Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Slammiversary 2008 (2008-06-08)

TNA – Slammiversary 2008 (2008-06-08)

TNA – Slammiversary 2008 (2008-06-08)

– Video inleder och de gör verkligen allt för att visa att vi är i Memphis, vilket är precis vad de ska göra för att få bort stämpeln av att de alltid är i Orlando.

– Mike Tenay och DW kommenterar.

– X-Division-champ Petey Williams vs. Kaz.
Titelmatch. Jag förstår inte varför TNA inte går hela vägen med Kaz, för att göra honom till maineventer? De låter honom vinna över bra gubbar och låter honom komma nära en vinst mot den dåvarande världsmästaren Kurt Angle för att ge honom acceptans i toppen, men sedan glömmer de bara bort det och han stannar i midcard vilket gör hans vinster ovidkommande. Armbar-action till en början innan Kaz kastar runt honom lite och får två efter en cross-body innan han kommer ur en Destroyer och gör en Jeff Hardy-dropkick. Spinkick och springboard-legdrop ger två innan han kör en utstirrning med Rhaka Khan så Petey kan göra en Tornado-DDT utanför ringen. Jawbreaker och spinkick men Kaz kontrar med en sunset-flip för två. Kaz hamnar utanför ringen så att Peteys rana kan kvoteras in i matchen och han får två efter en neckbreaker. Snap-suplex och armlås och Petey bevisar att han är en bra spot-monkey men att han inte har mer att erbjuda än så. Varför känns detta som en ECW-match med Rob Van Dam? Kaz med en spark och båda släcks och vaknar innan Kaz gör en slarvig Alabama Slam för två. Springboard-DDT och RKO där han svingar Petey över repen först i en fin spot. Tilt-a-whirl till Rysk Bentackling sätter upp en Destroyer som blockeras och Petey gör en såndär DDT där man knycklar in motståndarens kropp först. Petey klättrar men åker på en spark och går för sin Flux Capacitor som vänds till en Destroyer som blockeras och Kaz åker på en hotshot. Destroyer blockeras och vänds till en piledriver och Khan distraherar domaren och sparkas ner av Kaz trots att TNA inte gör våld mellan könsgränserna. Medan domaren är upptagen med henne slänger Scott Steiner in ett stålrör som Petey använder för två. Det räcker inte för vinst men däremot bladar han och Petey sliter av sig ansiktsskyddet för att visa att han menar business. Rollup ger två och Petey knycklar in honom i en Scorpion Deathshooter, men Kaz kommer loss och rullar upp honom för två innan han klättrar och sparkar ner Steiner från apronen men åker på en Destroyer för tre. ** Nu vill jag ogärna klaga (jag hör ditt skratt ända hit) men är det verkligen nödvändigt att ha blod i öppningsmatchen? Fulingarna spöar upp Kaz efteråt och Steiner vill ha en match ikväll och skriker att anledningen till att de spöar upp Kaz nu är att han inte ska få en titelmatch på Impact (Kaz vann som bekant Terror Dome på förra galan för att förtjäna en) och in kommer Chris Abyss och stirrar ut och Steiner offrar Petey för att distrahera monstret, men även han och Khan åker på en Black Hole Slam och jag antar att vi har Abyss comeback-fejd klar. Jag vet inte om jag gillar hans kåkkläder och Fantomen på Operan-mask, men det tar väl tid att vänja sig vid.

– Eric Young berättar att han har funnit Elvis Presley och att han kommer att sitta ringside lite senare. Stackars Elvis, efter trettio år av liggande i en grav tvingas han se TNA, risken är att han längtar tillbaka till sin håla.

– Intervju med Farfar Nash som återigen berättar att det är stålar som är det enda som gäller i wrestling, och att det kvittar vem som är bäst i ringen för det saknar betydelse. Visst, låt killen göra comeback och boka in honom i matchen han no-showar, men kom inte sen och gnäll över att han gör fansen besvikna eller annan bullshit; Han sitter ju och säger i direktsändning att han skiter i wrestling utan att det enda han bryr sig om är pengarna. Kom ihåg det bästa gång han ”skadar sig” då han lyfter sin grabbs leksakslåda dagen före en PPV han är bokad att jobba på. Säga vad man vill om Nash, men han vågar i alla fall vara ärlig.

– Beautiful People & Moose vs. Gail Kim, ODB & Roxxi.
En skallig zombiebrud, en som tuggar tuggtobak i ringen och en som heter Moose, och TNA undrar varför inte Playboy fullkomligt KASTAR sedelbuntar efter dem för att få använda dem i nya numret? Jag menar, vad är sexigare än en brud som kallas Älgen? Julgransplundring och Moose pucklar på Roxxi som blir face-in-peril innan Kim får en het tag till en Rob Conway-pop och det blir julgransplundring igen och Kim får sitt ben bearbetat en liten stund så hon blir face-in-peril. Älgen åker på en rana och ODB taggas in och rensar och det blir julgransplundring och ODB avslutar Moose med en powerslam. * Upplägget var kul i början men efter att de blandade in Kim, ODB och Moose blev det urvattnat och huvudupplägget (att Roxxi blev rakad) verkar försvunnet.

– Rhino tänker vinna ikväll. Det får nog stanna vid att tänka.

– TNA Tag-champs LAX vs. Team 3D.
Titelmatch. En parning vi har sett hundratals gånger och en parning jag aldrig har gillat, men det beror mer på att jag har tröttnat på Dudleys för flera år sedan och eftersom de inte har förnyat sig på något sätt känns det dödstråkiga. Tror inte jag har gillat dem sedan 2001 vilket är en lång tid, speciellt när man tänker på att de var mitt favorit-team under 1997-2000 tills de blev uttjatade i WWE. Hernandez får stryk av Devon innan LAX dubbelteamar honom innan Bubba och Homicide kör en stund och Bubba säljer faktiskt en armdrag. Det ska tilläggas att min version är extremt osynkad här, och hur jag än gör blir det inte rätt, men jag kan inte påstå att jag kommer att böla mig till sömns ikväll över det. Men precis som sprutdiarré på ens eget bröllop är det irriterande. Missile-dropkick av Homicide innan det blir julgransplundring och Hernandez dyker it på Devon. Att han missar honom gör inte så mycket, Don West markar ut ändå för det står i hans manus. Devon hindrar Homicide från att dyka och gör honom face-in-peril. Yes, I know att Team 3D försöker vara badguys, men problemet är att folket sitter och väntar på att de ska använda lite bord, vilket gör att de sitter tysta tills borden kommer fram. Devon missar whatever och vi har en falsk tag till Hernandez som då inte får komma in och matchen fortsätter dessvärre ett tag till. Homicide med en jawbreaker från andra repet och het tag till Hernandez som rensar och kastar runt Dudleys innan publiken chantar efter bord. Hernandez sår som ett fån och bodyslammas av Bubba vilket sätter upp en Wazzup-drop men Homicide räddar och Johnny Devine lägger sig i men slits ut av ringen av Hector Guerrero som nitar honom med hans egen kendostick och en Gringo Killer släcker Devon. Bubba spinebustas och äter en frogsplash men domaren är upptagen med Devon, och de sätter upp Hernandez för en 3D men Homicide smyger in och rullar upp Bubba för tre. * Jag vet inte vad man ska göra med Dudleys, alla försök att sära på dem kommer förmodligen sluta med att ingen bryr sig om dem, och när de väl återförenas igen poppar publiken några gånger innan det är blir samma visa igen. Se även Sabu, som bara gör en enda match, men det är inte så konstigt då det är det folk vill se. live, men som folk tröttnar på när de ser det på TV. Är som bekant en annan sak att poppa åt något live och på TV, jag menar, jag poppade lungorna ur mig när Hacksaw kom in senast i London, och han är knappast en av mina idoler.

– Robert Roode intervjuas om varför han ska vinna KOTM.

– Open Challenge: TNA World-champ Awesome Kong vs. Serena Deeb.
Den här gången är det TVÅ brudar de väljer, och först ut är Serena Deeb, som av en ren händelse har en bakgrund i MMA (vilket jag inte är säker på stämmer, men jag vet att hon har varit i OVW). Varför får de aldrig in några lågstadielärare eller florister? Kong svingar in henne i staketet och avslutar med en Implantbuster. 1/2*

– Open Challenge: TNA World-champ Awesome Kong vs. Josie Robinson.
Josie (som enligt Observer brottas i Harley Races förbund WLW) örfilar henne och attackerar med högervingar och ser faktiskt stark ut mot henne, innan de hamnar i ringen där Kong surnar till och avslutar med en Awesomebomb. 1/2* Hoppas vi får se mer av Josie, hon såg bra ut. På flera sätt.

– Från en cirkusbokning till en pajasbokning: Eric Young introducerar en Elvis Presley-imitatör som också åker på storstryk av Kong. Och detta skrev jag innan det hände, så uppenbart var det.

– Intervju med Christian Cage om KOTM.

– Video för att bygga upp bröllopet. Jepp, även ett bröllop behöver tydligen uppbygg numera.

– The Wedding of Doom! Gästerna är Ace Young från American Idol, en kostymklädd Kamala (!), en till synes relativt nykter Jake Roberts (!!!!!), Koko B. Ware (som tydligen har Frankie med sig, så tydligen är det fler än Elvis som återvänder från de döda… och Koko verkar dryga ut inkomsten med att hyra ut håret till dvärgar som vill lira minigolf), George Steel och best man är Sonjay Dutt. Lethal ler. So Cal Val ler. Prästen babblar oväsentligheter och Dutt passar på att öka den gemytliga stämningen genom att säga åt Val att välja honom till äkta make istället för Lethal. Ett bröllop i wrestling som slutar med bråk? Håll fast mig så jag inte slår mig när jag faller ihop av chock. Dutt pucklar på honom och relikerna räddar och Jake sliter fram en orm som han lägger på en panikslagen Dutt, eftersom alla heels hatar ormar. Steele sliter av ringskyddet och käkar upp fodret för att ta oss tillbaka 20 år. TNA! TNA! TNA!

– Booker T intervjuas. ”Expect the unexpected!” Antar att fler än jag var chockade över en nykter Jake Roberts. Han säger att ratingen sköt i höjden när han började i TNA, vilket är som att påstå att Vince McMahon uppfann färg-TVn. Han nämner att han inte fick göra som han ville i WWE men att han nu är TNA där man kan göra lite som man vill. Herregud, han förvandlas till Kevin Nash AS WE SPEAK!

– Kurt Angle vs. AJ Styles.
En regelrätt match? Vilket koncept! Förmodligen den matchen som blir bäst på hela galan, vilket i och för sig inte säger så mycket.
Tomko är med in. De fajtas för position och Styles gör några armdrags och Kurt tar en paus utanför ringen där Tomko stöttar honom. In i ringen där Kurt äter en dropkick och ett gäng högervingar i hörnan innan han tar över med en grekisk-romersk ögonpetning men missar en charge och ”skadar axeln” och åker på en springboard-forearm för två. Kurt sänder ut honom ur ringen och Tomko går mot honom sakta som om han funderar på om han ska attackera honom eller inte, men Mr. Montreal gör sitt jobb och slänger ut honom från ringside och under tiden slänger Kurt in AJ i staketet. Kurt för ett lugnt och sansat gentelammansamtal med herr Hebner om att han visade ut Tomko vilket får Styles att passa på att dyka ut på honom. Kurt, inte Hebner. Kurt gör comeback och kastar runt Styles och gör en chinlock, men Styles ger chockerande nog inte upp utan kommer loss och åker på en belly-to-belly och suplex för två. Backbreaker och uppercuts innan han sätter upp Styles för en superplex som vänds till en framtåvänd dito och båda ligger utslagna. Styles blöder från munnen, och det verkar vara från uppercutsen. Varannan damernas och spinkick av Styles innan en pumphandle-gutbuster ger två. Suplex till neckbreaker för två. Kurt med några germans innan han åker på en själv och säljer den genom att volta. Styles säljer en german på samma sätt innan han lyckas göra en enzuigiri men en underarm vänds till en belly-to-belly för två och Styles ser riktigt groggy ut och vänder en Angleslam till en DDT för två i en fin spot. Clash blockeras och vänds till en Anglelock eftersom alla Angle-matcher MÅSTE innehålla ett par dussin reverseringar. Det är i hans kontrakt tror jag. Bakvänd DDT ger två för Styles, som åker på en tope-rope-Angleslam för två. Anglelock vänds till rollup för två i en spot som Tenay kallar ”unik”. Ja, unik om man bortser från att det sker i VARENDA Kurt Angle-match i historien. Clash reverseras till en Anglelock (se inte så förvånad ut) innan Styles sparkar ur och släcker domaren av misstag. Kurt dumpas utanför ringen och Karen kutar in med en stol och swervar oss alla genom att ge stolen åt Kurt, men swervar tillbaka och håller fast den så att Styles kan avsluta med sin Clash. ***1/4 Bra och het match, men avslutningen, som visserligen var logiskt (Karen fick äntligen ge tillbaka), var ganska tråkig, och eftersom slår Kurt ner Styles och Tomko ser till att hålla undan vakterna. Så facen vinner en PPV-match men fulingen är den moraliska vinnaren för att ingen ska se svag ut? Trams!

– Intervju med Samoa Joe, som tänker vinna och säger sig VARA wrestling.

– KOTM: TNA World-champ Samoa Joe vs. Christian Cage vs. Robert Roode vs. Rhino vs. Booker T.
Nash är enforcer, vilket betyder att han ska interfera lite senare. Reglerna är som följer: Det gäller att hänga upp bältet (som i en bakvänd stegmatch) för att vinna, men för att få hänga upp bältet måste man först ha pinnat någon. Den man pinnar får spendera två minuter i ett litet bås vid ringside. För en gångs skull måste jag berömma TNA som bygger upp matchen på att ingen annan har behållit sitt bälte i en KOTM-match. De låter Nash extraknäcka som bälteshållare tills någon vill hänga upp det. Schysst jobb. Cage och Rhino bearbetar Roode utanför ringen medan Joe choppar Booker i den, De byter placering så Joe/Booker bråkar vid ingången och de andra i ringen där de suplexar Roode och Cage klättrar men slås ner av Booker och ”skadar benet”. Booker bearbetar Rhino med en saxspark och en clotheline innan Rhino duckar sig ur en saxspark och clothelinar ut honom ur ringen vilket ger oss Joe vs. Rhino. Joe slår ner honom och pucklar på Roode med chops och sparkar innan ett knä ger två. Cage blir återställd på rekordtid och DDTar Roode innan han åker på en hög spark av Joe. Musclebuster blockeras men det gör inte en snap-powerslam för två. Cage med en elbow för två. Tio Slag of Doom vänds till en hög spark av Joe med tillhörande dropkick och Booker sliter ut Joe ur ringen och drämmer in honom i bordet med ansiktet före. Booker med en Rock Bottom för tre på Rhino så nu är det bara Booker som kan vinna än så länge och Rhino tvingas sitta i båset i två minuter. Han tar bältet från en motvillig Nash och ska hänga upp det, innan Cage dropkickar stegen i ansiktet på både Joe och Booker. Två minuter har gått och Rhino släpps ut och kör varannan damernas med Cage och blockerar en Unprettier och gör en belly-to-belly, men Joe lägger sig i och kastrerar Rhino på ringstolpen och slammar ner Cage i hörnan. Joe dyker ut på Roode, Booker och Rhino och då passar Cage på att klättra upp på båset och dyka ner han också. Don West påpekar att Nash är oberoende, vilket på wrestlingspråk betyder att han INTE är det. Roode slår Cage med en stege och pinnar honom innan Rhino rullar upp Roode för tre, och Nash sliter ut Roode och kastar in honom i båset. Rhino klättrar men stegen fälls av Booker. Joe vs. Booker slutar med att Booker undkommer en strypning men åker på greppet igen och Cage släpps ut och klättrar upp på båset och dyker ner på Joe och Booker och pinnar den sistnämnde, men Roode stoppar honom från att klättra och Joe suplexar ner Roode med en german. Cage klättrar och åker på en RKO ner, innan Rhino Gorear Joe, som faktiskt är den enda som inte kan vinna än så länge. Booker kommer ur båset och släcker allihop (även Nash) med bältet och klättrar, och Super-Nash vaknar och powerbombar ner honom från stegen. Bara vi inte har Nash vs. Booker att se fram emot i fortsättningen. Musclebuster blockeras och Rhino Gorear Cage. Han klättrar men slås ner av Roode som klättrar som i sin tur slås ner av Joe, som avslutar honom med en Musclebuster och hänger upp bältet för vinst. *** Bra match, fast egentligen fanns det bara två tänkbara kandidater att vinna (Joe och Booker) så spänningen var inte så hög som den kunde varit, och även om det var en bra match var den inte PPV-mainevent-bra om man säger så.

SLUTSATS: Alla matcherna förutom de två sista låg runt * vilket är ett dåligt betyg för en gala, och de två sista matcherna lyckades dessvärre inte rädda galan, utan i det stora hela var detta en ganska trist tillställning. Kurt vs. Styles var bra och maineventet likaså, men ”bra” räcker liksom inte. Dudleys/LAX var same old, same old, och Kongs utmaning är visserligen underhållande, men hör inte hemma på PPV utan ska vara något de gör på TV för att bygga henne INFÖR PPVs. Mooses debut var allt annat än bra (varför debutera någon i en sexmanna-tag överhuvudtaget?) och bröllopet var så förutsägbart som jag trodde, och föga intresant.

Matchgenomsnitt: 1,6

Tummen i mitten, lutandes neråt.

(Den här recensionen skrevs 2008-06-10.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: