Hem > WWE RAW 2020 > RAW 2020-10-12 – Draft

RAW 2020-10-12 – Draft

RAW 2020-10-12 – Draft

– Mellan SDL och RAW hade vi några draftningar på Talking Smack:

– Till RAW: Humberto Carrillo.

– Till SDL: Murphy, så att de kan avsluta storyn med Aliyah.

– Till RAW: Drew Gulak.

– Till SDL: Kalisto.

– Till RAW: Tucker. Känns som det kvittar. Istället för att göra inget på SDL kommer han göra inget på RAW.

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– I grafiken för de som kan draftas ikväll syns inte Lars Sullivan även om det poängterades på SDL att han skulle vara valbar ikväll. Tänkte först att det kunde ha att göra med snedsteg #237 på sociala medier men han dyker upp senare ikväll så han är tydligen inte persona non grata.

– Randy Orton in för en promo om HIAC. Drew McIntyre kommer in och det blir fight. Om jag får segmentet att framstå som grått och tråkigt så beskriver det segmentet perfekt.

– Precis som på SDL är det Stephanie McMahon som sköter offentliggörandet av brandens val. För två veckor sedan hamnade hon på plats #2 på Forbes lista över CMOs (Chief marketing officer), men WWE tycker det låter bättre att säga att hon valdes till den högst rankade kvinnan på listan. Nåväl, draft:

– Till RAW: Bray Wyatt. Antar att Fox inte gillade seriefigurer på sin REAL SPORTS FEEL-kanal.

– Till SDL: Bayley. Ganska väntat.

– Till RAW: Randy Orton.

– Till SDL: Street Profits. Ganska väntat eftersom Kofi Kingston & Xavier Woods draftades till RAW.

– Till RAW: Charlotte, som förvisso varit skadad sedan juni. Fox måste vara skitnöjda över samarbetet med WWE. Inför SDL-flytten till kanalen kretsade reklamfilmerna kring Brock, Ronda, Becky och Charlotte som sammanlagt gått sex matcher på showen sedan premiären i oktober förra året (Ronda har gått noll matcher där), varav Brock och Becky bara brottades på debutshowen. Detta vore väl kanske inget jätteproblem i sig om det inte vore för att WWE lovade Fox fyra miljoner tittare varje vecka men bara lyckas skrapa ihop lite över två (årets toppnotering var 2.687.000 tittare 28/2). Så ratingen är hälften av den utlovade och ingen av de fyra stjärnorna reklamen och premiäravsnittet kretsade kring är kvar. Det går bra nu. Visst, kulorna rullar in men det kommer en tid när dealen ska omförhandlas.

1. No DQ: Kevin Owens vs. Aleister Black.
Bra match, klart bättre än jag hade vågat hoppas på med WWE-mått mätt. De använder stolar på innovativa sätt och allt ser bra ut. Det känns inte som spots för sakens skull utan det känns som att det finns en tanke bakom. Owens blockerar ett knä med en stol. Black gör en Meteora igenom en drös stolar. Owens fintar så Black sparkar ringstolpen innan Owens avslutar med Stunner och powerbomb igenom ett bord för tre efter 8:47. Bästa TV-matchen på MR-TV sedan Sasha/Bayley vs. Shayna/Jax på SDL för fem veckor sen. Vinnare: Kevin Owens. ***

– Till RAW: Braun Strowman, som brottades här så sent som FÖRRA JÄVLA VECKAN. Och sen undrar de varför ingen bryr sig om draftshowerna?

– Till SDL: Daniel Bryan som känns aktiv som Jack The Ripper.

– Till RAW: Matt Riddle.

– Till SDL: Kevin Owens.

– Till RAW: Jeff Hardy.

– Miz-TV med John Morrison som Miz sidekick. Gästerna är Mandy Rose och Dana Brooke men Lana och Natalya kommer in och tjafsar innan det blir slagsmål. Whatever. Lars Sullivan mördar Morrison igen medan Miz håller sig undan. Lite udda bokning eftersom alla är heels, men eftersom de verkar ha släppt Otis vs. Miz kanske Morrison är på väg mot en faceturn och Sullivans nya roll blir som Miz muskler. Eller så har jag totalfel som vanligt. (Att de är på olika shower har ju inte direkt hindrat folk förr.)

– Backstage: Street Profits och Kofi & Woods byter Tag-titlar sinsemellan rakt upp och ner. Ibland känns det som om WWE inte ens försöker. Dolph Ziggler och Robert Roode kommer in och får en Tag-titelmatch mot Kofi & Woods ikväll eftersom de slog Profits i en sixman förra veckan där Orton pinnade Drew. Fråga inte.

– Till RAW: Retribution. Jag orkar inte ens FÖRSÖKA inse logiken att värva ett gäng som gått ut och sagt att de ska förgöra ens brand. WWE hypade en promo med Mustafa Ali ikväll om varför han joinade/bildade gruppen men det ströks av oklar anledning.

– Till SDL: Lars Sullivan. Now we’re talking!

– Till RAW: Keith Lee så han får umgås mer med frugan.

– Till SDL: King Corbin.

– Till RAW: Alexa Bliss.

– Seth Rollins in för tjöt. Jeff Hardy kommer också in för ännu mer tjöt där Seth noterar att det blir Jeff vs. Sullivan på fredagens SDL. Antar att någon sett Jeff vs. Brock från 2002 och tänkte återskapa det här. AJ Styles kommer också in, det blir tjafs och Jeff skriker om att han vill ha dem i en ”triple threat tagteam (sic) match!” HÄR OCH NU:

2. Jeff Hardy vs. Seth Rollins vs. AJ Styles.
Ser man på, hela TVÅ matcher under samma timme! Första fallet gäller. Fina spots men det är totalt ointressant. Elias gör comeback och drar gitarren i ryggen på Jeff så Styles kan pinna honom efter 11:23. Matchen var bara en massa spots. Jeff vs. Sullivan på fredag och upplägg med Elias, den där Hardy har fullt upp. Vinnare: AJ Styles. **

– Till RAW: Elias, som väntat eftersom han precis började fejda med Jeff Hardy.

– Till SDL: Sami Zayn. Japp, SDLs sekundära champ draftas som typ 50e man efter Kalisto, Murphy och Bianca Belair. Frågor på det?

– Till RAW: Lacey Evans.

– Till SDL: Shinsuke Nakamura & Cesaro, som tydligen fortfarande räknas som tagteam.

– Till RAW: Sheamus.

3. Mandy Rose & Dana Brooke vs. Natalya & Lana.
Returmatchen vi inte visste att vi ville ha. Och det ville vi inte heller. Ren uppvisning för Mandy & Brooke som avslutar Lana genom att Brooke utför en senton från Mandys axlar för tre efter 3:47. Nattie skäller ut Lana efteråt så jag antar att det teamet är splittrat och kommer ge oss mördande bra matcher framöver. Vinnare: Mandy & Dana. 1/4*

– Backstage: Ricochet ber Hurt Business om en sista match ikväll; Vinner han vill han att Hurt Business lämnar honom ifred och förlorar han joinar han gruppen. (Detta för att han är rädd att Apollo Crews draftas och han blir ensam kvar på RAW mot HB.) Vad har HB att vinna på detta? Vill de ens ha en med en sopa som Ricochet i gänget, som dessutom är där motvilligt och inte direkt känns jättelojal? Och hur gör detta Rico till babyface som mer eller mindre BER elakingarna att lämna honom ifred, vad är det för jävla babyface?

4. Andrade vs. Angel Garza.
Yes, de blåser av den första singelmatchen någonsin mellan dem här helt random på RAW. Förvånad? Zelina Vega gör color och klargör att hon gillar båda två men att killarnas egon gör att de inte kan samarbeta med varandra. Garza avslutar odramatiskt med Wing Clipper efter 2:54. Efteråt kommer Fiend och Alexa Bliss in och attackerar Garza respektive Zelina med Sister Abigail för att uppenbarligen sätta upp en ny fejd. Oklart dock om face/heel-dynamiken. Vinnare: Angel Garza. *

– Till RAW: Nikki Cross.

– Till SDL: Ziggler & Roode.

– Till RAW: R-Truth.

– Till SDL: Apollo Crews.

– Till RAW: Dabba-Kato.

5. RAW Tag-champs Kofi Kingston & Xavier Woods vs. Dolph Ziggler & Robert Roode.
Titelmatch. Inget säger nytt och fräscht som Kofi vs. Dolph. Hetta på Kofi och tag till Woods som rensar och imponerar rejält. Woods backbreakar Roode och Kofi kommer flygande med en double-stomp för tre efter 9:01. Tom Phillips kallar det Midnight Hour men det var ju Big Es Big Ending och Kofis dykande. Vinnare: Kofi & Woods. **

– Elias utlovar en konsert nästa vecka. Åh, goody.

6. Ricochet vs. Cedric Alexander.
Resten av Hurt Business är med in. Stabil pingisbollsmatch innan Rico gör en Eddie Guerrero-special (låtsas att han blir slagen av en stol och hivar över den till domaren som ser den i motståndarens hand) för DQ efter 5:05. Jag kan omöjligen ogilla den finishen vem som än gör den, men jag hoppas fejden är över nu även om de avslutar den med en DQ-vinst för babyfacen. Vinnare via DQ: Ricochet. **

– Till RAW: Titus O’Neil, vars senaste vinst på RAW var när han blev den första 24/7-mästaren i maj förra året.

– Till SDL: Carmella så hon kan gosa med Corey Graves på arbetstid.

– Till RAW: Peyton Royce. Man vet att man är lågt rankad när man väljs EFTER Titus.

– Till SDL: Aleister Black.

– Till RAW: Akira Tozawa. Nu är vi verkligen nere på bottenskrapet.

(Efter RAW annonserade WWE att Viking Raiders-Erik draftats till RAW medan SDL förärats med Zelina, Billie Kay och Tamina. Nu är det bara Mickie James och Andrade kvar som inte draftats. Så de är alltså lägre rankade än Titus, Carmella, Peyton och Tozawa? Otroligt.)

7. Battle Royal.
Vinnaren möter Asuka på RAWs säsongspremiär nästa vecka (fråga inte). Asuka gör color innan hon sonika går backstage och ser resten av matchen där av oklar anledning. Eller color och color, hon varvar mest ”YES! YEAH!” med obegriplig japanska. Men charmig som tusan är hon! De enda som får sina intron visade är Shayna Baszler och Nia Jax, och de andra deltagarna är Natalya, Lana, Tamina, Mandy, Dana Brooke, Lacey Evans, Bianca Belair (som jag trodde skulle ta hem matchen), Nikki Cross, Peyton Royce, Billie Kay, Liv Morgan och Ruby Riott. Jax – denna fontän av godhet och kamratskap – ger alla deltagare chansen att självmant hoppa ut så hon slipper dumpa dem. Ingen är sugen. Jax dumpar Tamina, Billie Kay, Mandy och Dana rätt snabbt. Jax räddar Baszler från att dumpas och strax efter ger sig alla, inklusive Shayna, på Jax och dumpar henne för att skapa osämja hos Tag-mästarna. Jax samoan-droppar Lana igenom ett bord (detta var fjärde gången) men Lana är inte eliminerad utan gled ut under repen. Detta var dock inget jag hade en tanke på under matchen. Vi ser Orton och Drew veva mot varandra backstage och Nattie dumpar Peyton i pausen. Lacey dumpar Cross. Bianca dumpar Shayna men blir själv dumpad av Riott Squad. (Här lyckades jag förvirra mig själv genom att anteckna att RS dumpade Belair. Förstod inte för mitt liv vem RS syftade på och efter att jag gått igenom deltagarlistan två gånger fick jag kolla upp resultatet av matchen och då slog det mig att jag menade Liv och Ruby som team.) Final Four (typ, Lana är ju fortfarande kvar fast ligger sänkt utanför ringen i den vanliga trötta bokningen): Natalya, Liv, Ruby och Lacey. Lacey och Nattie dumpar Riott Squad samtidigt och teasar elimineringar på apronen innan Nattie slungar in henne i stolpen så hon bumpar ut. Här började jag ana fuffens eftersom ingen matchklocka plingade och direkt efter kommer Lana bakifrån och dumpar Nattie för att vinna efter 8.24. Trött bokning men jag blev ändå överraskad. Detta är bara Lanas andra vinst i år så naturligtvis ska vi se henne som ett hot mot Asuka. Bryan: ”You think she’s beating Asuka?” Dave: ”fuck no!” Vinnare: Lana. *1/2

– Showen avrundas med att Drew och Orton slåss till ringside medan funktionärer rusar in.

– Nästa vecka: Asuka vs. Lana i titelmatch, Lee vs. Strowman samt Elias konsert. Det blir till att campa framför TVn så man hänger på låset när RAW släpps!

SLUTSATS: Ologiska draftval och vi får nog ge det någon vecka innan saker sätter sig och vi kan börja se hur det kommer utvecklas. Matcherna på showen var inte så pjåkiga trots allt, speciellt Owens vs. Black var underhållande.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-10-13.)

Kategorier:WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: