Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-09-04

SDL 2020-09-04

SDL 2020-09-04

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Roman Reigns och Paul Heyman in för Pauls vanliga promo fast med Roman istället för Brock. Paul citerar Gudfadern 3 (”När jag trodde jag var ifrån det blev jag indragen igen”) och säger att Roman värvade honom istället för tvärtom. Det blir det vanliga tugget om att Roman är besviken på fansen. Roman säger att han gjorde vad han sa han skulle göra (vinna bältet) och att vinnaren i kvällens fyramanna blir nästa offer på Clash. Promon i sig var den gamla slitna Heyman-promon men Roman som heel känns åtminstone fräscht så jag välkomnar den med öppna armar.

– Backstage: Jey Uso är glad över sin kusins vinst, men Roman verkar inte pratsugen och Jey verkar tycka han är arrogant. (Kuriosa: Innan jag ens kommit till Jeys inkludering i matchen såg jag på Rikishis Facebook att någon skrev hur roligt det var att ”hans son möter sin kusin på PPV” och då förstod jag precis hur de skulle boka.)

1. Heavy Machinery vs. The Miz & John Morrison.
Facen dominerar innan Tucker blir face-in-peril så Otis kan taggas in och rensa. Det blir kaos och Otis avslutar Miz med en Vader-splash efter 5:17. Rätt basic match. Morrison snor Otis MITB-väska efteråt och kutar iväg. Vinnare: Heavy Machinery. *

– Backstage: Big E, Drew Gulak och Lucha House Party förbereder Xavier Woods födelsedagsfest när Sheamus attackerar Big E och sänker honom med en Irish Curse på en bilruta. Under resten av showen får vi skaderapporter om Big E som slutligen måste avbokas från mainet. Kanske lika bra, han skulle ändå inte vinna och har inte råd med en förlust om han ska pushas. Jey Uso blir senare klar som Big Es ersättare men Sheamus, som är anledningen till Big Es avbokning, får tydligen fortfarande brottas i den.

– Sasha Banks och Bayley noterar hur fantastiskt bra vänner de är, vilket förstås betyder precis tvärtom innan kvällen är över… hade jag kunnat skriva. Men WWE brukar låta dem säga det så det kändes inte alls förutsägbart trots allt.

2. WWE Womens Tag-champs Shayna Baszler & Nia Jax vs. Sasha Banks & Bayley.
Titelmatch. Bra match, alla kändes motiverade och Jax och Baszler börjar kännas som ett riktigt team med blinda tags och liknande. Jax och Shayna slungar varsin motståndare in i barrikaden. Bra spot där Sasha går för en powerslam från ringside och ut men Jax håller emot så Bayley necksnapar henne så Sasha kan fullfölja spotten. Sasha och Bayley tar direkt facerollen och Sasha dubbelknäar hörnan så hon får vänsterbenet bearbetat under resten av matchen. Det blir en släng av Bret och Owen där Sasha (Bret) har möjlighet att tagga in Bayley (Owen) men väljer istället att göra sin submission (Bank Statement). Benet håller inte så Shayna kommer loss tämligen enkelt innan det blir totalkaos och Jax avslutar båda med en cross-body från repen efter 12:22. Efteråt fortsätter Sasha sälja knäet medan Cole och Graves pratar med lågmälda röster och allt filmas via handkamera för att det ska se äkta och icke planerat ut, och Bayley gör slutligen slag i saken och vänder mot Sasha genom att attackera henne. Lite trist men väntat och alla visste att splitten skulle komma förr eller senare. Lite utdraget beatdown men det fyllde sitt syfte. Vinnare: Shayna & Jax. ***

– Sami Zayn kommer in med sitt IC-bälte eftersom han anser sig vara den riktige mästaren. Så först Bret/Owen från 1994 och nu Razor/Shawn. Förbannat bra fejder att sno från. Jeff Hardy och AJ Styles kommer också in för slagsmål för att troligen sätta upp en tremanna på Clash.

– Backstage: Otis avslöjar för Tucker att han förvarade kontraktet i en annan väska, och vi klipper till Miz och Morrison där Morrison hittar en macka i väskan han snodde. Inte direkt jättebra segment men jag gillade att Miz ifrågasatte om Morrison verkligen trodde sig vara Mr. MITB bara för att han, i alla fall i teorin, snodde kontraktet. Har alltid undrat det själv, som när folk snor titlar. Är som om jag glidtacklat Helge Skoog precis när han vunnit pris för något och snott hans pokal och utnämnt mig till officiell vinnare av priset.

– Backstage: Jey tackar Roman för att han fixade in honom i mainet, men Roman säger att det var Heyman som låg bakom det och önskar honom lycka till i matchen.

– Firefly Funhouse där vi blir lovade en ”ny vän” nästa vecka.

3. Förstautmanare: Matt Riddle vs. King Corbin vs. Jey Uso vs. Sheamus.
Första fallet gäller och vinnaren möter Roman på Clash. Det blir fight innan matchen, och när den börjar blir det den vanliga ”get our shit in”-bokningen. Brogue-kick sänker Corbin. Riddle däckar Sheamus och utför Flowing Bro på Corbin men vid nedslaget kommer Jey flygande med en big splash på Riddle för tre efter 9:57. Jey vs. Roman känns faktiskt som en fräsch parning och det känns vettigt att boka in Jey i något vettigt som singel medan Jimmy är borta för sin knäskada och väntas inte återvända förrän tidigast tidigt nästa år. Vinnare: Jey Uso. **

SLUTSATS: Händelserik show och en bra dam-tag, samt Jey vs. Roman som om inte annat känns nytt.

(Den här recensionen skrevs 2020-09-05.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: