gör en spark mot huvudet. Lethal med slag men åker på ett bakåtkast för två. Stevens klättrar och gör en flygande clotheline. Andy Douglas tänker också göra en, men åker på ett slag och Dutt får en het tag och rensar. Headscissors och facen gör en neckbreaker på Stevens för två. Stevens missar en charge och Dutt gör en springboard på Douglas. Lethal med en flatliner på Stevens och Dutt gör en moonsault för två. Shane lägger sig i, så Stevens kan powerbomba Dutt för vinst. Fartfylld match. **

– Intervju med LAX. Konnan säger att de tänker bränna flaggan.

– Clips av fejden mellan Christopher Daniels och Chris Sabin.

– Intervju med en nye X-Division-champen Daniels.

– X-Division-champ Christopher Daniels vs. Chris Sabin.
Lock-up, och Sabin kaxar upp sig mot veteranen Daniels. Lock-up igen, och Daniels med en headlock och armdrag, och Sabin försöker finta sig ur den men det går inte, så han örfilar Daniels istället. Smart. Alla sätt är bra utom de dåliga. Lock-up igen och Sabin bearbetar armen och örfilar honom igen innan han sparkar honom ett halvdussin gånger och poserar. Armdrag igen men Daniels gör en hiptoss för två några gånger, och Sabin kommer igen med en monkey-flip men åker på en hiptoss igen och Sabin smiter. In igen och de kör ett segment som slutar med en moonsault från Daniels för två. Han drämmer in Sabins huvud i ringhörnan och Sabin lyckas göra en Mr. Perfect-säljning. Daniels åker på en spark i magen och en dropkick mot huvudet och hamnar på golvet utanför ringen. Axehandle och hotshot på staketet för två. Publiken försöker få igång applåder, men det känns som att de mest gör det för sakens skull och inte för att de tycker om matchen. Sabin med en spark mot huvudet för två. Tongan Deathgrip! Vem kunde tro att D-Division-brottare snor grepp från HAKU? Moonsault missar ett dyk och publiken är fortfarande död. Strypning vid repet och snapmare och knä i ryggen. Daniels kommer loss och matar på med slag men hängs upp-och-ner i hörnan och Sabin gör en dropkick. AJ Styles kommer in till ringside för att hjälpa sin kompis, och Daniels fintar Sabin och dyker på honom utanför ringen. Ett godkänt dyk, inte mer, men kommentatorerna verkar tycka att det är större än Mick Foleys stora spot på King of the Ring 1998. Daniels har övertaget i ringen och gör ett kast över huvudet och en Rock Bottom men Sabin kommer igen. Tornado-DDT ger två för Sabin. Daniels med en enzuigiri men han åker på en powerbomb för två. Whip och Sabin med en spark, men han fångas upp till en DVD och Best Moonsault Ever för två. Angels Wings missar och Daniels åker på en spark. Daniels rullar upp honom på samma sätt som då han vann bältet, för två. Kommentatorerna nämner inte psykologin. En annan rollup avslutar till Daniels fördel. Det känns som att matchen egentligen skulle sluta vid den första rollupen då domaren slog ner näven tre gånger, fast ingen nämnde det och de verkade improvisera slutet. Seg match till en början, men slutet var perfekt. **1/2 Jerry Lynn kommer in och vill att Sabin ska visa respekt, och han fintar att han ska göra det men vänder och slår ner Daniels. Om detta kan få tillbaka Jerry Lynn i en match eller två blir jag lycklig.

– Kevin Nash säger att de måste vinna ikväll.

– Austin Starr & Alex Shelley vs. Lance Hoyt & Ron Killings.
Kommentatorerna undrar varför Kevin Nash (som gästkommenterar) har armen i bandage: ”I was in Japan two nights ago, defending my X-Division title in the Budakon, went for a 375 Black Hurricane Twist, ended up on the floor, I finished the match, victories.” Killings vs. Shelley. De testar styrka, och Starr med slag och en headbutt och publiken är knäpptyst. Killings kommer igen och dansar och Shelley kör lite magdans. Killings med en flatliner och Starr taggas in. Han gör narr av Killings dans, och Killings visar hur en sådan dans ska gå till, och Starr slår ner honom. Kan vi vara klara med dansandet nu? Starr fortsätter göra narr av The Truths dans, men fångas upp och åker på en powerslam. Tag till Hoyt och Starr åker på en dubbel hiptoss och dubbel elbow och Shelley räddar honom från att räknas ut. Starr försöker tagga men misslyckas och åker på en tjusig flapjack som var riktigt hög. Hoyt klättrar och ska göra en moonsault men kastreras, och Starr matar på med slag i hörnan. Killings springer in för att skapa jämlikhet men domaren kastar ut honom ur ringen så han får stå och vänta på en tag. Hoyt är face-in-peril vilket känns lite fel, då han är en sådan brottare som ska stå och se elak ut och vänta på att taggas in och rensa. Shelley bearbetar benet och Starr dyker på Hoyt för två. Mike Tenay: ”Take big Lance Hoyt, 6 foot 9, near 300 pounder, take him down to the mat, work on his knees, keep him grounded. That way you could definitely make up for that size difference that they are giving away.” Nash: ”I taught the same technique to the Andersons.” Mer bearbetning av fulingarna på benet, och Starr gör en headlock. Shelley med en neckbreaker och han klättrar och dyker men träffar stövel och åker på en clotheline. Het tag men publiken är fotfarande lika död. Killings rensar men åker på stryk omgående, och vi har Shawn/Diesel. Suplex/jawbreaker för två och Killings gör en dubbel dropkick till total tystnad. Legdrop från ringhörnan från The Truth som råkar kastreras sig själv på repet. Fulingarna ger siog på Hoyts ben och sliter fram en kamera och Hoyt lyckas rulla upp Shelley för vinst. ** Egentligen inget fel på matchen, men fel gubbe var face-in-peril och publiken var väldigt död rakt igenom. De poppade inte ens när facen gjorde en het tag, vilket inte är så konstigt då vi redan har haft två tagmatcher på raken (och bara en singelmatch före denna) vilket tröttar ut publiken eftersom tagmatcher till 95% är uppbyggda på face-in-peril-principen.

– Promo för AJ Styles vs. Christian Cage.

– Christian (en heel) gör en facepromo vilket får hans motståndare AJ Styles (en face) att se ut som en heel.

– AJ Styles vs. Christian Cage.
Lock-up och Cage med en hammerlock, men Styles kontrar det till en egen, och Cage går bak igen och de hamnar i repen och domaren byter upp det roliga. Örfilar och chops från Styles. Elbow men Cage gör en headlock och en tackling. Styles med en headlock och de kör ett segment och Styles får ner Cage för två några gånger innan de tar timeout och glor på varandra. Publiken skriker ”CLB” vilket jag inte har hört sedan WWE-dagarna. Cage med chops och Styles flippa över honom och är nära att åka på en Unprettier, men han kommer loss och missar en Style Clash i en fin spot. Cage tar en stol men hotas av domaren och Styles ger sig på honom bakifrån och slänger i honom i ringen igen. German missar och Cage kommer loss, men åker på en hög flapjack. Cage smiter ut ur ringen som en riktig heel, och Styles dyker ut på honom och råkar slå i benet i staketet. In i ringen igen och Cage åker ut omgående och Styles fälls på apronen och ”skadar” benet. Han åker in i staketet och de hamnar i ringen igen där Cage försöker möblera om i ansiktet på honom. Backbreaker ger två för Cage, och han gör en chinlock. Styles kommer loss och gör en headscissors men mördas av en clotheline för två. Comeback med slag och chops men han missar en charge och åker in i hörnan. Belly-to-back-suplex för två. Chinlock igen men Styles kommer loss och lyckas göra en fin backbreaker. Han missar en frogsplash, vilket är idiotiskt att ens försöka med då hans ben ska vara ”skadat”. Cage klättrar men stoppas, och Styles följer efter och gör en rana. Slag från båda och de kör ett bra segment och Styles gör en bra dropkick. Knä ger två. Var inte hans ben ”skadat” precis? Det är det som är psykologi, att sälja saker. Abyss sålde benskadan förträffligt på senaste Impact, så varför kan inte den mindre AJ Styles också göra det? Cage med en katapult, men Styles hamnar på fötter på ringhörnan och gör en wunderschön springboard-DDT för två. Nu har publiken äntligen vaknat. Styles klättrar och landar på fötter men åker på en spear för två. Style Clash misslyckas men det gör inte en bakåtspark, som ger räkning till två för Styles. Detta är tydligen deras första möte, och de arbetar bra ihop. Cage med en powerbomb för två och han sliter in en stol, men Daniels kommer in och tar den och Styles försöker rulla upp Cage, som vänder och vinner. Bra match, speciellt för att vara deras första möte. De har inte likadan wrestlingstil men det gick bra ändå. *** Styles och Daniels tjafsar lite. Dutt och Lethal springer in och lugnar dem och Rhino kommer in och tar micken och ber alla att lämna ringen. Han säger att han och Cages vänskap slutade med bråk, och han vill inte att Daniels och Styles vänskap ska sluta på samma sätt, men Styles vägrar lugna ner sig och kallar Rhino för Dr. Phil, vilket var ganska kul. Har vi en heelturn för vanlijkillen Styles?

– Intervju med Americas Most Wanted.

– Tag-champs Homicide & Hernandez vs. Americas Most Wanted.
Julgransplundring och de hamnar utanför ringen. Himicide dubbelteamas av AMW när matchen börjar på riktigt och kastas ut ur ringen rakt på Hernandez. Hernandez kommer in i ringen och ger sig på Chris Harris. Konnan har på sig en spygrön pyjamas, så han ser ut som Viscera, vilket kanske inte är det hippaste man kan vara idag. Harris blir cowboy-in-peril och åker på en chinlock av Hernandez. Harris med tjejslag så LAX surnar till och Homicide choppar på mot bröstet. Snapmare och chinlock men Harris kommer loss och gör en spinebuster och Gail Kim blir helt vild. Het tag till en lagom pop och James Storm rensar. Backdrop på Homicide och headscissors på Hernandez. Edge missar men det gör inte en dropkick som räcker för två. Hernandez med Border Toss, men Storm kommer loss. Hernandez släcks av en clotheline och en suplex för två. Homicide med en DDT på Harris, och Hernandez gör ett bakåtkast från ringhörnan för två. Fallaway-slam till powerbomb ochg Homicide med en big splash för två. Cop Killer missar och AMW gör en Hart Attack för två på Homicide. Harris dumpas utanför ringen och Storm sparkar ner båda fulingarna. Harris är tillbaka med en clotheline och AMW gör en legdrop men domaren är upptagen med Konnan så Homicide använder ett vapen för vinst. Bra match, Hernandez imponerar mer och mer eftersom han har ork trots att han är så stor, och gör inte bara powergrepp. **1/2 Cop Killer på Gail Kim missar då Petey Williams kommer in och räddar dagen. Jim Cornette kommer in och är FÖRBANNAD~! Han tycker att LAX använder rasism som anledning till att de beter sig som de gör, men det tycker Cornette är fel för America is the land of the free och så vidare. Han säger att LAXs bälten har blivit vakanta. Wow, ännu fler bakvända Battle Royals!

– Intervju med Abyss och James Mitchell. Det verkar som att WWE äntligen har kommit på ett sätt att tjänga pengar på Great Khali, då de tydligen har leasat ut hans intervjuteknik till Abyss.

– Promo för Abyss vs. Sting. Bakvända Battle Royals! Knepiga parningar! Inga som helst brackets! Vince Russo = Kvalitet.

– TNA World-champ Sting vs. Abyss.
Sting ger sig på Abyss direkt och clothelinar ut honom ur ringen. Han dyker ut på hono, vilket inte är så imponerande som det kanske låter. De hamnar i publiken där Stinkan fortfarande har övertaget, och de hamnar vid ringside igen där Sting missar en splash och hamnar rakt på staketet. Abyss med en stol i ryggen och gör vid två bord som han lägger taggtråd på. Mitchell säger åt honom att inte göra en powerbomb på Sting igenom borden, och Sting gör comeback i två sekunder innan Abyss tar över igen. In i ringen där Abyss gör en chinlock medan Mitchell ivrigt hejar på. Sting gör comeback med tre Stinger-splashes för räkning till ett. Han klättrar men stoppas, men lyckas knuffa ner Abyss och utför en ganska fin big splash för två. Stinger-splash möts av en spark och Mitchell ger bältet till Abyss, men Sting kommer igen med en Scorpion Sharpshooter men Abyss släpps upp. Sting tar bältet och svingar, men missar och åker på en Black Hole Slam för två. Chokeslam missar och domaren släcks av misstag. Abyss tar häftstiften och Sting har sitt slagträ och slår bort stiften. Bakvänd DDT ger två då Mitchell (när ska jag lära mig stava det namnet korrekt på första försöket?) sliter ut domaren, och Sting häller ut stiften i ringen. Sting chokeslammas rakt på stiften, i en spot jag inte trodde han skulle gå med på. Det räcker bara för två.Drop-toe-hold och Abyss hamnar också på stiften, och blir satt i en Scorpion Sharpshooter och tappar, men domaren är upptagen med James Mitchell, som också sätts i greppet. Sting tar en stol som han vänder mot ryggen, och sätter fast Abyss ben i ett rep i taket så han hänger upp-och-ner. Han tar stolen och slår honom Chavo Guerrero-style och tar med honom ut på rampen (och släcker domaren) och kastar Abyss igenom borden, men domaren väljer att diska Sting för att han slog honom. **1/2 Bättre match än jag trodde den skulle vara, men slutet var överdrivet utdraget. Abyss är tydligen ny mästare, då bältet tydligen kunde byta ägare även på diskning. De kunde inte berättat det INNAN? Detta påmnner om WWE och WCW när mästare kunde förlora, och kommentatorerna sa ”Javisst, ja, glömde säga att bältet inte var på spel…” Slarv. Detta kommer antagligen att resultera i returmatcher, annars blir jag lite sned om detta bokades bara för att Sting ska slippa jobba.

– Video om Samoa Joe och Kurt Angle.

– Samoa Joe vs. Kurt Angle.
Publiken skriker ”This Is Awsome!” direkt. Angle ger sig på benet, men Joe kommer til repet och släpps upp. Publiken: ”Jos Is Gonna Kill You!” Joe med en spark mot magen och slag och fler sparkar. Angle med en belly-to-belly och clotheline ut ur ringen. Joe fångar upp honom och drämmer in honom i staketet vilket ger två när de är tillbaka i ringen Uppercuts från Angle men han missar en charge och åker ut ur ringen. Joe dyker efter men missar honom (shoot) vilket ser lite dåligt ut. De säljer det som om han fick ner Angle. Han kastar in honom i trappan innan han går in i ringen för att hinna vila lite, innan Angle kommer på fötter igen. Det visar sig att Angle har bladat, och inte lite heller. Det rinner blod i mängder. Headbutt och han använder fingrarna för att öppna upp såret, vilket är lite väl extremt även för dessa båda. Angle gör comeback men åker på en tjusig snap-powerslam för två. Angle blöder REJÄLT! Uppercuts på Joe, och de springer mot varandra några gånger och Joe gör en backbreaker för två. Angle sätts på ringhörnan, men kommer tillbaka och gör en Tornado-DDT, vilket är en spot som används flitigt ikväll. Det ger i alla fall två. Slag från båda och Joe missar en charge och åker på tre german suplexes, där han faller på magen på tredje kastet. Angleslam vänds till ett högt knä och stiff spark på sidan av huvudet, och han gör en Musclebuster för två. Strypning men Angle kommer loss, och Angleslam träffar för två. Anglelock vänds till strypning för Joe men Angle vänder tillbaka till en Anglelock igen. Joe fintar och kommer loss (och publiken buar) men åker på en Angleslam och en Anglelock igen och Joe tappar. Jag hade höga förväntningar och folk jag pratade med innan jag såg galan tyckte att matchen bara var okej, men jag tycker att den var riktigt bra. Bra och snabba vändningar och fina spots och stiffa bumps varvat med fin brottning gör att det blev en riktigt underhållande match. Tyvärr blev det inte den explosiva match som jag trodde den skulle bli, men de får fler chanser. Joe vill ha en returmatch men Angle svarar inte. ***3/4

SLUTSATS: Joe vs. Angle var väldigt bra, och resten av matcherna var också bra där endast en match fick mindre betyg än ** vilket gör att det blev en bra gala. Intressant om Styles vänder heel, och jag sitter och hoppas att Lynn i alla fall kommer tillbaka för en match eller två.

Matchgenomsnitt: 2,3

Rekommenderas!

(Den här recensionen skrevs 2006-11-23.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: