Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Genesis 2007 (2007-11-11)

TNA – Genesis 2007 (2007-11-11)

TNA – Genesis 2007 (2007-11-11)

– Vi börjar med amerikanska nationalsången och därefter får vi lite videos av de största matcherna.

– Black Reigns Shop Of Horros No DQ-match: Abyss vs. Dustin Rhodes.
Kunde de inte lägga till ”Of Doom” också för ännu mer effekt? Kommentatorerna säger att detta är Dustins specialmatch, vilket är lite starkt sagt då det är den första ever. Dustin ger sig på honom med en gång utanför ringen innan Abyss tar över och matchen börjar på riktigt. Abyss med en Big Boot men han missar en charge, men det gör Dustin också så det står ett lika. Ut ur ringen där Abyss använder en playwoodskiva mot ansiktet på Dustin innan han kastar ut honom i publiken. In till ringside igen där Abyss tömmer en överbliven soptunna från WWEs hardcore-division från 2001 på golvet. Dustin har en nyckel som han tänker öppna en låst dörr med, men Abyss stoppar honom men åker på en suplex på en soptunna som tack. In i ringen och Dustin gör en flygande clotheline och försöker sig på en andra, men fångas upp men blockerar en chokeslam och lyckas göra en vanlig clotheline. Jawbreaker från Dustin ger två innan han tar en stol som han sätter upp i hörnan, men får sina kulor insparkade och kastas själv in i stolen. Abyss har ett basebollträ med taggtråd, som han slår Dustin i magen med, men Dustin duckar sig ur det andra försöket och sticker. Abyss ser ut som en pussy som inte lyckas göra någon större skada med ett slag med ett BASEBOLLTRÄ då Dustin lugnt kan vandra ut. Abyss jagar honom och chokeslammar ner honom från rampen. De hamnar vid ringside där Abyss gör iordning ett skruvstäd (för att ge tillbaka då Dustin spände fast hans huvud i en sådan för ett tag sedan) och sätter fast honom, men James Mitchell släpper loss honom. Abyss tänker döda råttan, men Mitchell lägger sig i och får råttan i jackan, och Dustin gör en Pedigree på ett gäng musfällor för två. Dustin använder en påk några gånger och tar ett knogjärn, men åker på en Black Hole Slam för tre. * En välbyggd maskerad kille (iklädd gladiatorinspirerade Great Muta-atteraljer)kommer in och ger sig på Abyss, och Dustin hjälper till, och de får in Abyss i en stor låda som de välter nerför rampen.

– Det står en svart limo backstage, och Jeremy Borash är bergis på att det är Stings hemliga partner, men lyckas inte se vem det är då vakterna hindrar honom.

– Clips av fejden mellan Dudleys och småkillarna.

– Intervju med MCMG. De kämpar för wrestlingen evolution, och om man inte är ett MCMG-fan, blir man det ikväll.

– Dudleys vs. Motor City Machine Guns.
Slagsmålet börjar direkt och MCMG dubbelteamar Bubba i ringen, innan Devon kommer in och råkar springa in i honom. Bubba åker på en dubbel backdrop och några sparkar, och Dudleys får nog och ger sig av… men MCMG kallar in dem igen och matchen ”börjar om”. Bubba vs. Chris Sabin. Sabin fintar sig ur en hiptoss och gör en rana och en cross-body för två. Bubba taggar in Devon och gör en sideslam samtidigt som Devon gör en legdrop för två. Het tag till Alex Shelley som tacklas ner, men kommer tillbaka med en dropkick och MCMG klättrar, men Bubba skakar repen så båda kastreras och Devon gör en suplex och tar över matchen. Strypning vid repen innan han kastar ut honom ur ringen där Bubba kan drämma in honom i trappan. Bubba tar en keps från ett fan i publiken, och visar på gamla ECW-takter. Han frågar dock inte småtjejer om deras mammor lärde dem oralsexteknik vilket man får vara glad över. Shelley med en enzuigiri men Bubba släcker Sabin innan han kan taggas in. Devon suplexar Shelley och Bubba gör en elbow för två. Devon med en chinlock men Shelley kommer loss och gör en Superkick och taggar in Sabin, som rensar. Springboard-clotheline på Devon för två. Drop-toe-hold in i hörnan och en Tornado-DDT för två. MCMG samarbetar och får ner Devon med en dropkick innan även Bubba äter en sådan. Dubbel enzugiri på Devon innan Sabin gör en rana från hörnan. Shelley med en frogsplash för två. Bubba taggas in utan MCMGs vetskap, och Dudleys gör en Wazzup-drop på Shelley. Devon tar ett bord, men får det insparkat i ansiktet och MCMG dubbelteamar Bubba i ringen. Bubba slår Sabin med ett skärp och Devon gör en clotheline på Sabin, som sitter på Bubba axlar, för två. Ett bord till kommer in i handlingen och sätts upp i hörnan. Dudleys slänger in Sabin i det, men han voltar tillbaka och Devon åker in i det istället. Dubbel enzuigiri avslutar Bubba. Dudleys gav verkligen järnet för att MCMG skulle se bra ut, och MCMG själva är ett jäkligt bra team, så det blev en riktigt bra match. Så givetvis går vi direkt vidare till nästa segment utan tid att smälta deras vinst. ***

– King Kurt vill veta vem Stings partner är, men Farfar Nash säger åt honom att ta det lugnt, och säger att Angle är ett arsle men att de behöver varandra ikväll.

– Clips av brudmatchens upplägg.

– TNA Womans-champ Gail Kim vs. Roxxi Laveaux vs. Angel Williams vs. ODB.
För att förtjäna en match mot världsmästaren (Angle) måste man vinna FFTR alternativt att sitta ringside under en titelmatch som man blir inblandad i. Här räcker det med att vara tjej. Kim har övertaget till en början innan hon gör en Rey Mysterio-bulldog på Roxxi för två. Kip James lägger sig i och blir utkastad från ringside. Roxxi förbannar domaren medan Kim dropkickar både henne och ODB. Williams drar ut henne ur ringen och slänger in henne i ringstolpen innan de andra brudarna bråkar i ringen. Williams fuckar upp en Flair-flip vilket publiken får henne att veta, ODB smiskar henne innan hon daskar till zombiebruden och domaren i rumpan. Skönt att TNA satsar på en seriös damdivision.ODB slår in Roxxis huvud i ringhörnan innan Kim kommer in i ringen och gör en enzuigiri på ODB, och klättrar och dyker ut på Roxxi. Mike Tenay säger att det var en improviserad spot. I kayfabe är väl ALLA grepp improviserade? ODB slammar in Angel i hörnan innan hon kontrar med en DDT för två. Tenay: ”So it was the DDT on ODB that almost led to the one, two, three.” Där fick han till det. Angel klättrar men stoppas av ODB och vi har en helkass Tower of Doom, och den idiotiska publiken chantar ”TNA!” På senaste Impact blev de helt till sig av en headlock så därför är jag inte förvånad. Super-Kim ger sig på Roxxi med en Thesz Press för två då ODB bryter upp det roliga och gör en sideslam på Kim för två då Williams räddar, men dumpas utanför ringen. Kim med en spear på Roxxi och en neckbreaker på ODB för tre. * Awesome Kong kommer in och stirrar på mästaren, vilket sätter upp den givna titelmatchen inom en snar framtid.

– JB säger åt Karen att ingen får veta vem Stings partner är, men hon vill ändå göra ett försök. Hon flörtar sig in i bilen, och där sitter James Storm och Eric Young och dricker.

– X-Division-champ Jay Lethal vs. Sonjay Dutt.
De kramar om varandra innan matchen, så att vi får veta att de är vänner och att Dutt egentligen är pacifist. Snyggt och fartfyllt segment som slutar med att de kramas igen. Lethal har långa fransar på byxorna, vilket är snyggare än hans vanliga kläder. Han gör en backslide för ett innan Dutt rullar upp honom för två. Fler rollups från båda innan pacifisten använder sin fist och publiken buar. De kramar om varandra igen. Är lite Waylon Mercy över honom. Lethal örfilar honom och vill kramas, men det vill inte Dutt helt plötsligt, och de lockar upp igen och Lethal hamnar utanför ringen och Dutt dyker efter. In i ringen igen där han har övertaget innan Lethal gör en låg dropkick och klättrar… och dyker rakt in i en dropkick och blir satt i ett kroppslås. Lethal kommer loss men åker på en standing moonsault. Lethal kontrar med en flygande heelkick. Snabba slag och clothelines och en moonsault från andra repet för två. Savage-strypning vid repen och missile-dropkick och dyk ut mellan repen. In i ringen igen där Lethal täcker honom för två, innan de kör ett segment som slutar med en spark för två. Lethal släcks och Dutt gör en moonsault, Lethal flyttar sig, och Dutt landar på fötter och gör en moonsault direkt efter i SAMMA rörelse. Snyggt! Standing Shooting Star Press för två! Lethal missar en enzuigiri och gör en flapjack för två. Dutt med en DDT och en Diamond Cutter till en camel-clutch men Lethal kommer loss. Örfilar i hörnan innan Lethal kontrar med snabba slag men han missar en charge och åker på en spark i ansiktet och en legdrop, men ett dyk slutar med Lethal Combination av Lethal, som klättrar… och avslutar med en elbow. Kanonmatch hela vägen. ***1/4 De kramas efteråt och Lethal stöter på So Cal Val. In kommer Dudleys och pucklar på X-killarna, och binder fast Val i repen. 3D på båda två. Så mycket för att få X-Division att se bra ut. Bubba tar micken och säger att MCMG fuskade eftersom de hade aldrig kunnat vinna över dem rent, och därför tar de X-bältet som gisslan. Oh, goody. (Eller helt tvärtom.)

– Kristal intervjuar Farfar Nash, som säger att han och Angle MÅSTE kämpa ihop ikväll tror att de inte gillar varandra.

– Storm är fortfarande full och skriker att han kan spöa alla.

– TNA Tag-champs AJ Styles & Tomko vs. Steiners.
Scott börjar med att ta ner AJ och bitchslappar honom som tack för senast. Tomko kommer till undsättning men AJ vill klara av honom själv, så han säger åt honom att ställa dig i hörnan igen. Scott med en suplex och chops innan Tomko distraherar honom så AJ kan göra en enzuigiri och ta över matchen. De hamnar utanför ringen där inget alls händer, innan Scott gör en belly-to-belly i ringen för två. Tag till brorsan och då taggar AJ in Tomko. Lock-up och DVD (!), men AJ distraherar Rick så att Tomko kan clothelina ner honom för två. Så mycket för att sälja den DVDn. Powerslam ger två. Styles bearbetar honom men Rick släcker honom med en clotheline och taggar in Scott som rensar. Kast på båda några gånger innan han slänger iväg Styles i en hööööög backdrop, och sätter upp hopnom i hörnan för en belly-to-belly från repen men Tomko stoppar och drämmer ner honom i ringen, och Styles gör en big splash för två och Scott blir face-in-peril. Han lyckas dock klämma ur sig en belly-to-belly på Styles innan han släcker båda två och taggar in Rick till ingen som helst pop. Backdrop på Styles och powerslam på Tomko innan det blir julgransplundring. Steiners gör sin avslutare (bulldoggen) men Tomko räddar, och åker på stryk av Scott som tack, medan Styles gör en Pelé-spark på Rick, men hans rana vänds till en powerbomb men domaren är utslagen. Rick står och glor på honom som en idiot, och Styles släcker honom med en stol för tre. **

– Nu står det en vit limo backstage, och i DEN är de säkra på att Stings partner befinner sig.

– Clips av fejden mellan Samoa Joe och Robert Roode. Jag förstår fortfarande inte VARFÖR de bråkar, men det är kanske bara en onödig detalj?

– Intervju med Roode. Han är inte rädd för Joe. No, sir. Han tänker få honom att gråta ikväll. Har han ett diagram över Joes TNA-karriär?

– Samoa Joe vs. Robert Roode.
Som brukligt ikväll börjar matchen innan klockan klämptar, och Joe gör en backdrop och en rejäl chop och en hedbutt. Uppercut men Roode fintar ut honom ur ringen och dyker efter, men Joe flyttar sig och Miss Brooks skrattar åt Roode. Joe dyker ut på Roode genom repen och tar en stol han sätter Roode på, men missar en spark och får sin fot inslammad i staketet och Roode tar över matchen. Suplex utanför ringen innan Joe slänger in honom i trappan och sparkar honom i huvudet. In i ringen igen choppar han vidare och gör ett knä och en Pelé-spark för två. Han sätter upp för en Musclebuster men Roode blockerar och gör en neckbreaker för två. Strypning och corner-clotheline och en dropkick, men Joe kontrar med en elbow innan Roode får in en neckbreaker för två. Hård clotheline för två och ytterligare en strypning och Roode fintar bort domaren och menar på att Brooks ska passa på att örfila Joe, men hon gör det inte och då blir han förbannad på henne. Chinlock men Joe kommer loss och blir då satt i en sleeper och Roodes #1 Fan står i publiken och ser glad ut. Roode klättrar och dyker men åker på en RKO och Joe gör comeback med slag och en hög spark. Clotheline och samoan-drop ger två. Brooks ser ut att ha svimmat, och Joe gör en snap-powerslam för två. Powerbomb till en Boston Crab till en STF medan funktionärer kolla Brooks. Joe med en strypning men Roode kommer till repen och släpps upp och gör en lowblow och en DDT för två. Comeback-tajm för Joe, och han sätter upp för en Musclebuster men Roode blockerar och gör en clotheline för två. Piledriver men Joe kommer igen då han blockerar en Pay Off och gör en spark och en Musclebuster för tre. *** Härlig oldschool-match, och jag gillar Roode mer för varje gång jag ser honom. Han påminner om Steve Austin tidigt i karriären.

– Sting och Angle bråkar backstage.

– Intervju med Christian Cage. Han vill inte ha Tomko och Styles med sig ikväll utan tänker vinna sin match på egen hand.

– FFTR Laddermatch: Kaz vs. Christian Cage.
Detta är den matchen jag har minst intresse av på hela galan, helt enkelt för att Cage är tråkig i mainevents och det finns inga lämpliga (och framför allt nya) motståndare för honom längre, och Kaz är inte redo för en titelmatch om världsmästarbältet. Han är som en lightversion av Chris Harris. Så oavsett vem som vinner skiter jag i vilket. Lock-up. Kvällens normala matcher börjar med vild anarki medan en gimmickmatch börjar med en lock-up. Något känns fel. Cage med chops innan Kaz tar över med diverse sparkar och tar en stege (som ser mesiga ut i jämförelse med de som används i WWE) innan Cage stoppar honom och pucklar på honom i ringen. Kaz slår tillbaka men armbågas ner och Cage tar en stege men får den insparkad i sig själv och Kaz gör en springboard rakt in på stegen så Cage faller. Cage tar en stege som han sätter mellan ringen och staketet, och sparkar Kaz så han faller på den. Cage verkar ha slagit upp ögat. Han klättrar och gör en frogsplash rakt på stegen, vilket måste kännas då båda delar på smällen istället för att stegen går sönder (jämför med ett bord). Cage klättrar men stoppas och clothelinar ner honom och ställer upp stegen i hörnan., men blir givetvis själv inwhippad i den. Kaz attackerar men Cage kastar stegen framför sig som träffar honom. Katapult in i stegen innan Cage klättrar men stoppas… och får stegen över sig. Kaz använder stegen som vapen, men Cage kommer igen och båda klättrar på varsin stege och Cage gör en bakvänd DDT från stegarna. Kaz med en monkey-flip in i en stege och en springboard-legdrop innan han slänger stegen på honom och klättrar på den andra… men når inte riktigt målet, och bestämmer sig för att göra en missile-legdrop på Cage, som flyttar sig. Cage klättrar men stoppas då Kaz gör en springboard-dropkick på stegen i en bra spot. Styles kommer in och Tomko skriker på honom att ge sig iväg då Cage ville det, och Kaz slänger ner Cage från stegen på dem och tar kontraktet och vinner. Kaz i maineventet på nästa gala? Hoppas han får sin titelmatch på Impact så vi slipper det. **3/4 Bra match överlag trots en del trista stunder. Tyvärr är varken cage eller Kaz intressanta nog för att jag ska ta till mig matchen helt och hållet.

– Eric Young och James Storm tävlar backstage om vem som kan dricka mest. Storm däckar och Young tar hans öldrickartitel och resterande öl och försvinner.

– Clips av hur maineventet sattes upp.

– TNA World-champ Kurt Angle & Kevin Nash vs. Sting & ?.
Den som pinnar någon blir mästare. Stings partner är ingen mindre än Booker T, precis som de flesta trodde. Det blir lite fel med pyron med en gång, men jag är glad över att han är i TNA då han förmodligen får mer utrymme där än i WWE, men han måste vända heel snart. Och det finns ingen som alla vänder mot så mycket som Sting, så varför inte passa på redan ikväll? Kurt ser helt förstörd ut och vet inte vad han ska tro. Publiken vill ha en Spinaroonie och Booker ler. Sting vs. King Kurt. Sting hiptossar och armdraggar honom och gör Tio Slag of Doom och Austin-sparkar innan Kurt smiter och taggar in Nash. Publiken vill ha Booker medan Nash gör knän i magen på Sting i hörnan. 30 sekunder in i matchen och han är forfarande någorlunda frisk. Tummen upp! Sting med sparkar innan Nash tar över igen och Kurt taggas in och åker på en armbåge och Booker taggas in men Kurt smiter. King Booker vs. King Kurt! Kungarna kolliderar alltså. Booker med slag och en flygande underarm för två innan han gör en bodyslam. Sideslam ger två. Nash har lyckats stå på utsidan i flera minuter nu utan att skada sig, vilket måste vara nytt personligt rekord. Han lyckas få in ett knä i ryggen på Booker, som blir sucka-in-peril. Sideslam ger två för Farfar Nash, och Kurt taggas in och gör en välriktad spark mot magen. Suplex ger två. Chinlock men Booker kommer loss och gör en spinkick och taggar in Sting till en mesig pop, och vi har en julgransplundring. Stinger-splashes för båda och Kurt släcker Sting med en german. Nash med en sideslam på Sting och Karen kommer in till ringside. Sting gör sin egen comeback men missar en Stinger-splash och äter en german för två då Booker räddar. Kroppslås men Sting kommer loss och vänder en Angleslam till en DDT och båda släcks. Het tag till Booker som rensar. Powerslam på Kurt. Spinebuster och Spinaroonie (för första gången på evigheter) och saxspark för två då Nash räddar. Att Big Kev hänger ihop är ett under. Spinkick på Nash ger två. Nash powerbombar Booker och Sting gör sin bakvända DDT på Nash men Karen distraherar domaren. Styles springer in och kastas ut av Sting, men Tomko blir för svår och släcker Sting. In kommer Sharmell och vi har en CATFIGHT! CATFIGHT! CATFIGHT! Nash ska göra en powerbomb igen på Sting, men Kurt släcker Nash med bältet (oj, vilken chock) och gör en Angleslam på Sting men domaren är fortfarande upptagen med brudarna, men kommer in i ringen och drar ner näven i mattan tre gånger och Kurt pinnar Sting och vinner. * Skönt med Booker i TNA, och skönt att han inte fick vinna bältet här då han förtjänar att byggas upp först.

SLUTSATS: Fyra riktigt underhållande matcher, och de enda som inte riktigt höll var första och sista matchen. Gillade att MCMG fick se bra ut i sin match, men gillar desto mindre att allt var förstört senare då Dudleys spöade upp Dutt och Lethal, vilket gör att vi är tillbaka på ruta ett igen. Bookers debut kunde gjorts bättre (och fått en bättre pop) men han blir ett trevligt inslag i TNA framöver och jag hoppas att han får fortsätta som kung i någon form. WWE äger rättigheterna till just ”King Booker” men det finns sätt att komma undan det. Som det har snackats om på DVDR kan han döpa om sig till ”Royal T” istället. Ganska bra gala överlag, och en som är väl värd att se.

Matchgenomsnitt: 2,1

Rekommenderas!

(Den här recensionen skrevs 2007-11-13.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: