Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – No Surrender 2008 (2008-09-14)

TNA – No Surrender 2008 (2008-09-14)

TNA – No Surrender 2008 (2008-09-14)

– Vi är i Ontario, Kanada för TNAs första PPV utanför USA och som vanligt har vi Mike ”Rynkpannan” Tenay och Don ”Flåset” West som kommentatorer.

– En in-ring-promo med Sting inleder det roliga, och publiken chantar ”You’re a legend”. Han berättar att han ska möta vinnaren av Four Ways To Glory på Bound For Glory, men därefter går det utför, då han tappar ord och verkar vilsen, och antingen är ljudet dåligt eller så har publiken tappat intresset. Han drar upp respektköret och säger att han slåss för samma sak som Bret Hart gjorde: Respekt. Respekt, respekt, respekt. Är lite som en mellanstadieskolgård där de babblar om respekt utan att komma med något konkret. Dålig promo, helt enkelt för att han kändes vilsen hela tiden och publiken verkade tappa intresset för honom ganska snabbt (eller om det var ljudet det var fel på).

– Tenay berättar att på grund av orkanen Ike kommer inte Booker T hit, och det är fullt förståeligt, och jag hoppas att han inte drabbas av något.

– Curry Man, Shark Boy & Super-Eric vs. The Rock & Rave Infection & Christy Hemme.
Tydligen är det helt okej med män vs. kvinnor i Kanada. Eric får ner Jimmy Rave med komedispots innan han dyker ut på honom utanför ringen. Missile-dropkick ger två innan Lance Rock taggas in och Infection äter en dubbel clotheline. Sharky och Eric dubbelteamar Rock och Rave hamnar i fel hörna. Behöver jag nämna det idiotiska i att låta heelen vara underdogs? Även kommentatorerna påpekar det. Curry Man åker på en headlock av Christy och hamnar i ett fint läge mellan tuttarna, och grejen är, som Frank Andersson hade sagt, att han vill vara nära henne vilket gör henne frustrerad. Sharky backdroppas ut och blir fisk-in-peril. Hemme vill brottas, så Rock flapjackar henne på Sharky, som lyckas tagga in Curry Man som rensar innan han kysser Hemme och rullar upp henne för två då Rock räddar. Julgransplundring slutar med att Sharky örfilar Sharky, som i sann Steve Austin-anda inte ser något fel i att misshandla ett fruntimmer, och Stunnar henne. Eric med en dubbel DVD på Rock och Rave för tre avslutar efter cirka 8:00. ** Helt okej öppnare för att få igång publiken utan att trötta ut dem. Efteråt tröstar Curry Hemme, så jag antar att han börjar bli kär i henne. Oh, goody.

– Falls Count Anywhere: ODB vs. Awesome Kong.
ODB framhäver sin kvinnlighet genom att ha ett blåställ på sig och blir påhoppad av Raisha Saeed innan matchen så Kong kan attackerar fritt. In i ringen men Kong missar en splash och ODB matar på med slag och sliter in ett bord som hon ställer i hörnan, men Kong blockerar en whip och clothelinar ner henne och de hamnar i publiken där ODB tömmer en soptunna på henne. Bodyslam ger Kong räkning till två på rampen innan de hamnar vid ringside igen, där Kong missar en charge och slår sig på ringstolpen. Thesz Press ger två och en stol sätts upp i hörnan och Kong fintas in i den, och rullas upp för två. Bordet sätts upp och ODB blockerar en powerbomb men clothelinas ner, och Kong klättrar men powerbombas på bordet, som dessvärre inte går sönder och spotten ser dålig ut. Saeed sliter ut ODB och pucklar på henne, men åker in i staketet som tack. ODB dyker men fångas upp och vänder whatever till en rollup för två. Avalanche av Kong leder till en back-fist och ett bord sätts upp i hörnan medan ODB stärker sig med en mun hostmedicin, som hon spottar i ansiktet på Kong för att förblinda henne, men det biter inte så mycket på Kong som spinebustar henne genom bordet för tre efter cirka 10:20. **1/4 Litet minus för den misslyckade bordspotten, men annars var det en bra match allt som allt.

– Intervju med Christian Cage, som har wrestling att tacka för allt han har, och trots att ingen trodde på honom har han kommit längre än de flesta, och att allt var värt allt slit till slut. Alla långa bilturer, all tonfisk han käkade och så vidare. Något har hänt med honom, om det är motivation eller vad det är, men hans promos har varit kanon på sistone, speciellt på senaste Impact.

– Matt Morgan & Abyss vs. Team 3D.
De två mest otränade startar och Abyss Big Bootar ner honom men missar en charge och äter en Rock Bottom för två och West hävdar att Bubba är en av de starkaste han känner till. Devon med högervingar innan facen dubbelteamar honom och det blir julgransplundring. Dubbel suplex på Bubba avslutar plundringen och Team 3D tycker inte att det är lönt att fortsätta, så de sticker men slås tillbaka av motståndarna, men medan domaren är upptagen får de ner Abyss och gör honom till freak-in-peril och bearbetar hans vänsterben. Han gör sin egen comeback och taggar in Morgan (som buas av publiken!) som rensar och blir oldschool på Bubba men dyker ut på Devon istället i en fin spot. Julgransplundring och Morgan med en Big Boot, men Bubba sliter ut domaren och Johnny Devine kutar in och släcker Morgan med en stol för två. Neckbreaker ger lika mycket och Dudleys blir frustrerade och sätter upp för en 3D men clothelinas ner och Abyss taggas in (men Dudleys får vara inne båda två utan att domaren bryr sig?) och slår ner Devine och gör Tio Slag of Doom på Devon, och Bubba sätter honom på sina axlar för den fulaste Doomsday Devices jag någonsin sett innan det blir julgransplundring igen och publiken verkar totalt ointresserade. Abyss chokeslam ger två på Devon innan han tar en stol, men har ångest och använder den inte, och slås därför ner. Devon svingar men Morgan slår den i nyllet på honom och Abyss avslutar med en Black Hole Slam efter cirka 11:30. * Död publik och sedvanligt dålig Team 3D-match. Abyss var ointressant och det enda som var bra var Morgans spänst. Morgan poserar och lyckas inte se Bubba, som slår honom bakifrån med en stol och sticker… och när Morgan kommer upp står Abyss med stolen i näven, så han tror att det var han som gjorde det. Alltså kan vi vänta oss flera veckors såpopera som slutar med att de swervar alla och blir ett tagteam igen.

– X-Division-champ Petey Williams vs. Consequences Creed vs. Sheik Abdul Bashir.
Titelmatch och första fallet gäller. Publiken chantar något om en skruv och Bret till Earl Hebner. Creed och Petey börjar med sina flippyfloppy-moves innan Bashir sparkar loss på Creed. Heelen hamnar utanför ringen och Creed följer efter med en senton. In i ringen igen där spotten avlöser varandra i en rasande fart och Creed får ner Bashir med en enzuigiri. Petey tar över mot båda och gör en kombinerad Rysk Bentackling och flatliner i en fin spot, innan han sätter upp för en dubbel Canadian Destroyer (!) men de kommer loss. Hotshot på Creed och Petey äter en superplex, vilket låter Creed göra en dubbel missile-legdrop för två. Creed backdroppar sig ur en Destroyer och Bashir äter en Sharpshooter och Tenay undrar om vi inte har sett detta någongång innan. Men det blir inte RING THE BELL, RING THE FUCKING BELL och Creed avbryter och vänder en Destroyer till en sorts powerbomb. Destroyer på Creed men Bashir sliter ut honom ur ringen och täcker Creed för tre efter cirka 9:30. **1/2 Underhållande spotfest, och det ska bli kul med Bashir som champion.

– TNA Womens-champ Taylor Wilde vs. Angelina Love.
Titelmatch. Kip James kallar tydligen ”Cute Kip” numera, och lägger på ytterligare ett lamt namn i sin CV. Han och Ed Leslie borde träffas över en öl en kväll och deppa ihop över sina karriärnamn. Wilde tar micken och säger (med en härligt porrig raspig röst ala Rachel Ray) att hon inte gillar att Cute Kip och Sky tänker lägga sig i, och har därför med sig en egen vän Rhino. Vi börjar med en tutte-mot-tutte-konfrontation som jag inte har sett sedan Viscera stökade med Big Show, och Wilde har övertaget och vi ser att Traci Brooks (”Knockout law” som Tenay säger) står vid ringside och tittar på. Wilde jagar ut Love och clothelinas ner av söte Kip, så Love kan ta över och kastar runt Wilde i håret några gånger. West tycker inte att matchen har varit ett dugg teknisk. Varannan damernas och båda släcks De kommer upp och Wilde choppar loss och clothelinar ner henne och gör en backbreaker för två. Love med en framtåvänd suplex från andra repet ger två. Victory-roll ger Wilde räkning till två och en spark senare får Cute Kip att lägga sig i, men han åker på en spear av Rhino och vi har en Shawn/Diesel innan en brygga avslutar Love efter cirka 6:45. **

– Video av Sonjay Dutts upplägg med Jay Lethal.

– Ladder of Love: Jay Lethal vs. Sonjay Dutt.
Han som lyckas ta ner ringen får SoCal Val. Dutt ger henne en ros, och Lethal slår på stort och ger henne en hel bukett. Lethal matar på med slag och de kör den vanliga hiptoss till låg dropkick-spotten de alltid kör, innan Dutt gör en jawbreaker som Lethal inte säljer utan voltar runt och dyker ut på Dutt som åker in i staketet. Nyhet: Jackie har spöat upp Salinas backstage. Slagsmål på en wrestlingshow? STOPPA PRESSARNA! En stege sätts upp mellan ringen och staketet och jag noterar att Dutt ser ut som en indisk Ken Shamrock med den kroppen och de kläderna. Dutt backdroppas ut på stegen, och Lethal börjar klättra men Dutt hoppar upp som en loppa för en hotshot på översta repet i en fin spot. Dutt klättrar men stoppas och dräms in i stegen och Lethal börjar klättra, och Dutt sätter den andra stegen mellan repen och den stående stegen och slammar Lethal på den liggande… innan han gör en senton i en tjusig spot. Dessvärre har inte TNA hört ordet ”replay” så det blir ingen repris på spotten, så de som såg detta live måste varit på alerten hela tiden. This is awesome tycker publiken, och jag håller med. Katapult på Dutt, och tanken verkar vara att Dutt ska slå skallen i den liggande stegen, men når inte ända dit. SoCal bölar, om det beror på att hennes älsklingar bråkar eller den misslyckade spotten vet jag inte. Lethal drämmer in Dutts bakhuvud mot stegen innan han börjar klättra men stoppas och kastreras på den liggande stegen. Dutt klättrar men stegen dropkickas ner men TNAs kamera-crew väljer att zooma in fingrar istället för spotten. Tree of Woe med Lethals huvud i stegen, och Dutt dropkickar stegen. Lethal äter en neckbreaker på en liggande stege, och före en gångs skull får vi en repris av det. De klättrar uppför varsin stege och Dutt gör Da Khamel Klatch där Lethal ligger på de två stegarna, men han snapmarar ner Dutt och sträcker sig efter ringen, men misslyckas och SoCal äntrar ringen men blir utskälld av Dutt… Lethal tröstar SoCal, som tackar honom genom att lowblowa honom och Dutt vinner efter cirka 14:00. Satt och tänkte att det värsta vore om det hela visade sig vara en swerve. Och det hela visade sig vara en swerve. ***1/2 Bra och innovativa spots (i alla fall många jag inte har sett förr) men slutet var en stor gäspning, då den var alldeles för Russofierad.

– Kurt Angle uppfann tydligen wrestling, får vi veta av Kurt själv, som sen säger sig hata Kanada för lite lätt hetta.

– TNA Tag-champs Beer Money vs. LAX.
Titelmatch. Lyckligtvis var det ingen hjärnskakning James Storm åkte på, på houseshow för några dagar sedan, vilket får ses som en enorm tur. Homicide vill ha Robert Roode, homes, men får nöja sig med James Storm. Han öser på med slag men äter en powerslam innan Hernandez taggar in sig själv för en slinghot-tackling. Backdrop och Jackie distraherar så Storm kan sparka honom, men han slår tillbaka eftersom han är Super-Mex, men missar en charge i hörnan och clothelinas ner av Roode och blir face-in-peril. Hans powerbombförsök på Storm misslyckas då Roode lägger sig i och fulingarna suplexar honom och poserar istället för att avsluta honom. Sånt går aldrig hem om man är heel. Storm dyker men fångas upp och kastas bakåt innan Homicide får en het tag till total tystnad. Konstig publik. Roode är visserligen från Kanada (i alla fall i kayfabe), men jag trodde att LAX var mer poppis än såhär och att de skulle få mer pops. Homicides DDT från hörnan ger två då Storm räddar och den obligatoriska julgransplundringen tar vid, och publiken börjar vakna så smått, kanske för att det hände mycket på en gång. Homicide med en senton ut på Roode, medan Storm spottar öl i ansiktet på Hernandez, men domaren var upptagen med Jackie, så han såg det inte. Hector Gooker gastar på Jackie, och Homicide svingar en ölflaska men missar Roode och träffar trappan istället. Super-Mex dyker ut på alla tre. Pay Off vänds till en RKO och Jackie kastar puder i ögonen på Homicide, som pinnas efter en Pay Off efter cirka 8:30. Fruktansvärt dålig publikdeltagande och förmodligen kände brottarna att det inte spelade någon roll hur mycket de än försökte, så det verkar som om bara ville ha matchen överstökad. *1/2 Inte en av deras bättre insatser med andra ord, och enda gången publiken egentligen poppade var då LAX kom in.

– MMA-match: AJ Styles vs. Frank Trigg.
MMA-regler gäller (tre femminutersronder och man kan vinna via knockout eller submission). Jag förstår inte vad TNA försöker vinna med den här matchen, wrestlingfansen kan väl rimligtvis inte bry sig nämnvärt eftersom det är en uppgjord MMA-match, och MMS-fansen tror jag inte pungar ut med de $30 (eller vad PPVn nu kostar) för att se den, då den som bekant inte är ”på riktigt”. Och är Trigg ett så pass stort namn i MMA som Brock Lesnar eller Bobby Lashley är i wrestling? Är lite som XFL, wrestlingfans tyckte det var för mycket football, och football-fansen rynkade på pannan åt uppgjord football, vilket jag förstår helt och hållet. Trigg börjar med en promo för att dra till sig hetta, och snackar skit om Kanada och säger att han gärna skulle vilja spöa upp publiken. Med tanke på deras tysthet under galan är det nog fler brottare som vill spöa dem. Första ronden: De dansar runt en stund innan Trigg tar ner honom, och de hamnar utanför ringen innan de kommer tillbaka, och Trigg leker med honom medan jag väntar på att matchen ska sluta, men jag väcks av ett högt ”Fire Russo”-chant. Styles med en armbar då tiden går ut för första ronden. Andra ronden börjar med ett ”This is bullshit”-chant från publiken. Styles är mer aggressiv i andra ronden, och råkar slå Trigg på pungen och vi har en draw i andra ronden vilket får publiken att gasta ”Bullshit”. Jag älskar den här publiken. Styles blir förbannad och nitar Trigg med en kendostick upprepade gånger men Rudy Charles är ingen John McCarthy så han stoppas inte, och matchen är lyckligtvis över. Ogillar MMA, och denna var lika tråkig som allt annat jag har sett i genren, men publikens reaktioner var guld. DUD

– Joe RESPEKTERADE Sting innan, men inte nu längre, eftersom Joe brottas på små houseshows medan Sting sitter hemma och tjänar multum. Joe vill kunna respektera Sting igen.

– TNA World-champ Samoa Joe vs. Kurt Angle vs. Christian Cage.
Titelmatch och första fallet gäller. Joe börjar bråka med Sting innan matchen och Styles får lugna honom och säga åt honom att tänka på titelmatchen. Good point. Joe vs. Sting känns mycket bättre än Joe vs. Nash för årets största gala. Cage choppar loss på Kurt innan Joe gör en hög spark på Angle, som åker på en korkskruv-elbow av Cage, vilket lämnar de två facen mot varandra. Lock-up och tackling av Joe, innan de stirrar ut varandra och Joe med en running kick, men Cage fintar sig ur en andra och gör en bakvänd DDT för två. Kurt sluter ut Cage och uppercuttar honom innan han stryps av Joe och Cage räddar. Belly-to-belly på både Cage och Joe, innan Cage blockerar en Anglelock och kastas ut med en belly-to-belly över repen. Clotheline på Kurt, som kontrar med en sleeper men Joe kommer loss och armbågas ner för två och sätts i en sleeper igen. Joe kommer loss och Cage kastrerar Kurt på ringstolpen, innan han dyker in med en cross-body för två på Joe. Cage klättrar och Joe följer efter men kastas ner igen, och Kurt german-suplexar Joe och springer upp och gör en belly-to-belly på Cage från hörnan. Snap-powerslam ger Joe räkning för två på Kurt. German, german, german på Cage innan han sätter upp för en Angleslam, men Joe attackerar och kastar honom bak sig. Musclebuster-försök på Cage men han kommer loss och Angle attackerar men åker in i Cage, och lyckas Angleslamma Joe för två. Tower of Doom ger Joe räkning till två på båda och han börjar misströsta, och Cage vänder en Angelslam till en armdrag och håller kvar i repen när Angle försöker german-suplexa honom ut ur ringen från apronen. Cages spark vänds till en Anglelock och Joe rullar upp Kurt för två. Dubbel Anglelock på facen men de sparkar sig fria. Musclebuster ger två då Kurt distraherar domaren och när Hebner väl räknar kommer han bara till två. Cage kastas ut på Kurt och Joe följer efter med ett dyk över repen och publiken chantar förbundets namn för att visa att de är vakna. Angleslam på Joe och Cage frogsplashar Joe när Kurt attackerar, och sänker Joe med en Unprettier för två då Kurt sliter undan Earl Hebner och släcker honom. Kurt attackerar båda med en stol och sätter Joe i sin Anglelock och Jeff Jarrett kommer in med sin gitarr och släcker Kurt, och en Musclebuster avslutar matchen till Joes fördel efter cirka 17:00. ** Inget nytt under solen, allt reverseras 20 gånger och den sega publiken gjorde också sitt för att dra ner matchen. Okej match överlag, men inget speciellt. Möjligt att de hade planerat några kul spots med Booker, som av naturliga skäl inte kunde genomföras, så detta blev nog en ganska improviserad historia.

SLUTSATS: Ganska ointressant gala med en ointresserad publik. Maineventet kändes som ett Impact-mainevent, och ingen match förutom Laddermatchen var vad jag skulle kalla PPV-värdig, men den hade ett slut som fick ner det totala omdömet en aning. En gala du med lätthet kan skippa, då de flesta matcherna har gjorts i betydligt bättre varianter.

Matchgenomsnitt: 1,9

Tummen ner.

(Den här recensionen skrevs 2008-09-16.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: