Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Hard Justice 2008 (2008-08-10)

TNA – Hard Justice 2008 (2008-08-10)

TNA – Hard Justice 2008 (2008-08-10)

– Rynkpannan och gaphalsen kommenterar.

– Sting är här (i alla fall för en kvart sen) men vägrar svara på några frågor, så vi får helt enkelt vänta och se.

– Filthee och Grandmaster Caz (trodde först de hade släpat in Kaz) rappar sin väg in till ringside, vilket visar vilken bush-league TNA spelar i. Medan WWE släpar upp Donald Trump och Snoop Dogg, svarar TNA med Amerikas version av Kebabpizzelåtekillarna (läser du detta 2009 eller senare har du naturligtvis ingen aning om vad jag pratar om). Nu ska det sägas att WWE har bra mycket mer pengar att röra sig med än TNA, men det handlar om att visa upp en snygg fasad om de vill konkurrera med WWE, och det går inte genom att vara WWE-light. Varför känns det som om jag har diskuterat detta så det räcker redan? Rapparna försöker få igång publiken att vråla ”TNA!” vilket inte går så lyckat (eller om det var dåligt mickat).

– X-Division-champ Petey Williams vs. Consequences Creed.
Titelmatch. Creed håller nere Petey i början, men Petey vänder en TKO till en armdrag. Gutbuster av Creed med tillhörande dyk ut ur ringen på Petey, som tar över matchen med en Codebreaker och en rana från apronen, vilket DW är helt förälskad i. Creed rullar upp honom för två innan han blir drop-toe-holdad i repen och åker på en dropkick och en ögonpetning, men han kan ändå se och sparkar ner Petey, och gör en faceslam från repen och sina dansande slag som var omoderna redan när Road Dogg gjorde dem i WWE. Rysk Bentackling av Petey sätter upp en Destroyer men blockeras och fångas upp och gör ett krucifix, och efter några reverser åker Petey på en rejäl huvudspark, men eftersom detta är X-Division slösas det ingen tid att på att sälja, så han knycklar direkt in Creed i en Sharpshooter (eftersom han är från Kanada) och tvingas släppa upp greppet då de hamnar vid repen, och Petey choppar loss men åker på en german och en CreeDT och en missile-legdrop för två. Rhaka Khan distraherar och örfilar Creed mitt framför domaren, som inte bryr sig ett skvatt om det, och Creed gör en TKO för att få bort henne, och gör en bakvänd piledriver för två, i en grym spot. Sheik Bashir dyker upp och tittar på, och en Destroyer avslutar till Peteys fördel efter 12:10. **1/4 Helt okej, men det känns som att de inte tillför något nytt, och därför blir det bara en axelryckning innan man går vidare till nästa match/segment, eftersom de misslyckas med att dra intresse till sig då bältet behandlas som ett jobberbälte. Sheik Bashir pucklar på Creed för att visa sitt hat mot USA.

– Samoa Joe är redo för Sting, men Farfar Nash ber honom sikta in sig på Booker T, eftersom det lär behövas. Joe vs. Nash på Bound For Glory blir ett bra uppbygg, eftersom de har en historia, men matchen lär bli katastrof. Men TNA får skylla sig själva när Nash ”skadar sig” kvällen innan vilket ger oss Joe vs. Veckans Midcarder istället.

– Video om brudmatchen.

– TNA Womens-champ Taylor Wilde, ODB & Gail Kim vs. Awesome Kong & The Beautiful People.
Traci Brooks är gästdomare, vilket förklarar hennes roll på senaste Impact. Velvet Sky häller air-freshener för att hon tycker att ODB stinker. ODB tar flaskan och sprejar sig själv i grenen. Det här med komplexa karaktärer är inte TNAs starka sida. Kim pucklar på Sky och sunset-flippar henne för två och gör sin armdrag vid hörnan och armdraggar Angelina Love och taggar in Wilde som direkt åker på en vinge och hamnar i underläge, för att visa hur man verkligen bokar en världsmästare. Armdrag och heelkick innan Kong äntrar scenen och tacklar ner henne innan Kim testar sin lycka med underarmar, och fångas upp och kastas iväg som en vante vilket ger oss ODB vs. Kong. ODB slås ner och det blir julgransplundring innan Kong clothelinar ner både Kim och Wilde, och Brooks är en sämre domare än killen i förra matchen, då hon inte verkar bry sig om detaljer såsom ”tagga”. Hon börjar äntligen intressera sig för matchen och slänger ut Raisha Saeed ur ringside, vilket får Kong att svinga mot henne, men riktar uppmärksamheten mot ODB, som blir white-trash-in-peril, innan hon kommer loss på egen hand och taggar in Kim som rensar, men hotshottas och kastas ut ur ringen och blir face-in-peril. Skylt i publiken: ”Boobs!” Love och Boobs tjafsar och Love knuffas ner så Kim kan tagga in Wilde som rensar innan det blir julgransplundring igen och Wilde rullar upp Love för tre efter 12:30. ** Bra på sina ställen, men Kims lösa offense måste hon börja arbeta med, men utöver det var det en underhållande match, och jag är framförallt intresserad av Kong vs. Wilde igen.

– Lauren är på väg upp till taket med Team 3D, som tänker snacka med Sting, men det visar sig att Bubba är höjdrädd.

– Video av Beer Money vs, LAX.

– TNA Tag-champs LAX vs. Beer Money.
Titelmatch och Filthee rappar in LAX till ringen. Beer Money är förmodligen mina favoriter i TNA i nuläget, fast några vinster under bältet skulle inte göra något, för annars är risken att publiken inte köper dem som värdiga motståndare till LAX oavsett hur många gånger de bokas mot dem, så av det skälet hoppas jag att de vinner bältena här, då detta är deras ”bära eller brista”-match. LAX attackerar direkt utanför ringen och bearbetar dem i ringen, och Hernandez sliter upp James Storm i en lång suplex innan Homicide dyker ut på dem, och får stryk, men Hernandez räddar med ett eget dyk. Roode ligger pyrt till, men efter att Storm spottat öl i ansiktet på Homicide, tar heelsen över matchen och är inte sena att ge sig på det redan skadade ögat, och Homicide skriker ”MY EYES!” för att riktigt visa var han har ont. Tilt-a-whirl-backbreaker och dubbel suplex får fulingarna att känna sig så självsäkra att de poserar, och Storm gör en RVD-DDT för två och Roode fular till sig rejäl genom att göra Three Amigos, och Tenay misstänker att det har NÅGOT att göra med Guerrero-familjen, och visar klart och tydligt att han är TNAs egna Ture Sventon. Het tag till Hernandez som rensar innan fulingarna får ner honom, och jag brukar säga att han är en bra brottare för sin storlek, men hans säljande är sämre än Brian Adams, och då är det illa. Julgransplundring och Homicide big splashar Storm för två, och åker på en spinebuster av Roode och alla gör avslutare på alla innan Hernandez Border Tossar sin egen partner ut på Beer Money och Don West får orgasm, innan Hernandez missar en charge och hamnar utanför ringen där han åker på en lowblow av Jackie, och hon blir i sin tur påhoppad av Salinas, och medan domaren är upptagen med brudarna åker Homicide på ett slag med en ölflaska för tre efter 14:35 i en skrämmande underhållande match som var rolig varenda sekund, och jag ser fram emot en lång regim för Storm och Roode. Fast med min vanliga tur jobbar de väl bältena till Eric Young och Shark Boy på nästa Impact. ***1/2

– Backstage: Nash kan inte hindra Sting från att göra vad han tänker göra, och för att riktiga shoota till det kallar han honom för ”Steve”.

– Clips av fejden mellan Jay Lethal och Sonjay Dutt.

– Black Tie Brawl & Chain Match: Jay Lethal vs. Sonjay Dutt.
De kommer in i kostym och det gäller att antingen strippa motståndaren eller pinna honom, lite som Johnny B. Badd vs. Steve Austin i WCW under Hoa-tiden. Tenay snackar om den ultimata förnedringen, vilket sammanfattar de flesta gimmickmatcher i förbundet. De ska bindas ihop med kedjor, men Lethal sätter fasts in ända i repet och får således övertaget direkt, då Dutt inte kan smita från ringen (men det faktum att han inte hade kunnat smita från Lethal om de två satt ihop verkar ingen reagera på) men Dutt kontrar med en kastrering med kedjan och SoCal Val ser oroad ut då hon gillar båda två. Tänk Shawn Michaels vs. Rick Martel, fast med sämre brottare och bush-league. Lethal tar över och börjar slita av Dutts kostym och dyker ut över repen på honom och kastar in honom i staketet och i trappan, innan han sätter fast honom i hörnan och snurrar kedjan runt honom så han inte kommer någonstans. Men det gör han ändå, men blir strypt med kedjan så SoCal börjar skrika åt Lethal att släppa upp honom, så hon ger sig av, förmodligen för att hämta hulk Hogan. Lethal åker in i ringstolpen några gånger och hängs upp i Tree of Woe, och får sin jacka avsliten och vi får veta att Lethals familj sitter på andra raden, och snällingen Dutt är inte sen att förnedra honom framför sina släktingar. Whip in i hörnan några gånger innan Lethal slår tillbaka med en flapjack för två men Dutt kontrar med en SB#2-variant för lika mycket och publiken är så inne i matchen att de gastar om att de borde sparka Vince Russo. Lethal gör en tjusig suplex där han först gör en bakåtkullerbytta medan han håller Dutt i en suplex, innan han utför den. Måste ses. Lethal Combination och flygande elbow avslutar efter 13:00. ** De var oerhört limiterade på grund av gimmickmatchen, vilket tog bort mer än det gav, och gjorde det svårt för dem att få till en bra match. Här har vi två killar som HATAR varandra, och istället för att slingra in dem i konstiga – men logiska i sammanhanget – stipulationer istället för att stänga in dem i en bur där de får göra upp, man mot man.

– Booker T säger att varken han eller Sting respekterar Joe. Jepp, TNA gör allt för att pusha upp Joe som något mer än en midcarder. Ska han inte slå honom med en chinlock också för att riktigt visa vilken pussy Joe är?

– New Jersey Streetfight: Christian & Rhino vs. Team 3D.
Äntligen en fräsch parning. Oh, my bad. 3Ds attack misslyckas och de åker på däng, innan det blir det vanliga köret med varannan damernas och Cage choppar loss mot Bubba, men åker på en bra backdrop som tack. Devon och Rhino hamnar i publiken medan Cage och Bubba kommer dit en stund senare, så vi får en split screen så att vi kan hålla koll på båda parningarna, och det händer inte så mycket mer än att de turas om att slå varandra medan publiken vill vara så nära dem som möjligt. Cage dyker men man ser inte var han landar, och det blir mer publikgenomgång och Bubba hoppar från en meters höjd och kommentatorerna beter sig som om han hade hoppat från Kaknästornet innan Rhino sliter in en stege och Cage släcker Bubba med en skylt han har fått från ”en i publiken”. Alla hamnar i ringen och facen backdroppar Bubba och suplexar Devon innan Bubba attackerar med en stol och slänger in trappan i ringen och lägger Cage på den, men Bubbas senton blockeras och han åker på en faceslam på den istället. Bubbabomb och publiken vill ha bord, men de får en stoppskylt istället och Devon attackerar, men Cage håller upp skylten i något som ska föreställa stor humor. Unprettier på Bubba blockeras och Bubba gör en Electric Chair och Rhino slammar Devons ansikte mot Bubbas skrev tio gånger för två innan Rhino och Devon släcker varandra med varsin clotheline. Cages rana från repen vänds till en powerbomb och alla ligger utslagna, men DUDleys vaknar och sätter upp det förbonkade bordet publiken har gastat om hela kvällen, men det hinner inte användas innan Rhino släcker dem med en stege, som Cage gör en frogsplash på Bubba ifrån, och Rhino Gorear Bubba igenom ett bord (i teorin, i praktiken går bordet knappt sönder och folk buar) för tre efter 15:05. Johnny Devine attackerar med en påk och Dudleys vaknar, allt för att vi aldrig ska ha ett team som ser starkare ut än det andra (förutom Beer Money som äntligen fått upprättelse), och börjar pucklar på facen innan Abyss räddar, vilket förmodligen sätter upp en sexmanna-tag på No Surrender. Är det bara jag som har tröttnat på denna eviga even-steven-bokningen där alla ska se lika starka ut i den här fejden? Hur många Rhino & Cage vs. 3D-matcher ska vi behöva se? Inte för att de inte är underhållande, för det brukar de vara, men det är liksom inget speciellt med den parningen längrem oavsett hur mycket gimmickar de slänger in i matchen, och det är svårt att bli upphetsad av deras matcher med tanke på att vi såg exakt samma sak förra veckan. Och veckan före det. Och förra månaden. Och varenda vecka före det. **1/2

– AJ Styles GARANTERAR att Kurt Angle inte kommer upp ikväll, och jag hoppas innerligt att Jim Cornette har snackat med Styles om babyfaces som garanterar saker.

– Video av Kurt vs. AJ-fejden.

– Last Man Standing: Kurt Angle vs. AJ Styles.
Det gäller att få motståndaren att inte kunna röra sig på tio sekunder efter att man har pinnat honom. Kurt smiter och Styles försöker få tag i honom några gånger utan att lyckas, och Kurt fintar in några uppercuts och några Steve Austin-sparkar senare sätter upp en suplex för två. Styles fajtar sig ur en chinlock och slår tillbaka med Austin-sparkar och en strypning i hörnan innan han avlossar en av sina fina dropkicks och en clotheline sänder ut Kurt ur ringen. Dyk ut ur ringen för två, och tillbaka i ringen gör han ett högt knä för lika mycket, vilket är lite lustigt, då Kurt skulle tjäna på att bli uträknad, eftersom det skulle ge honom tio sekunder att vila upp sig. Och av Kurts jack från Impact syns inte ett spår. Han tar i alla fall över matchen utanför ringen och whippar in Styles över staketet, innan han suplexar in honom i det med ryggen före innan han bekantar Styles ansikte med trappan. Hårt. Och snabbt. Comeback Kid, och nu menar jag inte Bill Clinton, för Styles vid ingången då han vänder en suplex till en egen, och Kurt ska back-suplexa ner Styles från rampen men Styles landar på fötter och Kurt följer upp det med en volt (!), något jag aldrig trodde han skulle gå för. Tillbaka i ringen igen där Kurt får två efter en backbreaker så han beslutar sig för en chinlock, men han kommer loss och gör en enzuigiri men äter en belly-to-belly och en bodyslam innan han blir satt i en chinlock igen. Tenay berättar att Kurt brottades i Atlanta-OS med en broken fricking neck, och Styles kommer ur chinlocken och båda går för en cross-body och tvärdör. Styles clothelinar ner honom och gör en torture-rack-slam för två. Med de byxorna ser Styles ut som en välbyggd ung Jerry Lawler. Styles Clash vänds till Anglelock men Styles kontrar med en spinebuster och ett dyk som vänds till en powerbomb till en Angle Clash som vänds till en Styleslock och Kurt tappar, men kommer upp innan tio och gör en lowblow och tre germans senare ser det risigt ut för Styles, innan han tar den fjärde på mage för två. Pelé-spark ger två och han klättrar för en moonsault då Kurt studsar upp och suplexar ner honom för tre, men Styles hinner upp och matchen fortsätter. Angleslam för tre men han kommer upp och gör sin Clash för tre, och Kurt kommer upp vid nio. De hamnar i ringhörnan där Styles DDTar Kurt in i ringen för tre, och Kurt kommer inte upp och matchen är över efter 25:10. Innovativ match med bra brottning och snygga reverser gör detta till en av de bästa matcherna jag har sett i år, och trots att det känns som att de borde avsluta fejden nu, skulle det inte förvåna mig om den fortsätter istället och ger oss fler matcher, vilket är lite synd då man ska sluta här man är på topp. Och ett bättre avslut på fejden än denna blir svårt att överträffa. ****1/4 Styles fortsätter att puckla på Kurt och ljuset släcks, och när det tänds igen gör Sting av bakvänd DDT på Styles, så jag antar att Kurt vs. Styles är över. Nash haltar in och undrar vad det var bra för. Undrar nog många. Tenay låter hjärnan arbeta och säger att Sting nog försöker sända någon ett meddelande. Han nämner dock inte andra självklarheter som att vatten är blött och att Stevie Wonder saknar körkort.

– Video om maineventet, som mest handlar om Nash och Sting istället för Joe och Booker. Återigen: Nash är den smartaste mannen i wrestling, hands down. Han kan inte ens gå ordentligt, men fixar ändå att bokas in i mainevents.

– Cage: TNA World-champ Samoa Joe vs. Booker T.
Titelmatch och buren är fylld med vapen (soptunnor, lock, stolar, ja, du känner till dem om du har sett wrestling i mer än en vecka), eftersom en ordinär burmatch tydligen inte räcker. Booker CLUBBERS AWAY och svingar med en påk, men Joe blockerar och skallar ner honom och öser loss med sina ”talangfulla fötter” (enligt Tenay) innan han sätter en soptunna i knäet på Booker och sparkar in den i honom och gör en elbow, och enligt publiken ska Joe göra honom olevande. Booker armbågar sig till övertaget i hörnan och drämmer till med en soptunna, men åker på en headkick och några slag med två lock för två. Sharmell skriker ”Come on, motherfucker!” och jag spolar tillbaka och upptäcker att hon tyvärr sa ”BOOKER” istället, och då blev det inte lika roligt. Charishot från Booker och Joe blöder i pannan, och de hamnar i hörnan där Joe gör en RKO från repen, innan han kastar in honom i buren några gånger och börjar klättra, men blir back-suplexad som tack. Så en RKO från repen räcker inte för att hålla nere en kille i tio sekunder? Booker med en facelock men Joe kommer till repen och släpps upp, annars hade han blivit diskad. Eller något. Fråga Russo. Van Daminator och Joe ser ut som en pussy än en gång, innan båda klättrar och Joe sparkar honom i huvudet och gör comeback. Snap-powerslam och powerbomb till en STF men Booker släpps upp vid repen. Stolar görs iordning och Booker vänder en Musclebuster till en Book End för två, och han är så fokuserad på matchen att han hinner med en Spinaroonie och ljuset släcks, och när det tänds igen släcker Joe honom med en gitarr för vinst efter 13:00, vilket klart och tydligt deklarerar att Honky Tonk Man är tillbaka. He’s cool. He’s cocky. He’s bad! Kanske äntligen får den där Rockabilly vs. Hårdrocksfejden vi alltid har drömt om. Den där Russo är ett geni. **1/4 Det känns som att de gick på autopilot här, och publiken verkade ganska trötta på gimmickmatcher vid det här laget, så det var inte det mainevent jag hade hoppats på, men eftersom det är två bra brottare blev det en okej match, men ”okej” är lite väl lite för ett mainevent. Antar att fejden är över nu, vilket är för allas bästa, och jag hoppas att de ger Joe en chans att skina, inte bara som brottare utan även som karaktär.

SLUTSATS: Ingen dålig match alls, LMS-matchen var suverän och LAX/Beer Money var kanonkul, och när var ** den sämsta matchen på en PPV, oavsett förbund? Okej gala rakt igenom, med två toppmatcher som galans höjdpunkter, vilket gör den allt som allt underhållande.

Matchgenomsnitt: 2,7

Tummen upp!

(Den här recensionen skrevs 2008-08-11.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: