Hem > Allt, WWE SDL 2020 > SDL 2020-07-24

SDL 2020-07-24

SDL 2020-07-24

– Bandat 2020-07-21.

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Jag älskar hur de fortsätter med sina SNME-kortpromos för att hypa showen i början. Är något härligt oldschool över det samtidigt som man ökar intresset för matcher man inte ens visste fanns (även om de redan hypat Jeff Hardy vs. Sheamus).

– Sasha Banks och Bayley (med samtliga dam-bälten med sig) kommer in för en promo där de berömmer sig själva för hur förträffligt duktiga de är. Nikki Cross och Alexa Bliss konfronterar dem och Cross är PISSED, både för att Bayley slog henne på Extreme Rules med det fåniga epitetet (det där sista lade jag till själv för komisk effekt) och att Sasha blåste Asuka på bältet samma kväll. (Sashas RAW-bälte är dock fortfarande vakant vilket Cole etablerar i öppningsmatchen här.) Cross vill ha en returmatch och Bayley går med på det nästa vecka… om hon slår Bliss i en match här och nu. Hon teasade snyggt att det skulle vara Sasha, det måste jag ge henne. Här trodde jag Bliss skulle vinna men inte få någon titelmatch eftersom Bayley formulerade det som att CROSS får en titelmatch om hon vinner, inte att det även gällde Bliss. Men en stund senare säger hon att vinnaren får titelmatchen så det är skitsamma i det stora hela (men jag är som vanligt kungen av oväsentligheter).

1. Alexa Bliss vs. Nikki Cross.
Sasha och Bayley gör color vilket i vanlig ordning är den stora behållningen. Eller rättare sagt Bayley. Sasha är inte dålig men det är Bayley som är stjärnan i duon. Matchen i sig är ganska blek och stundtals måste jag påminna mig själv på att fokusera på den istället för att sona ut ögonen och bara fokusera på kommenteringen. Cross fejkar skadade revben så när Bliss sänker garden rullar Cross upp henne för tre efter 12:07. Men direkt efter blir de buddybuddys igen och Bliss önskar henne lycka till nästa vecka. Vinnare: Necky. *

– Klipp från söndagens Braun-Bray-match med tillhörande Firefly Funhouse-jönserier. Zzzzzzzzz.

2. Matt Riddle vs. Tony Nese.
Ganska kort match, en ren uppvisningsmatch för att rehabilitera Riddle efter AJ Styles-förlusten förra veckan. Nese gör en fin step-up-moonsault för två. Varje gång jag ser honom inser jag att jag glömt hur bra han är eftersom jag ALDRIG tänker på honom som bra wrestler förutom precis när jag ser honom brottas. Riddle avslutar med en BroDerek efter 2:05. Vinnare: Matt Riddle. *

– Efteråt kallar Riddle in King Corbin. Jag har sagt det förr men måste säga det igen: Corbin är nog den enda i WWE (AEW motsvarighet är Dork Order) jag tycker är riktigt pinsam på grund av sin outfit. Varken wrestlers eller wrestlingfans är väl kända för att vara några modeorakel men Corbin spelar i en liga för sig. Hans kungaoutfit känns allt annat än genomtänkt och känns mer som om han bara spenderat 20 sekunder i en utklädningsgarderob innan han ska in på scen och mer eller mindre bara slitit åt sig det första han kom åt. Läste någon som sa att The Ascension känns som två brottare som är med i sitcoms när wrestling ska dramatiseras, jag tycker det är helt klart applicerbart på Corbin också. King Booker fick gimmicken att funka men hade bättre attiraljer och överspelade värre än Tromaskådisar, Corbin känns bara som någon som tvingats klä ut sig mot sin vilja och knuffats in på scen. Nåväl. Riddle är inte klar med Corbin än. Corbin säger att Riddle borde gå tillbaka till NXT där han kunde förbli toppgubbe, i SDL har han inget att hämta och utlyser en belöning till den som ”tar ut” honom. En smula oklart vad som menas men det är väl WWEs vanliga ”vi vet inte ens själva utan vi får se innan det bara rinner ut i sanden”-bokning vi alla älskar. Nese försöker attackera bakifrån men Riddle tar ner honom enkelt och säger att Corbin är nästa gäst på hans Bro Show. Great, fler talkshows, kan knappt bärga mig.

– Miz-TV med Naomi som gäst, som tydligen har ”miljoner fans” bakom sig. Synd att inga av hennes fans äger en TV dock. Det bästa i hela segmentet är när Miz och John Morrison (men mest Miz) dansar åt Naomis musik. De har även en hemlig gäst: Lacey Evans! Det blir såklart fight och jag kunde inte bry mig mindre. Detta sätter upp ytterligare en *-klassiker nästa vecka. Poänglöst segment för att sätta upp Naomis årliga push som i vanlig ordning slutar med pyspunka när det framgår med all önskvärd tydlighet att när man sett hennes överamitiösa husmorsgymnastik finns det inget mer där och hon sipprar ner i hierarkin igen. Mycket av folks klagomål, vilket jag stämmer in i, är att ja, hon är superatletisk men efter tio (10!) år på MR har hon i stort sett inte utvecklats något alls medan folk med betydligt mindre ring-time är lika bra eller bättre och ändå inte får en årlig push. Fast det kan lika gärna vara en John Cena-situation där han ansågs vara ett underbarn i början (2002) men sen stannade av i utvecklingen (2004-2006) innan det klickade till under Umaga-fejden 2007 så han blev en superworker. Så med Ravenlogik borde Naomi väl fejda med Tamina snart.

– Backstage: Kofi Kingston är skadad och kommer enligt egen utsago vara borta i ungefär sex veckor (ingen aning om det är shoot eller work) så han peppar Big E att söka lyckan som singelbrottare tills dess. (Xavier Woods bör i alla fall enligt senaste rapporten vara tillbaka snart.) Kofi ber honom ”put your meat on my meat” vilket jag först trodde var en replik ur en Lars Sullivan-filmscen men tydligen är det ett normalt uttryck för en kram grabbar emellan. Kan bli skönt med singelpush för Big E eftersom teamet ändå behöver en paus, och det ultimata skulle vara om Kofi och Woods kommer tillbaka samtidigt från sina skador. Eller ”skada” i Kofis fall eftersom det lika gärna kan vara work.

3. Förstautmanare, IC-titeln: Shorty G vs. Gran Metalik vs. Lince Dorado vs. Drew Gulak.
AJ Styles gör color, första fallet gäller. Ganska kul att Styles noterar – direkt efter jag själv tänkte på samma sak – det orimliga i att vilken sopa som helst kan få en titelmatch bara genom att vinna en (1) match. Ligger onekligen något i det och som gör att vinster/förluster bara betyder något ibland. Dock är detta en väldigt underhållande match där alla utom Gulak imponerande. Han var inte dålig men stack bara ut en gång i hela matchen, och det var när han botchade en spot: Lince gör en plancha som träffar Gulak som i sin tur kan bumpa in i kommentatorbordet. Dock är han så långt ifrån att han lägger sig rakt ner på golvet och får slå till bordet med handen så att i alla fall NÅGON DEL av hans kropp ens var i närheten av det. Detta stoppar såklart inte Cole från att gasta ”OH MY GOD, DREW BOUNCED RIGHT OFF THE ANNOUNCE TABLE!” när han – vilket kameravinkeln så hjälpfullt bekräftar – bara nuddade det lite med handen. Detta bandades tre dagar innan det visades så frågan är varför de inte bara redigerade och bytte kameravinkel på det. Metalik kutar i ringen, hoppar över topprepet gör en headscissors på Gulak på apronen och ner i en läcker spot. Shorty moonsault ner från hörnan på alla i ytterligare en fin spot. Metalik avslutar Gulak med en springboard-elbow efter 8:47. Matchen var kalas! Vinnare: Gran Metalik, som delar örfilar med Styles efter matchen för att hypa den. ***

– Gullig video med Otis och Mandy på kärlekssemester. Tänk att en så bedrövligt ful människa kan få en så vacker varelse. Men jag antar att Mandy har andra kvaliteter vi inte vet om.

– Shinsuke Nakamura och Cesaro skryter om sin titelvinst i söndags och säger att inget team går säker för dem på SDL. Vilket team? Kofi är skadad och Metalik får en liten singelpush just nu.

4. Bar Fight: Jeff Hardy vs. Sheamus.
Ännu ett cinematiskt mästerverk som får Spielberg att gråta av avundsjuka. JBL har för övrigt skämt bort oss med sin blotta närvaro via länk där han pratar om barslagsmål eftersom han är lite av en expert på det. Nåväl. Matchen genomförs såklart i en bar om den subtila titeln på matchen var för svår att lista ut. Inte speciellt underhållande måste jag säga. Kändes som en ganska trött match jag mest bara ville få överstökad. De slåss vid bardisken, in på toaletten och därefter ut på lagret. Bartendern lägger sig i och powerbombas av Jeff igenom ett bord. Sheamus däckar Jeff med en stol och lägger en hatt över hans ansikte. Han häller sprit över honom och ber domaren räkna men när han drar av hatten har Jeff helt plötsligt sminkat ansikte. Och det betyder superkraft eller något. Jag vet inte. Han gör i alla fall comeback och avslutar med en Swanton från en stege (trickfilmat eftersom på bumpet syns det att han landade på något mjukare än Sheamus dock) efter 10:31. Även om jag är trött på cinematiska ”mästerverk” kan jag ändå inte ogilla dem eftersom jag tycker WWE ska ha cred för att de försöker sig på nya grepp under pandemin eftersom de trots allt känner sig tvingade att genomföra sina shower oavsett vad. Men precis som gitarrsolon kan jag uppskatta hantverket även om det är dödstråkigt att behöva genomlida. Vinnare: Jeff Hardy. 1/2*

– Nästa vecka: Cross vs. Bayley om bältet, Metalik vs. Styles om IC-bältet samt Lacey vs. Naomi varav de två sista matcherna känns som riktiga ratingvinnare.

SLUTSATS: Fyramanna var seriöst bra och Bayley på color var fantastiskt, i övrigt kan man skippa resten.

(Den här recensionen skrevs 2020-07-25.)

Kategorier:Allt, WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: