Hem > WWE RAW 2020 > RAW 2020-09-21

RAW 2020-09-21

RAW 2020-09-21

– ”They didn’t even get past their ‘Then, Now, Forever’ before going full on stupid…” – användare på F4W/WO-forumet.

– Tom Phillips, Byron Saxton & Jerry Lawler kommenterar.

– Retribution kaosar loss precis när showen börjar och en (ganska dåligt) maskerad Mia Yim drar en promo om att de ska ta över förbundet, och använder såklart de WWE-godkända uttrycken ”brass ring” och ”each and every one of you” så vi inte ska tro att de kan förändra något i grunden. Mia säger även att de numera är anställda av WWE eftersom de ”are whores”. Sedärja. Hurt Business kommer in, kavlar upp ärmarna och sen är bråket igång. Och i vanlig ordning går vi till reklam och när vi återvänder är det business as usual så att ingen av oss ska behöva engagera oss mer känslomässigt än nödvändigt.

– Rey, med fru och dotter, är jättestolt över Dominik som ska satsa på att gå om Tag-bältena på Clash, ett bälte som också blev Reys första i WWE.

1. Förstautmanare: Humberto Carrillo & Dominik Mysterio vs. Seth Rollins & Murphy vs. Andrade & Angel Garza.
Första fallet gäller och vinnarna möter Street Profits, som gör color här, på Clash. Vi hade redan Profits vs. Andrade & Garza för två veckor sedan och är noll intresserad av den matchen så naturligtvis får vi den. Ingen Zelina Vega här eftersom hon fokuserar på sin egen karriär numera. Noterbart är att alla brottarna introduceras, det blir reklam, och direkt när vi återvänder frågar Tom Phillips ”What is Mick Foley up to?” innan han inser att de är i sändning igen. Ingen aning om det betyder något eller om det är jag som läser in för mycket i vanlig ordning. Ganska ointressant match, dels för att alla parningarna redan känns gjorda (även om Dominik aldrig mött Andrade eller Garza) och för att inget av teamen känns spännande mot Profits. Dominik och Humberto gör ett bra tandemdyk, i övrigt var det en rätt framstressad TV-match ingen minns när den var över. Seth vägrar taggas in och går ut istället eftersom han ”har viktigare saker att tänka på” varpå Murphy avslutas med spinning elbow och Wing Clipper efter 5:26. Vinnare: Andrade & Angel Garza. *1/2

Gällande Dominik känns det som att det riktiga eldprovet kommer nu när storyn med Seth verkar gå mot sitt slut. Det är en sak att slängas in i en het angle med maineventers (Rey och Seth) samt en midcarder som är enormt skicklig worker (Murphy), det är en annan sak att förvalta även under ”normala” omständigheter. Tanken dras till Virgil som var sjukt över 1991 när han vände mot Ted DiBiase. Hans pops under den fejden var enorm, inte i klass med Hogan och Warrior förstås men betydligt mer än för andra midcarders. Tyvärr visade det sig att vad folk poppade åt inte i första hand var år Virgil som person utan för att han satte sig upp mot DiBiase som de avskydde. När den fejden var över emottogs han rätt ljummet av publiken eftersom han inte var nämnvärt intressant i sig självt. Dominik har imponerat i några av sina matcher, men då har han också haft bra förutsättningar för att få till bra matcher. Ge honom åtta minuter mot Erik eller Lashley så vi kan se hur bra killen ”egentligen” är.

– Tom noterar att Braun vs. Dabba-Kato på RAW Underground lite senare kommer vara en ”Titanic clash” vilket passar utmärkt eftersom det säkert blir botten. Ursäkta, jag hittar ut själv.

– KO Show med Shane McMahon som gäst. Shane blir andfådd bara av att gå, äntligen kan jag säga att jag har kondis som en WWE-wrestler (om han räknas som det). Han introducerar Dabba-Kato som ska upp mot Braun Strowman senare ikväll på RAW Underground, vilket var den största hooken för showen förra veckan. Owens örfilar Dabba-Kato i ett försök att elda upp honom inför showens andra gäst; Braun. De konfronterar varandra och Aleister Black attackerar Owens för att fortsätta deras story.

2. WWE World-champ Drew McIntyre vs. Keith Lee.
Nontitle, men Lee kommer ett steg närmare titelmatchen på Clash om han vinner. Rätt otroligt egentligen att RAW hade NOLL matcher klara för Clash tills måndagen innan showen. McIntyre vs. Randy Orton var bokad men där storyn handlade om även Lee skulle bokas in där på något vänster, antingen istället för Orton eller för en tremanna. Nåväl, detta var en livlös match där det kändes som om saker bara hände utan eftertanke. Claymore-kick ser ut att avsluta med Randall attackerar med en stol på Drew för DQ efter 8:16. Vinnare via DQ: Drew McIntyre. *

Efteråt Puntar han Lee och drar en förbannat långrandig promo som går ut på att inget i hela världen kan stoppa honom från att vinna sin fjortonde världsmästartitel på söndag. Om Lee skohornas in i titelmatchen är det nog den svagaste bokningen på länge eftersom han troligen hade förlorat om Drew pinnat honom efter sin Claymore-kick. Får inte direkt Lee att se stark eller välförtjänt ut av en titelmatch.

– Backstage: Asuka är redo för både Mickie James och Zelina Vega på söndag, varpå Peyton Royce också vill ha en titelmatch. Ilconics är till synes vänner igen även om Billie Kay mest verkar avundsjuk på Peytons singelpush. Detta sätter upp Asuka vs. Royce ikväll så jag hoppas Asuka sovit ut ordentligt och ätit en stadig Gunde Svan-grötfrukost och har arbetsskorna på sig för det lär hon behöva då Peyton inte kan gömma sig i tagteam ikväll.

3. Förstautmanare: Mickie James vs. Zelina Vega.
Vinnaren möter Asuka på Clash. Gillade hur James förklarade förra veckans botchade finish utan att bryta kayfabe men ändå inte idiotförklara tittarna, det är en tunn linje att gå på. Detta är en rätt klumpig match där det mesta ser rätt trubbigt ut innan Zelina vinner med en backstabber efter 4:14. Jag trodde Asuka vs. Zelina blev klar redan förra veckan, men det var smart att boka en förstautmanarmatch här så hon kunde etableras med en vinst över ett toppnamn som James för att ge henne lite trovärdighet innan titelmatchen. Bra bokat men kass match. Vinnare: Zelina Vega. 1/4*

– Tidigare idag letade Akira Tozawa och en ninja efter R-Truth i havet, ackompanjerat med Hajenmusik för mer comedy. Här hade Dave och Bryan ett bisarrt replikskifte på WOR där de diskuterade huruvida Tozawa blev uppäten av en haj eller inte. Välkommen till WWE.

4. Apollo Crews vs. Cedric Alexander.
Ricochet och MVP är med in. Bara en match. Cedric tuppar upp sig mot Rico som stirrar tillbaka och Crews rullar upp honom för tre efter 4:24. Resten av Hurt Business dundrar in för heel-beatdown. Gäsp. Vinnare: Apollo Crews. *1/2

– RAW Underground: Dolph Ziggler besegrar Arturo Ruas. Briana Brandy, en ny intervjuare, försöker intervjua Strowman som inte vill prata utan uppmanar bara Shane att fixa bättre motstånd.

– Seth i ringen för ännu ett långdraget pratsegment där det tar år att komma till saken. Han bjuder in Mysteriofamiljen och för att göra en lång historia kort påstår han att Aliyah inte är Reys dotter. Men innan dess säger han att ”detta är gjort förr” då alla tror det är Dominik han pratar om innan han säger att det gäller dottern istället. Bruce Prichard hävdade på Summerslam 2005-avsnittet av STW att Rey vs. Eddie om Dominik var en av de absolut bästa uppläggen i historien så det är inte otänkbart att det är han som kläckt idén här. Hursomhelst gillar jag det inte av två skäl; Storyn är redan gjord och kommer säkert bara bli pinsam ala Rusev/Lana/Lashley eller vad de nu försökte med Mike och Maria Kanellis. För det andra är jag trött på Rey (och Dominik) vs. Seth även om jag är säker på att det blir bra matcher.

5. WWE Womens Tag-champs Shayna Baszler & Nia Jax vs. Natalya & Lana.
Nontitle. Liv Morgan och Ruby Riott gör color, men hinner inte säga så mycket eftersom matchen är över efter 1:00 när Baszler chokear ut Lana. Femton sekunder snabbare avverkning av Natalya och Lana än Liv och Ruby fixade förra veckan. Noterbart är att Natalya & Lana gått drygt cirka 40 matcher ihop (tag, sixmans etc) med exakt noll vinster i ryggen. Lana åker igenom ett bord efteråt. Vinnare: Baszler & Jax. NR

– Backstage med Mysterios för ännu mer Dr. Phil-bokning. Aliyah använder såklart WWE-snack (”I came here for one reason, and one reason only!”) för att omgående fabrikstillverkad som karaktär för hur skulle det se ut om någon förutom Kevin Owens fick prata som folk? Hon är här enbart för Dominiks skulle och fortsättning följer. Lite senare pratar hon med Murphy så det verkar vara något där på G. Har läst att folk noterat något samröre mellan dem tidigare, som att Aliyah tog hans arm under ett segment, men då var jag fokuserad på annat (antagligen att frenetiskt anteckna ner alla denna fängslande dramatik) så jag missade det. Men fortsättning lär följa så vi får se hur det utvecklas.

– RAW Underground: Riddick Moss sänker Erik och Yabba-Dabba-Kato vill se vad Strowman går för.

6. RAW Womens-champ Asuka vs. Peyton Royce.
Nontitle. Kay är med in. Asuka försökte hålla ihop det men nej, detta var inget vidare. Klumpiga nearfalls och Asuka såg rätt sopig ut som inte kunde avverka henne snabbare än såhär. Asuka-lock ser ut att avsluta men Zelina kutar in för en Sportz Entertainment-finish efter 2:24, men Asuka jagar ut henne. Asuka vs. Zelina är förresten nerputtad till preshowen på Clash så vi ska veta hur viktig den är. Vinnare via deku: Asuka. 1/4*

– RAW Underground: Braun spöar Dabba-Kato för att genast se till att han inte behåller den lilla hetta han har.

7. Cedric Alexander, Shelton Benjamin & Bobby Lashley vs. Mace, Slapjack & T-BAR.
Mace är Dio Maddin, T-BAR är Dijak och Slapjack är Shane Thorne. MVP är med in. Älskar hur Lawler sätter upp för en oneliner utan att vare sig Byron eller Tom lägger upp bollen för hans smash. Han säger att Retributions introlåt är ”den näst bästa han hört”, där någon av dem ska fråga ”vilken är den bästa?” så Lawler kan drämma till med poängen att ”alla de andra är på delad förstaplats”. Men ingen tog bollen så Lawler såg bara dum ut. Samspelet mellan JR och Lawler, likaså Gorilla och Bobby, var fantastiskt, eftersom de kände varandra så pass väl att de visste hur de skulle reagera så den andre kunde få ut sitt budskap. Fast med Vince i lurarna och manus framför sig är det inte så konstigt om det är svårt att även fokusera på diverse skämtuppläggningsbollar. Nåväl. Inte mycket till match, som väntat, där Shelton är slagpåse och Lashley taggas in för rensning innan resten av Retribution kutar in för DQ efter 6:15. Precis när jag undrar varför inte WWE-folk kutar in dundrar Drews låt igång och han tillsammans med många andra RAW-brottare kutar in och vevar. Orton smyger in med en RKO på Drew medan showen avrundas. Vinnare via DQ: Cedric, Shelton & Lashley. 1/2*

Även om jag klagar oerhört mycket på WWE måste jag ändå ge dem cred för att de försöker nya grepp under pandemin för att liva upp showerna. Jag är inget fan av cinematicmatcherna (även om jag gillade UT vs. Styles) men gillar påhittigheten och att de tänker utanför boxen under de rådande omständigheterna. Likaså Thunderdome, som jag tycker livar upp även om normal publik såklart är att föredra (hur normal nu en drös wrestlingfans kan anses vara) samt RAW Underground, ett koncept jag inte gillar men som ändå är något utanför boxen.

SLUTSATS: Brottningsmässigt en katastrof men de fick åtminstone några matcher klara till Clash och Retribution verkar kommit in i andra växeln. Alltid något.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-09-22.)

Kategorier:WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: