Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Sacrifice 2007 (2007-05-13)

TNA – Sacrifice 2007 (2007-05-13)

TNA – Sacrifice 2007 (2007-05-13)

– Bra promovideo sätter upp galan.

– Sista gången NWA-bältena är på spel, eftersom dagen efter detta skiljer de på TNA-bältena och NWA-bältena, vilket inte spelar någon roll för tittarna.

– X-Division-champ Chris Sabin vs. Jay Lethal vs. Sonjay Dutt.
Sabin lägger sig ner, och Dutt täcker honom för två när Lethal sliter bort honom. Kommentatorerna säger att det beror på att Sabin vill få de andra att börja bråka med varandra. De dubbelteamar Sabin och Lethal rullar upp honom för två och Dutt räddar. Knä i hörnan på Sabin innan han kastas ut ur ringen och de andra fortsätter brottas. Lethal missar en dropkick och de kör ett segment som slutar med att Dutt gör Da Khamel Klatch men Sabin räddar och vill samarbeta med Dutt. Sabin håller upp Lethal men Dutt ger sig på honom istället för Lethal. Sabin med en enzuigiri på Dutt samtidigt som han gör en DDT på Lethal för två. Snyggt. Indrämning i hörnan. Snapmare och spark i bakhuvudet för två. Lethal gör comeback med en headscissors och delar ut slag innan Sabin smiter men fälls av Dutt. Lethal dyker ut med en dubbel axehandle och Dutt gör en Asai-moonsault på båda. Han klättrar men stoppas men lyckas kasta ner Sabin och gör en missile-dropkick, Sabin flyttar sig och Lethal tar smällen. Sabin petar i ögonen på Dutt innan han suplexar honom för två. Stomper, TNAs nya maskot, visar upp sig. Dutt med en rana på Sabin och Lethal gör en smått misslyckad X-Factor på Dutt och Sabin med en rejäl clotheline på Dutt. Publiken är vild. Dutt med en tjusig spark och en flygande Thesz Press för två. Han gör en heelkick på Lethal, men Sabin tar över mot båda och sätter upp dem i hörnan för några sparkar och rullar upp Dutt för två. Lethal med en enzuigiri och en Superkick på Sabin innan han kastar Dutt bak sig. Elbow ger två då Dutt räddar. Trodde faktiskt det skulle vara över där. Lethal Combination på Sabin ger två då Dutt gör en volt på honom. Det gäller att tajma den, annars kommer han ner försent. Sabin kastar in Dutt i Lethal och rullar upp honom för tre. *** Bra spotfest. Dutt och Lethal bråkar och in kommer Farfar Nash för att lugna ner dem, men Dutt sparkar honom på benet och ger sig iväg.

– Intervju med Robert Roode. Han säger att Eric Young är hemma och att Jeff Jarrett kommer att förlora ikväll.

– Voodoo Kin Mafia ska skriva autografer men blir istället nerslagna av Damaja och Basham. Fansen var upperbarligen statister, för vem skulle slösa tid och pengar på att få en Billy Gunn-autograf?

– Jeff Jarrett vs. Robert Roode.
Roode ger sig på Jarrett innan hans ens har fått av sig rocken. Han backdroppar sig ur en piledriver och kommer igen med slag och drämmer in Roode i staketet. In i ringen och matchen börjar på riktigt. Nash-dyk och Bossman-högervinge innan han går ut och ska ge sig på Miss Brooks, som räddas av Roode som börjar bearbeta hans arm. Strypning med assistans av Brooks men Jarrett kommer igen med slag och en backslide för två. Roode med en clotheline men hans dyk träffar stövel och Jarrett gör sin andra comeback för kvällen. Snap-powerslam för två. Mike Tenay och Don West snackar om maskoten, och jag blir mer och mer övertygad om att den kommer visa sig innehålla en wrestler som gör en run-in senare ikväll. Roode tar över och gör en figure-four. Jarrett släpps upp och när Roode ska göra greppet igen vänds det till en rollup för två, innan båda släcks med en dubbel clotheline. Don West säger att Roode har tittat på många inspelade matcher med Jarrett. Hitta på ditt eget skämt. Backdrop och pungspark och nerslamning från hörnan och Jarrett är på gång. Figure-four och Roode tappar men Brooks uppehåller domaren och Roode gör en hotshot och sliter bort skyddet från ringhörnan och kastar in en stol i ringen. Domaren sliter tag i den och Roode råkar slå sig själv i huvudet med den, och Jarrett avslutar honom med The Stroke, men Brooks räddar och kastas ut från ringside. Jarrett gör Misstag Numero Uno i wrestling: Står och skriker på fulingens manager medan hans motståndare släcker honom med ett vapen för två. Roode tar gitarren och svingar, men domaren sluter bort den från honom. Han knuffar till domaren som knuffar tillbaka, och Jarrett försöker sig på en figure-four som vänds till en Pay Off in i den oskyddade ringhörnan för tre. ** Roode säger att han spade Eric Young med gitarren och att det nu är Jarretts tur. Han svingar men Jarrett kommer igen med en figure-four. Härligt att se att Jarrett är av den gamla skolan och SÄLJER sina skador. Brooks svingar med gitarren men Young kommer in och räddar.

– Intervju med Christian Cage, AJ Styles och Scott Steiner. Cage gör narr av Leticia vilket är lite kul. Han säger att de ska fira, men Steiner blir irriterad över att Tyson Tomko inte är här. Ännu. Styles snackar om sin match med Samoa Joe senare ikväll.

– Rhino vs. Christopher Daniels.
Lock-up och Daniels med en headlock men Rhino vänder den till en egen. Daniels voltar och clothelinas ner men kommer igen med ett hårkast. Rhino gör en backdrop och Daniels dyker från ringhörnan men fångas upp och åker på en belly-to-belly. Rhino jagar runt Daniels en stund och clothelinar honom utanför ringen men hans dyk ut missar. Hiptoss träffar däremot. Han ska clothelina honom men missar och träffar ringstolpen istället och Daniels gör en baseballslide in i staketet innan de hamnar i ringen igen. Whip och en Big Boot och en armbreaker. The Fall Angel Stomp~ för två. Armbar men Rhino kontrar med en backbreaker och en flygande whatever (tackling? Clotheline?) och några chops. Det är inte rätt grepp för ett kraftpaket som Rhino. Powerslam ger två men Daniels gör en STO för lika mycket. Spinebuster ger två för Rhino och Daniels gör ytterligare en armbar men Rhino får ena foten på repet så han släpps upp. Mer bearbetning av armen och en ”leg-kick” som Tenay säger. Använder man inte alltid ett ben när man sparkar? Rhino med någon variant av en samoan-drop för två innan Daniels gör en enzuigiri för lika mycket. Spear ger två för Rhino. Daniels nitar honom med ett basebollträ för vinst. ** Har aldrig förstått mig på storheten hos Daniels, och det blir inte direkt bättre av att hans gimmick som missförstådd fanatiker av det mörka är en sak jag heller aldrig har förstått mig på. Rhino springer efter honom och pucklar på honom tills han blöder. Har TNA något emot att någon ska se bättre ut än sin motståndare? Känns aningen avigt att alla förlorarna ska få tillbaka sin hetta direkt efter matchen, vilket gör att ingen ser stark ut.

– Clips av fejden mellan Christy Hemme och Billy Gunn. TNA – We ARE Wrestling. Hemme lovar att hennes hemliga team ska vinna över VKM, men då kan man tycka att hon i alla fall borde kunna UTTALA deras namn rätt.

– Billy Gunn intervjuas och det visar sig att Road Dogg är på sjukhus. Jeremy Borash säger att de kanske ska lämna walk-over, men Billy säger att det inte finns i hans vokabulär. Han borde fråga Shawn Michaels, som nämner det ordet varje gång han vinner ett bälte.

– Kip James vs. Basham & Damaja.
Billy ger sig på båda med en gång och gör en Big Boot och Stinger-splash på Basham och Damaja taggas in och fulingarna tar över matchen. Dubbel flapjack och han blir face-in-peril. West säger att Lance Hoyt inte är här på grund av flyget. Billy gör comeback till total tystnad. Förutom Don West, som skriker som om det vore Hogan-Rock. Basham med en flygande headbutt för tre. DUD Antar att fejden fortsätter. Hoyt springer in och tydligen har planet precis kommit, men det spelar ingen roll, jag KRÄVER att han straffas på samma sätt som Austin Starr.

– Clips av fejden mellan Chris Harris och James Storm. Det känns som att de har mötts på varenda TNA-gala jag har sett.

– Intervju med Chris Harris. Han säger att Storm hade kunnat be om att splittra teamet istället för att försöka avsluta hans karriär, och att han har levt i en mardröm de senaste fem månaderna. Bobby Lashleys titelregim fick mig att känna exakt samma sak.

– Texas Deathmatch: Chris Harris vs. James Storm.
De börjar bråka direkt och hamnar bland publiken där Storm ligger i underläge tills han tar över med en flaska och några slag. De hamnar vid ringside igen och Harris firar med en öl innan han dyker ut på Storm igen. Det räcker för tre, och nu ska Storm komma in i ringen innan tio för att inte förlora. Chockerande nog klarar han det och slänger en stol i ansiktet på Harris som bladar. Storm slänger in ett bord i ringen och sätter upp det, och ska göra en rana på Harris igenom det, men han håller sig kvar och lyckas efter ett segment få in en spark i skrevet och gör en katapult in i bordet och Storm bladar också. Eye of the Storm igenom bordet för tre men Harris kommer upp innan tio och matchen fortsätter. Storm sliter fram ett andra bord, men Harris gör comeback men åker på en DDT med fötterna på repet. Han ställer sig på apronen och Harris passar på att göra en spear igenom bordet. Jackie Moore lägger sig i men får en utskällning av domaren. Harris svingar med en stol men missar och åker på en Superkick istället. Slag med ett soptunnelock från båda. De är ungefär sex år för sena med sådana vapen. Harris gör en slam på en soptunna för två. Jackie pucklar på Harris och in kommer Gail Kim och släpar ut henne. Harris släcker Storm med en flaska för vinst. ***1/4 Det är SÅHÄR man ska avsluta en lång och hetlevrad fejd. Eftersom TNA är TNA klipper de direkt bort till en intervju med Sting och Christopher Daniels istället för att låta oss hinna smälta den hårda matchen vi precis har sett.

– Sting säger åt Daniels att han inte förstår vad han säger, men det är inte bara han som gör det med tanke på att ljudkillen glömmer skruva upp ljudet. De bygger vidare på deras vinkel. Sting är trött på att Kurt Angle hoppar på honom bakifrån.

– Tiger Mask IV vs. Jerry Lynn vs. Senshi vs. Alex Shelley.
Fråga mig inget om Tiger Mask, eftersom jag inte vet något om honom. Första fallet gäller. Lynn vs. Senshi. Headlock från Senshi, men Lynn gör en armbar men åker på ett huvudlås. Double Stomp missar och Shelley taggas in och bearbetar Lynn, som kommer igen med några armdrags och en headscissors och ytterligare en armdrag. Tiger Mask kommer in och Tenay rabblar hans CV i rena Jim Ross-style. Tiger Mask vs. Senshi. Armbars och Senshi med en spark innan Tiger Mask gör en armdrag och en dropkick och Lynn taggar in sig själv mot Tiger Mask. Monkey-flip men Tiger Mask missar en cross-body och rullas upp för två. Shelly taggas in och petar i ögonen på Lynn innan Tiger Mask taggas in mot Shelley. Bakåtflip av Tiger Mask och därefter en standing moonsault för två innan Shelley gör en jawbreaker men åker på en double-underhook-suplex från hörnan för två och Senshi sparkar Tiger Mask några gånger innan han själv åker på en spark av Shelley. Lynn med en legdrop men hans piledriver misslyckas då Tiger Mask sparkar honom. Springboard-kick från Lynn på Shelley innan han gör en sunset-flip på Tiger Mask, medan Mask sliter upp Senshi för en german suplex. Shelley med en spark på Lynn men han missar en andra och Lynn klättrar och åker på en enzuigiri från Senshi. Allmän kalabalik utbryter och Shelley kastar ut Tiger Mask ut ur ringen och gör en rana som vänds till en sunset-flip för Lynn för tre. ** Spotfest rakt igenom, och det enda som egentligen var bra var Senshis enzuigiri. Efter matcheh blir Shelley förbannad och ska spöa upp Lynn, och får hjälp av Chris Sabin, och Bob Backlund springer in och räddar Lynn. Nu när Austin Starr är avstängd tvingas de rikta om Backlunds vrede till Sabin och Shelley, men det ser inte ut att bli en intressant fejd för det.

– Clips av fejden om Tag-bältena.

– Intervju med Tomko. Han tycker att Steiner är en idiot men att han tänker göra sitt bästa i tag-matchen ändå trots att Steiner inte förtjänar det.

– TNA Tag-champs Team 3D vs. LAX vs. Scott Steiner & Tomko.
Första fallet gäller. West säger att Steiner är förnuftets röst. Han har tydligen lyckats missa ALLA hans promos. Steiner vs. Homicide. Steiner bodyslammar honom och gör en tilt-a-whirl-slam innan Homicide gör comeback med chops och Bubba Ray slår ner båda två. German på Steiner som kommer tillbaka med en belly-to-belly och publiken skriker att 3D suger. Bubba dubbelteamas men kommer igen. Kalla honom He-Man Dudley. Devin taggas in och armbågar ner Steiner för två innan Tomko taggas in och ger sig på Devon med slag men åker på en powerslam. Tomko kommer igen och Hernandez taggar in sig själv och slingshottar sig in mot Tomko och åker på stryk av Devon. Thesz Press men han blir face-in-peril och dubbelteamas. Fin spot av LAX där de visar hur bra de är på att samarbeta och Steiner kommer in med några chops och en clotheline och elbow. Bubba gör några armhävningar för att – enligt West – sända ett meddelande. Att han tänker börja träna? I vilket fall som helst måste Devon vara överlycklig över att hans tag-partner struntar i att rädda honom när han har chansen, utan väljer att göra armhävningar istället. Hernandez med en big splash för två då Tomko bryter upp det roliga. Devon DDTar honom och taggar in Bubba, och säkert sju, åtta personer poppar. Han rensar och det blir julgransplundring. Backbreaker på Steiner av Hernandez. Wazzup-drop på Homicide och Dudleys gör iordning ett bord och Hernandez dyker ut på dem. Tomko och Steiner bearbetar Homicide i ringen och ska avsluta honom med en Doomsday Device, men han fintar sig ur den och rullar upp Steiner för två. Steiner släcker Bubba med en clotheline men vi har en Shawn/Diesel och Tomko avslutas med en 3D. 1/2* Steiner och Tomko bråkar efteråt och Rick Steiner springer in och räddar sin bror. En comeback för Rick Steiner är inte direkt det TNA behöver för att få nya tittare, men jag har haft fel förr.

– Kurt Angle säger att Sting är fejk och att att han (Angle) är äkta. Han tycker att Sting ser ut som Ronald McDonald.

– Video för fejden mellan Joe och Styles.

– Samoa Joe vs. AJ Styles.
Joe med en backdrop och en legsweep men Styles kommer igen med några tacklingar i hörnan men åker själv på en elbow och en enzuigiri. Snapmare och chop, men hans spark misslyckas men han lyckas sparka ut Styles ur ringen och dyker efter med en underarm. Styles misslyckas med en springboard och Joe slår ner honom med knytnävar och han gnäller hos domaren som vanligt. Joe tror inte på honom utan kastar in honom i ringen igen där han gör en ögonpetning men Joe är för stark så han slår tillbaka direkt. Indrämning i staketet och han ska göra en Big Boot men Styles kontrar med en clotheline och skriker att han är smart. Han kastar in Joe i ringen och gör en dropkick stryper honom mot repet. Joe med en atomic-drop och Styles med en spinkick för två. Högervingar från Joe och en german suplex. Atomic-drop och belly-to-belly-suplex och senton för två innan han gör en snap-suplex för två. Pelé-spark och springboard-kick för två från Styles, men hans DDT vänds till en snapmare på första försöket men han får in det på andra för två. Style Clash vänds till en DVD för två innan han fintas ut ur ringen och verkar skada benet. Han tar sig tillbaka och tar sig på benet, och Styles ser sin chans att bearbeta det men åker på en spark mot huvudet och Joe attackerar men faller eftersom benet är så skadat. Styles korkskruv missar och Joe visar att han fejkade skadan, och han avslutar Styles med en Kokina-suplex. *** Bra match!

– Video för maineventet.

– TNA World-champ Christian Cage vs. Sting vs. Kurt Angle.
Första fallet gäller även här, den tredje titelmatchen ikväll som är en Three Way Dance (fast utan eliminering). Sting och Angle ger sig på Cage innan Angle gör en uppercut på Sting, som kommer tillbaka med en faceslam. Vage drämmer in Sting i staketet innan Angle suplexar runt Cage innan de kör ett segment och Angle gör en uppercut men missar en charge och åker in i hörnan. Cage vill samarbeta med Sting men Sting vägrar och gör en military-press och en elbow. Vaderbomb och en Stingersplash i hörnan och Angle lägger sig i och gör en Angleslam utanför ringen, och Cage tar över mot Angle. Strypning vid repet och chinlock. Angle kommer loss men åker på en powerslam och Cage ger sig på Sting utanför ringen igen. Angle med en german, german, german, german, german, german, german, german för två. Är kanske inte det bästa greppet att ta för ryggen. Sting sätter upp Cage i hörnan och suplexar honom samtidigt som Angle gör en back-suplex på Sting. Angleslam missar och Cage försöker sig på en Unprettier missar och Sting drämmer in Angle i Cage som är i hörnan, och gör en Stinger-splash och en Scorpion Deathdrop men domaren slits ut ur ringenj av Cage. Sharpshooter vänds till Anglelock och Cage springer in och Angle lyckas knyckla in BÅDA i en Angelock, men de kommer loss. Rock Bottom från Sting på Cage och medan Sting försöker få in en domare åker han på en lowblow, men lyckas rulla upp Cage och då passar Angle på att göra en Anglelock på Sting, som tappar samtidigt som Cages axlar är nere för tre. Angle vinner bältet men naturligtvis har vi en Dusty Finish på Impact för att sätta upp King of the Mountain eftersom Sting pinnade Cage. I sedvanlig ordning får vi inte se någon fira något efter sin match eftersom de klipper direkt bort till en trailer för nästa PPV. **1/2

SLUTSATS: En bra gala rakt igenom. Ni som älskar run-ins har en högtidsstund med den här galan. Harris/Storm var bättre än väntat men annars var allt ungefär som jag trodde det skulle bli. Jag köper inte Angle som mästare förrän jag har fått se Impact, där han förmodligen blir fråntagen bältet.

Matchgenomsnitt: 2,0

Rekommenderas!

(Den här recensionen skrevs 2007-05-15.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: