Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – HardCORE Justice 2010 (2010-08-08)

TNA – HardCORE Justice 2010 (2010-08-08)

TNA – HardCORE Justice 2010 (2010-08-08)

– Som du säkert redan känner till följer jag bara TNA sporadiskt nuförtiden (nöjer mig med att läsa om skräpet) men en tågkrasch som denna kan man bara inte missa. Ska bli intressant om TNA kan förvalta detta till något vettigt, fast förmodligen blir det bra pops till alla brottarna, TNA får idiotidén att anställa dem och efter två veckor är de precis lika dåligt pushade som alla andra i förbundet. Efter nyhetens behag har lagt sig lär de behöva dras med ointressanta ECW-brottare om de anställer några (ikväll brottas alla icke-TNA-anslutna utan kontrakt) som bara kostar pengar, de yngre talangerna i TNA är nog allt annat än glada över att inte få en PPV-bonus här, och jag kan inte tro att galan säljer speciellt mycket. Allt som allt blir förmodligen alla utom ECW-veteranerna blåsta på något sätt (alla förlorar med andra ord på galan), men hey, Balls Mahoney får $500 för sin match, så det är inga större summor det handlar om. Att köra en ECW-reunion kan låta som en bra idé om det inte var för att de som var med då det begav sig är medelålders idag, och de som inte såg wrestling då förstår inte det roliga med Balls Mahoney och Tracy Smothers (själv var jag med då det begav sig, men förstår ÄNDÅ INTE det roliga med Smothers) och bryr sig därför inte. Men jag antar att de tretusen som köper galan blir nöjda, och de tusen lobotomerade oskulderna i arenan har sitt livs stund.

– Vi inleder med äldre bilder på stjärnorna medan de kör soundbites, för att få dem att se ännu äldre och ickeaktuella än vad de i själva verket är.

– Taz välkomnar oss till galan och lovar att det ska bli extremt ikväll eftersom stjärnorna tänker göra allt i sin makt för att ge oss en bra show, och säger att det är en shoot, för att markera för alla att det är på riktigt, och alla som inte tror på dem kan kyssa hans arsle.

– Mike Tenay (ECW! ECW! ECW!) & Taz kommenterar.

– FBI (Tracy Smothers, Little Guido & Tony Luke) vs. Kid Kash, Simon Diamond & Johnny Swinger.
Stephen DeAngelis introducerar, ECW-domaren John Finnigan dömer och Big Sal är med FBI in, och Tony heter uppenbarligen Luke istället för Mamaluke nuförtiden. Vi får hoppas att Kash får ett eget betalkort som gage ikväll så han slipper använda andras. Kash och Guido inleder med lite fin grundbrottning, Luke fintar ner Swinger med en Oklahoma-roll för två men hamnar i fel hörna och slammas bakåt. Smothers jabbar och dropkickar Diamond och dumpar honom, så Diamond tar micken för att dra en promo, publiken ber honom hålla inne med eventuella kommentarer (fast de säger det lite mer som Ozzy hade gjort) och Diamond föreslår en Extreme Dance-Off med Diamond och Swinger. De dansar ala Santino & Vladimir Kozlov, publiken buar, Smothers säger att Michael Jordan, ursäkta, Jackson rullade runt i graven efter den dansen. FBI dansar, till och med Big Sal, fulingarna attackerar men Sal rensar, sex av brottarna (Sal och alla utom Kash) bråkar utanför ringen så Kash dyker ut på dem med domarens hjälp för att skapa ordning i matchen. Luke blir face-in-peril till total tystnad förutom några fördruckna nötter som poppar. Kash powerslammar Luke in i hörnan. Het tag till Guido som rensar mot Kash, men Swinger räddar och det blir julgransplundring. Tower of Doom-spot med Luke högst upp. Simon Diamond gör tre suplexes på Guido (varav den tredje framåtvänd), Smothers clothelinar Diamond, Swinger gör en Stroke på Smothers, Luke missile-dropkickar Swinger och Kash gör en double-underhook-piledriver och Guido med Sicilian Slice på Kash innan Guido avslutar Diamond med en Unprettier efter 10:45. Underhållande för vad det var, knappast något man behöver se mer än vart femte år. Några fina spots, men det känns som om alla utom Luke höll tillbaka, och det mest underhållande i matchen måste jag faktiskt säga var FBI-dansen. **

– Tenay säger att de helst ville ha Joey Styles som kommentator men då han är kontrakterad till någon annan får han ställa upp istället. Kan tilläggas att de brottas i blått ljus av någon anledning, känns som om de har satt upp ringen i ett solarie. I alla fall bättre än en bingohall.

– Var är de nu-video. Tod Gordon är smällfet, Gary Wolf (Pitbull #1) ser fortfarande ut som en lodis och Blue Meanie är fortfarande blå och fet.

– De kör videos kallade ”I REMEMBER” där aktuella TNA-brottare berättar om sina ECW-minnen: AJ Styles berättar om Tommy Dreamer vs. Sandman-matchen med kendopinnen. ”Thank you sir, can I have another?” och Angelina Love berättar om sina minnen av att se ECW mot slutet.

– Backstage: Al Snow pratar med Head då Stevie Richards undrar om han är okej. HAN PRATAR MED ETT DOCKHUVUD, VAD TROR DU!? Och du ska kalla dig doktor. Nova (Simon Dean) vill återbilda bandet (bWo) vilket Stevie blir glad över att höra, men har ingen bWo-logga på bröstet vilket Snow noterar är för att de inte vill bli stämda. En fejk Blue Meanie (‘Blue Tilly’, en indybrottare vid namn Tilly) dyker upp och Snow undrar varför de inte kan använda den riktige och störtar ut ur rummet. En lakej till Raven (tydligen kallad Lupus) dyker upp och petar näsan på Tilly, som svarar med att peta näsan på HONOM. ECW! ECW! ECW!

– CW Anderson vs. Too Cold Scorpio.
Mike Keaner dömer. Två brottare som ofta är i Japan och brottas, och jag måste säga att båda ser vältränade ut. De bråkar om en wristlock och varannan damernas innan Scorpio dropkickar ut honom och skickar in honom i staketet, innan han dyker ut med en korkskruv. Greppet, inte köksredskapet. Scorpio med en flygande cross-body för två. Superkick ger Anderson två. Han fortsätter bearbeta honom metodiskt, vilket är detsamma som tråkigt, innan han hammerlockar och drämmer in Scorpio i hörnan. Tenay nämner att Scorpio har brottats i Vaders förbund, och kallar honom Leon White för att vi ska veta att han menar business. Scorpio missar en enzuigiri och örfilas ner. Taz säger att Anderson måhända inte är en spektakulär brottare men att han är ”the real deal” istället och gömmer sig inte bakom gimmickar och liknande, vilket är lite kul sagt med tanke på att det var precis så Paul Heyman bokade ECW. Scorpio gör comeback och gör en voltande legdrop från hörnan för två. Inte lika imponerande och snygg som den kanske verkar. Moonsault träffar knän och Anderson spinebustar (Taz: ”Shades of Arn Anderson and Robert Roode!”) honom för två. Scorpio avbryter en attack med en spark i nyllet innan hans urtjusiga moonsault-legdrop avslutar efter 6:47. Härlig match, båda är kapabla till bra matcher och att få den andre att se bra ut, så absolut inget att klaga på här. De firar tillsammans efteråt till Scorpios musik. ***

– I REMEMBER: Madison Rayne berättar att ECW debuterade hardcore-brottning inför världen. Really? Så Terry Funks bordsspots på sjuttiotalet räknas inte? Eller Randy Savages hardcore-matcher i Memphis? Matt Morgan säger att ECW körde en gala i hans gympahall vilket var coolt. Mr. Anderson kallar gamla ECW för edgy.

– Rob Van Dam och Fonzie snackar backstage, och Fonzie ser ut att vara runt 120 år gammal. RVD tycker det är synd att Jerry Lynn (som han skulle möta ikväll) är skadad får vi RVD vs. Sabu istället. RVD vs. Sabu 2010? RVD säger att galan handlar om att hedra gamla ECW så därför valde han Sabu, och Fonzie spekulerar i att matchen kommer bli den bästa någonsin. Det här med överdrifter är de inte främmande för, det får man ge dem.

– Stevie Richards vs. PJ Polaco (Justin Credible, vilket publiken chantar väldigt högt).
Wow, två avdankade WWE-jobbers mot varandra på PPV. SMELL THE RATINGS! bWo är med in. Meanie-kopian kallas ‘Blue Tilly’ eftersom Meanie inte är där. Nova kallas Hollywood Nova. De ger varandra chops och Credible tar en Flair-flip innan de hamnar utanför ringen, där Stevie åker in i ringkanten. Suplex utanför ringen och Credible dyker ut med en splash som verkar skada honom själv lika mycket. Powerbomb i hörnan ger två. Kallas han ‘PJ’ för att publiken somnar under hans matcher? Det stillsamma blå ljuset gör nog inte saken bättre direkt. DDT ger två. Stevie blockerar något och Credible tar ett bump ut ur ringen och träffar trappan med ”skallen” (work). Stevie med en sideslam för att sätta upp en powerbomb för två. Credible möter ett dyk med en Superkick för två innan en Tombstone ser ut att avsluta Stevie, men Credible sliter upp honom vid två och skriker sin catchfrase åt honom så Stevie kan nita honom med en Superkick för tre efter 6:32. Irriterande som vanligt att de plingar i matchklockan i samma sekund som domaren räknar till tre, istället för att vänta några sekunder. Såhär är det igenom hela galan. Justin attackerar med en kendostick efteråt, ljuset släcks, ljuset tänds och Sandman står i ringen med en egen pinne han släcker Justin Credible med. Säga vad man vill om Sandman, han har inte missat ett mål mat länge i alla fall. **

– Video: Francine tackar för chansen att göra något för att hedra ECW, men hon kan inte vara där eftersom hon har andra saker på gång, som att passa sin unge.

– Three-way-dance: Spike Dudley vs. Al Snow vs. Rhino.
Eliminering gäller. Trippel headlock och Snow dumpas, men avbryter en spear då han fäller Rhino och backbreakar Spike. Snow tar en ful Flair-flip och åker ut, Rhino fintas ut och Spike klättrar och dyker ut på båda i sitt sedvanliga dyk. De fångar upp honom och fallaway-slammar honom på rampen. ”Over Here”-chant. Snow missar en springboard-legdrop men sätter en moonsault för två. TNA-brottare ser galan backstage vilket vi som tittare tydligen måste känna till. Rhino och Spike samarbetar (Rhino suplexar Snow och Spike gör ett doublestomp på honom) men Rhino blockerar Spikes bulldog. Headscissors från Spike sänker Rhino och sätter upp för en dubbel bulldog men de dumpar honom istället. Domaren släcks (ECW! ECW! ECW!) eftersom vi tydligen behöver ett screwjob i en meningslös tremanna-match. Snow nitar Rhino med Head, Spike kastar en stol i handen på Snow och lägger sig ala Eddie Guerrero, men Snow lägger ner stolen och sig själv så domaren inte vet vem som gjorde jag. Faktiskt en kul spot. Bulldog avslutar Snow efter 5.50, och Rhino Gorear Spike för tre efter 6:02. Kul stol-spot (utan att använda den) var höjdpunkten. **

– Mick Foley läser Hulk Hogans nya bok och säger att han ser fram emot Dreamer vs. Raven.

– I REMEMBER: Magnus gillade att ECW visste hur man överträffade sig själv trots låg budget och Chris Sabin fastnade efter en Sabu/Funk-match med taggtråd (måste vara den från 1997).

– Oldschool South Philadelphia Streetfight: Axl Rotten & Kahoneys vs. Team 3D.
Kahoneys är Balls Mahoney, men WWE äger namnet. Du kanske undrar varför brottare som Taz och Rob Van Dam och andra får behålla sina namn medan andra inte får, det hela handlar om att ECW skrev över allt ägandeskap till WWE 2001 som innebar att ingen fick brottas under sitt ECW-namn FÖRUTOM de som kallades det INNAN de kom till WWE. RVD och Sabu kallades så redan innan ECW, medan Balls och Dudleys (och en mängd andra) fick sina namn UNDER TIDEN de var anställda av ECW. Heyman lovade Dudleys att de skulle få kallas så även efter WWE-karriären, men Heyman är inte världens mest pålitliga person och ”tog inte itu” med det i tid och sen rann det bara ut i sanden. Joel Gertner är med in och drar en som vanligt barnförbjuden ramsa för att introducera Dudleys. Är tänkt som en vanlig match men Bubba tycker de kör en Streetfight istället för att ge folk vad de har betalat för. Yes, för Gud ska veta att Impact-publiken måste ha valuta för sina surt förvärvade pengar de betalat för att komma in, den enorma summan av 0$. Balls och Bubba hamnar utanför och bråkar medan de andra bråkar i ringen. Dra ut det på en kvart och du har hela matchen. Balls möter en attackerade Kahoneys med en spark och tar över. För er som antecknar; Dudleys är feta, Axl ser ut som vanligt och Balls ser tunnare ut än på länge. Alla fyra hamnar i publiken där Bubba nitar Balls med Head. Taz noterar att det är No countouts som gäller. Det får vi hoppas med tanke på att det är en Streetfight. Tillbaka till ringside där Bubba fyller ringen med vapen, men åker själv på ett slag med locket. Balls missar en legdrop och tar ett slag med en stekpanna i skallen. Yes, mot huvudet med en stekpanna år 2010. Balls och Bubba svingar mot varandra med varsin kendostick ala Star Wars och Balls sätter den i sidan på Bubba för det gamla vi-låtsas-att-den-har-gått-rakt-igenom-tricket vilket är betydligt roligare än det låter som, big Bubba bumpar Balls ballar och dansar, VINTAGE BUBBA, och Devon får två med en neckbreaker innan Balls spinebustar Devon för två. Vi får se lösaste duellen med stolar jag har sett sedan Hogan svingade en stol, men Dudleys sparkar ur. Facen dubbelteamar domaren och äter varsin chairshot rakt i skallen för två. Wazzup-drop på Balls, GET THE TABLES, dylik möbel sätts upp i ringen, bensin och tändare gör det mer intressant, Balls powerbombas igenom det för tre efter 11:57. Tyckte det var en kul blinkblink till gamla ECW och gillade framförallt Star Wars-duellen mellan Bubba och Balls, för jag antar att de inte ville göra matchen så hardcore eftersom alla fyra är tillräckligt skadade nuförtiden och att ingen förväntade sig mer än slutspotten. Därför förstår jag inte det idiotiska i att köra hårda chairshots rakt mot huvudet, vilket inte tillför något (jag är tveksam till att någon ens mindes spotten en minut efter) utan bara riskerar brottarna permanent hjärnskada. Mycket att riskera för så lite. De hade gjort bäst i att köra en ren komedimatch istället, med några kända spots (Wazzup-drop, slutspotten) för att hedra gamla ECW, man hade med andra ord kunnat uppnå precis samma resultat utan idiotiska chairshots rakt i huvudet. New Jack och Mustapha attackerar Dudleys efteråt, men utan riktiga versionen av Natural Born Killaz blir det inte samma sak. Det slutar med att alla poserar tillsammans, för etablera att de bara är fiender i ringen. *

– Raven säger att Dreamer skyddade honom som liten, och nu är de veteraner båda två och eftersom Raven anser sig vara smartare än Dreamer kommer han att vinna.

– I REMEMBER: Jesse Neal gillar ECWs energi och är glad över att Dudleys tränade honom och Kazarian var alltid ett fan av ECW.

– Bubba Ray Dudley, Rob Van Dam, Jerry Lynn, Simon Diamond, Rhino, Sandman, Stevie Richards och Tommy Dreamer hyllar Joey Styles och säger att vi saknar honom. Fint.

– Tommy Dreamer vs. Raven.
Mick Foley är domare och Beulah och tvillingdöttrarna samt Dixie Carter sitter ringside. Matchen utlovas som absolut sista kapitlet i Dreamer-Raven-storyn, men jag antar att det bara varar till nästa hedrande till ECW. Dreamer verkar vara i fin form medan Raven verkar ha överdoserat hamburgare de senaste åren, men det är en biverkning av att bli fri drogerna vilket absolut är att föredra. Hellre rundare än pundare. Brodera gärna in det på en kudde för framtida användning. Raven lowblowar honom innan matchen men blir inwhippad i hörnan på en stol som sitter mellan andra och tredje repet, båda hamnar utanför ringen där Dreamer spottar öl i ansiktet på honom. Taz säger att ECW-brottarna inte är unga längre, utan ”big boys”, vilket han har rätt i på flera sätt. Raven blockerar en suplex på en stol och gör en drop-toe-hold in i den. Dreamer fintar sig ur ett chairshot men kastas in i trappan istället och bladar. Raven bladar efter ett slag med en vägskylt, och publiken chantar ”THIS IS HARDCORE!”. Dreamer sätter upp en stege och biter Raven i pannan. Katapult in i den liggande stegen (mellan andra och tredje repet). Dreamer sätter upp för något från hörnan men fälls och kastreras, och Raven dyker efter med… något… kanske en kneedrop, för två. Duellerande chants, Dreamer gör en DVD och sätter upp honom i hörnan, Tree of Woe, ECW-dropkick och Crossface med taggtråd men Gruppen Som Brukade Heta bWo (Blue Tillys tröja säger ‘BW2.0’) räddar och spöar upp allihop, men Tilly missar en big splash (Meanie brukade göra en moonsault, men whatever) och Dreamer gör en kombinerad neckbreaker/DDT på honom och Nova, och Raven släcker Dreamer med en DDT för två. Trodde det skulle vara över där. Raven surnar till mot domaren så Foley pucklar på honom och använder Socko (Taz undrar om de får säga namnet, men beslutar sig för att inte göra det) och Ravens lakej attackerar men slås ner han också, med en Mandible Claw med taggtråd. Raven sätter fast Dreamer i handklovar och nitar honom med ett chairshot då Beluah (här kallad ‘Theresa’ eftersom det är EN SHOOT, BRUTHA!) kutar in (hon kommer från ingången trots att hon satt ringside… har hon åkt en runda med Hogans bil?) försöker få honom att sluta, men Raven fortsätter slå med stolen ändå och lowblowar Foley. Theresa lowblowar Raven och Dreamer DDTar honom (med handklovar på!) för två, och Ravens DDT på stolen avslutar efter 17:00. Brutal – visst, mycket historia bakom – visst, två stora ECW-namn – visst, underhållande match? Njae, kändes överdrivet förutsägbar, men jag antar det är en del av nostalgin. Matchen har gjorts betydligt bättre och med mer hetta tidigare, och det känns som att framförallt Raven inte hör hemma i en ring 2010. Men vad vet jag, ”riktiga” ECW-fans lär väl höja den till skyarna och sitta hemma på pojkrummet (trots att de är 35) och chanta ”YOU STILL GOT IT” för att han kunde svinga en stol några varv i hög hastighet. *1/2

– Gangstas avbryter en SoCol Val-intervju (varför skulle de intervjua henne på en ECW-show överhuvudtaget?) och New Jack kallar henne hans bitch.

– Taz säger att Heyman är ECWs ‘goadfatha’, och ett gäng andra brottare berättar om vilket geni Heyman är/var.

– TNA-champ Rob van Dam vs. Sabu.
Nontitle och Fonzie är manager åt båda. Sabu (som numera är helt skallig) introduceras från ”Bombay, Michigan”. Publiken chantar ”THIS IS CLASSIC” för att deklarera att det är en klassisk parning. Blir de sedvanliga inledningsspottsen där RVD framstår som ECW-RVD istället för WWE/TNA-RVD (det vill säga han avvaktar mycket). Fonzie kutar in en stol men det är Sabu som får tag på den först och slänger den i ansiktet på Van Dam (som inte blockerar med händerna) och gör därefter en Air Sabu och skickar in RVD i staketet utanför ringen med en baseballslide. Fin springboard-cross-body ut till en bra pop verkar göra lika mycket skada på båda två, innan Sabu gör en camel-clutch medan han sitter på en utlagd stol på RVDs rygg, i en spot jag aldrig har sett förr. RVD blockerar en springboard från stolen genom att dropkicka stolen. Sabu tar en monkey-flip på stolen innan RVD kastar den på honom för två. Sabu whippar in honom i hörnan och får två med en clotheline. Båda siktar på en springboard-kick samtidigt så båda faller. Fonzie ger båda vatten innan de fortsätter brottas. Två bord kommer fram men används inte, och RVD hotshottar Sabu på staketet och gör sin legdrop. Slingshot-legdrop på apronen med en stol på Sabu ger två. Publiken börjar få nog av Fonzies visslande och chantar ”KILL ALPHONSO!” Sabu ranar RVD från hörnan rakt ner på en stol och Van Dam tar bumpet enormt fint på en liggande stol. Imponerande! Arabian Facebuster ger två. RVD kommer ur en camel-clutch och fintar sig ur en triple jump genom att fälla Sabu på stolen. Sabu kastreras på översta repet och Fonzie håller upp stolen framför nyllet på honom, så RVD kan springboarda in en spark. Split-legged moonsault ger två. Sabu stoppar RVD från att använda ett bord genom att kasta en stol på ryggen på honom, och därefter i ansiktet. Legdrop ger två för Sabu då Van Dams ena fot är vid repen, vilket får Taz att brista ut i ett gapskratt med tanke på att domaren har tillåtet bord och andra vapen, men en fot på repet är tydligen supernoga. Notera att det är en vanlig match. Rolling Thunder och Skateboard ger två. Sabu verkar ha skurit upp ett hål i bakhuvudet. Sabu med en fin springboard-DDT på en stol för två. Missile-legdrop på stolen ger två, men RVD fintar sig ur en andra, på ett bord, och avslutar med en frogsplash efter 17:13. **1/4

– Alla brottarna kommer in och firar med Van Dam och Sabu med öl i näven, ett bra avslut på kvällen.

SLUTSATS: Är man ett nostalgiskt ECW-fan är det ingen tvekan om att man ska se galan, men om man som jag har ett ganska ljummet förhållande till förbundet och tvärtom tycker det är överskattat kan det lika gärna kvitta. Men det var en hyfsat underhållande gala, dock ingen höjdarmatch (Scorpio vs. Anderson var dock kul) som räddade showen, och hela nostalgikonceptet känns förlegat när det gäller ECW eftersom det har gjorts massor med gånger förut, och ECW-brottarna blir bara äldre och mer skadade än förra gången ECW skulle hedras. För varje gång ECW ska hedras med en gala känns det bara mer urvattnat, och detta är inget undantag även om den hade miltals bättre produktion än Hardcore Homecoming.

Tummen i mitten.

(Den här recensionen skrevs 2010-08-09.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: