Hem > AEW Dynamite 2020, Allt > AEW Dynamite 2020-08-12 – Tag Team Appreciation Night

AEW Dynamite 2020-08-12 – Tag Team Appreciation Night

AEW Dynamite 2020-08-12 – Tag Team Appreciation Night

– Jim Ross, Tony Schiavone & Taz kommenterar. Excalibur ska tydligen vara tillbaka i båset i slutet av månaden enligt WON 2020-08-10.

1. Young Bucks vs. Stu Grayson & Evil Uno.
Jag har aldrig varit en storkonsument av indywrestling men enligt Dave Meltzer har dessa teams gått ”killer matches” mot varandra där och Bucks var de som kämpade hårdast med att få in Grayson & Uno i förbundet. Nåväl. Resten av Dork Order (minus Brodie Lee och Colt Cabana) vevar loss mot Bucks innan matchen. Redan i första matchen lyckas JR och Taz säga fel namn när de refererar till varsin brottare, och JR undrar om Taz ”just called an uranage a ‘Rock Bottom’?” vilket inte var fel i sak eftersom termen är så etablerad, men tyckte det var lite kul ändå. Hetta på båda buckarna innan det blir kaos mot slutet. Nick blockerar en Fatality och rullar upp Uno för tre efter 12:28. Vinnare: The Bucks of Youth. **3/4

– Tag Team Appreciation Night: Eftersom tagteam-wrestling ska hedras ikväll får vi höra vilka som är några av brottarnas favorit-teams. Kenny Omega och Adam Page ska svara varpå Kenny direkt svarar Young Bucks. Page ”Inte vi då?” Kenny: ”Nej, vi är ju singelbrottare i grunden och Bucks är tagteam-gudar.” Bra segment som bygger vidare på att Page är – med all rätta – lite sur på att Kenny är lite väl kärvänlig med Bucks istället för att fokusera på sitt eget team.

– MJF med en in-ring-promo om sin kommande titelmatch mot Jon Moxley. Han säger att till skillnad från alla andra kommer han inte att ”frivilligt lägga mig” så det är lika bra att Moxley hivar över bältet redan nu eftersom MJF kommer ta det på All Out ändå. Moxleys musik börjar höras så MJF skickar ut trupperna för att hålla honom borta men Mox smyger in bakifrån och sänker honom med en Paradigm Shift. Lite roligt att MJF skickade ut trupperna mot alla riktningar förutom huvudentrén eftersom han aldrig kommer därifrån… förutom ikväll. Här märks det hur tänkandet skiljer sig mellan marks och smarts. Hade jag varit tretton år gammal och precis börjat se wrestling hade jag nog varit supertaggad över matchen och sett fram emot den väldigt mycket. Missförstå mig inte, jag ser naturligtvis fram emot den men mitt fokus ligger i att försöka luska ut hur de kommer boka den. Det känns inte som om det är läge för MJF att förlora och Mox är inte redo att bli av med bältet ännu. Och jag hoppas inte AEW går för en trist DQ eller liknande för att komma ur det. (Självklart tror jag matchen i sig blir väldigt bra.)

– Alex Marvez intervjuar Matt Hardy, som dessvärre inte är clearad till nästa Dynamite (som för övrigt går 22/8 på grund av basket) efter jacket i pannan han ådrog sig när Sammy Guevara försökte vara lite käckt spontan och slänga en metallstol rakt i plytet på honom förra veckan. Läste att folk backstage var sura på Sammy av tilltaget och att Matt behövde sys med tretton stygn. De misstänker hjärnskakning och även om Matt själv sa att han mår bra hade han huvudvärk hela veckan efter. (WON 2020-08-10.)

2. TNT-champ Cody vs. Scorpio Sky.
Titelmatch. Arn, Brandi, Dustin, Allie, Knatte, Fnatte, Tjatte, Jan Myrdal, Bob Dylan, Lili från Lili & Susie, Edward Blom, den rolige i Hjalle & Heavy och Carrot Top är med in. Känns i alla fall som om halva världen är med in. Dock ingen av SCU vilket är intressant eftersom man tycker de BORDE intresseras sig för sin kollegas näst största singelmatch hittills (största torde vara mot Chris Jericho om AEW-titeln förra året). Av någon anledning kollade jag hans matchlista på Cagematch och han debuterade tydligen redan 2002 vilket var långt tidigare än jag trodde. 18 år i branschen, ”how about that?” som Bryan Alvarez hade sagt. Mike Chioda gör sin AEW-debut här btw. Ganska seg match, Cody är face men brottas heel och jag tyckte aldrig matchen riktigt lyfter. Cody gör en urläcker superplex men Sky gör ett small package vid nedslaget och en (!) sekund efter studsar båda upp och fortsätter som om inget hänt. Är lite som att stoppa världens godaste kaka i munnen och tre sekunder senare sparkar någon en på pungen så det blir svårt att njuta av den. Sky går för en TKO men Cody tar tag i repet för att blockera och utför en Cross Rhodes för två. Cody går för en Tombstone som Sky reverserar innan Cody blockerar. Väldigt uppenbart att Tombstonen aldrig skulle levereras av någon av dem eftersom vid båda försöken var motståndarens huvud alldeles för långt ner för att spotten ska kunna utföras på ett säkert sätt. Cody blockerar springboard-cutter och avslutar med Cross Rhodes efter 11:44. Vinnare: Cody. **

– Brodie Lee dyker upp på Khan-Tron efteråt med det gamla TNT-bältet och säger att Cody kan få det eftersom han (Lee, PRONOUNCE PAL!) tänker ta det nya nästa vecka.

– Tag Team Appreciation Night: Private Party säger föga förvånande Hardy Boys.

3. AEW Tag-champs Kenny Omega & Adam Page vs. Jungle Boy & Luchasaurus.
Titelmatch. Marko Stunt är med in. Luchasaurus noterar att han väntat i 65 miljoner år på en titelmatch, det vill säga ända sen Dory Funk var NWA-champ. Skaplig match, inte mer. Båda teamen är face vilket drar ner mitt engagemang ganska mycket och de sista fem minuterna skiter de totalt i tag-reglerna så matchen förvandlas till ett TV-spel. Bra spots, absolut, men jag zonar ut och in hela tiden och bryr mig inte om hur den slutar. Kazarian sitter i publiken. Dock ingen Fallen Angel. Tjusig spot där Page håller uppe Jungle Boy för en powerbomb och slänger honom till Kenny som german-suplexar honom i en och samma rörelse innan V-Trigger/Buckshot Lariat-kombo avslutar honom efter 14:10. Vinnare: Omega & Page. **

– Backstage: Santana och Ortiz häller blekmedel över Best Friends kläder i duschen för att fortsätta fejden.

– Tag Team Appreciation Night: Butcher & Blade håller Road Warrior högst.

– Dags för hedrandet i ringen med Bucks, FTR, Rock N Roll Express samt Arn & Tully. Bra segment, mest för att alla kändes så naturliga på micken. Matt Jackson säger att RNRX skapade tag-stilen som ”Shawn och Marty”, ”Matt och Jeff” och de själva lånade. Dax Harwood tackar dem för allt de gjort för tagteam-brottning eftersom han själv kunnat försörja sin familj på det. Ricky Morton säger att han älskar att se tag-brottning i AEW. Arn säger att FTR är bästa teamet idag men Tully tjafsar emot och menar på att de inte ens är champs. Det har han en klar poäng i. Tully är fortfarande sned på Arn för att han kostade Shawn Spears sin titelmatch mot Cody (detta har jag förträngt helt). Spears kommer in och då bailar Arn eftersom han ser vad som är på gång. Bra både i kayfabe (Arn har varit med om tillräckligt många heel-beatdowns i sina dagar att han kan lukta sig till en sådan på arton mils håll med nästäppa) och på riktigt eftersom han förmodligen inte ens kan/vill röra med tanke på sin nackskada han tampats med sedan 1997. Tully, heel ut i fingerspetsarna, vevar till Ricky så det blir fullt bråk som slutar med att FTR sänker Ricky med en spike-piledriver. 63 år gammal men tar den ändå kalasbra. Bucks, Omega och Page jagar ut FTR efteråt i vad som måste räknas som deras heelturn. ”Alla” visste ju att Bucks vs. FTR bara var en tidsfråga men jag gillade att de inte gjorde det uppenbara att boka dem mot varandra genast utan började med FTR som babyfaces. Liten trevlig swerve som på ett logiskt sätt leder till deras fejd. Random tanke: Är FTR den första vändningen i AEW? På rak arm kommer jag inte på någon annan men det är nog minnet som sviker.

– Backstage: Jericho försöker vara buddybuddy med Chioda och säger att han kan ordna fast jobb åt honom i AEW om han ”sköter sig” (blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink blink) under maineventet ikväll. Chioda tittar bara konstigt på honom.

Jericho fick mycket kritik i dessa Coronatider efter att uppträtt på Sturgis Motorcycle Rally i söndags. Ingen aning om hur många som var på just hans konsert men hela evenemanget skulle visst dra runt 250.000 personer. Nu är detta anekdotisk bevisföring så det skriker om det men av de halvdussinet ställen (TMZ, FB etc.) jag läste om evenemanget nämndes Fozzy och/eller Jericho exakt noll gånger. Kanske säger något om hur relativt okänt bandet är. Eller kanske mer av mina val av nyhetskällor.

4. AEW Womens-champ Hikaru Shida vs. Heather Monroe.
Nontitle. Hikaru avslutar med en sorts Brock-lock efter 2:25. Efteråt säger Shida sig vara redo för All Out. Vinnare: Hikaru Shida. NR

– Backstage: Lance Archer mördar jobbers backstage medan en lugn Jake Roberts drar en bra promo mot kameran samtidigt. Fantastiskt effektivt grepp att se kaoset bakom honom medan han själv är elak och lugn som bara han kan vara. Efteråt vänder han sig om och drar upp tröjan för att visa texten ”EVERYBODY DIES” skrivet på ryggen. Tja, det är ju inte FEL.

5. 7.000 Dollar Obligation Match: Orange Cassidy vs. Chris Jericho.
Om Cassidy förlorar måste han betala summan till Jericho för den förstörda jackan. Både Best Friends och Inner Circle är bannade från ringside och den övergripande storyn är om Chioda ska döma opartiskt eller inte. Skaplig match men inget jag skulle rekommendera att man letar upp. Jericho gör en imponerande knäböj-suplex som bästa spot i matchen. Jericho försöker använda Floyd (basebollträet) men Chioda stoppar honom för att visa var han står. Best Friends slåss in på rampen med Santana och Ortiz vilket distraherar Chioda som missar att Hager slammar Cassidy så Jericho kan täcka honom för två. Judas Effect fintas och Cassidy rullar upp honom med en oerhört klumpig Mousetrap för tre efter 13:51. Ändå skönt att de inte lät Cassidy vinna på ren tur eller med hjälp av domaren utan han lyckades besegra honom helt på egen hand. Vinnare: Orange Cassidy. **1/2

– Nästa vecka – som alltså går på LÖRDAG (samma dag som Takeover) – är fullsmockad: Cody vs. Brodie Lee om bältet, Kenny & Bucks vs. tre av Dork Order, finalen i YouTube-turnering med damer, Private Party vs. FTR samt Darby Allin i match.

SLUTSATS: Bra avsnitt, även om jag kändes halvklanka ner på matcherna bygger det upp till större matcher och det är nog så viktigt. Det var superroligt att se RNRX, Arn och Tully i ringen ihop och det ska bli intressant att se vad det gjorde för pensionärstittarna.

(Den här recensionen skrevs 2020-08-13.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020, Allt
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: