Hem > WWE RAW 2007 > RAW 2007-04-23

RAW 2007-04-23

RAW 2007-04-23

– Jag hade från början ingen tanke på att ta denna men eftersom jag såg detta live på plats tänkte jag återse showen för första gången på länge. Jag såg den några dagar efteråt men tror inte jag sett den efter det.

– A. Den darka matchen var Jeff Hardy som slog Kenny Dykstra, även om vissa resultatsidor listar MATT Hardy istället för Jeff. Minns den inte som något speciellt men det är heller inte meningen med dylika matcher utan de ska bara värma upp publiken och låta kameramännen/producenten blir varma i kläderna.

– Några Heat-matcher förärades vi också med:

B. Mickie James slog Victoria.

C. Chris Masters slog Val Venis men Val surnade till och begärde returmatch direkt, vilket han fick och vann. Trodde de botchade finishen eller att Vince hade beslutsångest angående vem som skulle vinna (vilket slut de skulle visa på TV) men de visade istället hela köret.

D. Cryme Tyme slog Shelton Benjamin & Charlie Haas i en bra match.

E. Maineventet var Johnny Nitro (Morrison) över Eugene.

– Jim Ross & Jerry Lawler kommenterar.

– Todd Grisham är ring-announcer och låter nästan komisk när han försöker framkalla en så mörk basröst som möjligt. Låter som någon som parodierar en dylik.

1. No DQ: Shane McMahon, Vince McMahon & Umaga vs. Robbie Brookside.
Allt börjar med en in-ring-promo med Shane McMahon. Han blev inspirerad av förra veckans öppna utmaning med Umaga (där Santino Marella, i sin debut, slog honom för IC-bältet med hjälp av Bobby Lashley) och utmanar därför VEMSOMHELST. Detta var en av få gånger det lönar sig för en heel att säga så. Han ser José Mourinho i publiken, en person jag inte ens hade hört talas om innan detta sport-o-intresserad som jag är. Shane pekar på honom och nämner hans namn till massivt buande eftersom han uppenbarligen inte är poppis i London. (Nästan direkt efter detta lämnade han och hans barn arenan.) Shane såg en kille fightas mot sex pers på en bar igår (första fröet till RAW Underground?) och vill därför möta honom här för att se vad han går för. Shane dominerar stort ”men glömde nämna” att detta är en No DQ-match så han utför en Coast To Coast medelst soptunna. Tre minuter in i matchen kommer han plötsligt på att han glömt att det är två-mot-en-match och introducerar Umaga (med Armando Estrada) som fortsätter mosa jobbern med en flying big splash och rövalanche. Shane, en smula vimsig, kommer på att detta nog trots allt var en TRE-mot-en-match så Vince introduceras och får pinna den stackars Brookside efter 6:50. Gillar att han kopplar honom i en halvnelson för att vara riktigt bergsäker på att den knockade jobbern inte sparkar ur. Mer angle än match men effektivt var det. Vinnare: Shane, Vince & Umaga. NR

Detta är Robbies enda RAW-match hittills, i övrigt har det varit tre Heat-matcher med förluster i alla som kan skrivas på hans CV. Han är dock fortfarande tränare i PC (och lika fortfarande är han NUK-brottaren Xia Brooksides ömma fader).

2. Matt Hardy vs. Trevor Murdoch.
Jeff Hardy och Lance Cade är med in eftersom teamen ska mötas på Backlash. Kul match. I min recension från 2007 läser jag att min gode vän Patrik Nilsson SMSade att ”Om Murdoch skulle åka på däng får du inte tveka att springa in och assistera”. Lyckligtvis behövdes inte det för då hade jag troligen fortfarande legat i gipsvagga. Ingen toppenmatch men en stabil nästan-fyra-minuters-match. Trevor missar en flying elbow, en spot jag inte minns att han gjorde, men Cade distraherar så han kan avsluta med en något botchad Canadian (Redneck?) Destroyer efter 3:45. Min gissning är att de övade på spotten innan där den sattes perfekt, men att det är en annan sak tre och en halv minut in i en match när man kanske inte är lika pigg och alert. Detta var på tiden när det var ovanligt med internet på mobilen så jag fick SMSa med en vän som läste på newz-sajts om att Matt var okej efter att det såg ut som om han slog i huvudet i slutspotten. Vinnare: Trevor Murdoch. *1/2

– Vi får grafik för Edge vs. Randy Orton senare ikväll. Mer om det senare.

3. Womens-champ Melina vs. Maria.
Nontitle. Inte mycket till match, Melina vinner med en grekisk-romersk hårdragning efter 1:05. Vinnare: Melina. NR

– Backstage: Carlito säger åt Ric Flair, som är lite av hans mentor, att hålla sig backstage under hans match ikväll.

4. Carlito vs. Great Khali.
Carlito agerar levande studsboll och går för en missile-dropkick som missar. När man blir bortfintad av GREAT KHALI är det dags att hänga upp äpplet och hitta ett annat yrke. Chop och Treeslam avslutar efter 2:02. Perfekt bokad match. Ric kommer in efteråt men blir utskälld av Carlito för besväret. Vinnare: Great Khali. 1/4*

– Backstage: Mick Foley babblar om whatever när Edge dyker upp och säger sig vinna fyrmanna-matchen på söndag och kommer njuta av att se Shawn och Cena spöa skiten ur varandra strax. Att jag varken fick se Edge eller Orton live här var lite trist, men det fick jag tillfälle att göra senare (lyckades dessutom fistbumpa Orton i DK) men detta var det närmaste jag kommit Mick. Edge-Orton-matchen fick avbokas ganska hastigt eftersom Orton fick för sig att spontanändra möbleringen på sitt hotellrum (läs: förstöra hela rummet) så han skickades hem i förtid före RAW och därmed var Edge utan motståndare så Cena-Shawn fick extra mycket tid på sig. Men detta var inget vi visste då.

– Backstage: Passivt aggressiv konfrontation mellan Shawn och Cena.

5. WWE-champ John Cena vs. Shawn Michaels.
Nontitle. Cena fyllde 30 år denna dagen för övrigt, det är därför jag har stenkoll på när han fyller år och hur gammal han är. Apropå tid, man vet att det är 2007 när man kan gå in på WWEs hemsida och ladda hem ny mobilbakgrund och ringsignal. Underhållande match, betydligt bättre och mer tempofylld än deras Mania-match och brutalt mycket bättre än jag mindes den som (se nedan). Gillar hur hela matchen innehåller callbacks från Mania för att visa att båda lärt sig hur den andre funkar. Denna brukar hamna högst upp, eller åtminstone på topp tre, när man rankar bästa matcherna på RAW genom tiderna. Så långt vill jag inte sträcka mig men den var väldigt bra. Dessutom heelar Shawn till sig en smula här så rollerna blir intressantare än face vs. face. Båda får in sina finishers men kan inte vinna på det. FU blockeras och Shawn sätter Superkick innan han kollapsar på Cena för tre efter 38:07 (55:49 utan reklam enligt Cagematch) för att avsluta den näst längsta singelmatchen (efter Benoit-HHH 2004) någonsin på RAW. Lite komiskt efteråt att JR noterar att Shawns dröm är att bli champ igen och att han har en chans på Backlash. Komiskt för att han tydligen blivit tillfrågad flera gånger om han ville bli champ men tackade nej för att han inte ville ha det ansvaret (vara ansiktet utåt, intervjuer etc). Nu sa JR såklart det i kayfabe men jag tyckte det var lite roligt ändå. Vinnare: Shawn Michaels. ****1/4

Maineventet gillade jag inte alls live, och det finns en väldigt lätt förklaring till det. Backlash sex dagar efteråt maineventades av Cena vs. Shawn vs. Edge vs. Randy Orton så jag satt hela tiden och väntade på att någon av dem (troligen båda) skulle kuta in här. (Inte minst för att de visat grafik tidigare ikväll på Edge vs. Orton på showen, men den blev som bekant inte av.) Dessutom började vakterna vänligt fösa undan folk längst ner på golvet för att bilda en tunnel en bit från där vi satt, vilket gjorde att jag var övertygad om att de skulle komma den vägen. Dock skulle det visa sig att de inte kom in alls, Orton blev som bekant hemskickad och då antar jag att de strök Edges närvaro också. Förmodligen behövde de dryga ut showen utan Edge och Orton så mainet fick pågå en timme. Eftersom jag hade mycket fokus på ”tunneln” som skapats i publiken fokuserade jag inte så mycket på själva matchen, och när jag gjorde det tycktes det som om det alltid pågick ett resthold. Med andra ord blev jag inte superförtjust i matchen live, men nu i efterhand när jag verkligen kan fokusera på den uppskattade jag den väldigt mycket.

SLUTSATS: Som show var den bara random RAW i högen förutom mainet som var väldigt bra, så den bör du se.

(Den här recensionen skrevs 2020-10-11.)

Kategorier:WWE RAW 2007
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: