Hem > AEW Dynamite 2020 > AEW Dynamite 2020-09-09

AEW Dynamite 2020-09-09

AEW Dynamite 2020-09-09

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

– Tony intervjuar Chris Jericho och MJF som båda anländer till arenan exakt samtidigt. Båda får över den andre men kallar honom loser så fort de går åt varsitt håll. Lite kul.

1. Jungle Boy & Luchasaurus vs. Lucha Brothers.
Marko Stunt, Butcher, Blade och Eddie Kingston är med in. Basic tag-match. Hetta på Jungle Boy (eller ”Jungle Boy Jack Perry” som JR envisas med att kalla honom) innan Luchasaurus taggas in för rensning. Heelsen tar över igen och går för en Fear Factor på Jungle Boy men han fintar så Penta gör den på Rey Fenix av misstag och Jungle Boy rullar upp honom för tre efter 9:25. Efteråt blir det tjafs i heelteamet men Kingston lugnar dem och passar på att flika in att han (Eddie) aldrig eliminerades i stöket på All Out. Det var inget jag tänkte på själv men läste om det senare att han hade gått ut mellan repen ut på apronen och sedan ner i backen. Men lite roligt att de tar upp det istället för att släppa det, för om detta vore äkta och jag vore Kingston hade jag gjort samma sak. Dock var det Lance Archer som vann och skulle det sätta upp någon sorts sudden death blir det mellan två heels vilket inte känns som en lysande idé. Men tanken är god. Vinnare: Junglesaurus. ***

– Jake Roberts med en promo om att Lance Archer är trött på Jon Moxley som champ och tänker göra något åt det.

– Matt Hardy med en promo om att han är tacksam för vårt stöd och för att vi bryr oss om hans, och alla andra wrestlers hälsa, men han är på god väg att bli fullt frisk och har då siktet inställt på AEW-bältet. Känns som en promo han blev ombedd av Tony Khan att dra för att förbundet ska se bättre ut.

2. Orange Cassidy vs. Angelico.
Jack Evans är med in. Knappt sett Angelico (han har åtminstone inte lämnat några större avtryck hos mig) men han ser klart kompetent ut och bumpar väldigt bra, speciellt ett bump ut ur ringen i hörnan. Cassidy avslutar med Orange Punch (SMP) efter 3:12. Efteråt blir han attackerad av Santana och Ortiz men Best Friends räddar för att sätta upp Parking Lot Brawl nästa vecka. Hur länge har Chuck Taylor haft Morgan Spurlock-mustasch förresten? Hade han det senast? Vinnare: Orange Cassidy. **

– Alex Marvez försöker intervjua Young Bucks men blir Superkickad av dem istället, vilket gav dem böter på fem lök senare under kvällen.

– Kip Sabian och Penelope Ford ska avslöja sin best man. Först kommer en smått korpulent (SKITFET) herre in i tron att han är det, men Kip säger att han var ”bäst för att han abonnerar på Kips Twitch-kanal”. Därefter kommer Brian Pillman Jr. in men det är samma visa där, och slutligen kommer Miro (Rusev) in som den riktige best man. Detta förklarar nog hans diffusa utbrott på Dave Meltzer häromdagen där han aldrig gick in i detalj på varför han var en idiot och lögnare men att han skulle ”brinna i helvetet”. Iklädd vit skjorta och med gult hår framstår det mest som en kass cosplay av Eminem. Han drar den sedvanliga blinkblink-promon där han såklart nämner både ”glass ceiling” och ”brass ring” så alla AEW-fanboys markar i byxan och avrundar med att han nu är All Elite. Kort och koncis promo, det måste jag ge honom, och även om promon i sig inte sa så mycket antar jag de ville ha det ur världen så de kan fokusera på honom ordentligt nästa vecka när de fått detta ur systemet.

– Tony intervjuar Adam Page, som tar på sig hela skulden för att de förlorade bältena på All Out men att det är dags att ge sig upp på hästen igen (se vad jag gjorde där!).

3. No DQ/countout: Joey Janela & Sonny Kiss vs. Chris Jericho & Jake Hager.
Det är No DQ men ändå envisas de med att tagga. Fantastiskt. Ganska platt match, mest för att Janela tas ut via en bordspot och lämnar Kiss kvar att fightas ensam. När han kör mot Jericho funkar det men hans fightande mot Hager är nog det minst trovärdiga jag sett sedan Paolo Robertos morgonsoffeintervju på fyran i maj. Hade Kiss offense sett ut att ens vara i närheten att träffa vore det en sak, men detta känns mer som om Hager brottas med sig själv. Jericho tömmer en pulversläckare i Sonnys ansikte så Hager kan avsluta med en cobra-clutch-slam (typ) efter 9:44. Jericho säger efteråt att han och Hager kommer förbli tagteam och har siktet inställt på bältena. Vinnare: Jericho & Hager. *1/2

– MJF sparkar hela sitt crew förutom Wardlow, som han nöjer sig med att skälla ut lite innan han säger att de ska nå toppen igen. Den här Batista/HHH-storyn är så uppenbar att jag egentligen är förvånad om de slutför den, MEN jag vill att de ska göra det eftersom det är en basic men EFFEKTIV story som kommer göra Wardlow till superstar.

– Moxley med en promo om att han är redo för Archer även om det blir skitsvårt (titelmatch 14/10, två veckor efter ettårsjubileet).

– FTR med Tully i ringen för att fira titelvinsten på All Out. Förbannat bra micwork av Tully. FTR gör narr av andra teams (vid ringside) och säger passivt aggressivt att de såg upp till Christopher Daniels och Frankie Kazarian som barn. Det slutar med att Jungle Boy, Stunt och Luchasaurus häller is på dem för att sätta upp en match nästa vecka. Bra segment.

– Ricky Starks, utklädd och sminkad som Darby Allin, med en in-ring-promo först som Darby innan han ”blir sig själv” och säger att Darby kommer råka ännu värre ut nästa gång än han gjorde på All Out.

4. Tay Conti vs. Nyla Rose.
Vickie är med Rose in. Tay(anara)s första WND-match. Hon får in lite hopespots men får sin cross-armbreaker vänd till en Beastbomb för tre efter 5:32. Inte konstigt bokat eftersom Rose trots allt är förstautmanare. Apropå det; Heel-beatdown på Tay innan Hikaru Shida räddar. Vinnare: Nyla Rose. *

– JR intervjuar Kenny Omega som säger att han gett senaste året till teamet med Hangman men att det är över nu och funderar på att åter bli singel.

5. TNT-champ Brodie Lee vs. Dustin Rhodes.
Titelmatch. John Silver är med in. Åttamanna-taggen på All Out var första gången de var i ringen ihop, detta är den andra. Jag blev lite förundrad över kommenteringen här eftersom de trycker på att detta kan bli Dustins första SINGEL-bälte i AEW, men han har aldrig haft något bältet där ALLS så oavsett vilket hade det blivit hans första. De säger inte det bara en gång utan flera gånger under matchen så det kan inte vara en slump. Nåväl, det är nog bara jag som överreagerar i vanlig ordning. De börjar veva innan matchen börjar och botchar en bordspot (som får Excalibur att säga ”I am the table”). Intensiv match, och det är lite roligt vilket enorm skillnad det är när de slåss i sändning och hur de tar det enormt lugnt i pausen och en sekund innan de kommer i sändning igen är det fullt ös igen. Inte konstigt eller förvånade, men lite kul att se den drastiska skillnaden. Dustin sätter rana, Canadian Destroyer och Cross Rhodes för nearfall. Lee gör slapp powerbomb Kevin Nash-style (vilket är passande eftersom det var Nash som rekommenderade Lee för HHH). Dustin voltar ut från apronen och sänker Silver med en snap-powerslam. Killen är 51 och rör sig som 21. Dustin blockerar Bossman-slam och det roliga är att Excalibur kallar det en ”Big Bossman-slam”. Lee avslutar med två Superkicks och en discus-lariat efter 10:22. Resten av Dork Order kommer in (bärandes en avsvimmad QT Marshall) för att fira vinsten men Lee skäller ut Colt Cabana återigen för att han kostade dem matchen på All Out. Vinnare: Brodie Lee. ***1/2

– Nästa vecka: Best Friends vs. Santana & Ortiz, Private Party vs. Jericho & Hager, MJF i action, Hangman vs. Kazarian, Thunder Rosa vs. Ivelisse i titelmatch samt FTR vs. Jungle Boy & Luchasaurus i nontitle men där utmanarna får en titelmatch om de vinner. Späckat med andra ord.

SLUTSATS: Bra avsnitt. Bra öppnare, bra main och uppbygge inför framtiden.

(Den här recensionen skrevs 2020-09-10.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: