Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Lockdown 2007 (2007-04-15)

TNA – Lockdown 2007 (2007-04-15)

TNA – Lockdown 2007 (2007-04-15)

– Enormt bra promo inleder galan. TNAs promos är inte i klass med WWEs, men de är en bra bit på väg. Det ska bli intressant att se om galan håller den kvalitét som jag hoppas på, eftersom burmatcher tenderar att bli ganska tjatiga om de kör några på raken, men man ska testa allt två gånger (förutom att kissa på elstängsel) så vi kör!

– Intervju med Jay Lethal, som säger sig vilja bli kallad Black Machismo. Han är ENORMT duktig på att imitera Randy Savage.

– Cage: X-Division-champ Chris Sabin vs. Jay Lethal vs. Shark Boy vs. Alex Shelley vs. Sonjay Dutt.
Är det en pik när de säger att Lethal kommer från ”Elizabeth, New Jersey”? Dutt börjar mot Sabin. Tydligen är det tag-regler som gäller. Dutt med en armbar och Sabin snurrar runt och tar över matchen innan Dutt kör lite dvärgspots innan han gör en headscissors och några armdrags. Whip ocj Shelley stryper Dutt, som rullar upp Sabin för två. Tombstone missar och Dutt gör en tjusig DDT för två. Whip och Dutt sätts upp i hörnan och Sabin följer efter och Shark Boy taggar in sig själv för en Tower of Doom. Vad är poängen med Shark Boy egentligen? Ingen överdrivet bra brottare, kass gimmick och ingen personlighet. Om man inte räknar att vinkla handen som en fena som en bra personlighet. Han gör en neckbreaker på Shelley för två innan han gör en rana och klättrar. och gör en missile-dropkick för två. Sabin kommer in och stör och dubbelteamar hajen. men lyckas göra en Shawn/Diesel och Skarky gör en Tio Slag of Doom. Backbreaker på Shelley men hans DSD missar och han åker själv på en bakvänd DDT och Shelley och Sabin dyker med en dubbel legdrop för första elimineringen. Lethal dyker med en axehandle och slår Shelley med högervingar. Hiptoss och dropkick ger två, men Shelley gör en jawbreaker från ringhörnan och THIS IS tyligen AWESOME. Sabin med en bodyslam och The Sabin Stomp~. När de ändå släpar in reliker (Backlund, Nash) kunde de väl spendera några tusingar på att få in Ronnie Garvin och börjar fejda med Sabin om det greppet? Lethal dubbelteamas och är face-in-peril och vi har en Shawn/Diesel igen och Dutt dyker men dubbelteamas. Julgransplundring och Lethal har övertaget mot fulingarna och gör en headscissors men dubbelteamas av fulingarna för två. Het tag till Dutt som verkar missa en clotheline precis när publiken tycker att det är AWESOME. Moonsault ger två på Shelley. RKO och armbreaker medan Sabin knyter upp Lethal, men facen vänder och fulingarna släcker Lethal med en dubbel enzuigiri. Dutt gör comeback men åker på en Cradle Shock för eliminering. Dubbel clotheline från Lethal och han gör Lethal Combo på båda två innan han klättrar och gör en elbow på Shelley för tre. Den första som tar sig ut ur ringen vinner matchen och bältet. Superkick av Lethal. Antar att imitationen inte är helt hundra. Båda klättrar och Sabin kommer ner först. Underhållande match helt klart, fast den gör som vanligt inget för någon av de inblandade. ***

– Intervju med Team Cage backstage. Christian säger att alla i teamet förutom Abyss är hans familj eftersom han är en idiot. Abyss blir lite sned och ska ge sig på Cage när Tyson Tomko stoppar honom. Efter börjar Scott Steiner och Tyson tjafsa, så de verkar ha svårt att komma överens ikväll.

– Clips av upplägget med Robert Roode, Petey Williams och Eric Young.

– Cage: Petey Williams vs. Robert Roode.
Eric Young är med Roode in till ringside. Petey med slag och en rana och några sparkar i hörnan. Whip vänds och Petey fuckar upp en spot men lyckas göra ett knä mot skallen ändå. Chop och spark men han åker på en hotshot och Roode tar över och sparkar loss i hörnan. Chop och corner-clotheline. Han försöker igen men åker på en Big Boot men lyckas ta över matchen igen. Bodyslam och flygande knä för två. Ögonpetning och belly-to-back-suplex för två. Chinlock men Petey kommer loss och gör en sunset-flip för två innan Roode tar över matchen igen och drämmer in Petey i buren några gånger. Rock Bottom för två. Roode ska använda en hockeyklubba, men Eruc Young stoppar honom och Miss Brooks surnar till och skriker på honom. Rana och suplex för två. Dropkick men Roode kommer igen me den spinebuster för två. Tornado-DDT ger två för Petey, som får klubban av Eric Young och använder den friskt mot Roode då man inte kan bli diskad. Fast Earl Hebner tar bort klubban. Earl Screwed Petey. Rollup ger två för Petey innan Roode åker in i dörren, och en Canadian Destroyer missluckas då Roode är för stark, och Roode avslutar honom med en Perfect-plex. **1/4

– Kurt Angle snackar med Rhino backstage och säger att Jim Cornette har ändrat reglerna och tänker låta fulingarna ha övertaget i matchen eftersom Jeff Jarrett använde sin gitarr senast på Impact.

– Clips av fejden mellan Jackie Moore och Gail Kim.

– Cage: Gail Kim vs. Jackie Moore.
De börjar bråka utanför ringen och Kim ser förbannad ut. Jackie gör Jerry Lawlers ”göra trettio kullerbyttor”-spot innan hon tar över och kastar Kim rakt på Mike Tenay. Jackie häller vatten på henne, men Kim tar över med en spark och de har fortfarande inte kommit in i ringen ännu. Kim örfilar Jackie och kastar in henne i ringen match matchen tar sin början. Headscissors, dropkick och spark på Jackies ena hand, innan Kim tror hon är Undertaker och ska bli oldschool, men hennes armdrag ser lite misslyckad ut. Jackie med en hotshot och en german suplex men Kim försöker göra comeback men blir inslängd i ringhörnan. Hårkast och Jackie försöker klättra men stoppas. Vem kunde tro det? Kim klättrar men stoppas och gör en sunset-flip, Jackie håller tag i repen men åker på greppet igen. Clotheline och snapmare (enligt Tenay en ”hairmare”) och en chinlock. Kim kommer loss men båda åker in i buren och släcks. Rallarsvingar och Kim med några clothelines och en bodyslam och en missile-dropkick (!) för två. Hon försöker smita men Jackie stoppar henne och de försöker armbåga ner varandra och Kim drämmer igen dörren i ansiktet på Jackie, men vill inte vinna så enkelt utan hon klättrar och gör en cross-body från TOPPEN för tre. Hon missade lite när hon landade, men det är ingen biggie. **1/2 Otrolig match hela vägen, och de verkade inte rädda för att bli skitiga om fingrarna utan öste på utan bara fasen. Bästa brudmatchen på hur länge som helst.

– Jeremy Borash står backstage med Bob Backlund, som ska vara gästdomare senare ikväll i matchen mellan Austin Starr och Senshi. Han verkar galen.

– Cage: Senshi vs. Austin Starr.
Backlund är domare. Lock-up och Starr med en headlock men Backlund bryter upp det roliga då de är nära repen. Senshi med en stenhård chop och en tackling och en rejäl chop till. Bodyslam och elbow för två. Fler chops. Starr försöker sig själv på några men Senshi vänder igen och choppar på. Starr tar över och sätter upp Senshi på repen i hörnan och gör en BACKSCRATCH OF DOOM och en back-suplex för två. Strypning i hörnan och Backlund får ett utbrott och Senshi gör comeback men åker på ett knä och en snurrande elbow för två. Crossface Chickenwing från Starr, och därefter en powerbomb för två, och sen en halvkrabba. Backlund blir förbannad på honom när han inte vill släppa Senshi trots att han kommer fram till repet. Chops från Senshi innan han gör några underarmar och sparkar. Springboard-enzuigiri och backdrop in i buren. Capo-kick ger två men Starr kommer igen och bearbetar benet. Brainbuster misslyckas men det gör inte en dropkick i hörnan för två, då Backlund märker att Starr har fötterna på repet och avbryter räkningen. Rejäl spark från Senshi men han missar sin Double Stomp då Backlund kastas i hörnan, och Starr gör en 450 för två. Starr skriker på Backlund återigen och nu blir Bob förbannad och kastar Starr mot Senshi, som rullar upp honom för tre. **1/2 Bra men nu räcker det med matcher mellan dessa båda, vilket jag tror även TNA tycker eftersom det verkar bli Starr vs. Backlund nu.

– Intervju med Samoa Joe. Enormt bra promo där det framkommer hur viktig matchen är, och hur otroligt mycket hetta det finns mellan lagkamraterna, i alla fall Angle mot resten av gänget.

– Clips av fejden mellan Chris Jarris och James Storm.

– Cage: Blindfold: Chris Harris vs. James Storm.
De har varsin huva på sig för att ingen ska kunna se något, så att det blir jämnlikt. Älskar man matcher där brottarna känner sig fram vid repen i slowmotion är detta en klar *****. James Storm tror att domaren är Chris Harris. Komik uppstår. De går nära varandra och publiken poppar. Vi får NÄSTAN ett wrestlinggrepp of sorts när de ska slå varandra men missar. Publiken: ”We Want Wrestling!” Harris ger sig på Storm, som smiter och till slut börjar de bråka i några sekunder innan de tappar bort varandra igen. Harris lyckas slå till Storm och publiken tycker att matchen är tråkig. Storm med en bodyslam men han missar en elbow. Storm tappar huvan, men domaren får på den igen och elakingen Storm använder den informationen till att bearbeta sin motståndare och försöker göra en bakvänd DDT från repen men Harris vänder det till en RKO för två. Storm klättrar men Harris kommer efter då publiken har skrikit åt honom var Storm är. Jo, och wrestling är på riktigt. Spear från repen och en Uncle Slam medan publiken roar sig med att skrika efter Goldberg. Harris råkar slå ner domaren då han tror att han är Storm, men Storm tar av huvan och Superkickar Harris för vinst. 1/4*

– Kurt Angle snackar med Sting backstage. Angle säger att folk kan förändras och att han ska ge Jarrett en chans, och att de ikväll är på samma sida och MÅSTE kämpa tillsammans och inte emot varandra. Sting säger att han ska ge Jarrett en chans, men om det skiter sig kommer han att hålla Angle ansvarig. Skulle Angle ljuga? Ja, förutom hans fantasi-shootmatcher då alltså.

– Clips av fejden mellan Jerry Lynn och Christopher Daniels. Daniels MÅSTE vinna den här matchen, annars kommer hans nya gimmick att kännas ganska värdelös.

– Cage: Jerry Lynn vs. Christopher Daniels.
Lynn ger sig på Daniels med en gång med sparkar och en tilt-a-whirl-backbreaker. Thesz Press och högervingar och en backdrop och Daniels ser ut att ligga risigt till. Headscissors och en dropkick, men Daniels gör en hotshot och knäar in Lynn i buren. Clotheline och en ommöblering i ansiktet med tillhörande knä i ryggen. Victory-roll och headscissors från Lynn men han åker på en heelkick och en indrämning i buren. Strypning med en sladd och en belly-to-back-suplex och en moonsault för två. Abdominal-stretch och indrämning i hörnan och Daniels klättrar men Lynn fintar honom och gör en sunset-flip-powerbomb. Lynn med en elbow och han dumpar sin motståndare utanför ringen på apronen innan han gör Tio Slag of Doom och en rana för två. SmackDown-DDT ger två. Publiken känns ovanligt tyst. Backdrop och Lynn åker in i buren och Daniels täcker honom för två. En BME från Daniels missar, och Lynn gör en TKO för två. De klättrar och Lynn dräms in i ringstolpen innan han gör en flatliner från ringhörnan (!). Publiken: ”This is Awesome” och Daniels gör en Kryptonite Krunch för två. Angels Wings misslyckas och Lynn ska göra en piledriver från hörnan men kastreras. Last Rites avslutar till Daniels fördel. *** Bra match, och jag är glad över att Daniels har en ny gimmick.

– Intervju med Team 3D. Bubba är trött på att höra sin egen röst, men jag skulle tro att det inte bara är han som inte orkar höra honom prata längre.

– Clips av fejden mellan LAX och Dudleys.

– Intervju med Konnan och resten av LAX. Konnan är väldigt underskattad på micken och det är tur att LAX har honom för det är han som ger dem det där lilla extra som alla behöver. Fast jag har inte hört vare sig Hernandez eller Homicide på micken så jag vet inte hur de är.

– Electric Cage: TNA Tag-champs LAX vs. Team 3D.
Om Dudleys vinner här blir de det enda teamet i världen som har vunnit bältena i WWE, ECW, WCW och TNA, nu när TNA inte tillhör NWA längre. Hade matchen gått för några veckor sedan hade kunnat titulera sig NWA-mästare om de vinner vill säga. Buren är elektrifierad, så om man nuddar den åker man på en stök. Dudleys slår ner LAX direkt och gör varsin Stinger-splash och Homicide åker på en voltande german av Bubba. De gör en slingshot-suplex på Homicide på buren och en Big Boot. Publiken är ganska disträ än så länge, trots att Dudleys har övertaget. LAX tar över när Hernandez stoppar Dudleys från att göra en Wazzup-drop. Det är inte den PANG! PANG! PANG-match jag hade föräntat mig, det är mer ”slå långsamma slag och vänta på nästa stora spot”. En kedja kommer in i leken och D-Von blöder som en stucken gris. Bubba åker på en backdrop och D-Von åker på en flapjack. De har släckt ner arenan och det är minimalt med ljus i ringen eftersom de vill att det ska synas när någon får ström i sig. Som om det skulle vara ström på riktigt. Det gör bara att bilden blir mörk och tråkig. D-Von med en clotheline på Homicide medan de andra halvligger i en hörna. Konnan har rullats ner till ringside. Han kanske borde ha sett till att han får en njure om de förlorar istället för att låta buren vara strömförande, men det är lätt att vara efterklok. Hector Guerrero lägger sig i och Bubba säger åt honom att ”give me the fucking table!” Jo, han sa F-ordet. Ett bord kommer in i ringen och Herandez skriker på Guerrero, som drämmer dörren i huvudet på honom och Dudleys gör en neckbreaker för två. Bubba powerbombar Homicide rejält för två innan Hernandez släcker Bubba med en clotheline för lika mycket. Border Toss på D-Von in i buren och han ”får ström” i sig. Publken verkar aningen upprörda, men vad hade de förväntat sig? Att de skulle bränna bort halva armen bara de kom nära? Bubba med en elbow för två och publiken skriker återigen ”Fire Russo”. Det är något som ALDRIG blir gammalt. Nu väntar jag bara på att Dixie Carter än en gång ska gå ut offentligt och berätta att Russo ”inte hade NÅGOT med just den matchen att göra” som hon gjorde med Abyss/Sting förra månaden. Homicide med en cross-body men han åker på en Doomsday Device för två. Kunde kanske vara lämpligt att påpeka att Bubba gjorde en Electric Chair, men det är det ingen som tänker på. Hernandez sätter upp ett bord och lägger D-Von på det och klättrar upp och dyker ner med en big splash men D-Von flyttar sig så han åker rakt igenom bordet. Imponerande, på min ära! Verkligen! Homicide flapjackas in i buren och ”får ström” i sig innan han åker på en 3D för vinst för Dudleys. Förutom Homicides big splash var detta en dålig match, men att man kan leva länge på ett enda bump är Mick Foley vs. Undertaker ett bra exempel på. ** Älskar du lampor som blinkar är detta matchen för dig!

– Jeremy Borash undrar om Kurt Angle är desperat, och Angle blir förbannad.

– Promo för Wargames.

– Wargames: Team Cage: TNA World-champ Christian Cage, Tyson Tomko, AJ Styles, Scott Steiner & Abyss vs. Team Angle: Kurt Angle, Rhino, Samoa Joe, Jeff Jarrett & Sting.
De tar in brottarna när de ska in i ringen, istället för att ta in alla tio så att de som inte är i ringen kan stå utanför ringen och se arga ut. De brottas i fem minuter och man kan inte vinna förrän alla har kommit in, och den som pinnar någon får en titelmatch mot Cage på nästa gala. Kurt med en armdrag och en headlock och det är fyra minuter tills nästa gubbe kommer in. Tackling och posering innan han gör en backbreaker innan Styles kommer igen med en högervinge men fångas upp och kastas bakåt. Bodyslam och charge men Styles flyttar sig så Angle åker in i buren och det är två minuter innan gubbe #3 kommer in. Chinlock och publiken är knäpptyst, som om de vill demonstrera hur de brukar se ut under en Billy Gunn-match. En halv minut kvar och Angle gör en Angleslam och #3 in är ingen mindre än Abyss. Angle med högervingar men han åker på en Shock Treatment och fulingarna bearbetar honom. Strypning i hörnan får inte publiken på bättre humör, och Abyss gör en avalanche och Rhino är gubbe nummer fyra. Han pucklar på Abyss och tacklar honom i hörnan, innan Styles också tacklas. Gore vänds till chokeslam, men han kommer loss och gör en clotheline istället. Facen har övertaget och Rhino gör en katapult på Styles in i buren. Tyson Tomko kommer in och Big Bootar Rhino innan han clothelinar ner Angle. Running powerbomb på Kurt och slag mot en blödande Rhino. In kommer Samoa Joe för Team Angle, och han spöar upp allt som rör sig innan Styles gör en dropkick, men när Styles ska dyka på honom slår JOe ner honom med en hand. Starkt. Musclebuster släcker Styles totalt och Angle gör german, german, german, german, german på Tomko. In kommer Scott Steiner. Clothelines R Us! Belly-to-belly på Angle och Joe och en rana (!) på Rhino i hörnan. Trodde inte han skulle klara av en sådan numera, men där ser man. Imponerande. #8 är Sting. Stinger-splashes åt alla och vi har en Tower of Doom med Styles på toppen. Scorpion Deathlock på Steiner och Christian Cage är Team Cages sista gubbe in. Han backdroppas av Sting och åker på två Stinger-splashes och sätts i en Scorpion Deathlock. Jeff Jarrett är den tionde och sista gubben in. Dropkick, dropkick, dropkick, dropkick. Vi vet i alla fall att han inte har tappat DET greppet. Första fallet gäller. Jarrett drämmer in Cage i buren innan han klättrar och tar ett basebollträ som han kastar ner till Sting, och kastar en soptunna till Rhino och en batong till Joe. Okej, hans nya gimmick är som materialare, we get it. Han slår Abyss med ett lock. Angle räcker finger åt Styles och gör en german innan han åker på en lowblow och Styles klättrar upp på buren och Angle följer efter. Abyss håller upp sina häftstift och Harley Race (som är vid ringside) släcker James Mitchell. Rhino gör en Gore och Tomko åker igenom buren. Joe dyker ut på Tomko medan Steiner tar bältet och Abyss häller ut häftstiften och Sting och Jarrett chokeslammar Cage (!) på dem. Black Hole Slam på Jarrett medan Styles och Angle bråkar på burens tak, där Angle kastar ner Styles, som ramlar på ett gäng brottare utanför ringen. Kameran verkade tyvärr missa kameravinkeln vilket är MYCKET tråkigt, för det var ett fint bump. Fler häftstift hälls ut, denna gången i gitarren, men innan han hinner använda den ger sig Sting på honom. Jarrett släcker Abyss med den och pekar åt Sting att pinna honom. Han gör det och vinner. *** Helt okej match, men inte det blodbadet jag hade förväntat mig. Bra bump av Styles och Angle vs. Styles var genomgående hyfsat. Jag vet dock inte om jag ser fram emot Sting vs. Cage igen.

SLUTSATS: Tre bra matcher och en väldigt bra brudmatch gör detta till en godkänd gala trots allt. Jag vet dock inte om det här med att ALLA matcher ska vara burmatcher är en speciellt bra idé, men det blev i alla fall några bra matcher.

Matchgenomsnitt: 2,3

Rekommenderas.

(Den här recensionen skrevs 2007-04-17.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: