Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-09-18

SDL 2020-09-18

SDL 2020-09-18

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Dirt Sheet med The Miz och John Morrison inleder. Miz avslöjar att han låg bakom Mandys draftande till RAW i veckan – inte som hämnd mot Otis utan för att HJÄLPA honom fokusera på MITB-väskan. Alla förstår förstås att det är båg. Han noterar att nu när Otis kan fokusera på in-cashning av väskan kan herrarna, inte minst Dolph Ziggler, på RAW fokusera på Mandy. Detta tas såklart illa upp av kalorikungen Otis som rusar in och attackerar båda två påhejandes av Tucker. Han är tydligen så oerhört förbannad att han bland annat tar sig tid till att göra sin Caterpillar på Miz. Det hela slutar med att han i sin ilska sliter av Miz både byxor och tröja och lämnar honom i kalsingar, vilket såklart gör Miz oerhört genererad i sann wrestlinganda även om det är mer kläder än han vanligtvis brottas i. Kort segment i alla fall.

1. Gran Metalik vs. Cesaro.
Shinsuke Nakamura, Kalisto och Lince Dorado och är med in men de två sistnämnda börjar tjafsa sinsemellan och blir bannade från ringside av domaren. Även om de inte ens gjorde ett försök att störa Cesaro? När de går ut går de nästan direkt till finishen. Metalik (från toppen) gör rana på Cesaro (på andra repet) i en fin spot men Cesaro blockerar moonsault med knäna, sätter uppercut och avslutar med Neutralizer efter 4:44. Kändes som att det enda vi ska ta med oss från matchen var tjafset i Lucha House Party och matchen i sig var något som tog plats i bakgrunden. Vinnare: Cesaro. *

– Kayla intervjuar Jey Uso, som har insett allvaret i titelmatchen mot Roman Reigns på Clash men är inte sur på Roman som taggade in sig själv och spearade Sheamus för vinst förra veckan. Inte heller att Roman inte dök upp förrän tre minuter in i matchen, detta för att allt bara var ett oskyldigt missförstånd dem emellan, enligt Paul Heyman som Jey pratat med om detta. Jag blir lite orolig över bokningen här. Givetvis förstår jag att Jey inte kommer vinna bältet utan detta bara är en utfyllnadsbokning medan Jimmy kurerar sig och det gör Roman till större heel eftersom han inte har emot fuffens även om han lanseras mot sin kusin. Jey som singelmatch kan mycket väl funka, men det är en ren bonus i så fall, det jag oroar mig över är att Jey bokas som en naiv babyface som inte verkar inse detta. Att hela tiden köras över men ändå släta över det som oskyldiga missförstånd när alla tittare ser vad som sker är inget som passar en babyface man vill att folk ska stå bakom. Se även Rhodes, Dustin i WCW. Det funkade för Sting men det är undantaget.

– Video om Matt Riddle där han förklarar betydelsen av ”bro” (det betyder tydligen allt möjligt enligt Riddle) för att ta en tämligen originell och cool sak och göra den så o-cool bara Vince McMahon lyckas med.

– A Moment of Bliss med Nikki Cross som gäst. Cross ska upp mot Bayley om bältet på Clash. Sorry, men jag är så totalt ointresserad av allt som har med Bray Wyatt/Fiend/Bliss att göra så jag gör som när Anna pratar gardininköp och jag bara nickar som att jag hänger med när jag zonat ut mentalt redan innan hon öppnade munnen. Lacey Evans, som fick dementera sin egen död på Twitter i veckan efter att någon lustigkurre fuluppdaterat hennes Wiki, dundrar in och tar åt sig äran för vinsten förra veckan eftersom hon la grundjobbet till vinsten. Lacey tycker Cross måste bli tuffare om hon ska ha en chans mot Bayley. Cross sliter till sig Laceys tjusiga näsduk och använder den för ändamålet den är till för och slänger tillbaka den på henne för att sätta upp…

2. Nikki Cross vs. Lacey Evans.
Bliss gör color. Jag antar att storyn är att Bliss lyckades vinna trots att hon fick vänsterarmen bearbetad under hela armen, vilket tyder på att hon trots allt besitter den tuffhet som ifrågasattes av Lacey tidigare. Förutom det var det en ganska trist match. Kul att Lacey tar sitt ansvar och spritar händerna innan matchen (eller rättare sagt vill slippa skydda sig rent allmänt mot ”nasties” som Cross) men gnider in de spritindränkta händerna i Cross ansikte för en spot jag nog aldrig sett förr. Cross gör comeback och avslutar med Tornado-DDT och swinging neckbreaker i repen för tre efter 7.14. 1/2*

– Efter matchen konfronteras Bliss av Lacey, som nämner The Fiends namn varpå Bliss blick blir tom och hon utför en Sister Abigail på henne (inklusive puss i pannan precis innan). No buys för min del, kanske att Bray blir roligare när (om?) han vänder face för detta är inte ett dugg underhållande längre även om båda gör sina roller väldigt bra.

– Cole intervjuar Sasha som teatergråter innan Bayley attackerar henne och ger sig speciellt på hennes skadade nacke.

3. Sami Zayn vs. AJ Styles.
Samis första match sedan Mania. Styles attackerar innan matchen och tar genast rollen som heel (eller rättare sagt får Sami ofrivilligt rollen som babyface). Slutspelsskägg har jag hört talas om men Samis pandemifrisyr var något nytt. Framstressad match. Cole markar nästan i byxan när Blue Thunder-bomb ger två. Det är förstås en av kommentatorns roller att övertyga tittarna om att det man ser är väldigt dramatiskt, men att göra det för en spot som förmodligen gett upphov till lika många segrar som en armdrag låter lite väl överdrivet. Styles vinner med en rollup (med en näve tights) efter 6:48. Vinnare: AJ Styles. *1/2

– Sami gnäller över domslutet efteråt och attackerar Styles. Jeff Hardy rusar in och rensar innan han annonserar en stegmatch mot båda två på Clash. Ungefär som väntat alltså.

Apropå Jeff; WWE BT Sport postade en video med honom på Twitter där han annonserade att han förnyat kontraktet med WWE som skulle löpa ut i mars. Dave Meltzer sa på WOR att det nya kontraktet troligen sträcker sig tre till fem år, eller ännu längre. Egentligen borde jag bli förvånad över att han inte tänkt joina brorsan i AEW men samtidigt känns det inte som om någon av dem har speciellt mycket kvar att ge i branschen, speciellt inte Matt efter All Out. Det är nog lättare för honom att gå på autopilot i WWE än i AEW, fast å andra sidan behöver han inte brottas lika mycket där som i WWE. Nu vet vi förstås inte när – eller ens om – det kommer igång med houseshows igen och i så fall i vilken uträckning det kommer röra sig om.

– Backstage: Otis får veta att The Miz stämt honom för alla möjliga saker efter att ha attackerat honom under segmentet tidigare ikväll. Här gömmer sig Miz bakom att Dirt Sheet är ett nyhetsprogram (sluta skratta, han ÄR ju heel). Man kan ju klart ifrågasätta hur TVÅ WRESTLERS på ett WRESTLINGPROGRAM kör WRESTLING mot varandra är emot reglerna, men som sagt, Miz är heel så det funkar även om logiken är mer kreativ och flexibel än en kinesisk gymnast. Hursomhelst drar Miz tillbaka anmälan om Otis ger honom MITB-väskan och svar önskas nästa vecka.

– På parkeringen: Big E attackerar Sheamus och vevar loss, och gör bland annat en Big Ending på en bil som hämnd för vad Sheamus gjorde mot honom för två veckor sen. Aggressiv Big E är något jag verkligen köper, och det ser ut som om vi har Big E vs. Sheamus på Clash även om inget är sagt officiellt.

4. Samoan Streetfight: Jey Uso & Roman Reigns vs. Sheamus & King Corbin.
Paul E är med in. Ordinär Streetfight med fancy namn. Jay bumpar igenom ett bord. Roman samoan-droppar Sheamus på ett bord som inte går sönder innan han spearar honom genom barrikaden. Corbin äter en spear och Jay avslutar honom med en flying big splash efter 6:21. Det var inte en så pass ensidig match som min text gör gällande, men inte långt därifrån. Kusinerna kramas efteråt och verkar vara hur goda vänner som helst, men när Jey lämnar ringen förvandlas Romans leende till en väldigt sur min. Hoppas de inte bara släpper detta nu och låter Jey fortsätta vara naiv underdog. Underdog ja, naiv nej. Vinnare: Jey & Roman. *

– Nästa vecka: Otis svar om hur han gör med Miz stämningsansökan.

SLUTSATS: Stabil hypeshow, men i sig självt var det inte mycket.

(Den här recensionen skrevs 2020-09-19.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: