Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-08-21 – ThunderDome!

SDL 2020-08-21 – ThunderDome!

SDL 2020-08-21 – ThunderDome!

– WWE testar nytt grepp med början ikväll där man tillåter fans att vara med via länk som publik. Gud ska veta att WWE har mängder med problem och även om bristen på publik är ett av dessa känns det som om de börjar i fel ände. Det är lite som att fokusera på tapetsering när kåken behöver rivas och byggas upp från grunden igen. Man kopplar upp sig med webkamera och har man tur kommer ens fula nuna (kom igen, det finns inga vackra wrestlingfans) upp i bakgrunden. Naturligtvis skulle en del fans ”skoja till det” med bilder på kända personer som Michael Jackson, och en var tydligen även sminkad som Doink även om jag inte såg vederbörande själv. En bild på Lars Sullivan bakom Jeff Hardy i hans match skvalpade runt på nätet men jag hittade den inte när jag själv såg matchen senare så antagligen var det fejkat. Precis som en bild på en sovande kille som tydligen också var inredigerat.

Den virtuella publiken vet jag inte vad jag tycker om än, antar det tar tid att vänja sig, men WWE har samtidigt tagit bort brottarna från publiken så även om det visuellt blir mer levande nu än tidigare saknas publikljud.

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Vince McMahon, det stora dragplåstret ikväll förutom den virtuella publiken, hinner inte prata i en halv minut innan The Fiend avbryter. Braun Strowman kommer också in och Vince försvinner mystiskt. Inte konstigt att WWE inte kan locka med stora namn längre när de nästan alltid underlevererar. Retribution kutar in och ställer sig hotfullt på apronen och för en stund ser det ut som om Brayn och Fiend ska samarbeta mot dem, vilket dock känns en smula konstigt med tanke på deras match på söndag. Fiend vinkar adjö, ljuset släcks och när det tänds igen är han borta. Retribution hoppar på Braun som slår tillbaka och nästan hela SDL-rostret kutar in till undsättning, och Miz är oroväckande sent in så det spekuleras friskt att han är hjärnan bakom Dork Order Ninjas. Braun blir frustrerad och sänker Drew Gulak och Jey Uso, två babyfaces, inte han går ut. Har läst teorier om allt från att Braun förvandlades till Fiend i träsket till att vi har en gammal hederlig doublelturn här. Vi får väl se.

1. Big E vs. Sheamus.
Fokus ligger dels på den virtuella publiken och dels på att brottare håller sig kvar vid ringside för att mota ut Retribution om de får för sig att komma in igen. Ljuset blinkar, det blir kaos och Big E rullar upp honom för tre efter 7:22. Bara en match. Vinnare: Big E. *

2. SDL Tag-champs Shinsuke Nakamura & Cesaro vs. Gran Metalik & Lince Dorado.
Titelmatch. Mästarna sopar till utmanare backstage innan matchen. Kalisto är med in. Bra match, varje gång jag ser LHP slår det mig hur sjukt bra de är och hur underpushade de är. Miz och Morrison dyker upp i bild-i-bild-promo och skämtar om LHP, så antar det blir en match på Summerslam med tanke på att ingen av dessa är bokade där redan. Hetta på Metalik och tag till Lince som rensar med tre moonsault på Naka (varav första tar lite off). Metalik botchar en headscissors ut på Cesaro. Lince och Cesaro gör en läcker serie i ringen som slutar med att Cesaro sunset-flippar honom för tre efter 5:34. Välanvända fem och en halv minuter. Kalisto skäller ut Lince för förlusten så Metalik får sära på dem. Teamet behöver onekligen en nytändning/förändring så inte mig emot om det händer lite där. Vinnare: Naka & Cesaro. **3/4

– Mandy Rose säger att hon och Sonya Deville må vara ovänner, men de har trots allt varit med om en hel del ihop senaste veckan. Sannerligen. Hon ser fortfarande det goda i henne föreslår att de lägger matchen åt sidan och fokuserar på att hitta tillbaka till vänskapen igen. Känns å ena sidan som något en babyface hade sagt, men samtidigt gör det inte direkt att Mandy känns som en riktig babyface som är beredd att förlåta allt Sonya gjort. Detta är wrestling, inte Dr. Phil.

– Graves intervjuar Sasha Banks och Bayley i ringen. De klargör en gång för alla att det inte finns någon som helst schism mellan dem överhuvudtaget, vilket på wrestlingspråk betyder att de vänder mot varandra senast nästa vecka. Naomi kommer in och tjafsar så båda vill möta henne, men kan inte enas om vem som ska göra det först så Graves föreslår en Beat The Clock-serie där vinnaren får möta Asuka sist på Summerslam. De går alltså från att Bayley på veckans RAW erbjöd sig att möta Asuka först till att helt plötsligt tävla om det av någon märklig anledning.

3. Beat The Clock: RAW Womens-champ Sasha Banks vs. Naomi.
Nontitle. Bank Statement avslutar efter 3:39. Vinnare: Sasha Banks. 1/2*

4. Beat The Clock: SDL Womens-champ Bayley vs. Naomi.
Nontitle. Bayley ska alltså besegra Naomi på under 3:39. Matchen är inte ens två minuter lång när Naomi sätter Reav View från ingenstans för tre efter 1.56. Det där var lite oväntat. Asuka kommer in och sänker båda mästarna efteråt. Vinnare: Naomi. NR

Kan säga utan minsta uns av ironi att storyn med de båda Dam-titlarna är bland det mest underhållande i WWE just nu. Jag har ingen som helst susning om hur de kommer boka på Summerslam och vad efterspelet blir, men till skillnad från liknande tankar om andra stories är jag uppriktigt nyfiken och ser fram emot att se hur det fortsätter.

– Backstage: Dana Brooke försöker trösta Sonya men får en REJÄL örfil som tack. Den visste var den tog.

– Sonya in för en promo där hon deklarerar att hennes match mot Mandy på Summerslam nu även är en No DQ-match där förloraren lämnar WWE. Detta kom väldigt hastigt och det känns lite som en grej de slängde in för att Sonya kanske behöver ledigt ett tag för att reda upp saker som hänt senaste tiden. Nu är detta ren spekulation från min sida men möjligen låter de Sonya förlora för att förklara hennes eventuella frånvaro en tid. Dock nämndes inget om håren kommer vara på spel, vilket fick en uppmärksam medlem på F4W/WO-forumet att notera ironin att hennes stalkers plan med kidnappningen var att hindra hennes hår från att bli avrakat. Och nu ser det ut som om de skippar den stipulationen så han tydligen fick sin vilja fram. (Han planerade förvisso kidnappningen i månader men det kan ju varit detta som var startskottet för att äntligen sätta planen till verket.)

5. IC-champ AJ Styles vs. Jeff Hardy.
Titelmatch. Storyn är att båda kutade in under Retributions attack tidigare ikväll, där bildmaterial visar att Styles attackerade Jeffs högerben i kaoset. Oväntat bra bokat, det måste jag ge dem. Men högra, är detta i Mexiko? Styles bearbetar förstås benet i en inte speciellt underhållande match. Dock gillar jag finishen; Styles går för Styles Clash men Jeff knänar honom med sitt för dagen aktuella knäskydd för att komma loss innan han avslutar med Twist of Fate och Swanton och även om tiden inte fullkomligt flög förbi är matchen över efter 7:47. Vinnare och ny champ: Jeff Hardy. *

– Backstage: Styles är så förbannad på sin analytiker Joseph Parks som missbedömt Jeff, och han är så upprörd att han inte använder förstärkningsord utan nöjer sig med ”BULLCRAP!”. Anar returmatch på Summerslam.

– Vi avrundar med Firefly Funhouse och att Braun kastar Bray från en plattform ner ”i asfalten”. Folk är tydligen oerhört oroliga över Brays hälsa även om han ”och” The Fiend terroriserar SDL och inte minst Alexa Bliss. Bray körs iväg i ambulans men backar tillbaka och kommer ut som The Fiend. Bray gör rollen superbt som vanligt men det var längesedan jag orkade bry mig om honom och hans fejder.

SLUTSATS: Det var en show. Intressant koncept med virtuella fans men jag måste nog vänja mig vid det innan jag kan uppskatta det. Dock skulle jag önska lite mer publikljud.

(Den här recensionen skrevs 2020-08-22.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: