Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Slammiversary 2007 (2007-06-17)

TNA – Slammiversary 2007 (2007-06-17)

TNA – Slammiversary 2007 (2007-06-17)

– Clips av TNAs första fem år. Jag erkänner (mot)villigt att jag inte trodde TNA skulle överleva speciellt länge, men även solen har sina fläckar.

– Kul promo där Jeff Jarrett mördar Tiger Woods med ett gitarrslag.

– Rhino & Senshi vs. LAX.
Vad hände med Chris Harris och Rhino som tagteam här? Senshi brottas i kortbyxor så han kan lätt tas för en avlägsen släkting till Hardcore och Crash Holly. Rhino vs. Homicide. Headlock och tackling. Homicide med en elbow i hörnan men han springer in i en likadan och dumpas utanför ringen. Rhino kastar in honom igen och gör en tilt-a-whirl, men Homicide kommer loss men suplexas för två. Tag till Senshi som gör en snapmare och en elbow för räkning till ett. Hernandez taggas in och ser elak och förbannad ut, men Senshi avlossar några låga sparkar men tacklas ner. Hernandez nitar Rhino vilket gör att Senshi attackerar med sparkar och Rhino clothelinar honom och Senshi återgår till sina sparkar. Hernandez tag tag i honom och kastar honom över halva ringen några gånger och Senshi blir face-in-peril medan Mike Tenay flera gånger poängterar att facen aldrig har teamnet ihop innan. Katapult till bearhug och Hernandez gör en belly-to-belly för två. Homicide med en flygande elbow för två innan Hernandez sätter honom i en bearhug. Senshi biter honom och kommer loss men kastas bakåt återigen. Hernandez är en stark rackare. Powerbomb kontras och Rhino får en het tag och rensar. Powerslam på Homicide ger två och tackling i hörnan bryts av Hernandez. Spinebuster ger två på Homicide då Hernandez lägger sig i, men fintas ut av Senshi och vi har en julgransplundring. Senshi dyker ut ur ringen men det är en dålig kameravinkel så vi ser inte hur dyket var. Homicide med en RKO och Konnan distraherar domaren. Homicide har ett vapen men stoppas av Hector Guerrero och Rhino avslutar honom med en spear. Snabb, fartfylld och underhållande match för att dra igång galan. Perfekt! **1/4

– Clips av maineventet på Sacrifice där bältet blev vakant.

– Jeremy Borash intervjuar Eric Young. Miss Brooks kommer in och stöter på Young medan Borash säger åt Young att inte gå på det igen. Gail Kim, med en porrskådis levererande av dialog, kysser honom och blir förbannad på Brooks och säger att hon har koll på henne.

– X-Division-champ Chris Sabin vs. Jay Lethal.
Kevin Nash är gästkommentator, så de använder honom på det enda sättet som funkar. Att ha honom som brottare funkar inte och med tanke på hans ovilja att jobba känns det omöjligt att låta honom brottas igen. Sonjay Dutts nya gimmick är tydligen som guru. Skylt i publiken: ”Gimmicks can’t help Jobber Jay win”. Pågår det en inofficiell tävling mellan WWE och TNA om vem av Jimmy Wang Yang och Jay Lethal som de kan ha i titelmatcher utan att vinna längst? Lethal med en armdrag och en elbow. Posering och Sabin tar över med slag mot huvudet men Lethal gör en headscissors och dyker ut ur ringen. Han kastar in honom igen och gör en flygande axehandle för två. Sabin tar över matchen med spottande (ska man vara lite rolig kan man säga att det är en bra spotmatch) och en bulldog. Strypning vid repen gör att Earl Hebner surnar till och kräver att reglerna åtföljs. The Sabin Stomp~ och standing moonsault ger två. Tenay frågar om det är Nashs fel att Bob Backlund är galen efter att ha vunnit över honom 1994. Lethal gör en kort comeback innan han åker på en ögonpetning och Sabin matar på med högerkrokar. Elbow i hörnan och örfilar men Lethal gör några armdrags. Underarm och moonsault sätter upp en suplex för två. Sabin med en Big Boot medan Kevin Nash säger att stan hette Jonesville innan han döpte om den. Fyndigt. Lethal med en sorts flapjack för två. Lethal klättrar och dyker men åker på en spark. Två enzuigiris ger två. Cradle Shock kontras till en full-nelson som stoppas i hörnan. Cradle Shock misslyckas igen och Lethal gör en Superkick och Lethal Combination vilket sätter upp en flygande elbow som avslutar och vi har en ny champion. ** Seg början men väldigt bra avslut. Farfar Nash kommer in och kramar om sin mästare.

– Clips av presskonferensen och fejden mellan James Storm och Frank Wycheck.

– Intervju med James Storm, som är förbannad på Frank Wycheck och säger åt honom att kyssa sin fruga och ungar adjö. Jackie Moore undrar hur mycket Leticia betalade för sina tuttar och säger därefter att hon borde be om pengarna tillbaka. Tyvärr är inte detta den dummaste anledning i TNA till att starta en fejd.

– James Storm & Ron Killings vs. Jerry Lynn & Frank Wycheck.
Jackie Moore är i fulingarnas hörna medan Kyle Vandenbosh står i facens. Vet inte vilka footballspelarna är så fråga inte. Lynn vs. Killings. Snabbt segment slutar med att Killings sparkar Lynn och skriker ”What’s up!?” ungefär tolv gånger. Lynn med en spark och en armdrag men Storm taggas in och bearbetar armen men Lynn vänder och taggar in Wycheck. Headlock av Storm innan han sätter på sig en hjälm och förlöjligar footballspelarna. Lock-up och headlock igen. Tackling och ännu mer förlöjligande. På avstånd ser Wycheck ut som en tunn Blue Meanie. Han lyckas slå ner Storm och duckar sig ur en heelkick av Killings och poserar. Fint, en ickebrottare slår ner två brottare. Han kastar ut Lynn på fulingarna och gör en atomic-drop på Storm och facen rensar. Storm smiter och Wycheck följer efter och slås ner och blir face-in-peril. In i ringen igen där Storm har en stol som han svingar, men domaren gör sitt jobb och tar bort den. Lynn rensar efter en tag och gör en headscissors och Killings tjuvslår honom och gör honom till face-in-peril. Eye of the Storm på Lynn och ölspottande på Vandenbosh, som helt oförklaringt blir förbannad. Lynn och Killings mördar varandra med en dubbel cross-body. Wycheck taggas in och bodyslammar allt som rör sig. Dropkicks på båda och dubbelskalle. Killings fintar honom och Storm Superkickar honom för två när Vandenbosh lägger sig i. Julgranspkundring och Wycheck avslutar Storm med en skrämmande piledriver. * Helt okej när Lynn var inne, men Wycheck är grön som gurka. Inte för att jag förväntade mig Terry Funk, men hans brottning kändes oerhört inövad.

– Clips av Bob Backlund galna karriär i TNA.

– Bob Backlund vs. Alex Shelley.
Antar att detta är TNAs svar på Hogan/Rock. Tenay säger att Backlund inte har brotts på tio år, så jag antar att han inte räknar med Royal Rumble 2000. Backlund fäller honom några gånger innan Shelley kommer tillbaka med chops och ett armlås. Backlund vänder det och täcker honom för två, innan han lyfter upp honom (starkt!). Double-underhook-suplex och atomic-drop. Chris Sabin lägger sig i men kastreras i hörnan. Domaren reagerar inte ens över att det är ytterligare en brottare i ringen. Om domaren i Sverige/Danmark noterade att det var 23 personer på plan istället för 22 borde man ju kunna tänka sig att man borde reagera när man är tre gubbar i ringen istället för två? Backlund vinner med en brygga och sätter Shelley i en Crossface efteråt. Nash och Lynn springer in. Nash släcker Lynn med en mesig Big Boot. Jay Lethal springer in och rensar. Herregud, jag antar att skräpet fortsätter. DUD

– Christopher Daniels drar en promo om Sting.

– Clips av fejden mellan Christy Hemme och Kip James. Man tycker att någon borde poängtera att det kanske är lite halvopassande att ha Christ Hemme som superfeminist medan man samtidigt kan vinna en dejt med henne på TNAs hemsida.

– Damaja & Basham vs. Voodoo Kin Mafia.
Facen har övertaget till en början men BG James blir face-in-peril och dödar några minuter jag inte kan få tillbaka. Basham missar en flygande skalle och Kip James får en het tag och rensar till en tyst publik. Tilt-a-whirl-slam ger två då Damaja lägger sig i och vi har julgransplundring. BG James gör en spear och James rullar upp Basham för vinst. DUD Vill passa på att gratulera Kip James, som härmed har gått sin 10.000e DUD-match. Lance Hoyt ska bära bort Christy, men Kip James stoppar honom och vill förnedra henne i ringen. Hoyt vänder heel och fejden fortsätter. Går det att få tag på någon mindre intressant brottare än Lance Hoyt? Publiken svarar med tystnad.

– Jim Cornette säger åt Rick Steiner att han måste lämna WO då Scott är skadad, men Rick säger att han har en partner och viskar det till Cornette. BUff Bagwell? Lex Luger? Jag laddar upp med *.

– LAX attackerar Hector Guerrero. Antar att de är Stomperfans istället gör Gookerfans.

– Clips av den megalånga fejden mellan Eric Young och Robert Roode.

– Kunta Kinte-Memorial: Eric Young vs. Robert Roode.
Young får ut Roode ur ringen och vill dyka ut, men Brooks stoppar honom… tills Young kommer på bättre tankar och dyker ändå. Roode tar över och kastar in Young i staketet några gånger innan han täcker honom för två när de är tillbaka i ringen igen. Brooks slår honom med kontraktet och Mikey Tenay markar ut som Jim Ross på Wrestlemania 14. Young gör comeback men åker på en elbow för två. Snapmare och charge men Young slår tillbaka men åker på en neckbreaker för två. Chinlock. Young kommer loss i en spot som är snodd från Hogan/Sheik och gör en backdrop. Clotheline ger två. Young med en kass Flair-flip innan han drar ner Brooks byxor. Han dyker ut på Roode utanför ringen innan han kastar in honom igen. Han klättrar och levererar en flygande armbåge för två. Roode med en jawbreaker och en clotheline vilket sätter upp en missad kneedrop då Young får upp en fot. Han sätter Roode i hörnan och använder Brooks som ett spjut. Dubbel DVD på både Roode och Brooks ger två. Snyggt. Domaren är distraherad så Roode nitar Young med en stol för vinst. Cornette kommer in och jag anar en Dusty Finish. Han säger att det inte var en jämn match så matchen är inte slut ännu och Roode pucklar på Young med högerkrokar. Gail Kim springer in och slår ner Brooks och jag antar att vi har ytterligare ett meningslöst upplägg mellan två brudar. Young rullar upp Roode för vinst. *1/2

– Intervju med Team 3D. Bubba säger att det är tråkigt att de två av de bästa tagteamen någonsin skulle mötas ikväll men att det inte kommer bli av eftersom Scott är skadad.

– TNA Tag-champs Team 3D vs. Rick Steiner & Roadwarrior Animal.
En sak som är positiv är att han i alla fall är bättre än Lex Luger. En kille i publiken har en ”What A Rush”-skylt så förmodligen tillkännagav TNA att Animal skulle brottas redan innan. Rick vs. Devon. Lock-up och Rick med en spark mot huvudet men Devon kommer igen med en elbow och en bodyslam. En elbow ger två innan Rick kommer tillbaka med en powerslam. Bubba taggas in och Rick åker på en dubbel clotheline för två. Tag till Animal som tacklar ner Bubba till en helt okej pop. Bubba med en tackling och en piledriver (som inte säljs) och Bubba gör en clotheline som inte säljs den heller. Högt LOD-chant. Devon taggas in och åker på en spark innan Rick kommer in och blir face-in-peril då de fuckar upp en hotshot-spot. Jo, jag är medveten om att det rimmar och nej, det var inte ett planerat rim. Bubbas neckbreaker ger två och Devons bodyslam sätter upp en flygande skalle men Rick flyttar sig och taggar in Animal som rensar till en mesig pop. Powerslam på Bubba och backdrops på båda. Julgrasplundring och dubbel clotheline från Animal. Dudleys clothelinas ner och facen sätter upp för en Doomsday Device men Bubba förster det roliga och Rick släcker båda Dudleys med en clotheline. 3D avslutar Rick. DUD Varken Rick Steiner eller Animal ska ens vara i närheten av en ring längre. Jag måste också passa på att ge TNAs producent en känga som envisas med att visa Ricks brottning i slowmotion.

– Sting vs. Christopher Daniels.
Sting uppskattar inte att Daniels petar på honom, så matchen är i full gång omgående. Sting med en tackling och några hiptosses och en dropkick. Han börjar bearbeta benet och sätter honom i en Sharpshooter. Infoga ditt eget Earl Hebner-skämt. De hamnar utanför ringen där Sting gör en clotheline från apronen. Daniels tar över och drämmer in Sting i staketet innan de hamnar i ringen igen där Daniels får räkning till två. Gutbuster och högt knä innan han tacklar in honom i hörnan. Sting gör comeback men blir satt i en abdominal-stretch och Hebner surnar till mot Daniels och bröstar upp sig. Moonsault ger två för Daniels. Stinger-splash säljs inte och Sting slår tillbaka. Atomic-drop och clothelines sätter upp en faceslam för två. Stinger-splash möts av en heelkick. Daniels har de konstigaste benen den här sidan om Matt Hardy. Angels Wings vänds till en backdrop, men Daniels försöker göra en DDT som vänds till Stings fördel för vinst. Skönt att ungtuppen Sting fick vinna, det är ju trots allt han som ska bära förbundet på sina axlar om tre år. **1/2 Bättre match än väntat.

– Clips av fejden mellan Abyss och Tomko.

– Intervju med Christian Cage. AJ Styles och Tomko. Cage är förbannad. Han tror att Styles kommer att låta honom vinna bältet ikväll, men det verkar inte som om Styles är med på de planerna.

– No DQ-match: Abyss vs. Tomko.
Som sig bör börjar matchen med slag och sparkar innan Abyss clothelinar ut Tomko ur ringen och följer med ut. Tomko åker in i staketet och därefter in i trappan. Whip vänds och Abyss åker in i staketet och Tomko avlossar en Big Boot. Högervingar och de hamnar i ringen igen… där Tomkos Big Boot vänds till en chokeslam men Tomko kommer loss men springer rakt in i en Big Boot. Avalanche och rövalanche som klart och tydligt inte träffar. Abyss borde kolla in några Umaga-matcher. Chokeslam ger två för Abyss, innan han tar in en påse häftstift i ringen. Han häller ut dem och sätter upp för en chokeslam, men Tomko slår tillbaka och chokeslammar HONOM i stiften i en bra spot. Det ger räkning till två. En sak jag alltid tänker på i sådana här sammanhang är att det måste vara jobbigt att döma en sådan här match, eftersom man slår med näven hårt i marken och kommer det ett felvänt stift under kan det göra ont. Black Hole Slam ger två och Abyss kastar in en påse glasskärvor. Tomko med en clotheline innan han tar en bit glas och använder som vapen. Abyss blöder som en stucken Dusty Rhodes medan Tomko tar ett basebollträ med taggtråd omvirat. Han använder den utan pardon och båda klättrar upp på stålkonstruktionen vid ingången. Tomko använder bollträet men Abyss tar tag i det och svingar ut Tomko som lyckligtvis landar bland några kartonger. Tydligen samlar någon bananlådor inför en flytt i arenan vilket räddade fallet. Abyss dyker efter och efter en stunds vilande kryper de mot ringside. De hamnar i ringen och Tomko matar på med sparkar men åker på en Black Hole Slam rakt på glasskärvarorna för tre. Ibland har man inga förväntningar på en match som visar sig vara riktigt bra, och detta är en sådan match. Började kanske lite segt, men vilken match det blev! ***1/2 Istället för att filma de skakade brottarna efteråt går vi direkt vidare till en intervju med Samoa Joe och Kurt Angle. Typiskt TNA att inte låta saker smälta innan man ska gå vidare till nästa.

– Mike Tenay står i ringen och vill att vi ska se på Titan Tron där Jeff Jarrett intervjuas. Han säger att TNA blev större än någon kunde ana och berättar om sin nyss avlidna fru Jill. Han vet inte om han kommer tillbaka till ringen och säger att just nu är ringen den sämsta platsen för honom. Oerhört rörande intervju som verkligen känns i hjärtat. Det han har gått igenom är inte unikt men det gör det knappast mindre rörande eller hemskt. Publiken applåderar artigt och jag kan inte hjälpa utan att också bli rörd.

– Jim Cornette står i ringen och säger sig berätta vem som ska bli den femte och sista deltagaren i maineventet: Chris Harris. Något av ett nerköp, trots att hans match mot James Storm på Sacrifice var underbar.

– King of the Mountain: Chris Harris vs. AJ Styles vs. Samoa Joe vs. Christian Cage vs. Kurt Angle.
Reglerna är som följer: Man ska klättra upp och hänga upp bältet, och det får man bara göra om man pinnar eller submittar någon innan. Den som pinnas eller submittar ska låsas in i en bur i två minuter. Borash introducerar brottarna och TNA fortsätter lögnen med att Kurt Angle skulle vara den enda OS-guldmedaljören i wrestling. Dave Meltzer listade ett dussin brottare som har vunnit guldmedalj i OS, men det var brottare som var aktiva för flera årtionden sedan. Styles och Cage choppar Harris, och Styles gör en avalanche och Cage följer med samma sak. Styles lägger sig ner och Cage täcker honom men Angle bryter upp det roliga. Joe ger sig på Angle medan Harris åker på en fin dropkick av Styles. Styles gör en sunset-flip på Cage för två, och Cage blir förbannad. Styles med en enzuigiri på Harris, och Joe ger sig på Styles medan Joe gör en Big Boot på Cage i ringen. Harris slänger ut Joe på Angle innan Cage missar en Unprettier på Harris, som blockerar en DDT och gör en Rock Bottom på Styles för tre. Styles ska nu vara i buren i två minuter medan Harris har chansen att vinna om han kan hänga upp bältet. Cage stoppar honom och Joe tar en stege som han drämmer ner på Harris och Cage. Angle vs. Joe. Joe med en strypning i hörnan, men Angle lyckas fånga upp hans fot och gör en german, german, german och Cage bryter upp festligheterna. Anglelock på Cage och Joe med en strypning på samma kille. Styles och Harris avbryter. En stege sätts upp mellan ringen och staketet och Cage faller på den. Bakvänd DDT på Harris för två då Joe räddar. Enzuigiri på Joe och springboard-kick. Style Clash på Angle vänds till en Anglelock, men han fintar bort honom. Harris backdroppar Styles ut på Cage som ligger på stegen i en bra spot. Harris börjar klättra men Angle gör en Angleslam för tre. Joe dumpar stegen utanför ringen och gör en snap-powerslam. Cage springer in och får stryk och detsamma gör Styles, och Joe avslutar honom med en Celtic Cross (okej, det var Finlays namn på den) och en Musclebuster för två då Angle lägger sig i. Angleslam missar och domaren släcks av misstag. Joe stryper Angle som tappar, men domaren är ute. Cage slår Joe med en stege och täcker Angle för tre. Nu är det bara Styles och Joe som måste avancera. Cage tar bältet och klättrar men stoppas av Joe, som gör en flygande RKO. Harris klättrar men får besök av Joe, som han lyckas slå ner. Cage klättrar men faller ner. Styles dropkickar ner stegen och alla ligger livlösa. Styles ställer sig på buren och Joe följer efter, och Joe får in en strypning men åker på en lowblow. Joe svingar ner Styles som åker igenom ett bord i ett tjusigt bump. Impressive, indeed. Harris och Cage bråkar på buren och Cage kastas in i ringen. Harris dyker in med en clotheline på Angle och publiken poppar. Harris gör Terry Funk-spotten med stegen innan han sätter upp den och klättrar med bältet… men stoppas av Cage som välter stegen. Han kastar in den i honom och klättrar igen men Angle följer efter och sätter honom i en Anglelock. PÅ stegen. Cage använder bältet som vapen men Harris spearar ner Cage så Angle kan hänga upp bältet och vinna. Mycket bättre match än jag trodde den skulle vara. **** Angle är inte bara ny mästare, han är även den första riktiga TNA-mästaren. Joe kommer in efteråt och stirrar på honom vilket gör Angle förbannad och slår ner honom. Orkar vi med fler Angle/Joe-matcher? Framförallt: Orkar de som BETALAR för galorna fler matcher mellan dem?

SLUTSATS: De tre sista matcherna räddade galan från att glömmas bort om en vecka. Daniels/Sting var roligare än jag trodde, och Abyss/Tomko gjorde en riktigt bra match. Kan knappt vänta tills de verkligen ger Tomko en push. Maineventet var enormt underhållande och en av de bästa matcherna jag har sett i TNA. Överlag blir det en rekommendation, men ett tips är att bara bry dig om att se de tre sista. De andra kan du skippa utan dåligt samvete. Om du inte ääääälskar tagteam-reliker förstås.

Matchgenomsnitt: 1,7

Rekommenderas.

(Den här recensionen skrevs 2007-06-18.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: