Hem > Allt, WWE RAW 2020 > RAW 2020-08-03

RAW 2020-08-03

RAW 2020-08-03

– ”Ric Flair looking more like Jack Nicholson’s Joker every day” – användare på F4W/WO-forumet.

– I lördags skrev Sean Sapp på Fightful Select att WWE planerade en draft i slutet av augusti, som flyttades till september och därefter oktober men det är såklart inte otänkbart att den flyttas igen. (Enligt Dave Meltzer ändrades datumet en gång i augusti och en i september och hittills två i oktober men att ”it’s likely to change five more times in the next three weeks”.)

Rent spontant har jag två allmänna problem med en draft och ett specifikt problem om draften sker i oktober:

Att skyffla om brottare mellan shower känns inte som något som löser någonting mer än att artificiellt upprätthålla en sorts bild av att något händer och att det är ”TIME TO SHAKE THINGS UP AGAIN” även om vi alla vet att det inte innebär någon reell skillnad och att alla eventuella regler för brottares gästande på andra shower rinner ut i sanden efter några veckor. Plus att ”den och den hade redan matcher inbokade på show X som måste genomföras innan bytet”. Jag brukar vara taggad för drafts men kan inte för mitt liv komma på en enda MR-brottare som borde byta brand i nuläget, även om det automatiskt blir fräscha parningar de första veckorna i alla fall. Men jag tror inte det kommer generera en massa nya tittare på FOX bara för att de får typ Viking Raiders, Cedric Alexander och Ruby Riott. Dessutom kommer förmodligen NXT också vara involverat och även om de kört på sparlåga en längre tid är det ändå det brandet som är mest intressant av de tre, mest för att där tillkommer nya ansikten hela tiden. Och nej, en draft där de får Dana Brooke och Elias räknas inte som ”nya ansikten”.

Det andra problemet jag har är att de i vanligt ordning kommer hitta undantag och hemmasnickrade lösningar för att ändå kunde skicka brottare mellan showerna (kalla det Wild Card Rules eller vad som helst), och då är draften helt poänglös. Som en användare på F4W/WO-forumet uttryckte det; ”Just shuffling chairs on the deck of the Titanic”.

Det tredje problemet, som gäller om draften sker i oktober, är att de troligen kommer bygga upp för ännu en trött brand vs. brand-match på Survivor Series och även om konceptet varit dött sen typ 2005 (med undantag för 2014 som bra bra) och det känns alltid lika lökigt när man förväntas engagera sig i midcarders som helt plötsligt tycker att det egna brandet är det viktigaste att försvara i hela världen. Och det förklaras nästan aldrig i kayfabe VARFÖR man vill vinna den matchen, bara att ”vårt brand är jättebästast sådetså!”. Ska vi helt plötsligt ha en draft månaden innan Series ska det till ännu större inlevelse för att förstå varför folk som bara varit på RAW i en månad ska vara så lojala mot brandet att de ställer upp i en match mot SDL med bara äran som pris.

Fast en sak gillar jag för nostalgins skull, och det är att det är skönt att veta att Big Show alltid vänder mot sitt team.

Slut på gnäll om draften och till gnäll om veckans RAW:

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– För att teasa ett invaderande gäng (som var artiga nog att meddela WWE att de skulle invadera så WWE kunde lägga ut det på sociala medier innan showen) ikväll har vi ”tekniska problem” flertalet gånger under showens gång, som att ljuset släcks och tänds och det är uppenbart work redan första gången eftersom de filmar kommentatorerna till synes helt random vilket de aldrig gör. Det sker också under flera matcher att ljuset blinkar. Dessutom strular micken några gånger och vid ett tillfälle ser vi bilder från tidigare under dagen på ett gäng svartklädda dudes som sätter eld på en elgenerator vilket förklarar problemen. Antar att det är The Undisputed Era.

1. US-champ Apollo Crews vs. MVP.
Ehum, ”båda” titlarna är på spel. Fråga inte. Shelton Benjamin och Bobby Lashley är med in. Lite skrattretande att enda anledningen för Lashley att joina Hurt Business var att få ett bälte och nu är han den enda i gänget utan ett. Om man nu kan kalla MVPs fejk-US-bälte och Sheltons Seven Eleven/Lidl-bälte för titlar. Innan matchen säger MVP att han tänker sopa mattan med Crews så han kan ”spendera tid med Cedric och Ricochet i catering” hädanefter. Nåväl. Ingen vidare match, mest för att den är totalt ointressant storylinemässigt eftersom fejden började för två (!) veckor sen när MVP titulerade sig ny champ på Horror bla bla bla Extreme Rules. Han är förvisso bra på micken men i ringen är han ganska blek och gör samma saker som förr fast i 0.5 hastighet. Crews gör en fin tope och avslutar rent med The Chariot efter 8:07. Lashley försöker attackerar men Crews sticker. Crews vinner alltså renare än rent men det stoppar inte MVP från att begära en returmatch på Summerslam. Fantastiskt, en babyface vinner övertygande och ändå ska jag på något sätt engagera mig i match #2. Om matchen var bra vore det kanske motiverat med en returmatch utanför kayfabe, men nu saknar den intresse både i och utanför kayfabe. Snart väntar jag mig att Vince erkänner att de senaste årens bokning bara vara en sorts Dolda Kameran-bokning och att skämtet är över så de kan återgå till ”riktig” bokning igen. Du vet, sådan som inte involverar nästan-femtio-åriga gubbar som senast var relevanta på nollnolltalet. Vinnare: Apollo Crews. 1/2*

– Sasha Banks och Bayley pratar om sin egen förträfflighet innan Shayna Baszler dyker upp och nitar Sasha för att förmodligen sätta upp Sashas Summerslam-titelförsvar.

– Backstage: Ilconics ber om att få vara med på Kevin Owens Show men han har redan sina gäster bokade. Det är så det funkar i den vanliga världen. Har svårt att tänka mig Skavlan desperat slita tag i random löst folk backstage två minuter före inspelning för att få ihop en show. Eller att man ändrar RAW-manuset 14 gånger precis innan bandning. Ursäkta, dåligt exempel.

– KO Show med Ruby Riott som gäst. Owens är mån om att hon och Liv Morgan ska bli vänner igen så han har bjudit in henne också. Han säger att Ruby, Liv och Sarah var en bra trio men att Sarah nu ”gått vidare i livet” vilket är ett fint sätt att säga att hon sparkades av ekonomiska skäl. Han säger också att Liv och Ruby (osäker om det även gällde Logan) gjorde matchande tatueringar för att visa till kärlek till varandra. (Onödigt vetande: Jag kunde inte tyda mina anteckningar och satt en lång stund och försökte klura ut vad jag menade med ”matchande turneringar” innan jag kom på det.) Ruby erkänner att hon blev sur på Liv eftersom hon var upptagen med annat när hon (Ruby) återvände från sin skada i hopp om att allt skulle vara som vanligt igen. Men nu är de sams igen, gullegull och puttenutt. Ilconics kommer in. Tydligen har de dominerat tag-divisionen med sin imponerande statistik på 2-5 i matcher i år. Bla bla bla Iconics delar ut varsin örfil på Kevin för att sätta upp…

2. Liv Morgan & Ruby Riott vs. Ilconics.
Owens gör color. Inte mycket till match. ”Hetta” på Ruby innan Liv taggas in och rensar efter 30 sekunder innan hon rullar upp Billie Kay för tre efter 2:34. Efteråt åker Ilconics på ännu mer stryk för att fortsätta sin dominans i divisionen. Vinnare: Liv & Ruby. 1/4*

– Backstage: Någon har vält random lådor och Sheltons 24/7-titel är stulen.

– Aptråkig in-ring-promo med Drew McIntyre om Randy Orton. Stolpigt manus men nyckelorden är ”guldsked i munnen” för att förklara skillnaden mellan sig själv och Randy. Randy kommer in och babblar emot och här orkar jag inte ens lyssna utan sonar ut tills jag hör Drew Macks introlåt så jag förstår att segmentet är över.

– Backstage: Ric Flair – mannen, myten och riskgruppslegenden – ger Kevin Owens rådet att hålla sig utanför andras affärer (närmare bestämt det som genererade dam-taggen tidigare ikväll) så kanske han själv kan få en match på Summerslam. Owens säger att han kan visa vad han (Owens, PRONOUNCE PAL!) går för mot Orton nästa vecka. Flair gillar det.

– Pat Buck, som slogs ner i tumultet av Nia Jax förra veckan, vill ha en offentlig ursäkt av henne här. Hon erbjuder en match istället och kallar honom rödtott. Han vill inte brottas utan ha en ursäkt. Det får han inte och därför stänger han av henne utan lön tills vidare. ”Kul” att han har mandat till det när han inte ens är etablerad som karaktär. Det hon däremot ger honom är en headbutt så han däckar med tillhörande sparkar som efterrätt. Ingen koll alls på Pat mer än att jag vet att han jobbar som agent och var/är bisittare i Rybacks podcast jag inte lyssnat på på evigheter. Ingen aning om vart detta leder men jag är säker på att WWE har en lång storyline inplanerad som kulminerar på Mania. LOL osv.

3. 24/7-champ Shelton Benjamin vs. R-Truth vs. Akira Tozawa.
Titelmatch och första fallet gäller. MVP, Lashley och några ninjor är med in. Ren ”comedy” med diverse jönserier inklusive en ninja som tuppar upp sig men däckas enkelt av Shelton. MVP och Lashley lägger sig i och Shelton däckar Truth med Paydirt (namn #563 för en flatliner). Dock ger sig Hurt Business på ninjor så Tozawa kan avsluta Truth med en (väldigt fin) back-senton efter 2:08 för att bli trefaldig 24/7-champ. Vinnare och ny champ: Akira Tozawa. NR

– Dominick utmanar Seth Rollins på Summerslam. (Rey har såvitt jag vet ännu inte skrivit på nytt kontrakt.)

4. RAW Womens-champ Sasha Banks vs. Shayna Baszler.
Nontitle. Bayley är förstås med in. Shayna gör en fin butterfly-suplex till en armbar vilket är det bästa i hela matchen. Bayley lägger sig i så Sasha kan dominera men Asuka kutar in och attackerar BAYLEY för DQ efter 4:49. Nej, jag förstår inte heller hur man kan diskas när man ger sig på någon som inte ens är med i matchen. Vinnare via DQ: Sasha. 1/2*

– Både Shayna och Asuka vill ha titelmatch mot Sasha på Summerslam vilket slutar med att Sasha bokar Asuka vs. Bayley (utan Bayleys medgivande såklart) nästa vecka där Asuka får titelmatch om han vinner. Shayna då? Bayley formulerade det så att det bara var Asuka som kunde få en titelmatch om hon vinner, inte vad som händer om Bayley vinner. Men jag antar att det är jag som övertolkar saker som vanligt.

– Backstage: Angel Garza flirtar med en donna från The Bachelorette vid namn Demi när Andrade och Zelina Vega noterar att Demi ”inte passar in här”. Att hon vanligtvis är på en show som faktiskt har tittare?

– Lite klipp från Shane McMahons RAW Underground, som är en sorts fight club i någon mörk källare med galanta damer som dansar erotiskt för att öka på sunkighetskänslan till max. Workad MMA, jag hjular av glädje. Först XFL och nu workad Brawl for All, WWE har idéer. Inga BRA idéer men i alla fall idéer. Synd bara att de inte verkar vilja återuppliva saker som fungerar. Undrar om de satsar på en remake av Waterworld nästa gång.

5. Angelo Dawkins vs. Angel Garza.
Montez Ford, Zelina och Andrade är förstås med in. Ganska bedrövlig match, så fort Dawkins var på offensiven såg det mer eller mindre ut som om Garza kastade sig självmant utan minsta insats av Angelo. Ford kollapsar vid ringside från ingenstans så Dawkins blir distraherad och kan avslutas med en Superkick och något som nog skulle föreställa en sorts låg dropkick för tre efter 2:32. Vinnare: Angel Garza. DUD

6. Montez Ford vs. Andrade.
De andra är fortfarande vid ringside. JIP och ja, de tillåter att en person som fem minuter innan helt random kollapsade vid ringside att brottas. Han är groggy under i stort sett hela matchen och lyckas göra en fin tope, men mitt under sina Ultimate Warrior-repskakningar kollapsar han så domaren blåser av den fängslande dramatiken efter 5:01 och alla låtsas som om detta är en shoot. Vinnare: Andrade. 1/2*

– Backstage: Murphy visar lite ånger efter förra veckans attack mot Aleister Blacks öga men Seth säger att det ”behövde göras”. (Tydligen gillar Vince allt med Black förutom gimmicken, så det kanske blir en makeover där. Egentligen borde de bara sluta med myskoprylorna och bara låta honom vara en badass men jag antar att det är alldeles för svårbegripligt koncept. RAW Underground?)

– Mer från RAW Underground där Shane annonserar Viking Raiders-Erik vs. ”this tough kid” som blir en lätt match för Erik. RAW Underground har knappt börjat, jag vet knappt vad det ska föreställa men ogillar det redan.

– Backstage: Dawkins går ut från undersökningsrummet och säger att det verkar som om Montez blivit förgiftad, vilket resulterar i ett utbrott av Bianca Belair (Montez fru) och bråk med Zelina. Antar att den pågående storyn kommer vara vem som förgiftade honom vilket troligen blir Angelo för att bryta upp teamet. Inte för att det behövs eller för att teamet är trist utan för att WWE brukar swerva oss för sakens skull och inte för att det är bra TV.

– Hurt Business tänker se på nära håll vad RAW Underground är för något.

– Seth och Murphy in. Seth börjar hota Tom Phillips vid ringside för att han jublade förra veckan när Dominick attackerade honom med en kendostick. De är nära att bli fysiska med Tom innan Joe kavlar upp ärmarna och är beredd att fightas för sin kommentatorkollega. Detta tyckte jag var det bästa på hela kvällen. Låga krav förvisso men ändå. Medan Joe står redo att börja veva attackerar Dominick heelsen bakifrån med en kendostick, sätter 619 på Seth och dyker ut på båda två från hörnan. Även om det tar emot att erkänna det tycker jag allt Dominick gjorde här såg bra ut. Efteråt accepterar Seth matchen i vredesmod.

– Vi avrundar med lite mer från RAW Underground. Dolph Ziggler besegrar en mänsklig påse ärtsoppa och därefter dyker Hurt Business upp och säger att de tänker ta över hela stället. Shelton och Lashley betar av någon sopa var. Gillar hur MVP eldar upp Shelton genom att skrika åt honom att ”he said something about your momma!” som en callback från 2006. Shane verkar nöjd med tilltaget och säger åt Hurt Business att de är välkomna hit närsomhelst. Fast behöver det verkligen filmas och sändas på RAW? Om tanken är att köra några veckor för att vaska fram en riktig badass som de kommer pusha på MR är jag mer välvilligt inställd till idén. Men då krävs det att de verkligen PUSHAR denne så han inte får se badass ut på RAW Underground och sen gå jämna matcher mot typ Akira Tozawa och Murphy.

– Nästa vecka: Owens vs. Orton och Asuka vs. Bayley (nontitle).

SLUTSATS: Jag slet inte direkt ut *-tangenten ikväll, alltid något positivt. Bedrövliga matcher hela vägen. Showen varade tre timmar med totalt 25 minuter brottning (reklam borträknat) och när det bästa på hela showen är när Joe tuppar upp sig mot Seth Rollins vet man att det är ett dåligt avsnitt. Kanske sämsta i år?

Angående RAW Underground är det nog för tidigt för att säga något om det men eftersom jag avskyr MMA, och workad dylik ännu mer, kan jag inte påstå att jag är speciellt hypad inför nästa vecka.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-08-04.)

Kategorier:Allt, WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: