Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Turning Point 2006

TNA – Turning Point 2006

TNA – Turning Point 2006

– Introduktionsvideo för de stora fejderna.

– Senshi vs. Jay Lethal vs. Alex Shelley vs. Sonjay Dutt vs. Austin Starr.
Kevin Nash är gästkommentator. Eliminering gäller så jag hoppas på en bra match. Mike Tenay: ”[X-Division] is the brain-child of one Kevin Nash, X-Division Legend.” Nash: ”They say that Jerry Lynn is the pioneer of the X-Division, I broke that kid in. 1961 in Mexico City.” Don West: ”Wow. That means you’re old.” Nash sitter tyst. Tenay säger att dessa ska mötas i en bunke matcher på Impact i några veckor i olika matcher och få poäng om de vinner. 5 för vinnaren och 4-1 till de andra. Shelley försöker möblera om ansiktet på Lethal och Starr taggas in och åker på en spark. Dutt med ett dyk och en snapmare och elbow. Fulingarna stryper Dutt i hörnan, men han lyckas tagga in Lethal igen för lite dubbelteaming. Clotheline från Dutt som kastreras på repet. Shelley med en bodyslam och tag till Senshi som stiffar loss på Dutt för två. Chop men han åker på en headscissors och Dutt dyker men släcks av Starr och Starr och Shelley snackar medan Senshi släck av ett dyk. Fulingarna ska dyka ut men Shelley fintar och stannar i ringen men åker på stryk av Dutt, som gör en Tornado-DDT för två. Shelley med en dropkick men han åker på en enzuigiri och en Diamond Cutter till Da Khamel Klatch och Starr hjälper Dutt få ut honom via submission. Någon håller på att vända. Lethal och Dutt bråkar och Dutt gört en spinebuster men missar en moonsault och Lethal gör en backbreaker men Senshi slår ner Lethal för tre. Elbow på Dutt för två. Starr med en bodyslam och en Scotty Too Hotty-elbow för två, två gånger. Senshi med en bodyslam för två. Sparkar mot bröstet för två. Starr med en chop i hörnan men han missar en charge och Dutt gör en missile-dropkick för två. Han rensart och publiken vaknar. Springboard-moonsault ger två och han sätter Starr i Da Khamel Klatch men Senshi avbryter det roliga med en spark som kameramannen missar. Bakåtvänd whatever mellan Senshi och Starr och Starr gör en brainbuster och en Marc Mero-sault för tre. Starr vs. Senshi kvar. Chops från båda och Senshi med en tjusig springboard-kick för två. Starr med en brainbuster och han klättrar men Shelley kommer in och skriker på varandra så Starr missar sin splash och rullas upp för tre. Underhållande match rakt igenom. Betydligt bättre än Gauntlet-köret på Bound For Glory. ***1/4

– Backstage med Eric Young. Jeremy Borash: ”You need to be a man and win that bikini contest!”

– Clips av den oerhört intressanta och viktiga fejden mellan Eric Young och Traci Brooks.

– Bikini Contest: Eric Young vs. Ms Brooks.
Det blir det vanliga Russo-tjafset och Young har på sig en tröja med en bild på en bikini och blir därför diskad. Bara under Russos regi kan en bikini-match sluta med ett screwjob. Young tigger till sig en ny chans och vinner. Jag betygsätter inte detta dravlet. Robert Roode blir förbannad och bråkar med Young som sticker. Roode blir förbannad på Brooks och säger att hon får sparken om hon inte får Young att skriva på.

– ”Michael Hickenbottom” och ”Paul Levesque” är i sitt omklädningsrum.

– X-Division-champ Christopher Daniels vs. Chris Sabin.
Jerry Lynn är domare. Lock-up och publiken håller på båda vilket är lite tråkigt. Headlock från Sabin. Tackling och headlock igen, men Daniels kommer loss och gör en tjusig armdrag och armbar. Whip och två armdrags igen och armbar. Ja, igen. Han passar på att slamma ner Sabins ansikte i marken några gånger vilket är en trevlig touch. Elbow ger två och publiken är tyst. Suplex och springboard-moonsault för två. Underarm och Sabin med en drop-toe-hold och en springboard-dropkick och Daniels hamnar utanför ringen. Hiptoss på rampen och en arrogant fist i ansiktet. In i ringen igen där Sabin gör en legdrop och en elbow. Snapmare och spark mot bakhuvudet för två. Sabin missar en charge och åker på en backslide för två, men lyckas få in en neckbreaker för två. Strypning vid repet och en bodyslam och en legdrop för två. Whip vänds och Fallen Angel med en clotheline (?) och båda ligger utslagna i denna blivande klassiker. Slag och clothelines från Daniels och en backdrop och backbreaker över knäet för två. Angels Wings missar och de hamnar utanför ringen där Sabin åker in i staketet med ryggen före. Whip och Daniels gör en spark. Han klättrar upp och dyker med en elbow på betonggolvet vilket måste kännas. In i ringen igen där Sabin gör en spark i magen för två. Whip men Daniels fångar upp honom men åker på en hotshot och en underbart läcker Tornado-DDT för två. Daniels med en powerbomb och ett knä, och han gör en DVD för två. Flatliner och ett invecklat submissiongrepp men Sabin når repet och släpps. Ögonetning och en stiff spark från fulingen, men Daniels fintar honom när han ska dyka och slår till honom. Rock Bottom och en moonsault för vinst. Underhållande match hela vägen, det enda jag kan gnälla på är den tråkiga publiken som mest verkar skrika saker för att skrika saker istället för att ha någon poäng med det. Och vad var poängen med att ha Jerry Lynn som domare? I vilket fall som helst var detta en kanonmatch. ***1/2 Lynn örfilar Daniels och jag hoppas att han slutar med dumheterna med att vara pensionerad och kommer tillbaka och visar vart skåpet ska stå.

– Jim Cornette står i ringen och får besök av Dale Torborg (The Demon i WCW) och ett gäng sportfånar, vilket slutar med bråk. I. Don’t. Care. Bråk uppstår och Lance Hoyt kommer in och stökar.

– Clips av fejden mellan Rhino och AJ Styles.

– Intervju med Rhino, som tycker att Styles gör fel val i livet. Det skulle vara hysteriskt roligt om de drog in Jake Roberts som Styles mentor. Styles dyker på honom och pucklar på honom och matchen har tydligen redan börjat.

– AJ Styles vs. Rhino.
De bråkar backstage men kommer in till ringside där Rhino tar över matchen. De slåss i publiken där Styles tar över matchen och Tenay säger att Rhino och Christian Cage var kompåisar i tio år, vilket faktiskt inte är ett wrestlingpåhitt, utan fakta. Med luffarslagsmål i publiken och Rhino åker in i barrikaden med ryggen före några gånger. Styles med en charge men han åker på en backdrop över staketet och Rhino tar över och de hamnar i ringen där domaren drar igång matchen officiellt. Styles fintar in Rhino i ringhörnan och en whip släcker honom. Slag och en whip i hörnan igen för två. Rhino försöker göra comeback men åker på en tjusig dropkick för två. Han missar en charge men lyckas kasta ner Rhino från ringhörnan, och Rhino hamnar utanför ringen. Baseballslide missar och Styles gör ett flygande slag men fångas upp och Rhino gör en belly-to-belly-suplex. In i ringen igen gör Rhino gör en spinebuster för två. Style Clash missar men det gör inte en spark i huvudet. Rhino med en backdrop över repet och Styles ser ut att ha ramlat lite galet med benet. Han säger åt tränaren att han hörde benet poppa till, och det ser ut att vara en shoot fram tills han springer fram och rullar upp Rhino för tre. Jag känner mig totallurad men sitter och ler för mig själv då det var så bra gjort. Trodde att det var en shoot när det i själva verket var planerat. ***

– Clips av fejden mellan LAX och AMW.

– Intervju med Konnan och resten av LAX.

– Flag-match: Americas Most Wanted vs. LAX.
Tagbältena är inte på spel vilket är idiotiskt eftersom det är en PPV. Julgransplundring och LAX dumpar Chris Harris utanför ringen och Homicide dyker efter. Hernandez ska också dyka men stoppas av James Storms Superkick och Gail Kim dyker ner från ringhörnan med en moonsault. Hon verkar ha skadat sig av dyket, och det är inte helt otroligt att det är äkta. James Storm misslyckas med att ta ner flaggan då Hernandez ger sig på honom. LAX dubbelteamar honom med avalanches och en tackling. Harris med en spinebuster på Homicide för att vända matchen och sen dyker han ut på Hernandez. Homocide tar en backdrop på en liggande stege, och Hernandez med en belly-to-belly (!) på Harris in i stegen. Imponerande, av båda två. Electric Chair från Hernandez och Homocide med en big splash. Three Amigos från Homicide och Mike Tenay nämner till och med Eddie Guerrero. Gail Kim stoppar Homicide från att dyka och Harris gör en superplex. Harris ser ut att blöda från munnen. Hernandez tar flaggan och ska sätta upp den för att vinna, men Storm klättrar också upp och stoppar honom med en sunset-flip-powerbomb. Harris tar den amerikanska flaggan men stoppas av Homicides Diamond Cutter från ringhörnan. Cop Killer missar och Kim med en missile-dropkick på Homicide innan hon sätter upp stegen i ringen och klättrar och sliter den den jänkianiska (jag vet att det inte är ett ord) flaggan men stoppas av Konnan. Petey Williams springer in och ska göra sin Canadian Destroyer på Konnan men Hernandez räddar med en clotheline innan han (Hernandez) dyker ut med ett tjusigt dyk. Homocide och Harris klättrar med varsin flagga, och det verkar som om båda flaggorna hängs upp samdigt så nu gäller det vem som sliter ner den andres först. Storm drämmer en ölflaska över skallen på Homicide så glassplitter hamnar i ögat på Harris (bra psykologi) och Hernandez sliter ner den amerikanska flaggan och sätter upp den mexikanska och vinner. Underbar match! *** AMW bråkar lite efteråt. Konnan tar micken och säger att detta är första gången en Flag-match slutar med att icke-jänkare vinner vilket givetvis är snorfel. Fast lögner i wrestling är som feta pommes på McDonals, det vill säga går hand i hand. Mexikanska nationalsången spelas.

– James Storm är förbannad för att mexarna vann. HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

– Voodoo Kin Mafia kommer in i ringen utklädda till Shawn Michaels och Triple H, men publiken verkar inte förstå riktigt vilka de försöker imitera. Eller kan det vara så enkelt att de inte bryr sig? ”Spirit Squad” kommer in och får stryk. ”Big Dick Johnson” kommer också in. Old Age Outlaws drar en promo men publiken sitter tyst och beskedlig. Jag är inte nya DXs största fan direkt, men de har i alla fall vett nog att se till att det de gör anses vara komiskt och glimten i ögat istället för som dessa jönsar försöka få över det som något seriöst. Varken DX eller Outlaws är speciellt roliga idag, men skillnaden är att Shawn och HHH är/var storspelare i wrestling medan dessa jönsar hade två bra år i karriären och sen var resten downhill. Därför känns det patetiskt att de ger sig på DX när de själva aldrig lyckades med något annat än deras korta tag-stint ihop. De utmanar Shawn och HHH vilket är ännu mer patetiskt eftersom det inte finns en chans i helvetet att hända. Road Doggy Dogg kallar Vince för ”a giant piece of shit”. Oooh, det är SÅ 1998.

– Clips av fejden mellan Abyss, Sting och Christian Cage.

– Promo med Christian medan Tomko gör sin roll som bodyguard bra. Tomkos skägg börjar likna Snitsky-proportioner nu.

– Mike Tenay säger att utmaningen VKM utfärdade innan är en SHOOT~! Jo, och det har funnits fem Ultimate Warriors och Undertaker och Kane är bröder på riktigt.

– TNA World-champ Abyss vs. Sting vs. Christian Cage.
Sting slår båda två med slag och elbows men Abyss tar över och poserar. Sting med slag och chop och han fintar ut Abyss ur ringen och Cage dumpas också. Fulingarna slåss utanför ringen och Sting dyker med en cross-body på båda två. Tomko kastar in Sting i staketet och ser allmänt badass ut. Cage drämmer in Sting i trappan några gånger men Abyss släcker Cage med en clotheline. Hög landa-på-sidan-backdrop-ala-Ric-Flair och avalanche i hörnan. Strypning och whip men han missar en charge och Cage gör en Tornado-DDT för två. Sting slås ner och stryps vid repen och Cage dropkickar ner Abyss för två. Strypning och Tomko nitar Abyss. Slag och chops men han stoppas när han ska dyka från ringhörnan, och vi får en Tower of Doom till en bra pop. Sting med en clotheline och en Stinger-splash på Abyss och Cage slår Sting som vägrar sälja. Han slår tillbaka och drämmer in fulingarna in i varandra och gör en splash. Scorpion Deathlock stoppas på grund av en ögonpetning och Abyss kastas in i Cages skrev innan han clothelines ut av Sting. Unprettier missar och Cage sätts i en Scorpion Deathlock men James Mitchell lägger sig. Cage tar bältet men missar Sting, som gör en katapult och Cage släcker Abyss och Tomko lägger sig i och clothelinar ner Sting. Abyss rensar och Mitchell kommer in med häftstiften som hälls ut i ringen. Tomko kommer in och stökar och trycker ner Abyss ansikte i stiften. Sting rensar och vill lugna ner Abyss men ska sätta honom i en Scorpion Deathlock men Cage släcker honom med bältet. Black Hole Slam nära stiften för vinst för Abyss. Lite knepigt slut men jag antar att de ska fortsätta bygga på Abyss faceturn. **

– Kurt Angle tänker vinna ikväll också, och det kommer bli deras sista match ihop. En vild gissning: Joe vinner bältet från Abyss snart och då vill Angle helt plötsligt ha en returmatch.

– Joe och Angle diskuterar upplägget som går ut på att båda vill vara den bäste.

– Samoa Joe vs. Kurt Angle.
Förmodligen sista chansen att få en ****+-match i år. Lock-up och publiken håller på båda. Nu tycker jag det är passande, eftersom detta är en stor match. Är inte passande när JTTS A möter JTTS B. Angle med ett armlås men Joe är stark och kommer loss. Kurt försöker bearbeta benet men Joe kommer till repet och släpps upp men får en spark bara för att Angle ska visa vilken badass han är. Armbar men Joe kommer igen me den bra clotheline och slag och chops i hörnan. Några sparkar och en strypning och Joe är förbannad. Högervingar och en elbow och en backdrop så Kurt hamnar utanför ringen. Joe följer efter och åker på några uppercuts och ett risigt dyk och drämmer in Joe i trappan några gånger. Baseballslide och knä från Angle, men Joe kommert illbaka med slag och de hamnar i ringen igen. Sparkar och en uppercut från Angle, Joe försöker göra comeback men slås ner till marken. Suplex och en magkramare men Joe vänder och försöker hålla ner Kurts axlar, men Kurt vänder tillbaka för två. Axehandle och slag i hörnan men Joe kommer tillbaka med slag men missar en charge och Kurt gör en uppercut. Belly-to-belly ger två. Joe är ganska stor, men förbannat bra för sin storlek, men det är ändå mäktigt att se Kurt kasta honom trots att Joe följer med bra i greppet. Blev lite snurrigt det där, men min poäng är att Kurt ser enormt bra ut när han kan kasta runt Joe trots att det är Joe som gör jobbet. Det är det som kallas wrestling. Kurt med ett lås bakifrån, men Joe kommer loss och gör en german som får Angle att flippa runt ett varv. Rallarsvingar från Joe och några clothelines, och en strypning men Angle kommer loss och gör några germans men en Angleslam vänds till en strypning, vilket vänds till en Anglelock och Joe fintar in honom i hörnan och sätter upp honom på ringhörnan. Snygg hög spark från Joe, och en Musclebuster vänds till en Anglelock (This is Awesome!) men Joe kommer loss. Angleslam ger två och Kurt blir frustrerad och sätter honom i en Anglelock igen. Joe vänder det till en strypning men Kurt kommer loss och försöker än en gång göra en Angelock men den vänds till en strypning (igen) men Kurt kommer loss och vänder igen. Joe når repen och släpps upp och Joe sätts upp på ringhörnan och Angle följer efter men slås ner men hoppar upp igen för en armdrag för två. Angleslam till armdrag och domaren släcks av misstag. Det känns inte nödvändigt att boka sönder matchen när man har två såhär bra brottare i ringen. Angle tappar men domaren är utslagen och Joe väcker honom. Angle med en grekisk-romersk spark i arslet innan han hämtar en stol. Vann han inte OS-guldet med en chairshot? Han svingar men missar och Joe stryper honom för vinst. Ett snäpp bättre än deras förra match, och jag blev riktigt imponerad av hur bra Joe är trots sin storlek. Man tänker inte på hur stor han är vilket är något väldigt positivt. **** Det känns som att vi får en tredje och avgörande match mellan dem inom en snar framtid, och då antar jag att bältet är på spel. Men å andra sidan behöver ingen av dem bältet för att vara stor, speciellt inte Angle, men han är en brottare som gärna vill vara mästare även om det skulle vara uppgjort.

SLUTSATS: Förmodligen årets bästa gala med kanonmatcher hela vägen. Abyss/Sting/Cage var sådär men absolut inte dålig och resten var på *** eller mer, och maineventet var på hela ****, något som inte är speciellt vanligt i år. Än så länge är det bara tre matcher som har fått det betyget av mig 2006, och det är denna, Mick Foley vs. Edge på Mania och Backlash-maineventet.

Matchgenomsnitt: 3,1 (vilket är redkord för närvarande och delas med Wrestlemania 19.)

Rekommenderas varmt!

(Den här recensionen skrevs 2006-12-17.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: