Hem > ROH > ROH #469 (2020-09-11)

ROH #469 (2020-09-11)

ROH #469 (2020-09-11)

– Jag har aldrig någonsin följt ROH utan bara sett något avsnitt/någon match här och där, och har väl lite halvkoll på de stora namnen men that’s it. Sedan AEW lanserades har det gjort att jag har ÄNNU mindre koll på både ROH, NWA och Impact och skulle för mitt liv inte kunna redogöra en mästare i något av förbunden förutom Nick Aldis. I senaste EPOW pratade Robert upp Pure Title-turneringen så mycket att jag blev riktigt sugen på den, utan att ens veta att den existerade förrän han nämnde den och trots att jag bara känner till hälften av namnen han rabblade upp. Just därför tänkte jag gå låååååångt utanför min comfort zone och se första avsnittet som avhandlar turneringen. Om det blir en fortsättning för mig har jag ingen som helst susning om nu så det återstår att se.

– Turneringen innehåller Matt Sydal, Delirious, Jay Lethal, Dalton Castle, Jonathan Gresham, Tracy Williams, Kenny King, Silas Young, David Finlay, Rocky Romero, PJ Black, Josh Woods, Fred Yehi, Tony Deppen, Wheeler Yuta samt Rust Taylor. Delirious, Sydal, Lethal och Black (Justin Gabriel) har jag sett flertalet matcher med och King, Silas, Dalton, Finlay (Fits son) och Romero har jag åtminstone hört namnen på medan de resterande är totalt nya för mig.

– Reglerna, som ni inbitna förstås känner till redan, är att vi har domare vid ringside utifall vi har en draw och alla matcher börjar och avslutas med handskakningar. Därav ”pure” som så subtilt gömmer sig i turneringsnamnet. Alla har tre rope breaks per match, sen kan de röra repen bäst fasen de vill utan att domaren bryter upp. Knytnävar är förbjudna (en ger varning, två leder automatiskt till diskning) och slag mot kroppen förutom lowblows är tillåtna. 20 sekunder gäller vid countout och om någon utomstående lägger sig får denne sparken på stående fot. Då blir det ”tack och banan”, som EPOW-Frank så obegripligt brukar formulera det.

– Ian Riccaboni & Caprice Coleman kommenterar. Två nya namn för mig.

– Jag gillar hur vi får detaljerade bakgrunder via videopaket av kombattanterna, det är perfekt för mig som inte känner till dem (speciellt väl, som i fallet med Lethal). Vi får även en genomgång av turneringsreglerna av Quinn McKay, ännu ett namn som debuterar i min hjärna ikväll.

1. ROH Pure Title Tournament, åttondel: Jay Lethal vs. Dalton Castle.
Lethal sätter tonen direkt genom att offra ett rope break, och jag gillar att han ser ut att ångra det direkt (work) eftersom han nu bara har två kvar. Sådana detaljer gillar jag eftersom det gör att även de minsta sakerna räknas och har betydelse för resten av matchen. Arbetet är ganska bra men mitt fokus ligger mer i att ”lära mig” reglerna istället för att njuta av brottningen. Kunde absolut ”suspenda my disbelief” under matchen vilket är värt mer än tusen TV-spelsvolter. Jay avslutar med Lethal Injection efter 11:37 (officiell tid är 13:10 men de spolade reklamen på FITE). Lökigt att brottas under reklamen när det ändå inte är någon live-publik. Vinnare: Jay Lethal. **1/2

2. ROH Pure Title Tournament, åttondel: Jonathan Gresham vs. Wheeler Yuta.
Bra match, snäppet bättre än Lethal-Castle skulle jag vilja säga. Yuta blir frustrerad och använder en knytnäve för att ta hem turneringens första varning och efteråt blir han ÄNNU mer desperat eftersom han inser att han inte har råd med fler misstag. Bra nearfalls och kommentatorerna gör sina roller bra och ökar dramatiken utan att det känns påklistrat. Gresham bearbetar vänsterbenet på flera olika sätt jag aldrig sett förutom innan han sonika slår Yutas knä i mattan upprepade gånger så Yuta tappar efter 9:35 (10:25). Vinnare: Jonathan Gresham. **3/4

– Nästa vecka: Sydal vs. Delirious och Romero vs. Finlay.

SLUTSATS: Underhållande avsnitt, vilket förmodligen mest var nyhetens behag och att jag gillar konceptet med turneringen. Inte helt otänkbart att jag fortsätter för jag gillade detta.

(Den här recensionen skrevs 2020-09-20.)

Kategorier:ROH
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: