Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-10-09 – Draft

SDL 2020-10-09 – Draft

SDL 2020-10-09 – Draft

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Draften börjar ikväll och avslutas på måndagens RAW. Alla brottare är valbara så därför kan en RAW-brottare draftas (tillbaka) till RAW och detsamma med SDL. Antar att de gör såhär så det blir många namn som ropas upp så draften känns större än den är. Stephanie rapar upp namnen och eftersom RAW varar tre timmar mot SDLs två får RAW en person mer i varje vända. Draftas en mästare åker titeln med.

– Till RAW: Drew McIntyre. Logiskt, han är ju champ. Vore tvärtom totalkorkat att INTE välja mästaren först, det hade bara fått mästaren att se rätt dålig ut (i kayfabe såklart).

– Till SDL: Roman Reigns. Se ovan.

– Till RAW: Asuka.

– Till SDL: Seth Rollins. Före Bayley som trots allt är champ?

– Till RAW: Hurt Business. Japp, hela gruppen. Att tagteams draftas ihop tycker jag kan kännas logiskt men löst sammansatta grupperingar? Tekniskt sett hade halva RAW-rostret kunnat gå ihop och kalla sig något fancy gruppnamn och därefter blivit draftade hela bunten på ett bräde. Fantastiskt, jag har sett wrestling i 27 år och försöker fortfarande hitta en logik i det.

1. Falls Count Anywhere: Big E vs. Sheamus.
Här blev jag faktiskt lite förbannad. De vevar på varandra bra, både vid ringside, i kafeterian och i garaget och det mesta ser ut att kännas. Eller som en användare på F4W/WO-forumet så poetiskt uttryckte det: ”They hit each other with shit for a while.” Tyvärr tappas all goodwill genom att de (WWE) känner sig nödgade att krydda med lite komik vilket gör att jag tappar intresset och inser att detta bara är random match istället för ett krig mellan två som hatar varandra. Först hittar Big E några gigantiska frukostflingor i plast (Booty O’s) under ringen och därefter blir Big E dränkt i ägg och mjöl, något som tydligen är vanligt förekommande vid WWEs bufféer. Sheamus sopar till honom med en kofot på parkeringen och sätter en White Noise på en bilruta. Ungefär här rullar Anna in i rummet och ser på TVn och utbrister ”Hur ser han ut i fejset?” och hur jag än försöker formulera mig så det ska låta vettigt går det bara inte. ”Eh, det är ägg och mjöl.” ”Varför då?” ”Han gillar pannkakor.” Anna mumlar ”… idioter…” och rullar ut igen. Big Ending på ett biltak avslutar efter 11:25. Hade de skippat sina comedyspots hade detta varit en betydlig bättre match, den där shoot-auran som de faktiskt lyckades frambringa försvann rätt snabbt. Vinnare: Big E. *

– Backstage: Kofi Kingston och Xavier Woods gör comeback genom att säga åt Big E att de behöver Tag-titlarna (och får en titelmatch ikväll) men Big E själv verkar lite ljummen till tanken. Antar att han är slut efter att precis gått en tuff match men det känns lite som om en splitt redan är på gång. Inte mig emot, men eftersom de tydligen säljer sjukt mycket merchandise vore det kanske konstigt att splittra dem så länge siffrorna ser bra ut. Å andra sidan vände de Reigns.

– Jey Uso in för en promo. Han vill veta vilken stipulation Roman och Paul Heyman tänkt sig på HIAC. Paul och Roman dyker upp på Titan-Tron och säger att det blir en I Quit-match plus HIAC på PPVn. Roman hotar med ”konsekvenser” för Jey när han slagit honom.

– Till RAW: AJ Styles, som tydligen ville draftas för att kunna se sin son lira boll på lördagar.

– Till SDL: Sasha Banks.

– Till RAW: Naomi. Whatever.

– Till SDL: Bianca Belair.

– Till RAW: Shayna Baszler och Nia Jax, vilket är skitsamma så länge de är champs.

2. Jeff Hardy & Matt Riddle vs. The Miz & John Morrison.
Även om det är helt korrekt hoppar jag ändå till när Cole refererar till ”Matt and Jeff” under matchen. Kort match och så ensidig att det inte är så chockerande att heelsen draftas strax efter. Facen får skina med några dyk innan Riddle avslutar Miz med BroDerek efter 2:32. Vinnare: Jeff & Matt. *

– Därefter sker årets höjdpunkt när LARS SULLIVAN släntrar in och mördar Hardy, Riddle och Miz medan Morrison hinner smita undan. Nu ökade WWE sin dragningskraft med några tusen miljoner procent men Steph noterade efteråt att han inte kommer draftas till en show förrän på RAW.

– Till RAW: Ricochet.

– Till SDL: Jey Uso.

– Till RAW: Mandy Rose.

– Till SDL: Rey Mysterio och Dominik så fejden med Seth kan fortsätta. Precis som Hurt Business känns det knepigt att man kan boka fler personer på samma gång även om de inte är tagteam. Blir lite godtyckligt.

– Till RAW: Miz & Morrison. Inte helt otippat.

3. SDL Womens-champ Bayley vs. Sasha Banks.
Titelmatch. Inte mycket till match utan mer som en försmak av HIAC. Sasha gör Bank Statement men Bayley kommer loss och sopar till henne med en stol för DQ efter 2:29 för att sätta upp en HIAC-match (vilket blir officiellt senare ikväll). Om två dagar har förresten Bayley varit champ i exakt ett år. Vinnare via DQ: Sasha Banks. NR

Något jag reagerade på under matchen var att Corey sa att Sasha tog bort nackkragen så sent som igår. Dock postade hon bilder från en fotosession på sociala medier i veckan där hon var utan den. Man kan naturligtvis – vilket du säkert tänker just nu – säga att man måste skilja på shoot och work och att hon är privatperson på SoMed och en karaktär på SDL. Det vore en klartänkt tanke om det vore så att WWE är konsekventa, vilket de precis som alltid annars inte är. Ibland förväntar de sig att folk ska ha koll på brottarnas SoMed (Beckys och Seths förhållande) så de kan referera till det på TV i tron att folk hänger med. Och ibland (Lanas förhållande med Rusev när hon var gift med Bobby Lashley på TV) ska vi ignorera vad som skrivs där. Det blir lite dubbla budskap och svårtolkat för när det som sker på SoMed ska färgas av på TV och när det ska ignoreras. Det blir inte heller enklare för att de använder sina gimmicknamn även om de postar som sig själva. Detta är väl inget jätteproblem men hade varit enklare om de kunde bestämma sig för vad som gäller.

4. SDL Tag-champs Shinsuke Nakamura & Cesaro vs. Kofi Kingston & Xavier Woods.
Titelmatch. Graves undrar hur New Day bara kan valsa in och få en titelmatch – vilket jag håller med om i sak – men när New Day (i form av Kofi och Big E) förlorade bältena till Naka & Cesaro i somras fick de aldrig en returmatch. Även om WWE slutat med automatiska returmatcher (tihi) kan jag tycka det är fullt logiskt att de får en. Dock är det märkligt att de inte annonserade Kofis och Woods comebacker ikväll, om de gjorde det måste jag missat det TOTALT. Nåväl. Okej match men den kändes lite off, troligen på grund av ringrost av pannkaksgossarna. Kofi gör en springboard med magen ut och DDTar Cesaro i en fin spot. Trouble in Paradise sänker Cesaro innan TIP och springboard-elbow från Woods avslutar Naka efter 5:19. Vinnare och nya champs: Kofi & Woods. *1/2

– Till RAW: Kofi och Woods.

– Till SDL: Big E, så gruppen splittras. Ännu en logisk tankevurpa; Varför inte drafta alla tre när man ändå har möjlighet till det? Skulle dock inte förvåna mig om de hamnar på samma show på måndagens draft även om jag gärna ser att de håller Big E från Kofi & Woods. Inget emot dem förstås men jag tycker grupperingen är så uttjatad att det skulle vara skönt att se dem i olika sammanhang ett tag.

– Till RAW: Dana Brooke, lika upphetsande värvning som en påse räkskal.

– Till SDL: Otis.

– Till RAW: Angel Garza, vars skada bara kommer hålla honom ur ringen en vecka eller två enligt farbror Dave i senaste Observer.

– Backstage: Otis gör sig redo för förhandlingarna med The Miz, som dock skjutit upp det till längre fram i tiden. För är det något som drar kidsen till TVn är det actionfylld byråkrati med pappersvändare.

– Sasha med en promo om att hon ”must break you” riktat till Bayley i en HIAC-match på galan med samma namn. Antar att någon sett Rocky IV nyligen.

5. Kevin Owens vs. The Fiend.
Faktiskt ingen dum match, Fiend ångrar på som en Terminator och no-säljer allting, inklusive bump igenom ett bord. Han gör Mandible Claw och Owens gör en Stunner för att komma ur den, men Fiend vägrar släppa upp honom utan håller fast greppet och avslutar med en Rock Bottom efter 6:40. Efteråt kommer Alexa Bliss in och glor kärleksfullt (hur nu demoner eller vad de ska föreställa uttrycker kärleksfullhet) på Fiend. Vinnare: The Fiend. **

– Nästa veckas säsongspremiär (sluta skratta) bjuder på: Braun vs. Roman om bältet samt The New Day vs. Sheamus, Nakamura & Cesaro. I kayfabe förstår jag förstås att brottarna behöver en tids omställning om de byter brand, men det blir ändå lite fånigt att de fortsätter boka folk på sina gamla brand även efter draften. Jag kunde köpa det när de hade publik för då kunde folk köpa biljetter för att se Rey Mysterio och då vore det taskigt mot dem om han bytte show hastigt och lustigt veckan innan så de hade några veckor mellan draften och när den började gälla. Nu finns det ingen som helst poäng bakom det tycker jag.

SLUTSATS: Det är lite svårt att få en helhetsbild av draften förrän måndag (folk kan ju till och med draftas tillbaka) men detta var väl okej.

(Den här recensionen skrevs 2020-10-10.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: