Hem > AEW Dynamite 2020, Allt > AEW Dynamite 2020-08-05

AEW Dynamite 2020-08-05

AEW Dynamite 2020-08-05

– Bandat 2020-07-29.

– Jim Ross, Tony Schiavone & Taz kommenterar.

1. Kenny Omega & Adam Page, Young Bucks & FTR vs. Stu Grayson, Evil Uno, Five, Ten, Colt Cabana & Brodie Lee.
Det märks att man är mån om att vinna över tittarna när man börjar första matchen 53 sekunder in i showen. Bra match, men det blir lite väl mycket get-our-shit-in-spots mot slutet. Nick gör en tjusig step-up-rana som jag nog tyckte var det finaste i hela matchen. Många fina spots utförs, det ska sägas. Dax Harwood däckas och tas om hand av Cash Wheeler och Page för att ta dem ur matchen, även om Page återvänder mot slutet för den heta taggen. Han går för sin Buckshot Lariat men är nära att träffa Kenny istället, och i kaoset däckar Lee Page med en discus-lariat för tre efter 17:30. Det finns två ministories här; dels att Cash och Page lämnade Bucks och Kenny att slåss själva under matchen, och dels att det återigen är lite gnabb mellan Tag-mästarna som de byggt upp de senaste månaderna. Vinnare: Dork Order. **1/2

– Jon Moxley är redo för Darby Allin ikväll även om han är fullt medveten om att Darby aldrig ger sig.

2. Best Friends vs. Santana & Ortiz.
Ogillar när de bokar två (eller fler, som ikväll) tag-matcher i rad. Ljudet är märkligt mixat under den här matchen, publikljudet hörs betydligt mer än kommentatorerna men sen blir det bra igen. Något som däremot var bra var att de rullade Dark-resultaten i bild. Gillar det eftersom jag inte ser Dark och bemödar mig inte ens med att leta upp resultaten, så servicen att få det serverat här gör att jag slipper anstränga mig. Innan ikväll såg vi hur Best Friends anlände till lokalen i Trents mammas bil, vilket blir viktigt senare. Bara en match. Santana och Ortiz är jättebra medan Best Friends inte gör ett dugg för mig. Känns bara som ett team i mängden för att fylla ut divisionen. Hetta på Trent och tag till Chuck som rensar. Heelsen går för Street Sweeper på Trent men Chuck avbryter, och Trent rullar upp Ortiz med en victory-roll för tre efter 13:35. Bara en match. Vinnare: Best Friends. *1/2

– Uppdatering från MJFs högkvarter inför Moxley-matchen på All Out. Inte helt oväntat leder MJF enligt de preliminära siffrorna. Jag förstår att de vill göra en grej av presidentvalet senare i höst men skulle önska att de kunde hålla det till ett minimum så det inte blir överanvänt som i WWE. Vi har ju dessutom en debatt senare ikväll.

– Matthew (det stavas så här) Hardy med en in-ring-promo om att han älskar att vara i AEW eftersom han har mycket att säga till om angående sin egen karaktär och att förbundet lyssnar på sina fans. Han säger att Sammy Guevara är en blivande stjärna som han försökte hjälpa, men Sammy tog inte emot hjälpen utan attackerade honom istället. Matt är därför PISSED. Sammy attackerar och SLÄNGER en stol rakt i plytet på honom. Det där var oväntat. Därefter lägger han honom på ett bord och gör en tjusig korkskruv från scenen och ner igenom bordet där Matt blöder rejält från ansiktet (från stolkastandet). Hyfsat segment, bråket var väldigt bra men Matts promo kändes rätt trött. Kan bara inte engagera mig i honom längre, till skillnad från Chris Jericho verkar han inte hänga med i tiden och förnya sig utan lever på gamla meriter.

– Santana och Ortiz förstör Trents morsas bil med släggor för att poängtera hur bra förlorare de är. Lite senare säger Best Friends att de gärna ger dem en returmatch om de bara frågat, men denna gång tänker de tvinga dem att be Trents morsa om ursäkt efteråt. Ett av teamen är jag apatisk mot och jag blir inte direkt mer sugen på en returmatch efter att babyfacen vann första.

3. Cody & Matt Cardona vs. Alex Reynolds & John Silver.
Arn Anderson är med in. Cardonas AEW-debut. Bedrövligt tråkig match med en alldeles för lång heatperiod på Cody. Så pass lång att den slutade vara dramatisk och bara blev utdraget och tjatigt istället. Cardona taggas in och rensar innan han avslutar den ena med Radio Silence (nya namnet på Rough Rydern) efter 11:56. Cardona fick i alla fall se bra ut i sin debut. Efter matchen kommer Scorpio Sky in och utmanar Cody om bältet nästa vecka (yes!). Vinnare: Cody & Matt Cardona. 1/2*

– Debatt mellan Orange Cassidy (med slips dagen till ära) och Chris Jericho med Eric Bischoff som ”hemlig” gästmoderator, vars namn kom ut innan bandningen ens hann avslutas. Lite komiskt att JR säger att det blir bild-i-bild under reklamen varpå vi DIREKT får en färgskiftande grafik i tre minuter innan vi återvänder. Jake Hager, bärandes på den nedsolkade kostymen, är med in. Jag är inget fan av Cassidy och tyckte till skillnad mot resten av världen att tjafset mellan Bischoff och Jericho var höjdpunkten när Jericho sa att han ”hatat Eric i 22 år” varpå Bischoff rättar och säger ”att det är 24”.

Första frågan är varför de hatar varandra. Jericho: Ingen respekterar slackern Cassidy. OC: Ingen kommentar.

Andra frågan är vem av dem som är den största stjärnan. Jericho: Jag, såklart. OC: Ingen kommentar

Tredje frågan är vad de har för tankar om klimatförändringar. Jericho hinner inte svara innan Cassidy börjar rabbla statistik som ett rinnande vatten. Det roliga är inte hans malande utan Jerichos agerande under tiden. Han tappar hakan.

Fjärde frågan är varför Cassidy är så populär. Jericho: Cassidy är en sopa precis som alla marks som älskar honom. OC: Ingen kommentar.

Sista frågan är varför de är så hypade inför returmatchen. Jericho hinner inte säga något innan OC ber honom hålla käft och säger att det är bådas största match i karriären. Jericho har gjort allt i branschen och är därför en stor match för Cassidy. Och det är en stor match för Jericho eftersom hur skulle det se ut som han förlorade till en slacker som honom.

Jericho skickar Hager på honom för heel-beatdown och sänker honom med Judas Effect innan Best Friends kutar in och jagar ut dem. Hyfsat underhållande segment även om jag inte ”förstår” storheten med Cassidy. Jericho tänker kräva $7.000 av Cassidy nästa vecka som ersättning för sin förstörda kostym.

– Tony intervjuar Britt Baker, som har valt Big Swoles motståndare: Reba, som inte verkar förberedd och absolut inte vill brottas. Än mindre mot just Big Swole som PISSED på Baker.

4. Big Swole vs. Reba.
Jag kan absolut inget om Reba men läste att hon är 41 år gammal, betydligt äldre än jag trodde hon var rent utseendemässigt. Inte mycket till match men det är precis så det var uttänkt. Reba, som är en wrestler, agerar som hon aldrig satt sin fot i ringen ala Joseph Park (Abyss) och är medvetet klumpig i ringen. Dock botchar hon ändå en spot av misstag: hennes moonsault ska missa men hon skallar Swole vid bumpet vilket jag inte kan tänka mig var planerat. Hursomhelst avslutar Swole med Dirty Dancing (forearm på käften) efter 1:42. Vinnare: Big Swole. NR

5. AEW World-champ Jon Moxley vs. Darby Allin.
Titelmatch. Bra match där storyn stod i centrum: Båda gillar och respekterar varandra och vill undvika att skada den andre även om matchen är oerhört viktig att vinna. Fick lite Bret Hart vs. 123 Kid från 1994-vibbar här där veteranen och mästaren Moxley försökte göra det så smärtfritt som möjligt för Darby, som vägrade ge sig och som lyckas ta över när Mox sänkte garden. Storyn gör det betydligt enklare för mig att engagera mig än tusen TV-spelsflips. Darby gör en bra plancha. Och en ännu bättre tope ut. Mox gör german så Darby voltar i en fin spot. Wardlow fintar bort domaren så MJF kan beltshotta Mox i smyg så han bladar. Darby, som var fullt upptagen med Wardlow och därför inte såg attacken, får två med Coffin Drop. En andra sådan blockeras och Mox gör en choke. Darby vägrar ge upp så Mox gör en piledriver istället. Men inte heller den håller Darby nere så Mox ser ingen annan utväg än att avsluta med Paradigm Shift efter 14:28. Efteråt, vilket inte syns här men väl på AEWs YouTube-kanal, drar Moxley en promo om att han respekterar Darby, är säker på att han kommer bli mästare en dag och säger att även om båda är ensamvargar har han alltid en plats hos honom. Vinnare: Jon Moxley. ***1/2

– Nästa vecka: Cassidy vs. Jericho, Tag Team Appreciation Night (Rock N Roll Express, Arn & Tully), Bucks vs. Grayson & Uno, Kenny & Page vs. Jungle Boy & Luchasaurus (antar nontitle) samt Cody vs. Sky om TNT-bältet. Kul idé med att hedra tagteams men då kunde de väl undvikit att boka TRE tag-matcher i rad denna veckan och sparat det till nästa? Detta känns mer som att vi kommer ha ett kort inslag med RNRX/Arn/Tully och kanske något annat team och i övrigt är showen precis som vanligt.

SLUTSATS: Helt okej avsnitt denna veckan där mainet var klart bäst matchmässigt.

(Den här recensionen skrevs 2020-08-06.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020, Allt
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: