Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Lockdown 2008 (2008-04-13)

TNA – Lockdown 2008 (2008-04-13)

TNA – Lockdown 2008 (2008-04-13)

– Som ni kanske vet har min dator inte funkat som den ska sedan… tja, sedan den köptes, så därför köpte jag en ny häromveckan, så detta är den första recension jag skriver på min nya dator. Ring och berätta för alla du känner!

– Mike Tenay och Don Go West kommenterar.

– Cage: Xscape: X-Division-champ Jay Lethal vs. Shark Boy vs. Johnny Devine vs. Sonjay Dutt vs. Consequences Creed vs. Curry Man.
Reglerna är som vanligt att pinfall gäller, och när det är två brottare kvar kör de ”första man ut ur ringen”. Dutt och Devine börjar innan Lethal och Dutt samarbetar mot alla de andra, men powerbombas ner från hörnan av Sharky och Curry, innan Creed slänger ner Devine på allihop. Eftersom X-Division = No-selling blir det spot, spot, spot och Dutt elimineras. Curry Man sätter upp Devine för en Spice Rack, men Creed kastar in Sharky i dem så han tappar honom, och Creed avslutar Sharky med en DDT innan han öser på mot Curry för två. Curry slår tillbaka och klättrar (Varför? Han kan inte vinna så ändå!) men stoppas och Devine missar en Shooting Star Press (!) på Lethal, men säljer det givetvis inte, och medan han, Creed och Lethal bråkar står Curry Man på buren och dyker ner på dem med en senton. Spice Rack avslutar Creeds kväll. Devine åker på en Hartattack (greppet, inte åkomman) för två innan Curry gör en Spice Rack på Lethal för två då Devine räddar och avslutar Curry vilket ger oss Lethal vs. Devine. Dutt står utanför buren med So Cal Val. Escape gäller, och Devine drämmer in honom i hörnan och binder fast honom med tejpet i repet, och när han ska gå ut och vinna, stoppar Dutt honom och domarna gör som vanligt ingenting och beter sig som blindtarmen: Man vet att de finns, men vet inte varför. Lethal dyker ut genom dörren och vinner och trots att matchen var helt okej är det inget man kommer ihåg fem sekunder efteråt. Tyvärr. **1/4

– Frank Trigg (en fighter) pratar om Joe/Angle och vem som har störst chans att vinna, och han tror stenhårt på Angle.

– Cage: Queen of the Cage: Christy Hemme vs. Salinas vs. Jackie Moore vs. Traci Brooks vs. Angelina Love vs. Velvet Sky vs. Rhaka Khan vs. Roxxi Laveaux.
Reglerna är i sann TNA-anda helt obegripliga och ologiska: De två första som kommer IN i ringen får mötas i en vanlig (bur)match och vinnaren DÄR blir förstautmanare till Awesome Kongs titel. Love klättrar in i ringen ganska snabbt och de andra klättrar efter och Roxxi hinner in först vilket ger oss zombiebruden vs. bimbon. Pinfall eller submission gäller och mitt intresse här är som Richard Wolffs på Playboy Mansion, det vill säga föga stort. Love med en clotheline innan hon drämmer Roxxis bakhuvud mot golvet, eftersom hon tydligen inte tycker wrestling haft tillräckligt med hjärnskakningar de senaste åren. Love tror sig ha vunnit och översäljer domarens räkning till två innan hon gör en flatliner, vilket ALLA verkar ha tagit som avslutare på sistone. Undertaker brukade göra den med jämna mellanrum men ingen annan ville/vågade/kunde, men nu helt plötsligt fick både Mr. Kennedy och Shelton Benjamin den som avslutare, och nu Love. Roxxi avslutar med en Voodoo-drop för tre. DUD Roxxi är drottning av buren, men ska vi sätta en femma på att inte ens TNA själva kommer att följa upp det?

– Intervju med Samoa Joe, som kommer att sluta med wrestling om han torskar ikväll, vilket han inte kommer att göra. Förlora alltså.

– Promos av både Kip och BorinG James. Finns det fler brottare förutom Bob Holly som fortfarande brottas utan att ha gjort något vettigt alls i karriären men ändå beter sig som om de vore The Rock?

– Cage: BG James vs. Kip James.
Enligt Mike Tenay har de varit tagteam i tio år. Lustigt, kan svära på att Kip var utan BG i WWE 2000-2004. GB med sina löjliga dansjabbar innan han åker på en RKO och Kip poserar till tystnad. Han drämmer in BG i buren några gånger medan Tenay återigen berättar att de har kört tagteam i tio år. Jupp, och min mandom är 45 centimeter, fast då börjar jag mäta från mjälten. BG gör några comebacker, men precis som Carola Häggkvists förhållanden tar de snabbt slut. Kip missar en Fameasser från repen och åker på en lowblow, och det blir varannan damernas och Kip åker in i buren några gånger och BG gör sin darrande knä-legdrop, men kastrerar sig själv på repet och Kip missar en charge och rullas upp för tre. DUD Ytterligare en DUD-match att lägga till CVn med dessa. Säga vad man vill, de har ändå en jämn kvalité på sina matcher. Efteråt blir de vänner igen, innan Kip swervar oss alla genom att vända igen och West är CHOCKERAD och BESVIKEN och ÄNNU MER CHOCKERAD och undrar hur man kan göra något sådant.

– Intervju med Kurt Angle, som säger att det inte bara är business ikväll, utan personligt. Imponerande att han klarar av en intervju utan att utmana Randy Couture.

– Cage: Rellik & Black Reign vs. Eric Young & Kaz vs. Scott Steiner & Petey Williams vs. Motor City Machine Guns vs. LAX vs. The Rock & Rave Infection.
Vi har tolv brottare och elva handklovar, och det går ut på att sätta fast motståndarna med handklovarna, och den (jepp, trots att det bara är tagteams tävlar man en och en) enda som är kvar utan handklovar i slutet vinner. Finns varken ett upplägg mellan brottarna eller ett pris för vinnaren, men som vanligt när det gäller wrestling (och TNA i synnerhet) ska man inte tänka så mycket, utan bara nicka och låtsas att man förstår och bryr sig. Rellik och Reign spöar upp Young backstage innan matchen. Rave och Hoyt gör en Shawn/Diesel på Scott Steiner, och Steiner kastar runt Hernandez och Homicide. Fallaway-slam från repen på Rave, innan LAX dubbelteamar Steiner, som sätts fast med handklovar. Lite överraskande att han skulle sättas fast först. Om nu Eric Young inte kommer in då han blev nerslagen, är det ju elva handklovar på elva pers? Är som att köra Hela Havet Stormar med lika många stolar som deltagare. Apropå löjliga barnlekar; Young kommer in men vågar inte gå in i ringen så länge Reign och Rellik är dör, för han är rädd för monster. Jupp, detta är förbundet som inriktar sig mot vuxna. Medan jag sitter och gäspar sätts Shelly och Sabin fast. Petey dubbelteamas av monsterna, medan LAX dubbelteamar Hoyt. Gringo Cutter på Kaz och Rave kommer ur en Border Toss men kastas in i buren likt förbaskat. Kaz mördar Rave med en imponerande Flux Capacitor från repen som räddade hela matchen från en stor fet DUD, och som tack åker han på en rejäl chokeslam från repen av Hoyt, innan han sätts fast med handklovar av Reign och baklängesmördaren. In kommer Super-Eric och dyker in på alla innan han sätter fast Hoyt. Monsterna ska sätta fast Eric, men lyckas sätta fast Rellik ”av misstag” för matchens komediinslag, innan Erics DVD på Reign och fastsättning gör att Eric Young vinner. Exakt vad betyder detta, och vart leder det? Vad får Young för att han vann? Att köra gimmickmatcher utan uppföljning känns ganska meningslöst, men det är jag knappast ensam om. *

– Joes familj (eller rättare sagt hans pappa) intervjuas, och de är säkra på att han vinner.

– Promo för den kommande brudmatchen.

– Cage: TNA Womens-champ Awesome Kong & Raisha Saeed vs. ODB & Gail Kim.
ODB och Kong lockar upp, och ODB duckar sig ur några slag innan hon ger tillbaka med egna, men åker på ett hårkast och Kim taggas in och försöker testa lyckan, och kör en stund mot Saeed. Måste vara jobbigt att brottas med slöja. Armdrag och indrämning av armen på golvet i en udda twist, innan hon försöker knyckla in benen i något submissiongrepp, men Kim sparkar sig loss men bodyslammas och åker på en elbow för två. Perfect-plex ger två. Comeback för Kim. Headscissors och Victory-roll för två, innan Kong drämmer in hennes ansikte mot buren och Kim blir face-in-peril. Het tag och ODB rensar och vi har en julgransplundring och Kim försöker klättra ut, och Saeed följer efter och ska powerbomba ner henne, men hon vänder det till en rana istället. Kong clothelinar henne och fulingarna ger sig på ODB, som duckar sig ur en back-fist. Jag undrar också varför Saeed – en manager – inte säljer en rana. En big splash av ODB avslutar henne en stund efter. **

– Jeremy Borash intervjuar Karen Angle, och undrar varför hon är där. Hon är där för att han är pappa till deras barn, och hon är orolig för honom och eftersom TNA har fingertoppskänsla för finkänslighet går vi raskt över till en promo för Robert Roode vs. Booker T.

– Booker T & Sharmell vs. Robert Roode & Payton Banks.
Booker CLUBBERS AWAY mot Roode, som gör Tio Slag of Doom innan han åker på en dropkick och en neckbreaker för två. Chinlock men Booker kommer loss men åker på en spinebuster för två, och Roode missar en charge och åker på en heelkick och Booker gör sin egen comeback och får två efter en sunset-flip och drämmer in en spinebuster innan han gör en Spinaroonie men en saxspark missar och han kastas in i buren. Sharmell taggar in sig själv och örfilar upp Roode vilket han givetvis inte säljer, och Banks ska nita henne men hon flyttar sig och Roode åker på stryk istället och Banks rullas upp för tre. 1/2* Enough is enough. Både Roode och Booker är helt kapabla brottare men deras matcher mot varandra är bara sådär och upplägget är inte överdrivet intressant, så jag önskar att det kunde få ett slut här så båda kunde gå vidare mot mer intressanta motståndare. Roode skäller ut Banks efteråt, med tanke på att inget par i TNA kan någonsin hålla sams.

– Marcus Davis från UFC har tränat med Joe, och han berättar lite om det.

– Cage: Lethal Lockdown: TNA Tag-champs AJ Styles & Tomko, Team 3D & James Storm vs. Christian Cage, Sting, Rhino, Matt Morgan & Kevin Nash.
Två gubbar börjar och kör i fem minuter, och därefter är det tvåminutersintervaller som gäller. Cage och Tomko ska börja, men Tomko swervar skiten ur oss då Styles smyger in och börjar för Team Tomko, och de brottas i några minuter utan att göra något speciellt upphetsande innan Cage fintar sig ur en Styles Clash och gör en Unprettier och fintar sig ur en rana genom att powerbomba honom. En andra Unprettier missar och Styles drämmer till med en Pelé-spark och Bubba Ray Dudley är andra gubben in för Team Tomko, och han drämmer dörren i ansiktet på Cage innan han backdroppar honom och gör en Boston Crab medan Styles legdroppar honom, vilket kameran givetvis missar, och Rhino är nästa gubbe in. Han rensar och gör en dålig belly-to-belly, men jag antar att det var Bubbas fel som inte gick med ordentligt. Han sätter upp för en spear men Styles sparkar honom i ansiktet och han säljer det i ungefär tio sekunder innan han är pigg som en mört igen. Cage chinlockar Bubba, men han gör en Electric Chair och kommer loss, och tredje gubben för Team Tomko är James Storm, som kommer in med Jackie Moore. Eye of the Storm på Cage, och Styles försöker klättra men stoppas av Rhino, som sparkas ner, och Cage följer efter Styles och Big Sexy (kan inte vara kul att vara ringpresentatör när man behöver kalla honom för det) Kevin Nash, som fångar upp en dykande Styles och gör en Snake Eyes. Cage klättrar och dyker med en cross-body på Storm och Bubba i en spot Don West verkar tycka är det bästa han någonsin har sett. Bubba bearbetar Nashs ben, och West kallar det hans ”svaga punkt”. Har Nash någon stark punkt ALLS, förutom att han är mästare på att se till att håret ligger rätt? Devon kommer in till en Rob Conway-pop innan Matt Morgan gör entré och rensar. Kawada-kick på Bubba, som dock kommer igen genom att sparka honom på benen. Morgan clothelinar ner båda Dudlyarna (konstigt att ordbehandlingsprogrammet inte gillade det ordet) och ska chokeslamma Styles, som dock flippar runt men släcks ändå av en flapjack. Tomko är sista gubben in för sitt team och har med sig lite ”leksaker” som Earl Hebner snor åt sig innan han kommer in i ringen. Hans plan sträckte sig tydligen inte längre än till att ”ta med lite vapen och sen får vi se vad som händer”. Devon blöder och Sting är sista gubben in och sparkar in kulorna på Styles innan det är dags att hissa ner vapnen, som de nu får använda. Vadå överbokning? Det är de vanliga vapnen (stolar, bord, kendo-sticks etc.) som gäller. Cage och Storm hamnar på burtaket, och Storm håller på att åka igenom taket. Nu väntar vi bara på Terry Funk i gymnastikskor. Cage med flera slag med ett soptunnelock, och Rhino släcks av en neckbreaker av Team 3D. Scorpion Deathshooter men Styles räddar med en kendo-pinne. Styles och Storm lägger Cage på ett bord på burtaket, och ställer upp en stege intill, och Styles klättrar, och samtidigt vaknar Cage och följer efter, och båda ramlar ner igenom bordet. Som står PÅ burtaket. Seriöst, jag fick ont i magen när de ramlade, för om taket inte hade hållit hade det varit katastrof. James Storm släcker Morgan med en ölflaska men åker direkt på en spear av Rhino för tre. ** De enda två sakerna jag gillade med matchen var Styles kontring av en chokeslam och Styles/Cage-bumpet igenom bordet, men tyvärr räcker inte det för att matchen skulle bli bra.

– Mer promos för Joe vs. Angle, och Karen sitter vid ringside.

– Cage: TNA World-champ Kurt Angle vs. Samoa Joe.
Marcus Davis ska ge bältet till vinnaren. Innan matchen kräver Kurt att Karen ska skickas ut så hon inte distraherar honom. Påminner om när Axl inte lät Slash se ”nya” Guns konsert i Las Vegas 2001. Kurt brottas barfota, och detta är förmodligen det närmsta shootfighting han kommer. Är aningen förvånad över att han inte hotar med att låta Karen bajsa på Joes ansikte som han gjorde med Daniel Puder. Jag är inget stort fan av UFC (eller shoots överhuvudtaget, om det inte involverar Jim Cornette och en mikrofon) men vad jag förstår försöker Kurt ta ner Joe med MMA-grepp, men Joe håller sig på sin kant och hiptossar honom och publiken chantar ”We Want Wrestling!”. Angleslam och strypning av Kurt (som Frank Trigg kallar ”Chris” innan han rättar sig själv) till en facelock och en belly-to-belly för två. Uppercut och armbar, men Joe kommer loss men fälls och åker på en figure-four som han vänder till sin fördel, men Kurt kommer till repen och släpps upp. Kurt fortsätter bearbeta benet, och efter Joes chops får han nog och gör en headlock istället, men Joe kommer loss och clothelinar ner honom med en REJÄL clotheline. Underarmar och ett knä i hörnan sätter upp en Musclebuster som Kurt vänder till en Anglelock men Joe kontrar med att slamma ner honom i hörnan för två. Powerbomb ger lika mycket, innan han gör en Walls of Samoa och en Crossface, men Kurt vänder och gör en Anglelock och Joe vänder tillbaka till en Crossface, men Kurt kommer till repen och släpps upp, men åker på greppet med en gång igen men lyckas göra en Angleslam för två. Anglelock igen, men Joe vänder till en strypning, och Kurt använder domaren för att dra sig in till repen och släpps upp i en smart spot jag aldrig har sett förr. Fast han hade lika gärna kunnat diskas om domaren vore mindre av en pussy. Musclebuster avslutar och Joe blir ny TNA-mästare. Inte en dag för tidigt, och han tog bältet i en hård match vilket gör att han känns som en värdig mästare. Ska bli kul att se hur hans titelregim blir, då han förmodligen är förbundets bästa brottare och kan gå bra matcher mot de flesta. Helst av allt skulle jag vilja se honom i en lång PPV-match mot Tomko, men det blir väl antingen Kurt i en returmatch eller en löjlig sexmanna-tag som nästa galans mainevent. Matchen då? Eftersom jag inte är ett dugg intresserad av MMA kan jag inte bedöma deras insatser när det gäller sådant, men som wrestlingmatch var den okej, varken mer eller mindre. Hård match, men inte en av deras bästa. ***

SLUTSATS: En ganska dålig gala överlag, och de få ljusglimtarna var maineventet, Cage/Styles spot genom bordet och Kaz Flux Capacitor, vilket inte räcker för en rekommendation. Det känns som att de flesta TNA-galorna innehåller samma matcher, och den här var inget undantag; Booker/Roode, Joe/Kurt, War Games med gubbar som har mött varandra i hundratals olika konstellationer, det är samma brudar som bråkar, det är exakt samma X-Division-gubbar som bråkar om bältet och Kip och BG James fejdar. Igen.

Matchgenomsnitt: 1,3

Tummen ner.

(Den här recensionen skrevs 2008-04-21.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: