Hem > WWE RAW 2020 > RAW 2020-08-24

RAW 2020-08-24

RAW 2020-08-24

– ”I hope Alistair Black doesn’t get a new theme. I love pretending to know the lyrics when singing along.” – användare på F4W/WO-forumet.

– Dagen efter Summerslam.

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Drew McIntyre in för en segerpromo efter gårdagens vinst över Randy Orton. Han säger att Orton vann ”världens bästa match” men förlorade över Drew via ett vanligt wrestlinggrepp, vilket måste betyda att Drew är bättre än Randy. Han har dock inga bekymmer med att möta Orton igen om så behövs för att cementera vem som är bäst. Orton attackerar bakifrån och slåss backstage där han Puntar honom två gånger men kameravinklarna är så dåligt planerade att man tydligt ser hur han missar med en halvmeter. Ändå schysst av honom att tillämpa social distansering i en het wrestlingangle.

– Backstage: Sarah intervjuar Nia Jax, som ”bad Pat Buck om ursäkt i avskildhet” för att få avstängningen hävd. Genom våld eller hot om våld förstås, så sluta upp med snusktänket. Shayna Baszler promenerar förbi och säger att det bara är en tidsfråga innan Jax suspenderas igen vilket genererar en kort ordväxling. Shayna kallar henne ”Haystacks Calhoun” men tillägger att han såg bättre ut, och Jax replikerar att Shayna ser ut att komma från Familjen Adams. Inget lockar till sig kidsen som gamla referenser (Haystacks dog 1989) inte ens deras föräldrar är unga nog att förstå. Poängen med segmentet är bara att etablera att de är i luven på varandra.

1. SDL Womens-champ Bayley vs. Shayna Baszler.
Nontitle. Sasha Banks är med in och precis innan matchen kommer Jax in för att se matchen på nära håll. Knappt en match att tala om, det vi får se med Baszler vs. Bayley var bra men de hann knappt komma igång innan Jax drar ut Shayna för DQ efter 4:29. Efteråt börjar de veva mot varandra men stannar upp när de märker att Sasha och Bayley hetsar dem mot varandra och vänder sin ilska mot dem istället. Trodde på Banks & Bayley vs. Shayna & Asuka på Payback men det blir Shayna & Jax istället. Vinnare via DQ: Shayna Baszler. 1/2*

– KO Show med Aleister Black som gäst. Han säger inget men börjar fejka yrsel efter en stund. Owens blir orolig för honom men Black back-elbowar honom och sänker honom med en Black Mass för att avsluta segmentet. Hade väl inte tyckt det var nödvändigt att vända honom heel men samtidigt har han stampat vatten LÄNGE så det känns som en nytändning. Hoppas bara WWE förvaltar den väl och inte låter honom gå 50/50 med folk redan första veckorna för då börjar han trampa vatten direkt. Kanske ledare för Retribution?’

2. 24/7-champ Shelton Benjamin vs. R-Truth vs. Akira Tozawa vs. Cedric Alexander.
Titelmatch och första fallet gäller. Ninjorna lägger sig i och Tozawa rullar upp Truth för tre efter 1:26. Gäsp. Vinnare och ny champ: Akira Tozawa. NR

– Randy Orton in för en promo. Han medger att han misslyckades med att ta bältet från Drew men att han ändå är Legend Killer med tanke på vad han gjorde mot Big Show, Christian, Ric Flair och Shawn Michaels de senaste veckorna. Keith Lee avbryter och gör sin RAW-debut. Han har ny låt som jag i vanlig ordning ogillar (jag ogillar nästan alltid introlåtar innan jag vant mig) och han pratar med en monoton ton som inte låter som hans promos i NXT. Rent ut sagt bedrövlig promo där han introducerar sig. Hade jag inte sett honom i NXT hade jag undrat vad detta var för en kuf. Lee vill mötas HÄR OCH NU och Orton gör såklart det trötta ”heel teasar att acceptera men svarar ‘kanske senare'”-köret. Går någon på den längre?

– Charly intervjuar Angel Garza, Zelina Vega och Demi. Zelina vägrar erkänna att hon förgiftade Montez Ford och rusar iväg och Angel bjuder med både Demi och Charly in till ringen för sin match, men bara Demi accepterar erbjudandet. Vad är poängen med Demi egentligen? Vad gör hon ens där i kayfabe?

3. Montez Ford vs. Angel Garza.
Angelo Dawkins, Demi och Andrade är med in. Dock ingen Zelina eftersom hon ska brottas direkt efter och behöver byta om. Kort match där fokus ligger på att Ivar kommer in och flirtar in sig hos Demi med ett kalkonben. De går ut arm i arm varpå Garza blir förbannad och därför blir ett lätt offer för en SUPERLÄCKER frogsplash av Ford som avslutar efter 3:14. Vinnare: Montez Ford. *

– Backstage: Jax och Baszler kommer överens om att vinna Tag-titlarna på Payback, och Baszler går egentligen mest med på det för att Jax ska lämna henne ifred. Genom att vinna titlarna med henne? Kan någon twittra henne vad tagteam innebär?

4. Bianca Belair, Liv Morgan & Ruby Riott vs. Zelina Vega & Ilconics.
Hetta på Ruby och het tag till Bianca som rensar. Bianca gör Glam-slam och handspring-splash på Zelina men Ilconics bryter upp innan KOD avslutar Zelina efter 3:28. Ren presentation för Bianca. Vinnare: Da faces. 1/4*

– Backstage: MVP försöker värva Cedric medan Ricochet säger åt honom på skarpen att sluta eftersom Cedric inte är intresserad. Detta lär väl sluta med swerven att det är RICOCHET som joinar Hurt Business.

– Mark Henry är MC för armbrytning mellan Apollo Crews och Bobby Lashley, som möts om US-bältet på Payback. Snark (både gällande armbrytningen och titelmatchen). Crews vinner genom att stampa på Lashleys fot. WWE vet verkligen hur man bokar babyfaces; Crews vinner på fusk, börjar veva men kutar ut när Hurt Business springer in.

– Rey Mysterio och Dominick är redo för Seth Rollins och Murphy ikväll.

– Natalya och Lana med någon sorts in-ring-promo innan Mickie James kommer in och däckar båda två. ALLRIGHTYTHEN.

– RAW Underground: Lashley vs. Dolph Ziggler (som senare ska upp mot Ivar). Kuriosa: Dessa har bara varit i en WWE-ring fyra gånger ihop förut; Två Rumbles, en Survivor Series-match och en dark sixman. Fast det är inte så konstigt, Lashley debuterade hösten 2005 på SDL och då var Ziggler på RAW, och sen försvann Lashley försvann 2007 och var borta i elva år. Nåväl. Lashley kastar ut Ziggler ur ringen och ger sig även på en jobber för att visa vilken badass han är.

5. Keith Lee vs. Randy Orton.
Lee välkomnas till MR med en Mainevent Headlock ™ som äter upp en stund medan en kille på Thunderdome ger Randy tips om att trycka till hårdare. Lite roligt. Lee gör comeback med en klen tackling som inte ens hade vält Nicole Richie och Orton följer upp spotten med att fastna i repen när han ska rulla ut. Vilken soppa. Ortons draping-DDT sätter upp RKO men Drew sliter ut honom för DQ efter 4:49 och vevar loss innan Randy bailar. Fullkomligt bedrövlig RAW-debut för Lee som levererade en usel promo tidigare ikväll och en ännu uslare match här. FUBP. Returmatch på Payback annonseras lite senare. Vinnare via DQ: Randy Orton. DUD

– Backstage: Orton attackerar Drew än en gång och sätter en tredje Punt. Lite senare får vi se hur han körs iväg i ett Local Medical Facility-fordon till en Local Medical Facility varpå Lee är PISSED och tänker utkräva hämnd på Payback. Tyvärr har jag en känsla av att Lee kommer vinna med hjälp av distraktion av Drew vilket inte hjälper NÅGON, allra minst Lee själv.

6. Lumberjack: RAW Womens-champ Asuka vs. Sasha Banks.
Titelmatch. Bayley är med in och de vanliga RAW-damerna är lumberjacks. Inte mycket till match. Sashas frogsplash ger två och jag imponeras än en gång av Asukas kickouts där hon väntar med att sparka ut tills preciiiiis före tre. Bayley försöker bättra på Sashas odds en smula med en stol men Baszler stoppar henne vilket distraherar Sasha som åker på en Asuka-lock och tappar efter 4:26. Vinnare: Asuka. 1/2*

– RAW Underground: Hurt Business dominerar och vi får inte Ivar vs. Ziggler som utlovat. Enda matchen vi ”lockades” med förra veckan var denna, och den levererade de inte av oklar anledning. Dave Meltzer sa på WOR att RAW-manuset ändrades så pass ofta att det inte var helt klart förrän en timme in (!) i showen.

7. Rey Mysterio & Dominick Mysterio vs. Seth Rollins & Murphy.
Förvånansvärt bra match. Denna skulle de kört igår istället för den sega Dom vs. Seth. Tempofylld från början till slut, Dominick får se enormt mycket bättre ut här än på Summerslam och Murphy jobbar arslet av sig för att han ska se bra ut. Hetta på Rey och sedan Dom innan Rey taggas in och rensar. Dominick och Murphy gör en riktigt bra serie innan Mysterios gör en dubbel 619 på honom. Dominick går för frogsplash men ljuset blinkar och Retribution (vore det inte smartare att attackera UTAN att förvarna med blinkande ljus innan?) rusar in och attackerar Mysterios för en no contest efter cirka 7:00 (inget domslut). Riktigt bra match, perfekt för Dominick att gå en kort tag-match där han kan göra lite snygga grejer utan att behöva tänka på klistret som håller ihop en match. Seth och Murphy ser förnöjt på när Retribution misshandlar Mysterios medan showen slutar, men jag är ändå inte säker på att de ligger bakom grupperingen. Det känns lite för enkelt. Vinnare: Ingen. ***

SLUTSATS: Att de skulle fucka upp Keith Lee på MR var såklart väntat men rätt imponerande att de lyckades göra det redan första dagen (!). Mainet var seriöst underhållande men allt annat var rätt lökigt.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-08-25.)

Kategorier:WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: