Hem > Allt, WWE RAW 2020 > RAW 2020-08-17

RAW 2020-08-17

RAW 2020-08-17

– Bandat 2020-08-13.

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Retribution stör introt så de är igång med vandaliseringen redan under showens början. Och mer av den varan blir det.

– Drew McIntyre med en in-ring-promo om Randy Orton och hans elaka behandling av Ric Flair förra veckan. Det blir tekniska problem under promons gång och det klipps till kontrollrummet där Retribution knäar sönder några laptops (men låter de dyra monitorerna vara) varpå Tom Phillips, denna lobotomerade Dressman-apa, brister ut ”Vad är det som händer?!” och ”Är det Retribution?!” som om det inte vore glasklart för tittarna vid det här laget. Vilka skulle det annars vara, nWo? Brad Pitt och hans gossar från Fight Club? Dork Order?

– Backstage: Drew håller brandtal för RAWs midcarders men Seth och hans buddy dyker upp och säger att RAW redan har en ledare i Seth. Det blir tjafs mellan Drew och Seth vilket verkar sätta upp en match senare ikväll men istället rinner det bara ut i sanden.

– Hurt Business in för en promo. Whatever. Apollo Crews kommer in och MVP säger att om han klår Shelton Benjamin ikväll kommer Shelton och Bobby Lashley vara bannade från titelmatchen på Summerslam. Crews accepterar.

1. US-champ Apollo Crews vs. Shelton Benjamin.
Nontitle. JIP. Vi kan ju inte överdriva med matcher på ett wrestlingprogram, hur skulle DET se ut? MVP och Lashley är såklart vid ringside. Inte mycket till match, R-Truth blir injagad av ninjorna vilket distraherar så Crews kan rulla upp Shelton för tre efter 2:10. Crews fick tillbaka sin vinst från förra veckan men vinsten gjorde exakt inget för honom. Vinnare: Apollo Crews. NR

– Shelton däckar Truth och pinnar honom för 24/7-bältet efteråt. Heel-beatdown på Crews men Cedric Alexander, Ricochet och Mustafa Ali räddar för att sätta upp en Survivor Series-match (sixman) senare ikväll.

– Backstage: Angel Garza flirtar med Demi från The Bachelor när Ivar charmar henne och bjuder in henne till RAW Underground ikväll. Alla kvinnors drömdate alltså; att titta på folk som slåss.

– Reklam för ThunderDome, som innebär att WWE bjuder in fans via länk under några shower (SDL, Takeover, Summerslam, RAW) för att de ska se mer levande ut. Jag är inte riktigt säker på exakt vad det innebär men jag gillar idén att få till en bättre stämning i ”publiken” eftersom det är rätt lökigt att köra publikfritt. Sen känns det som en klar chansning från WWEs sida eftersom wrestlingfans kanske inte först och främst är kända för sin oerhörda känsla för takt och ton. Att köra med fördröjning låter inte så lyckat eftersom reaktionerna måste vara i fas med det vi ser på skärmen och inte komma tio sekunder efteråt. Men som en användare på F4W/WO-forumet så elegant formulerade det: ”Det är bara en tidsfråga innan den första penisen syns i bild”.

2. Ivar vs. Angel Garza.
Erik, Andrade och Zelina Vega är med in. Garza vinner med sin låga dropkick efter 3:52. Vinnare: Angel Garza. 1/2*

– Backstage: Under matchen har Angelo Dawkins flirtat med Demi, och nu vänder han sig till Garza och säger sig ha ett övervakningsband där han är med. Garza kutar ut i ilfart. Zelina undrar vad som händer och Joe säger att med tanke på Retributions framfart har de extra bevakning och övervakningskameror (de borde nog fundera på hur effektiv den strategin var med tanke på att de sabbade showen redan innan den hann börja). Han insinuerar att det finns filmmaterial på Zelina som visar ”hur långt någon är beredd att gå för att uppnå sina mål”. Zelina blir frustrerad och rusar ut och försöker sno åt sig bandet från Dawkins, men han visar istället upp det för oss tittare (även om han håller det fysiska bandet i handen samtidigt). På filmen ser vi Zelina trixa med Montez Fords plastmugg (som den miljökämpe han tydligen är använder han alltid samma). Men naturligtvis hävdar hon att det är trickfilmat. Det blir kaos och Ford kutar in för slagsmål med Garza och Andrade. Underbar swerve om swerven är att det var den alla misstänkte hela tiden. Det är ju genitaliskt!
3. Mickie James vs. Natalya.
Lana är med in. James första match sedan juni förra året då hon skadade sin ACL på en houseshow mot Carmella, så naturligtvis visas inte hennes entré och 85% av matchen fokuserar de på Seth Rollins som gormar på Samoa Joe vid ringside om Rey Mysterio. James måste vara överlycklig över en såhär fantastisk comeback. Nattie knuffar ner henne från hörnan så hon bumpar ut och åker på en countout efter 3:12. James däckar Lana efteråt. Vinnare via countout: Natalya. NR

4. WWE Womens Tag-champs Sasha Banks & Bayley vs. Asuka & Shayna Baszler.
Nontitle. Både Sasha och Bayley vill att den andre ska möta Asuka först så de själva får det lättare i sin match. Naturligtvis erkänner ingen det. Bayley går slutligen med på att möta Asuka först. Så nu kan de tydligen stuva om i körschemat efter eget bevåg. Baszler begär nästa titelmatch om Sashas bälte (oavsett vem som är champ efter Summerslam). Nia Jax attackerar Baszler i början av matchen vilket tydligen inte är DQ. Hade hon gett sig på någon annan än de i matchen hade hon säkert diskats, det är så WWE rullar. Pat Buck motar ut henne för att fortsätta deras tråkiga upplägg. Baszler tas ut ur matchen en stund så Asuka får slåss själv, men slutligen kommer hon upp på fötter och taggas in för rensning. Hon sparkar ur en backstabber/B2B-kombo, kan det vara första gången någon gör det? Shayna blockerar Rose Plant och avslutar Bayley med en choke efter 8:16. Vinnare: Asuka & Baszler. *1/2

– Backstage: Crews väljer ut sitt team och Cedric Alexander får stå över eftersom han skadade axeln i stöket tidigare ikväll. Cedric är inte nöjd över detta.

– Backstage: Shawn Michaels peppar Drew inför titelmatchen mot Orton på söndag.

– Backstage: Ilconics tråkar Liv Morgan och Ruby Riott inför Peyton vs. Ruby strax.

– Jag brukar inte ta med repriser eftersom det är rätt ointressant i en recension, men om WWE vill få över Retribution-köret som en sorts shoot borde de inte visa deras framfart i repris i showen. (Jag skriver alltid klart recensionen innan jag lyssnar på WOR för att komplettera med saker jag missat/nyheter. När jag lyssnade på WOR hade Bryan Alvarez EXAKT samma tankar om detta precis här. Great minds think alike. Eller något.)

5. Peyton Royce vs. Ruby Riott.
Billie Kay och Liv Morgan är med in. Peyton kastar in Liv i Ruby och avslutar Ruby med en Deja Vu (Goldusts Final Cut) efter 2:53. Detta leder väl antagligen till den förutsägbara slitningen mellan Ruby och Liv även om allt reds ut om de bara ser repris av händelsen. Men det är såklart ett alldeles för invecklat koncept för WWE-folk. Vinnare: Peyton Royce. 1/4*

– RAW Underground: Eric sopar banan med en jobber innan han själv stryps ut av Dolph Ziggler varpå Shane McMahon utbrister att ”Man, that was exciting!”. STFU.

– Rey och Dominick in för en gemensam in-ring-promo. Eller ja, Rey står helt för snacket. Han tänker skydda Dominick med sitt liv och säger att synen kanske aldrig blir återställd på högerögat. Han kommer stå i Dominicks hörna på Summerslam. Dominick är redo! Seth och Murphy kommer in men blir attackerade med kendosticks för att bli utjagade igen.

Apropå Rey så matchade AEW hans WWE-kontrakterbjudande med samma summa per match, men WWE erbjöd fler matcher och därför mer betalt. Dave Meltzer vet inte hur länge det sträcker sig men det var ”considerably longer” än 18 månader, dock inte fem år som WWE gärna vill binda upp folk på. (WON 2020-08-10)

Inte för att någon har kommenterat det, eller ens bryr sig, men jag väljer att stava Dominicks namn som jag gör eftersom det stavas olika precis överallt. Inte ens på engelska Wikipedia finns det konsensus; på Doms egen sida stavas det ”Dominik” men på Reys stavas det ”Dominic” i brödtexten och ”Dominik” i faktarutan om hans barn. Ibland stavas det även ”Dominick” så jag har helt enkelt beslutat mig för att skita i vilket och stava det ”Dominick” eftersom det ser bäst ut. Jag minns att det var samma sak under hans första stint 2005 btw.

– Backstage: MVP försöker värva Cedric, som känner sig förbisedd eftersom han inte fick vara med i elimineringsmatchen.

– RAW Underground: Arturo Ruas vs. Riddick Moss slutar med en draw. Jag vet inte hur jag ska känna inför denna eftersom Shane inte utbrister glädjetjut efteråt.

6. Elimination: Apollo Crews, Ricochet & Mustafa Ali vs. Hurt Business.
Jag älskar den här typen av matcher men tyvärr schabblar WWE bort det i vanlig ordning med snabba elimineringar så den helt saknar uppbygge och dramatik. Lashley eliminerar Ali, bästa snubben i hela matchen, med en dominator efter 1:36. Inte ens två minuter fick han vara med. Shelton avslutar Ricochet med Paydirt efter 2:16. Crews avslutar Shelton med Chariot (som kommentatorerna av någon anledning slutat titulera den så den senaste tiden) efter 2:57. Så halva gänget är ute efter mindre än tre minuter? Cedric smyger in och rullar upp Shelton för tre för att vinna Gekås-bältet. Chariot avslutar MVP efter 5:52 för att ge oss Crews vs. Lashley i finalen. Det blir inte det minsta dramatiskt innan Lashley spearar honom för tre efter 7:12. Survivor: Bobby Lashley. *

– Tom Phillips hypar WWEN som ger oss Summerslam nu på söndag och Payback nästa vecka. Anmärkningsvärt är att de inte säger ett ord om kostnaden, annars brukar de alltid locka med gratismånad/er eller upprepa $9.99 flera gånger. Inget sådant här. Det kan tolkas som ett friskhetstecken, att WWE _äntligen_ listat ut att det inte är priset som är avgörande för om folk vill skaffa det eller inte. När de till och med har svårt att pracka på folk GRATISMÅNAD under Mania är det knappast PRISET som gör att folk backar. (Dock hade de reklam för gratismånad på andra ställen.)

7. 24/7-champ Cedric Alexander vs. Akira Tozawa.
Titelmatch. Det känns som om enda gången de bokar Gekås-mästaren i en match på TV är för att han ska bli upprullad för bältet precis efter. Cedric avslutar med Lumbar Check efter 1:25 och blir direkt pinnad av Shelton efter en Paydirt. Ingen rollup förvisso, men vem kunde ana detta?! Vinnare: Cedric. Sen Shelton. NR

8. Montez Ford vs. Andrade.
De vanliga är med in. Tom Phillips förklarar för oss att Ford inte är hundra procent efter att precis varit förgiftad. Samtidigt som det sägs brottas Ford som om han är hundra procent precis efter att ha varit förgiftad. WWE = fängslande dramatik. Finaste spotten i matchen är en superplex utförd av Andrade. Bianca Belair kommer in och attackerar Zelina för distraktion så Ford kan rulla upp Andrade för tre efter 3:04 och ta hem sin första singelvinst på MR. Vinnare: Montez Ford. 1/2*

– RAW Underground: Marina Shafir gör sin RAW-debut och besegrar en jobber innan hon blir attackerad av Jax. Jessamyn Duke attackeras också och när Shayna vill börja svinga mot Jax bailar hon. Blah.

– Shawn Michaels med en in-ring-promo om hur mycket Ric Flair betytt för honom, andra wrestlers och wrestling i stort. Meningslös promo men jag antar att de ville locka med lite stjärnglans ikväll. Randy Orton smyger in och RKOar och Puntar honom. Drew räddar men även han åker på en RKO innan segmentet slutar. Känns som om de borde kört Flair-segmentet denna veckan istället eftersom det var perfekt som sista angle innan Summerslam.

– Nästa vecka: Ivar vs. Ziggler på RAW Underground. Eftersom Summerslam är på söndag är det klart att det blir svårt att hypa något till RAW dagen efter, men de kunde lika gärna sagt ”det blir en show” och hade dragit lika många extra tittare som Ivar vs. Ziggler.

SLUTSATS: Man, that was not exciting.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-08-18.)

Kategorier:Allt, WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: