Hem > Allt, TNA Impact (PPV) > TNA – Victory Road 2007 (2007-07-15)

TNA – Victory Road 2007 (2007-07-15)

TNA – Victory Road 2007 (2007-07-15)

– Promo med stora brottare (och Bubba Dudley) som berättar hur viktigt världsmästarbältet är. Kurt Angle skryter om sin IWJP-titel han vann av Brock Lesnar i Japan.

– Ultimate X Gauntlet.
Mike Tenay säger att detta är en bakvänd Battle Royal, men man ska ändå kasta UT brottare ur ringen. När alla tio brottarna har kommit in börjar Ultimate X. Christopher Daniels och Jay Lethal börjar, och Daniels har övertaget ett tag innan Lethal gör comeback och brottare nummer tre är PUMA (jag ska inte låtsas om att jag vet vem det är, för det gör jag inte) och kör en stund mot Lethal men de dödar bara tid innan Daniels kommer in i ringen igen. Homicide är nummer fyra och gör en backdrop på Lethal. Nästa gubbe in är Sonjay Dutt. Cross-body på PUMA och Homicide och rana på Daniels. Springboard på Homicide och Thesz Press på Daniels och Petey William är nästa gubbe in. Heelkicks och neckbreaker. Canadian Destroyer missar på Daniels då Homicide lägger sig i, och PUMA åker på greppet och elimineras. Petey dumpas av Homicide och Shark Boy är nästa gubbe in. Missole-dropkick och knän i ansiktet. Daniels bits i rumpan och är nära att dumpas, men klamrar sig fast och Elix Skipper gör sin comeback till ingen som helst fanfar. Han dumpar Shark Boy. Dutt dumpas också och nästa gubbe in är Kaz. Jeff Hardy-dropkick på Daniels och sista gubbe in än Senshi. Ett uppenbart problem med den hä typen av match är att brottarna kommer in med för kort mellanrum. Kaz klättrar men stoppas av Senshi och allmänna tiddödarspots tar plats i ringen. Senshi klättrar han också men stoppas. Ja, han också. Fyra brottare klättrar men slits ner av de andra. Daniels klättrar men Kaz gör en Diamond Cutter för att få ner honom i en fin spot. Daniels med en Tower of Doom-variant i hörnan och Skipper och Kaz klättrar upp på stålkonstruktionen och hänger från den, men båda faller ner. Lethal Combination på Daniels, och Skipper gär en Sudden Death på Lethal. Kaz med en t-bone på Homicide från ringhörnan. Lethal klättrar men slits ner och åker på en spark av Senshi. Daniels klättrar och tar krysset och vinner. Några bra spots i en annars ganska trist föreställning. **1/4 Triple X har återuppstått.

– Intervju med Team 3D. Devon kan inte vänta till ikväll! Bubba tänker vinna X-bältet och säger sig ha uppfunnit Asai-moonsaulten. Faktiskt en kul promo av Bubba.

– Intervju med Samoa Joe. Kan han lita på Angle? Nej.

– Upprapning av kvällens resterande matcher.

– Intervju med BG James och Kip James. Börjar det inte bli lite väl mycket blajblaj nu?

– Voodoo Kin Mafia vs. Basham & Damaja.
BG James introducerar Roxxi Laveaux som den nya medlemmen i VKM. Great, som om inte Larry Zbyszko och Jacques Rougeau är tillräckligt svårt att stava till. Laveaux är någon zombiebrud de har släpat in. BG vs. Damaja. Det vanliga köret med BGs Nash-dyk innan han smäller till Lance Hoyt och täcker Damaja för två. Tag till Ass Man som lyckas göra en dropkick och sin vanliga urtråkiga repertoar. Publiken lejet Tysta Minuten och Kip hotar att slå till Christy Hemme, men Laveaux kommer in och blir utskatad av Earl Hebner. BG åker in i staketet och blir face-in-peril. Zzzzzzzzzzpännande. Publiken skriker ”Boring” och Kip dirigerar dem vilket är roligare än det låter som. Het tag och fyra småbrudar poppar. Julgransplundring och Hoyt lägger sig i genom att låta Kips ansikte får närkontakt med en stol. Det räcker för två. BG släcker Damaja med en stol och Kip täcker honom för två. 1/4* Måste gratulera de här brottarna till att för första gången ha presterat en match som är bättre än DUD. Hemme kommer in och skriker och zombiebruden äntrar scenen och gör en Dominator.

– Intervju med Kurt Angle. Jag gillar hans nya personlighet och hoppas att de inte vänder honom face på länge. Fast eftersom det är TNA vi talar om har han rean vänt face/heel åtta gånger till nästa Impact.

– Mike Tenays intervju med Rhino visas.

– Rhino vs. James Storm.
Jackie Moore kastas ut ur ringide av domaren. Rhino kastar sig på Storm och pucklar på honom utanför ringen. De hamnar i publiken där de dödar några minuter. Han får en ölflaska av ett fan som han inte lyckas använda, och Storm slår tillbaka och de hamnar i ringen där matchen börjar officiellt. Domaren tar bort Rhinos stol. Clotheline och Storm tvärdör, men slår ner Rhino när han börjar klättra i hörnan så han faller ut ur ringen. Inne i ringen gör Storm en chinlock men Rhino kommer loss och fintas ut ur ringen. Tillbaka igen täcks han för två. Chinlock igen men Rhino kommer loss och gör några nedtagningar och en tackling i hörnan. Storm med en neckbreaker för två innan han går ut ur ringen och tar fram en ölflaska. Enzuigiri och han klättrar men Rhino klättrar efter och gör en superplex. Domaren släcks och Storm ska göra en Superkick som vänds till en belly-to-belly. Storm använder flaskan mot ansiktet för tre. **1/4 När ska de börja pusha Rhino igen? Det känns som att han används som pausmotståndare åt toppheels medan de väntar på något att göra. Storm binder fast Rhino med ett rep och Rhino blöder enormt från pannan. Jackie Moore kommer in med ännu mer öl som han tvingar Rhino att dricka. Antar att fejden inte är slut här.

– Intervju med Jerry Lynn och Bob Backlund.

– Promo för MCMG vs. Lynn och Backlund.

– Bob Backlund & Jerry Lynn vs. Alex Shelley & Chris Sabin.
Sabin vs. Backlund. Backlund leker med Sabin en stund innan han kontrar med en Masterlock (Sabinlock?) men Backlund vänder den till en Backlundlock. Båda taggar så vi har Lynn vs. Shelley. Segment slutar med en armbar av Lynn. Sabin taggas in och åker på samma grepp, och Lynn dubbelteamas men kontrar och slår tillbaka medan Farfar Nash tittar på. Shawn/Diesel och Lynn rensar och gör en DDT på Sabin för två då Shelley lägger sig i. Shelley spottar honom i ansiktet och Sabin dropkickar ner Backlund från apronen. Lynn gör sin egen comeback (tydligen är detta hans bästa Hulk Hogan-imitation) men blir satt i en abdominal-stretch av Sabin. Sval tag till Backlund, men då domaren inte ser taggen gälls den inte. Fulingarna fortsätter att bearbeta Lynn med varsin dropkick i hörnan. Backlund ”snaps” (engelskt verb, inte svensk rusdryck) och rensar och gör sin fåniga atomic-drop. Nash lägger sig i och Big Bootar Lynn som åker på några enzuigiris av Sabin och Shelley som täcker honom för tre. Imponerande att Nash inte skadade sig efter sin Big Boot. I WWE skadades han 2002 genom att jogga i ringen, 1997 hävdade han att Arn Anderson slag med en GUMMI-rör gav honom hjärnskakning och senast var det i TNA då han lyfte en leksakslåda på sin pojks rum som skadade honom. * Enbart för fulingarnas fina samarbete.

– Kurt Angle och Jay Lethal kör en scen som hämtad ut Jakob Eklunds misshandel av en advokat i Johan Falk-trilogin.

– Clips av fejden mellan Eric Young och Robert Roode. Avslutade de inte den på förra galan?

– Eric Young & Gail Kim vs. Robert Roode & Miss Br(.)(.)ks.
Roode vs. Young. Young gör en Flair-flip och åker på en belly-to-belly och det blir julgransplundring. Young vrålhånglar med Brooks och dyker ut på Roode som står utanför ringen. Kim dyker ut på Brooks innan facen firar i ringen. Kim gör en backbreaker på Brooks medan publiken roar sig med att säga att matchen är tråkig. Eller är det ”Robert” de skriker på nedvärderande sätt? Kim nitar Roode innan Young gör en backdrop för två. Brooks fäller Young som blir face-in-peril. Back-suplex ger två för Roode innan han sätter honom i en chinlock. Young kommer loss men springer rakt in i en Rock Bottom för två. Brooks taggas in och klöser honom på ryggen (tyligen är det fler som imiterar Hogan ikväll) innan Roode springer in och slår ner honom. Han klättrar och gör en kneedrop från ringhörnan för två. Avalance från Brooks (Tuttalanche?) men på andra försöket kommer Young tillbaka och taggar in Kim som rensar. Rana på Roode och sideslam på Brooks ger två. Julgransplundring och Young gör en DDT på Roode medan brudarna bråkar i en hörna. Kim med en missile-dropkick och en drop-toe-hold på Roode rakt på Brooks. Han kallar henne för ”bitch” men åker på en jawbreaker. Kim pinnar Brooks för vinst. Förvånansvärt bra match, men jag har inget intresse i någon av brottarna förutom att jag ser potential i en push för Roode. **1/4 Roode skäller ut Brooks för att han skämde ut henne, och skriker åt henne att försvinna. Young springer tillbaka och drar ner Roodes byxor och tydligen ska vi poppa åt detta.

– Intervju med Christian Cage och hans gäng. Han säger att det bara finns en brottare i TNA som förtjänar en topplacering och det är han själv. AJ styles blir frågvis och Tomko skäller ut honom. Kurt Angle kommer in och säger att han vill ”låna” Tomko och Styles för sin match ikväll, men det får han inte. Sonjay Dutt kommer in och tigger pengar. Angle skäller ut honom och Dutt säger att den gamle Sonjay hade blivit sur, men inte den nye. Angle vill ändå inte ge en donation så han slår ner honom och kallar honom för ”bastard”. Me like new Kurt!

– Intervju med Chris Harris om sitt tagteam med James Storm. Samma som på Impact.

– Clips av fejden mellan Christian Cage och Chris Harris.

– Chris Harris vs. Christian Cage.
Lock-up och headlock från Harris och publiken håller på båda. Tacklingar ger två innan han delar ut några rejäla örfilar och en lååång suplex, dock inte lika lång som Bubbas på Impact. Cage smiter och Harris följer efter där Cage tar över men backdroppas på rampen. In i ringen igen gör Harris en flapjack men hans powerslam vänds då Cage kommer loss och kastrerar honom mot ringstolpen. Flygande uppercut (originellt) och några sparkar i magen och en abdominal-stretch. De hamnar utanför ringen igen där Cage försöker använda en stol som domaren tar från honom, och Harris kastar in Cage mot trapporna. In i ringen där Harris tvärdör efter en missad lariat (enligt Tenay, jag tycker att det såg mer ut som en cross-body) men kommer igen med en bulldog. Tenay säger ”face-first bulldog”. Finns det några andra? Lariat och Harris klättrar och gör en flygande cross-body. Cage rullar upp honom med fötterna på repet för två. Ögonpetning och front-suplex sätter upp en Unprettier, men Harris kontrar och missar sin Catatonic men lyckas göra en Unprettier (!) istället för två. Spear ger lika mycket. Catatonic missar igen och han spearar sig själv i hörnan och Cage gör sin Unprettier. För två. Trodde det skulle vara över där. Cage försöker ta bort ringskyddet men stoppas av domaren så Harris tar över och gör en Uncle Slam för två. Cage använder en stol utan att domaren ser det, och gör en frogsplash för två. Var övertygad om att det skulle vara över där. Vid ingången står DUSTIN RHODES och tittar på. Tomko springer in och Rhodes hjälper Cage att rulla upp Harris för vinst. Eftersom jag är ett stort fan av Dustin ska det bli kul att se vad som händer med detta. Hyfsad match men nearfallen var underbara. ***

– Promo med Sting.

– Intervju med Sting och Abyss. Abyss får också snacka, och visar sig ha micskills i samma klass som Zeus.

– Sting & Abyss vs. Tomko & AJ Styles.
Abyss vs. Styles. Styles sparkar lågt och skrattar högt. Han försöker sig på en cross-body men Abyss är för stark så han tar smällen själv. Tag till Tomko, vars skägg börjar anta samma proportioner som skäckexemplen Chris Jerichos och Snitskys. Sting taggas in och använder högerkrokar och slår ner båda två och använder Abyss som vapen i en avalanche. Abyss med en Big Boot för två på Tomko då Styles räddar och det blir julgransplundring. Styles kommer ur en flapjack skitsnyggt. Tomko med en spark och Abyss blir freak-in-peril och båda jättarna clothelinar ner varandra på samma gång. Styles taggas in och åker på en backdrop innan Sting får en ljummen tag och rensar. Hoppande DDT på Styles och faceslam på Tomko. Rallarsvingar på båda innan han clothelinar ut Tomko ur ringen. Tio Slag of Doom på Styles vänds till en hotshot till Styles fördel. Abyss klättrar men dropkickas ner av Styles och hamnar utanför ringen rakt på Abyss. Styles ska göra en springoard, men Sting kastar ut honom på jättarna och dyker efter själv. Inne i ringen försöker han sig på en Scorpion Sharpshooter men Styles klarar sig och Tomko gör en fallaway-slam för två. Styles med en chinlock men Sting kommer loss och åker på en dropkick för två. Tomko med en running powerslam för två. Styles misslyckas med en rana och Sting gör en missile-clotheline innan han taggar in Abyss som rensar. Chokeslam på Tomko ger två. Pelé-kick ger två då Sting räddar. Shock Treatment på Styles men Tomko räddar och gör en spinebuster för två. Sting sätter Tomko i en Sharpshooter men Styles distraherar domaren medan Tomko tappar. Styles slår ner Abyss som åker in i Sting och greppet bryts. Black Hole Slam avslutar Tomko. Mycket underhållande match, alla verkade ge sitt allt och den var fartfylld rakt igenom. *** James Mitchell kommer in och säger att Abyss kan fira nu medan han har chansen, för hans nya monster ska snart göra debut.

– Clips av fejden mellan Dudleys, Angle och Joe.

– TNA World-champ Kurt Angle & X-Division-champ Samoa Joe vs. TNA Tag-champs Team 3D.
Alla bältena är på spel, och den som pinnar någon (eller vinner på submission) vinner offrets bälte. Vinner Joe eller Angle över en Dudley får han själv välja vem han vill ha som partner. Tekniskt sett skulle Devon kunna sluta som World-champ ikväll, men det är skrattretande om någon tror det. Innan Angle kommer in vill han be Havoc och Martyr att hjälpa honom ikväll, men de vill inte och han gör en Falling Down på dem. Joe vs. Devon. Lock-up och båda med högerkrokar innan det är dags att SMSa in och gissa att Devon blir World-champ. Angle vill taggas in och får sin vilja igenom. Bubba taggas in efter en stund och åker på några armdrags. Bubba med en chop och en spark innan Angle gör en german för två. Tag till Joe som kör snabba jabbar men Bubba gör en ögonpetning och taggar in Devon… som givetvis åker på stryk och Angle taggas in och gör en suplex för två. Joe med sin serie och tag till Angle som gör några uppercuts och en back-suplex för två. Bubba springer in och hiptossas och efter att Joe har möblerat om käken på Devon tar Devon över matchen men bråkar med Bubba om vem som ska pinna Angle. Rock Bottom från Bubba på Joe ger två då Devon bryter upp fallet. Battle of the Dudleys! Bubba försvinner och låter Devon åka på stryk, men ändrar sig och springer in och lowblowar Joe och pucklar på Angle. Joe blir face-in-peril men gör sin egen comeback (i den här matchen är det faktiskt logiskt) men blir återigen nerslagen och Devon sätter honom i en chinlock. Joe kommer loss och taggar in Angle som rensar. Bubba skriker ”I hate you, Kurt!” precis när han åker på en backdrop. Angleslam men Devon räddar och Dudleys ska göra en Wazzup-drop… men Joe kastrerar honom och Kurt hoppar upp och gör en belly-to-belly. Joe med en powerslam på Bubba för två. DVD på Bubba ger två. Angle klättrar och moonsaultar Devon som räddas av Bubba. Bubba skriker ”Get The Tables” vilket får WWE förbannade om de får veta det. Angle och Joe har varsin Dudley i en Anglelock, men de kommer loss och gör en 3D på Angle, men Rick Steiner kommer in och sliter bort domaren. Devon börjar bråka med Rick, och inne i ringen står Scott (!) och nitar Bubba med ett stålrör för två. Angle börjar sparka på sin egen partner och ska göra en Angleslam, men Joe fäller honom och täcker Bubba för vinst. ***

SLUTSATS: Tre bra matcher (utan att för den sakens skull sätta världen i brand) och några hyfsade och därefter en sedvanligt usel VKM-match. Rhodes och Steiners comebacker listade jag inte ut i förväg så det var en kul överraskning. I alla fall Rhodes, de andra skulle komma tillbaka förr eller senare, det är ju klart sedan innan.

Matchgenomsnitt: 2,1

Rekommenderas inte. Det var ingen dålig gala men heller inget att slösa pengar (diskutrymme) på.

(Den här recensionen skrevs 2007-07-24.)

Kategorier:Allt, TNA Impact (PPV)
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: