Hem > AEW Dynamite 2020 > AEW Dynamite 2020-09-02

AEW Dynamite 2020-09-02

AEW Dynamite 2020-09-02

– Veckans bekymmer med FITE-appen blir förmodligen också de sista. Efter att appen i sedvanlig ordning bett mig köpa AEW Plus, vilket jag redan har och dessutom visas under mina prenumerationer, för att få tillgång till Dynamite startade jag om ATVn – också det i sedvanlig ordning. Men givetvis blev jag fortfarande uppmanad att betala för något jag redan har köpt och mina vanliga metoder för att få skiten att fungera funkade inte idag, så nu har jag sagt upp AEW Plus. Fulstream, here I come! Och jag har inte ett dugg dåligt samvete för det. Hoppas Tony Khan går i personlig konkurs nu när han kan se sig i stjärnorna efter mina 59 kronor i månaden. (Galorna pröjsar jag för eftersom de aldrig har strulat. Hittills.)

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. Best Friends vs. Santana & Ortiz.
Best Friends attackerar dem innan matchen och det blir flera minuters slagsmål innan den börjar officiellt. Hetta på Trent och het tag till Chucky som rensar. Domaren botchar en räkning genom att räkna till fyra, men jag antar han förväntade sig nog att Ortiz skulle sparka ut men istället la Santana hans hand på repet för att bryta fallet vilket domaren missade. Santana sopar till Trent med en batong innan Street Sweeper avslutar honom efter 6:57. Känns som att det blir en sorts gimmick-match mellan dessa herrar på lördag. Vinnare: Santana & Ortiz. **

– Backstage: Mark Sterling (MJFs advokat) är inte överdrivet sugen på match ikväll men MJF hotar med otrevligheter om han inte genomför den (då får inte MJF sin titelmatch på lördag).

2. Frankie Kazarian, Christopher Daniels & Private Party vs. Young Bucks, Jungle Boy & Luchasaurus.
Vinnarna möter varandra på All Out. Udda stipulation som dessutom ger oss en respektmatch på lördag, totalt ointressanta parningar vilka teams det än gäller. Tycker jag, men alla borde veta vid det här laget att det är vad som räknas. Marko Stunt är med in men är totalt anonym under hela matchen. En kille i publiken håller upp en pro-Hangman-skylt så Matt Jackson häller öl över honom för att visa sitt missnöje med Adam Page. Hetta på Jungle Boy och tag till Luchasaurus som rensar innan det blir kaos och BTE Trigger avslutar Marq Quen efter 14:14. Bra spots och allt såg fint ut, MEN babyfaces mot varandra är BARA. SÅ. TRÅKIGT. Totalt uddlös match. Vinnare: Bucks, Mowgli & dinosaurien. *

– Backstage: Jake Hager, vänligt men väldigt bestämt, säger åt Orange Cassidy att Chris Jericho vill ha honom vid ringside under sin match ikväll och ”det är bäst för dig att du dyker upp”.

– Tully peppar FTR inför lördag.

– Tony intervjuar Kenny Omega i ringen. FTR kommer in men Hangman kommer till undsättning innan något fysiskt händer.

– Alex Marvez intervjuar Jericho, som tar åt sig äran för att ha gjort Cassidy till maineventer men noterar att han tänker vinna på lördag.

3. Joey Janela vs. Chris Jericho.
Första gången de är i ringen ihop. Hager är med in och Cassidy kommer in strax före matchen. Jericho brottas för övrigt i en OC-tisha och Janela envisas med sina Greta Thunberg-flätor. Kort match, som väntat, men Janela imponerar genom att bumpa som en champ. Finishen är väldigt bra; Janela springboard snyggt in rakt i en Codebreaker innan Liontaimer avslutar efter 3:25. Jag vet dock inte om vi ska läsa in något där (att Jericho återanvänder gamla finishers). Jericho och Hager dubbelteamar Janela innan Sonny Kiss räddar. Dock blir även han nedslagen innan Cassidy slutligen rensar och heelsen bailar. Bra bokat, både matchen och efterspelet. Vinnare: Chris Jericho. *

– Vi får ett alldeles för långt bråk med deltagare från lördagens Casino-match här, så långt att hypen hann lägga sig och jag mest satt och suckade och väntade på att det skulle vara över. Jake Roberts, Tazz och Eddie Kingstons micskills är dock superba!

4. NWA World Womens-champ Thunder Rosa vs. Serena Deeb.
Nontitle. Första gången jag ser Rosa såvitt jag vet. Deeb är förstås känd från Straight Edge Society i WWE för tio år sen, och märkligt nog har hon tydligen inte brottats sedan MYC 2017 och JR noterar att hon kanske landar ett AEW-jobb i och med denna. Så måste det vara för med tanke på att hon hade stora delar av matchen verkar det konstigt om tanken var att etablera Rosa som stark wrestler inför Hikaru Shida på lördag. Jag som inte sett henne innan blev inte ett dugg sugen på att se mer av henne efter denna. Dels för att hon knappt fick se stark ut och dels för att matchen i sig inte var speciellt bra. Ingen av dem imponerar. Rosa avslutar med en Thunder-driver (en sorts Michinoku-driver) efter 8:30 vilket var ungefär sju minuter för långt för att etablera henne för tittarna inför lördag. Jag tror problemet ligger i att AEW ville slå två flugor i en smäll; att både etablera Rosa som värdig motståndare åt Shida och se det som en tryout för Deeb. Resultatet blev varken eller, ingen av dem imponerade och jag ser nog MINDRE fram emot Rosa vs. Shida nu än före matchen. Vinnare: Thunder Rosa. 1/2*

– Jon Moxley är redo för MJF på lördag.

– Big Swole intervjuas av Tony och är så trovärdig i sin ilska att JAG blir rädd för henne. Hon är helt klart en av damerna i förbundet med mest karisma. Britt Baker, nu utan rullstol, attackerar henne för att hypa deras match.

5. AEW World-champ Jon Moxley vs. Mark Sterling.
Nontitle. Såg på Cagematch att Sterling debuterade redan 2002, men har bara totalt cirka 115 matcher under bältet sedan dess. En handfull matcher 2002, några 2007 och en drös 2015 innan karriären verkade ta fart 2016 och därefter fullt ös fram till idag. Gick tydligen en (1) WWE-match, som slagpåse mot Viking Raiders på RAW i december 2019. Nåväl. Han är så sugen på att brottas att Wardlow fysiskt får mota in honom i ringen. Ingen MJF med in dock. Ren squash naturligtvis men Sterling är enormt bra på att se dålig ut på ett bra sätt. Paradigm Shift avslutar efter 5:01. Vinnare: Jon Moxley. NR

– MJF dyker upp efteråt och nitar Moxley med sin ring och Moxley bladar för att avrunda showen. Gillar hur MJF inte bara vann random stök för att ro hem ringen som direkt glöms bort (tänk WWEs KSA-pokal) utan att de får in den i storyn såhär. Bra jobbat! Känns uttänkt.

SLUTSATS: Stabil show för att hypa All Out men brottningsmässigt var det nog det sämsta de gjort. Men här var det inte brottningen som var i centrum.

(Den här recensionen skrevs 2020-09-03.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: