Hem > Allt, WWE SDL 2020 > SDL 2020-08-14

SDL 2020-08-14

SDL 2020-08-14

– Bandat 2020-08-13.

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– För att undvika förra veckans kaos har de placerat ut vakter vid entrén, i det här fallet två dudes helt utan vapen eller skydd vilket är perfekt när det maskerade gänget inte drar sig för att kasta stenbumlingar om det behövs.

– Big E vs. John Morrison är precis på väg att dras igång när Retribution rusar in och vevar loss innan de försvinner igen. Anmärkningsvärt är att de attackerar Big Es vänsterknä, vilket får betydelse senare. Lite bättre kaos än förra veckan, även om det fortfarande är svårt att förstå i kayfabe att de inte bunkrar upp med vakter och att bara Miz av alla brottare backstage ens funderar på att kuta in när det gäller. Men jag antar att BRAND SUPREMACY bara är viktigare än syre de tre första veckorna i november och resten av året är det tydligen ingen som bryr sig. Efteråt skyller Miz en del av kaoset på Big E som twittrat om Retribution (han liknade dem vid sur mjölk). Det blir tjafs backstage om hur de ska samarbeta mot Retribution eftersom både King Corbin, Sheamus och Big E är villiga att ta på sig ledarrollen. Rörig inledning av showen men betydligt bättre än förra veckans attack.

– Vakter är placerade kring ringen för stöket. Bra initiativ men är det verkligen klokt att använda samma killar som vaktade entrén tidigare? Närmare bestämt han som ser ut som en ung Patrik Sjöberg som först vaktade entrén och nu ringen. Behövs det ingen vid entrén där? Eller är det vaktombyte? VARFÖR BRYR JAG MIG?!

– Sasha Banks och Bayley sköter introt till damerna i stöket. Herregud vad underhållande Sasha och Bayley är, de är seriöst mest underhållande av alla i hela WWE just nu. Speciellt Bayley, vilket är oerhört intressant eftersom det tog en bra stund för henne att gå från SPELA heel till att VARA heel (ja, det är en skillnad) men sen blev hon inte bara en kompetent heel utan en FANTASTISK sådan. Sasha är också bra som sidekick men Bayley är en bättre heel. Nåväl. De hinner bara introducera Ilconics, Tegan Nox, Shotzi Blackheart, Lacey Evans och Asuka (som attackerar båda) innan resten av gänget bara snubblar in lite random före pausen. Antar att de bara ville få in Asuka för att hålla folket kvar under reklamen.

1. Battle Royal.
Vinnaren får Bayley på Summerslam. Vi har Asuka, Ilconics, Liv Morgan, Ruby Riott, Tegan Nox, Shotzi, Naomi, Dana Brooke, Bianca Belair, Nikki Cross, Lacey Evans, Shayna Baszler och Tamina. Både Ruby och Shotzi har grönt hår, kan detta vara första matchen i WWE där två av kombattanterna i samma match delar den hårfärgen? Sasha och Bayley står fortfarande kvar vid ringside under hela matchen och närbilderna på Bayley under matchen bidrar till matchens betydelse. Händelsefylld match som för den sakens skull inte betyder att den var speciellt bra, helt enkelt eftersom allt kändes sönderkoreograferat. Inte oväntat naturligtvis men ändå värt att nämnas. Billie Kay big bootar ut Ruby nästan direkt. Nox dumpar Kay. Liv dumpar Peyton. Kay sliter ner Liv från apronen så hon elimineras. Tag nästa vecka kanske? Eller så är det jag som i vanlig ordning som överanalyserar random spots i Battle Royals. Tamina Superkickar ut Cross i en spot som nog låter mer imponerande än den var. Bianca får skina mot Tamina och dumpar henne. Lacey dumpar Naomi. Shotzi dumpar Lacey. Shayna chokear Shotzi på apronen så Lacey kan dra ut Shotzi för eliminering. Nox dumpar Bianca. Bayley börjar se orolig ut att antingen Baszler eller Asuka ska vinna. Final Four: Asuka, Baszler, Nox och Brooke, som gömmer sig vid ringside i den vanliga trötta spotten. Vi får en Botchamaniavärdig spot där Shayna sliter upp Nox för en gutwrench och sätter henne på apronen så Brooke kan slita ut henne. Dock fuckar de upp spotten så Shayna får lyfta henne igen så de kan genomföra elimineringen som planerat. Detta bandades dagen innan sändning så varför inte bara ta om det? Asuka rövtacklar ut Brooke. Asuka sänker Sasha och Bayley, och när Shayna dumpar Asuka landar hon på deras ryggar i en intressant spot. Asuka tar sig in i ringen och dumpar Shayna för att vinna efter 8:05. Med andra ord har vi både Asuka-Sasha och Asuka-Bayley på Summerslamn vilket kan bli intressant. Vinnare: Asuka. *

– Mandy är PISSED och utmanar Sonya Deville i en hår vs. hår-match på Summerslam. Sonya accepterar senare ikväll.

– Backstage: Nikki Cross får syn på Alexa Bliss och springer fram och kramar om henne. Med tanke på att båda befann sig i rummet borde de sett varandra långt före de gjorde det. Alexa är disträ eftersom hon har detta med The Fiend att reda ut så Nikki låter henne vara.

Apropå Alexa: Enligt Cagematch debuterade hon på en NXT-houseshow hösten 2013 i en sixman med bland annat Sasha Banks och förlorade över Bayley, Paige och Emma. Så både Bayley och Sasha var med i Alexas debutmatch.

2. Sheamus vs. Shorty G.
Shorty får skina i en sekund eller två innan Sheamus mördar honom med en Brogue-kick efter 3:35. Den här heelturnen gjorde verkligen under för Shortys karriär; först blir han nerslagen av både Sheamus och Matt Riddle direkt efter varandra och i sin första match som heel (denna) förlorar han rent. Antar att Vinces redan låga intresse för honom svalnat ännu mer. Vinnare: Sheamus. *

– AJ Styles i ringen. Han visar upp ett rankingsystem han kallar ”Phenomenal Intercontinental Statistic System” (PISS – Vince måste garvat hela veckan åt det) på en whiteboard för att visa oss vem som är värdig nog att vara förstautmanare om IC-titeln. Ingen, visar det sig. Enda namnet på tavlan är hans eget. Noterbart är att han har Chris Parks (Abyss i sin första in-ring-roll i WWE om jag inte missminner mig) med sig som analytikern som kommit fram till resultatet. Jeff Hardy avbryter för att komplettera TNA-återföreningen helt och hållet. Vi får det trötta replikskiftet där Jeff vill ha en returmatch, Styles teasar att ge honom en men säger såklart nej för att swerva skiten ur oss alla. Jeff noterar att han tycker en Jeff vs. Styles-match om bältet vore ”mega cool”, en vokabulär som för tankarna till en civilpolis som försöker infiltrera ett gäng skolungdomar. Eller den där Steve Buscemi-memen. Jeff sänker Styles med en Twist of Fate och skriver sitt namn på tavlan för att hypa matchen som vi tydligen får redan nästa vecka. (Vild gissning: Jeff vinner på DQ och får returmatch på Summerslam?)

– Backstage ser vi Gran Metalik och Lince Dorado sno Tag-bältena i WWEs som vanligt finkänsliga antifördomsbokning.

3. Gran Metalik vs. Shinsuke Nakamura.
Lince Dorado och Cesaro är med in. Cole avslöjar att ryktet säger att SDL inte går av stapeln från PC nästa vecka. Cole är alltså officiellt sämre informerad än samtliga personer som innehar ett Observer-abonnemang. Metalik får skina en stund (killen är sjukt imponerande!) innan Naka tar över. Kalisto gör entré för första gången sedan december och tillsammans med Lince tar han ut Cesaro med en tjusig Tornado-DDT vid ringside vilket distraherar Naka så Metalik kan avsluta honom med en springboard-elbow efter 4:13. Antar att Tag-titelmatchen blir av ändå. Graves noterar att LHP är ”starkare än någonsin” vilket är skapligt lättslaget med tanke på att deras senaste sixman-vinst på TV var mot den imponerande trion Mike Micas, Randall Floyd och Shane Mercer på RAW i maj 2019 och efter det jobbade de till bland annat Lars Sullivan i en handikapp-match. Men det är osnyggt av mig att klaga, de är bra brottare allihop – speciellt Kalisto och Metalik – och de kommer säkert få till en fantastisk match mot Naka & Cesaro. Vinnare: Gran Metalik. *

– Kayla intervjuar Matt Riddle, som undrar om han får kalla henne ”bro”. Den mannen vet hur man uppträder som en gentleman. Shorty G ber om ursäkt för att han attackerade honom, han menade inget illa utan var bara ute efter belöningen Corbin gav den som slog ner honom. Riddle accepterar ursäkten. Corbin dyker upp och sänker Riddle medan Shorty bara står och glor (utan minsta insats att själv bli fysisk åt något håll) så jag antar att fortsättning följer.

– Alexa Bliss intervjuas sittande, vilket poängterar hur seriöst detta är. Enligt Graves undrar ALLA hur hon kände det efter förra veckan. Tro mig, jag har läst mängder med tankar om förra avsnittet och ingen undrade hur hon kände sig. Av de få som faktiskt såg det alls. Vi får se klipp från hennes och Brauns deltagande i Mixed Match Challenge, och det var inte förrän jag lyssnade på EPOW som jag insåg att det är därifrån deras relation kom. Hon säger att de gillar varandra och utesluter inte ett romantiskt förhållande, men vet inte om det var därför Bray attackerade henne. Kanske var Bray som köpte den där Cameo-videon för $400 för två veckor sen där köparen frågade ut henne på date? Hon kan inte avsluta intervjun på grund av bölande och vi går vidare i programmet.

4. Big E vs. John Morrison.
Miz gör color. Morrison bearbetar benet som Retribution attackerade tidigare ikväll. Otis och därefter stora delar av det resterande SDL-rostret kommer in för att vakta ringen eftersom lamporna blinkar några gånger under matchen. Istället får vi bilder från backstage där Retribution löper amok. Ändå artigt av domaren att glatt hoppa upp i famnen på en av dem för att bli bodyslammad på ett bord. De förstör inredningen och slår bland annat upp en toalettdörr där en kille sitter och gör nummer två. Tänk att ha lugnet att fortsätta leverera organiska sjunkbomber i lugn och ro medan det är världens kalabalik bokstavligen på andra sidan dörren. Brottarna kutar backstage men då är Retribution redan iväg. Detta tar bort väldigt mycket fokus från matchen, som Big E vinner med en Stretch Muffler efter 8:21. Vinnare: Big E. NR

– Jag vet knappt hur slutsegmentet ska tolkas. Det var längesedan jag ens lade någon energi på att tolka Bray eftersom det oftast känns som om han säger knepiga saker mest för sakens skull istället för att det ska leda någonvart. Braun, med nyrakat huvud, verkar vända heel här eftersom han säger att Fiend ändrar alla, inklusive henne. Hon örfilar honom upprepade gånger för att väcka honom från galenskaperna men han lyfter upp henne istället och kastar ner henne i backen precis när ljuset blinkar för att vi inte ska se nedslaget. Åtminstone smart av WWE att använda blinkandet till sin fördel, som när Ric Flair ”bumpade” på RAW. Ljuset släcks och tänds. Braun är borta från ringen och dyker upp skrattande på Titan-Tron medan Fiend står över Alexa. Jag vet inte, jag orkar inte ens bry mig. REAL SPORTS FEEL.

– Nästa vecka: Jeff Hardy vs. Styles om bältet.

SLUTSATS: Även om jag gnäller på Retribution var det bättre – och mer logiskt – bokat denna veckan än förra. Ingen match var tillräckligt bra för att se showen för men de gick hårt ut för att hypa Summerslam vilket är det viktigaste.

(Den här recensionen skrevs 2020-08-15.)

Kategorier:Allt, WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: