Hem > NXT TV 2020 > NXT 2020-09-01 – Super Tuesday

NXT 2020-09-01 – Super Tuesday

NXT 2020-09-01 – Super Tuesday

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

Dave Meltzer sa på WOR att Mauro sagt upp sig, dock är det inga hard feelings eller speciella händelser som ligger bakom. Han kände bara att han har bekymmer med depression och vill minska risken att det bryter ut igen och därför inte vill stressa lika mycket längre. Jag önskar honom såklart allt gott men är glad att han inte kommenterar längre. Många säger att han är kanon i MMA och boxning men eftersom jag bara ser wrestling är det det jag får utgå ifrån.

1. Streetfight: Isaiah “Swerve” Scott & Breezango vs. Legado Del Fantasma.
Tempofylld match där de hann få in rätt mycket på åtta minuter. Tyvärr blev det lite för mycket planerade spots så inget kändes genuint eller skedde i stundens hetta. Jag fick aldrig en känsla av att de försökte vinna matchen, mer att de försökte ”get their shit in”, och därmed lyckades jag inte engagera mig nämnvärt även om allt var snyggt. Fandango gör Terry Funk-spotten med en stege. Han slingshottar också Tyler Breeze in i Raul Mendozas skrev i en comedy-spot. Brandsläckare, soptunna och bord kommer in i handlingen. Samt en gaffeltruck som Fandango och Swerve dyker ifrån. Fabian Aichner och Marcel Barthel attackerar Tyler Breeze (de förlorade ju Tag-titlarna till Breezango) och i ringen avslutar Scott Santos Escobar med en JML-driver efter 8:18, antagligen för att ro hem en titelmatch. Vinnare: Isaiah Scott & Breezango. **1/2

2. Kacy Catanzaro vs. Candice LeRae.
Kayden Carter är med Kacy in. Candice dominerar och Kacy får in några hopespots, men Candice avslutar med en stomp (som hon tydligen kallar Wicked Stepsister) efter 3:01. Vinnare: Candice. 1/2*

– Innan matchen fick vi en video med hur Johnny Gargano satte en kil i vänskapen mellan Tegan Nox och Candice, och efter matchen bjuder Candice in Tegan på middag för att reda ut saker och ting.

– Rhea Ripley utmanar Mercedes Martinez i en burmatch nästa vecka, och senare i programmet accepterar Martinez.

3. Bronson Reed vs. Timothy Thatcher.
Reed fortsätter imponera med flera riktigt bra dyk för sin storlek. Austin Theory smyger in och attackerar honom (bakom domaren) så Thatcher kan vinna tämligen enkelt med en armbar efter 4:46. Vinnare: Timothy Thatcher. **

4. NXT-title, 60 Minute Iron Man: Finn Balor vs. Tommaso Ciampa vs. Johnny Gargano vs. Adam Cole.
Titelmatch. WWEs första entimmes-Iron Man sedan Cena vs. Orton 2009. Lite märkligt dock att de lägger den på TV istället för PPV/Takeover eftersom den här typen av match lämpar sig absolut bäst inför en publik som betalar för den i förväg. På TV är det vanligt att folk känner att de kan zappa runt i 50 minuter eftersom den ändå inte avgörs förrän i slutet. Att NXT går på tisdag denna veckan och således inte kolliderar med AEW gjorde säkert också sitt, hade Dynamite visats samtidigt hade NXT dött i ratingen eftersom folk förmodligen i ännu större utsträckning än vanligt valt AEW fram till slutminuterna av Iron Man-matcherna.

Nåväl. Enormt bra match som lyckades leva upp till förväntningarna. Det beror säkert mycket på att jag inte hade en susning om hur de skulle boka den och att jag därför var genuint intresserad för hur den skulle sluta. Men även arbetet i ringen var fantastiskt, med flera riktigt, riktigt bra nearfalls och trots den långa matchtiden kändes den aldrig någonsin dryg. De första tio minuterna var kanske inte jättebra eftersom de mest verkade hushålla med energin och gjorde flera sekvenser där två brottades medan de andra två vilade sig vid ringside. Inte konstigt för all del, men ändå något som inte gav så mycket. De gör även en Stupidplex som mest känns som en grej att bocka av i en match med fler än två personer. Ciampa och Gargano gör varsin submission på de andra två och domaren vet inte vem han ska titta på, men båda kommer loss. Balor avslutar Cole med en Coup de Grace för att ro hem första fallet efter 20:23 (jag klockar versionen jag fick fatt på som kan skilja sig från den på WWEN). Gillar starkt att de inte gödslar med pinfalls bara för att det finns möjlighet till det.

Ciampa sänker Balor med både Willow’s Bell (DDT) och Fairytale Ending men Gargano kastar bort honom och pinnar Balor för tre efter 28:14.

Cole avslutar Gargano med Panama Sunrise efter 20:13 så Ciampa är den enda kvar med noll poäng hittills.

Fairytale Ending avslutar Cole efter 32:09 för att ge Ciampa en poäng.

Ciampa med Air Raid Crash från toppen på Gargano, men Balor smyger in med en Coup de Grace på Ciampa för tre efter 54:36 för att ta ledningen med två poäng.

Sekunderna tickar på och med tio sekunder kvar levererar Cole en Last Shot på Balor. Dock har han väldiga bekymmer med att vända honom på rygg men lyckas i sista stund och pinnar honom efter 54:58 precis innan tidsgränsen ska gå ut. Tänk på att flera reklampauser inte är med på utgåvan och därför försvinner några minuter. Slutet såg rätt klumpigt ut, min teori är att Cole insåg att om han skulle pinna Balor precis före tiden gick ut behövde han dra ut på pinfallet en smula och därför ”hade svårt att få runt honom” vilket också kan tolkas som om han efter sextio minuter är så pass trött att han helt enkelt saknade kraft att vända honom snabbare. Hursomhelst en förbannat bra match. Coles pinfall ägde rum precis före tiden rann ut så fallet räknades vilket ger både Balor och Cole två poäng var och således är det en draw. William Regal dundrar in med sin vanliga förvirrad professor-frisyr och deklarerar en singelmatch mellan Balor och Cole nästa vecka för att utse den nya mästaren. Inte mig emot. Vinnare: Vi fans! ****1/2

– Nästa vecka: Rhea vs. Martinez i bur samt Balor vs. Cole om titeln.

SLUTSATS: Väldigt bra avsnitt. Bra matcher, ingen Mauro och en Regal-cameo i slutet. Du ser ju själv! Inget kändes som utfyllnad och maineventet var den bästa matchen jag sett sedan Edge vs. Orton på Backlash. Ingen match om passar alla men mig passade den förträffligt väl.

(Den här recensionen skrevs 2020-09-02.)

Kategorier:NXT TV 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: