Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-08-28

SDL 2020-08-28

SDL 2020-08-28

– WWEs Thunderdome behöver nog finjusteras en smula. De kickade en kille som försökte dra igång ett New Day-chant men KKK-folk och ISIS-avrättningar går bra. De måste även göra något åt ljudet eftersom det bara är ett entonigt mumlande showen igenom istället för att folk poppar och buar. Känns ungefär lika äkta och levande som Vinces ansikte numera.

– Från Amway Center i Florida, där även senaste Summerslam och RAW gick av stapeln. Läste att WWE betalat Florida $200.000 för att hyra stället till och med sista oktober, plus $12.500 för varje söndags-PPV, $10.000 för måndagar (RAW) och fredagar (SDL), $7.500 för ”any days in which WWE personnel works inside the building” samt $2.500 för alla dagar när lokalen bara står tom. Dave Meltzer sa att anledningen till att de bokade Payback bara en vecka efter Summerslam var att de ville trötta ut publiken så de inte orkade en AEW-PPV helgen efter som de dessutom skulle behöva betala för. På något sätt tror jag nog att AEW-tittarna kommer se den ändå. Själv tror jag det också handlar om att de passar på att köra en PPV direkt efter Summerslam eftersom de ändå betalar för lokalen och har allt uppmonterat redan så det krävs minimalt med jobb för att köra en show extra. (WON 2020-08-31)

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Bob Armstrong RIP-grafik inleder showen, en kille jag har absolut ingen relation till överhuvudtaget.

– Adam Pearce säger åt de fem vakterna att de måste samarbeta ikväll om Retribution får för sig något fuffens. Efteråt går Pearce in till Vinces kontor och försöker hälsa med handskakning men Vince är inte intresserad av det i dessa tider. Inte fistbump eller armbågsbump heller. (Första gången jag blev varse om företeelsen med armbågsbump var hos en läkare jag först trodde ville sänka mig, men hon ville bara hälsa med armbågen. Blev lite paff.) Nåväl, Vince ger honom en outfit (vi ser inte vad den föreställer) och säger åt honom att få samtliga tre att skriva på kontrakten. Syftar förstås på Braun Strowman, Roman Reigns och Bray Wyatt, en match som redan är lanserad så det känns lite väl sent med kontraktsignering några dagar innan men det är så WWE rullar.

– Jeff Hardy med en in-ring-promo som knappt hinner börja innan AJ Styles avbryter. Styles kallar Jeff fuskare (han använde sitt knäskydd för att sparka sig ur Styles Clash förra veckan) och att doktorn clearade Jeff men inte Styles ikväll så han inte kan få sin returmatch här. Jeff säger att han har en Open Challenge ikväll som gäller alla – utom Styles. Wow, vilken babyface! Bråk uppstår innan vi får…

1. IC-champ Jeff Hardy vs. Shinsuke Nakamura.
Titelmatch. Styles gör color. Cesaro dyker upp i bild-i-bild och säger att han är sur över att Naka antog utmaningen utan att ens berätta för honom, och att han tycker Naka borde fokusera på deras Tag-titlar istället. Nåväl. Bedrövligt tråkig match, de gör bara precis så mycket de måste och ingen känns nämnvärt motiverad. Helt livlös match. Naka bearbetar Jeffs skada ben innan Jeff gör comeback och avslutar med Twist of Fate och Swanton efter 10:10. Styles gapar om att Jeff minsann fejkar skadan eftersom han använde sitt knä under matchen. Vinnare: Jeff Hardy. DUD

Efteråt gör Sami Zayn comeback med det gamla IC-bältet och kallar sig den riktiga mästaren (han lämnade bältet vakant tidigare i år i och med självkarantän) innan han däckar Jeff. Sami har låtit håret växa och i kombination med det röda skägget ser han ut som den där tråkiga norrmannen i de nya Beck-filmerna.

– Kayla intervjuar Sami, som kallar sig den riktige mästaren. Kanske Broocey bokar stegmatch ala Mania 10 på Payback?

– Firefly Funhouse där Pearce, iklädd brevbäraruniform, knackar på och får honom att signera kontraktet. Blir knappt mer buskis än såhär även om båda gör sina roller väl.

– Matt Riddle in för en promo men King Corbin avbryter och Shorty G hoppar på Riddle bakifrån för att sätta upp…

2. Matt Riddle vs. Shorty G.
Bokningen ikväll känns slappare än vanligt. Men vi får väl vara tacksamma om manuset är klart innan vinjetten visas i början. Kort match. Bra men alldeles för kort för att kunna bedöma den på ett vettigt sätt. Corbin står ringside och hetsar Shorty att kamma hem belöningen, men det är lite luddigt eftersom det enda som gällde var att ”ta ut honom”. Vad betyder det? Är en hyfsad nyansskillnad på att ta ut honom på lunch eller ta död på honom. Eller bjuda på te men sen kom jag på att Riddle inte är rysk politiker. Shorty gör en Tiger-suplex men Riddle flippar ur Chaos Theory och avslutar med BroDerek efter 1:28. Under nittio sekunder för dessa ja. Corbin attackerar men Riddle blockerar så Corbin bailar. Vinnare: Matt Riddle. NR

– Backstage: Sasha Banks och Bayley gör sig roliga över att Big E och Heavy Machinery ”leker med sina små korvar”. Fråga inte.

– Corbin klargör att han utmanar Riddle på Payback. Åh goody, fler ovärdiga PPV-matcher på PPV.

– Sasha och Bayley med en in-ring-promo. Sasha är synbart sur på Bayley som inte hjälpte henne behålla bältet på Asuka som Sasha gjorde för henne. Bayley är sitt vanliga nonchalanta jag. Vilket jag älskar btw. Det är naturligt att de kommer splittras med tiden men jag önskar det inte sker än eftersom de har så enormt bra kemi ihop. Sting och Lex Luger fixade det så helt uteslutet är det inte att de kan fortsätta sin relation även om ena är heel dock. Shayna Baszler och Nia Jax dyker upp på Titan-Tron och klargör att de avskyr varandra men avskyr Sasha och Bayley ännu mer så de kommer ha siktet inställt på dem på söndag. Perfekt, fler som inte kommer överens.

– Backstage: Drew Gulak slår Braun Strowman med en stol han kastar över till Pearce lagom till Braun vänder sig om. Men Braun förstår situationen och begär en match mot Gulak om han ska signera kontraktet. Nu börjar det verkligen kännas som att de drar random ord från en tombola för att få ihop kvällens show.

– Backstage: Sami är buddy-buddy med Nakamura och Cesaro, som är sura över att han inte hört av sig på fyra månader. De har vunnit Tag-bältena medan han var borta och ser inte så sugna ut att återförenas som trio.

3. Braun Strowman vs. Drew Gulak.
Ren squash som Braun vinner med en powerslam efter 1:45. Fråga kolon varför har Braun en supertight tröja ala Hardys 1999 eller Albert 2000 på sig? Oavsett vem han använt som modeförebild skriver han på kontraktet efteråt. Vinnare: Braun Hardy. NR

– Backstage: Lucha House Party tjafsar internt. KAN INGEN HÅLLA SAMS? Kalisto ber Lince Dorado hålla sig backstage ”för att visa honom hur det går till att vinna” (Lince pinnades av Cesaro förra veckan). Naka och Cesaro däckar både Lince och Gran Metalik när Kalisto lämnat dem för sin match.

4. Kalisto vs. Cesaro.
Naka är med in, dock varken Metalik eller Lince. Fina grejer från Kalisto och Cesaro men de hinner inte så mycket innan resten av LHP flyger in och ger sig på Naka, vilket distraherar Kalisto så Cesaro kan rulla upp honom för tre efter 3:19. Vinnare: Cesaro. *

– Backstage: Nikki Cross håller kaffemuggen hon fick av Alexa Bliss för längesedan. Hon är ledsen över att Alexa är förändrad och får en kram av Tamina som tröst. Tamina, som är heel och som var hispan-galning för inte så längesedan? Bliss kommer in med ny frisyr och drämmer muggen i golvet. Om jag brydde mig hade jag säkert varit med koncentrerad under segmentet.

– Backstage: Sheamus tar del av John Morrisons EMINENTA plan inför sixman-matchen ikväll: Hålla alla tre motståndare utanför ringen. Sheamus tycker det är en sketplan.

5. Big E & Heavy Machinery vs. Sheamus, The Miz & John Morrison.
Heelsen tråkade babyfacen tidigare ikväll för att sätta upp denna, plus att Big E och Miz tjafsade på senaste Talking Smack. För att följa kvällens tema blir det genast tjafs mellan Sheamus och hans lagkamrater vilket är matchens story. ”Innovativt”. Och aptrist. Sheamus ringer klockan i ren frustration men matchen fortsätter med hetta på Tucker. Tucker knuffar in Morrison i Sheamus som får nog och lämnar matchen. Het tag till Big E. Eller ja, i teorin het men i praktiken låter det EXAKT som under resten av matchen. SCF på Otis som bara rullar ut (märkligt att sådant bara sker när det är fler än två brottare i matchen) och Big Ending avslutar Miz efter 9:10. Ganska dålig match, publikreaktionerna saknades helt och när det blir två vs. tre till facens fördel i slutet känns det inte så dramatiskt eller att vinsten betyder något. Vinnare: Big Machinery. 1/2*

– Backstage: Pearce har äntligen fått tag i Roman som lusläst kontraktet, han vägrar signera men garanterar att han dyker upp på Payback och vinner bältet. ”Det är ingen garanti, det är en spoiler” säger han medan vi zoomar ut och ser en flinande Paul Heyman sitta intill honom. Show slut. En heelturn för Roman låter såklart väldigt intressant men jag tror detta är en swerve för att locka folk till Payback. Att Roman lurar i Heyman att han vill samarbeta men sen sänker honom eller något.

SLUTSATS: Naka/Cesaro bråkar internt samt Naka och Cesaros ihop mot Sami. Sasha är sur på Bayley. LHP bråkar. Sheamus tjafsade med M&M även om de inte är en trio. Bliss och Cross bråkar också. Dr. Phil hade haft material till en hel säsong bara med folk från kvällens show.

(Den här recensionen skrevs 2020-08-29.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: