Hem > AEW Dynamite 2020, Allt > AEW Dynamite 2020-07-29

AEW Dynamite 2020-07-29

AEW Dynamite 2020-07-29

– Jim Ross, Tony Schiavone & Taz kommenterar. Ingen aning varför Excalibur saknas men jag har läst teorier både om Covid-19 och att någon grävt upp ett femton år gammalt klipp där han säger n-ordet i en promo som förklaring. Enligt Dave Meltzer var han på plats men användes inte och ingen förklaring gavs av de andra kommentatorerna som när Tony var borta.

1. Orange Cassidy, Best Friends, Jungle Boy & Luchasaurus vs. Inner Circle.
Marko Stunt är med in. Händelserik match där fokus i nästan hela matchen ligger på Cassidy vs. Chris Jericho innan det vänds till Matt Hardy och Sammy Guevara precis i slutet av matchen. Hetta på Trent och tag till Luchasaurus som rensar och Cassidy stoppar Jericho från att använda basebollträet Floyd för att fortsätta deras upplägg. Sammy klättrar i hörnan men distraheras av Matt Hardys musik, och medan han fokuserar på entrén smyger Matt in bakifrån och knuffar ner honom från hörnan så Luchasaurus kan avsluta honom med en spinkick efter 12:05. Lite oväntat att Sammy jobbar men det ger honom åtminstone något att sätta tänderna i med Matt. Vinnare: Da faces. **1/2

– Jon Moxley med en promo om taggen senare ikväll.

2. TNT-champ Cody vs. Warhorse.
Titelmatch. Arn är med in, och jag gillar hur han pratar strategi och visar Cody sitt papper innan de ens hunnit in till ringside. Nu är jag inte expert (på något) men borde man inte ta sådant här innan man kommer in för matchen? Warhorse är en helt ny bekantskap för mig och hans Ultimate Warrior-parodigimmick fick mig väl inte att hjula av lycka när han kom in, men han övervann mig när matchen väl började. Tyckte allt såg bra ut och han hade bra snärt i sina grejer. Hans stomp ut från apronen på Codys nacke var väldigt läcker exempelvis. Cody gör en tjusig superplex och avslutar en stund senare med en figure-four efter 10:32. Vinnare: Cody. ***

Två Dork Order-medlemmar kutar in för heel-beatdown och Arn gör sig redo för fight innan en gigantisk Matt Cardona (före detta Zack Ryder) kutar till undsättning för att sätta upp en tag-match nästa vecka. Tja, det är väl kanske inte lika illa som när TNA anställde Good Brothers häromsistens. Matt är bra vän med Cody sedan många år och det är väl inte helt uteslutet att det är en av anledningarna (av motsatt anledning var det nog därför Drew Gulak stannade i WWE, tydligen ogillar Cody honom skarpt). En användare på F4W/WO-forumet noterade att det ”Looks like QT Marshall has lost the Brutus Beefcake spot” efter Cardonas debut. Gällande Cardona är jag inget fan av hans brottning men han är väldigt populär hos AEWs målgrupp så han kan säkert bidra med mycket på sociala medier.

Apropå Arn, häromdagen slog det mig att jag inte kan minnas en enda gång han och Jake Roberts mötts, men att de ”måste” gjort det eftersom båda varit i branschen sedan tidig medeltid. Men efter en snabbkoll på Cagematch visar det sig att enda gången de var i samma match var i stöket på Royal Rumble 1989, och där hann Jake redan elimineras innan Arn kom in. Fast vid närmare eftertanke är det inte så konstigt eftersom Arn mest var i WCW och Jake bara var där i tio veckor 1992.

– Tony intervjuar Inner Circle och Jericho säger att han (Jericho) ska debattera med Cassidy i ringen nästa vecka för att visa att han kan besegra honom både verbalt och fysiskt innan de ska mötas igen 12/8.

– Tidigare ikväll skrev FTR på sitt AEW-kontrakt (som sträcker sig minst två år) och hade Arn till att gå igenom kontrakten så de inte blev lurade. Känns onekligen intressant att de blandar in Arn här med tanke på att han bara är Codys manager i övrigt. Detta gjordes såklart i kayfabe men såvitt jag förstår har de skrivit på på riktigt så att säga. Dessutom vill de ha en Tag Team Appreciation Night 12/8 vilket beviljas, vad det nu innebär. Hangman kommer in efteråt och firar signeringen med whisky.

3. AEW Tag-champs Kenny Omega & Adam Page vs. Stu Grayson & Evil Uno.
Titelmatch, som hade varit betydligt mer spännande om inte Grayson & Uno behövde nästan sex minuter på sig att damma av två jobbers med sämre vinststatistik än jag hade haft i UFC. Brodie Lee och Anna Jay (när joinade hon Dork Order?) är med in och Colt Cabana gör color utan att säga en enda sak jag lade på minnet. Ganska basic match med hetta på Page och het tag till Kenny – i pausen! – för det vanliga kaoset där domaren bara rycker på axlarna åt att alla är inne konstant. Buckshot Lariat/V-Trigger avslutar Uno efter 13:53. Efteråt skäller Lee ut teamet och örfilar Uno. Young Bucks kommer in för att fira med Kenny & Page. Ytterligare en drös maskerade DO-medlemmar kommer in men FTR kutar in för slagsmål och det slutar med att babyfacen rensar för att sätta upp en tolvmanna-tag nästa vecka. Vinnare: Kenny & Hangman. **3/4

– Britt Baker erbjuder Big Swole en match mot henne… om hon kan besegra en motståndare Britt väljer.

4. AEW Womens-champ Hikaru Shida vs. Diamanté.
Nontitle, efter att först lanserats som titelmatch,. Ingen aning om de ändrade sig eller om det bara vara en miss i kommunikationen. Med tanke på hur usel matchen var och hur lam deras ”MMA-fightande” var förstår jag att de inte ville det skulle vara om titeln. Diamanté gör mest fula miner lyckas inte göra någonting jag skulle kategorisera som ”bra” vilket är imponerande eftersom hon tydligen är inne på sitt tolfte år som wrestler. Matchen känns väldigt klumpig även om Shida försöker få upp den rätt köl innan hon avslutar med ett running knee efter 5:55. Nej, detta var inget vidare och drog även ner Shida. Vinnare: Hikaru Shida. DUD

– Efter den bedrövliga dam-matchen får vi reklam för en tag-turnering på YouTube med damer där alla lagen lottas ut. Det första teamet är Nyla Rose (med Vickie) som lottas ihop med den debuterande Ariane (Cameron som dansade med Naomi i WWE). Fantastiskt, för det första är hon mig veterligen inget namn och för det andra är hon inte direkt känd som en bra wrestler och på Cagematch rankas hon någonstans mellan Jacob Novak från NXT och Pete Gas från Mean Street Posse. Det är rätt fascinerande att jag skrattat och pekat finger åt Impact som anställde Good Brothers och Heath Slater men att AEW skulle gå om dem i rätt lökiga värvningar strax efter.

– AEW tar fasta på att det snart är val i USA genom att låta MJF valtala i ringen. Ganska rolig promo även om den drog ut lite väl på tiden. Han hälsar på folk vid ringside men ser till att sprida händerna nog efteråt och även munnen när han kysst en unge. Han refererar till WWE (Titan, Hogan, Austin) och säger att han kampanjar för att överta Moxleys titel på All Out. Härligt heelig promo som han levererade superbt. Tyckte nästan fejkleendet och handspriten innan promon var det bästa.

5. Texas Tornado: Jon Moxley & Darby Allin vs. Brian Cage & Ricky Starks.
Alla är alltså inne hela tiden och inga taggar är därför nödvändiga. Ungefär som slutsekvenserna av alla tag-matcher som någonsin existerat sedan tidernas begynnelse. De slåss lite innan matchen hinner dras igång så plussa på några minuter om du vill få ett bättre grepp om längden. Cage håller upp Moxley för en fallaway-slam eller liknande och Darby hoppar och sätter sig över hans axlar som för att göra en rana men Cage stöter ner båda två i mattan på samma gång istället. Moxley och Darby gör en Coffin Drop/DDT-kombo på Cage. Darby sliter fram en skateboard med häftstift på som han hoppar och stöter i ryggen på Starks och pinnar honom efter 6:57. Innan showen slutar får vi veta att vi har Mox vs. Darby om bältet nästa vecka. Vinnare: Moxley & Darby. **

– Nästa vecka: Cassidy och Jericho debatterar, Kenny/Hangman/Bucks/FTR vs. Dark Order, Mox vs. Darby om bältet samt Cody & Cardona vs. Reynolds & Silver.

SLUTSATS: CAMERON?!

(Den här recensionen skrevs 2020-07-30.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020, Allt
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: