Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-10-02

SDL 2020-10-02

SDL 2020-10-02

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Roman Reigns och Paul Heyman in. De kallar in Jey Uso som säger sig ha vunnit om inte Jimmy slängt in handduken. Roman säger att Clash var hans (Romans) sämsta kväll i karriären eftersom han inte ville puckla på sin kusin så mycket utan bara ville han skulle få känna på hur det var att brottas i maineventet. Det enda Roman begärde av honom i matchen att erkänna att Roman är familjens överhuvud, vilket Jey vägrade göra. Roman ger Jey en returmatch på HIAC där något större än någonsin är på spel utan att ge närmare detaljer. Antagligen att Jey måste lämna SDL om han förlorar. Jey accepterar (Roman viskade något till honom här, oklart vad men det verkar vara stipulationen). Bra segment, jag köper Jey som toppgubbe på SDL betydligt mer än jag trodde jag skulle göra. Eller så handlar det om att mina förväntningar är tämligen låga angående ALLT WWE gör numera. Hursomhelst är Jey som singel åtminstone en fräsch bokning.

– AJ Styles avbryter och tråkar Jey vilket ger oss…

1. Jey Uso vs. AJ Styles.
Inte helt oväntat första singelmötet mellan dem. Bra match som fick upp Jey något snäpp på rankingen. Jey avslutar rent med en Superkick och flying big splash efter 7:55 i vad som måste vara hans största vinst i singeldivisionen hittills. Antar att Styles draftas till RAW nästa vecka. Vinnare: Jey Uso. **1/2

– Samy Zayn med en bra promo där han avslutar med att kasta Jeff Hardys bälte (det vill säga det ”oäkta”) i en soptunna och säger att ordningen är återställd med honom som champ.

2. Otis vs. John Morrison.
Kort match, i princip en squash som Otis vinner med Caterpillar och Vader-splash efter 1:42. Vinnare: Otis. NR

3. Shorty G vs. Sheamus.
Shorty har på något mystiskt sätt vänt face igen, och missar moonsault här innan två Brogue-kicks avslutar honom efter 0:52. Men matchen är bara bokad för att ge Big E en anledning att dyka upp på Titan-Tron och utmana Sheamus i en Falls Count Anywhere-match nästa vecka. Vinnare: Sheamus. NR

– KO Show med Alexa Bliss som gäst, i vad som kallas ”Brand Invitational” vilket är ”bra” reklam för draften nästa vecka. Hur kan de seriöst hypa draften när folk byter shower lite hursomhelst ändå? Kevin, som kvällen till ära är iklädd en Street Profits-tisha, noterar jämförelser mellan Alexa och Aleister Black (de är förändrade). Alexa svarar att Fiend är både skrämmande och lockade på samma gång, och segmentet slutar med att Fiend attackerar Kevin för att sätta upp en match nästa vecka. Helt utan uppbygge (detta var inte mycket av den varan) möts de i sin första singelmatch på TV, och dessutom en av de första gångerna någonsin de möts i någon konstellation.

– AC/DC kommer snart med en ny singel, och Brian Johnson är tillbaka bakom micken till min stora glädje.

4. Matt Riddle, Gran Metalik & Lince Dorado vs. King Corbin, Shinsuke Nakamura & Cesaro.
Den stora storyn är, förutom Riddles cornrows som inte var hippt när Axl Rose hade det 2002 och knappast mer hippt idag, var att Kalisto kommer in i början av matchen och menar på att de glömde informera honom om matchen. Körscheman är tydligen ett okänt begrepp för honom. Hetta på Metalik och tag till Riddle som rensar. Kalisto råkar (ärligt misstag) sänka Lince med en enzuigiri när Cesaro duckar, och direkt efter avslutar Riddle Cesaro med Final Flash (högt knä) och BroDerek efter 3:42. Tjafs internt i Lucha House Party efteråt, men denna gången var det faktiskt inte medvetet gjort av Kalisto. Vinnare: Riddle, Metalik & Lince. *

– Carmella, som dykt upp anonymt i videos de senaste veckorna, avslöjar att det de facto är hon i filmerna. Hon är trött på att dansa runt eftersom det inte lett någonvart så nu är hon tydligen seriös. Dessutom tydligen heel igen precis som Shorty G. Vad är poängen att låta henne göra comeback veckan innan draften?

– Sasha Banks med en in-ring-promo. Hon river av sin nackkragen och säger att hon har en titelmatch mot Bayley nästa vecka. WWE går onekligen all in på draft-showen/showerna.

5. IC-champ Sami Zayn vs. Jeff Hardy.
Titelmatch. Skaplig match där båda, men speciellt Jeff, säljer skador från stegmatchen i söndags. Zayn tar bort hörnskyddet innan matchen vilket anspelar i finishen. Graves: ”Let me ask you a question, Cole. Who do they say writes history?” Cole: ”The stories.” Graves: ”The WINNERS!” Kämpa! Jeff med en superplex men Swanton träffar knän. Jeff går för Whisper in the Wind men Zayn blockerar och hotshottar honom på den oskyddade hörnan för tre efter 11:22. Vinnare: Sami Zayn. **

– Nästa vecka: Draft samt Sasha vs. Bayley i titelmatch, Kevin Owens vs. Bray Wyatt samt Big E vs. Sheamus i en Falls Count Anywhere-match.

SLUTSATS: Det känns som om de vill avsluta fejder (Big E-Sheamus och Sasha-Bayley) nästa vecka med tanke på draften, och det är bättre det än att låta dem hänga i luften om de draftas till olika shower. Eller så blir det som ”förr i tiden” (med publik) där folk fortfarande brottades klart på sina respektive shower innan draften genomfördes, men nu finns ju ingen live-publik så jag tror de genomför den omgående. Hoppas jag. Men oavsett vilket har WWE skitit bort all goodwill av drafts sedan urminnes tider eftersom folk byter shower hursomhelst ändå under fancy undantagsnamn.

(Den här recensionen skrevs 2020-10-04.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: