Hem > AEW Dynamite 2020 > AEW Dynamite 2020-10-14 – Anniversary Show

AEW Dynamite 2020-10-14 – Anniversary Show

AEW Dynamite 2020-10-14 – Anniversary Show

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. AEW Tag-champs FTR vs. Best Friends.
Titelmatch. Tully är med in. Underbart att de börjar direkt med en titelmatch, bokstavligen två minuter in i showen drar matchen igång. Riktigt, riktigt bra match där fokus låg på att vinna matchen istället för att utföra fancy shit, även om vissa spots kan liknas vid fancy shit om man ser dem utanför sitt sammanhang. Dessutom måste jag ge en tumme upp för Billy Gunns agerande som publik eftersom han ser väldigt nervös ut och verkar ta in matchen mer än de flesta så den känns som en big deal. Hetta på Trent och tag till Chuck. Dax gör back-suplex på Trent från toppen och en stund senare blockerar Trent samma spot (och landar på honom för två) för att visa att han lärt sig. Trent bumpar in i arkadspelet som Kip Sabian och Penelope Ford spelar på vid ringside under matchens gång. Detta blir viktigt senare. Chuck blockerar Goodnight Express och medan domaren väjer för en kollision med Chuck och FTR passar Cash på att däcka Chuck med bältet för tre efter 16:32. Miro mördar Best Friends efteråt för att de sabbade arkadspelet. Magnifik finish där domaren såg till att titta bort och därför inte såg beltshoten istället för att bara låta det ske för att det står i manus. Detta var en match helt i min smak, och det torde vara det alla borde eftersträva att producera. Vinnare: FTR. ****

2. Kip Sabian & Miro vs. Lee Johnson & Sean Maluta.
Penelope Ford är med in. Jobberteamet får vare sig sin entré visad eller ens sina namn på skärmen så jag gissar hejvilt på att de inte kommer vinna denna. Jag ogillar vanligtvis två tag-matcher i rad men detta var en ren squash så här funkade det. Ren squash, såhär skulle de bokat Miros debut! Han tar 90% av matchen och avslutar den ena sopan med Game Over efter 1:53. Efteråt hotar Miro återigen Best Friends eftersom de ”förstörde hans shit” och så gör man inte. Vinnare: Sabian & Miro. NR

– Backstage: Lance Archer attackerar Jon Moxley medan Jake Roberts går bakom honom i lugn och ro. Älskar Jakes ”less is more”-filosofi, precis som att han nästan viskar när han pratar. Lite senare attackeras Archer av Moxley så Tony Khan gör deras titelmatch ikväll till No DQ.

– Turneringen för att vaska fram en ny förstautmanare börjar nästa vecka och de första matcherna är Penta vs. Rey Fenix och Kenny Omega vs. Joey Janela på ena sidan trädet och Colt vs. Hangman och Jungle Boy vs. Wardlow på andra. Min gissning är att Kenny avancerar och slår Penta/Fenix-vinnaren för att ta sig till final. Hangman slår Colt och därefter Wardlow via DQ för att avancera till finalen mot Kenny på Full Gear. Men med tanke på min tippning på Bruno & Trents blogg bör du inte kopiera mina gissningar.

– Rätt kul segment med Inner Circle och MJF (med Wardlow) i ringen. För mycket att gå igenom här men Sammy är sur över att hans jacka (Inner Circle fick varsin jacka av MJF för en tid sedan) är alldeles för stor så hans kamrater får lugna honom. MJF vill joina gruppen vilket han och Chris Jericho ska prata om nästa vecka. Ingen aning om tanken är att MJF ska försöka ta över gruppen för att vända Jericho babyface, men underhållande är det.

– Tony Schiavone intervjuar Britt Baker är på ett spa och hon får ett utbrott när hon inser att han är naken (dock under handduk). Har Joey Ryan sålt sin gimmick till Tony månntro? Britt ska brottas nästa vecka.

3. TNT-champ Cody vs. Orange Cassidy.
Titelmatch. Först togs denna bort från AEWs hemsida några timmar innan showen men uppenbarligen var det bara ett misstag. Det räckte dock för att folk på nätet skulle börja spekulera. Arn och Brandi är med in, och Dork Order kommer in och stökar men bannas av domaren. Darby Allin, som ska möta mästaren på Full Gear, sitter i publiken. Och Cody är blond igen btw. Tyvärr funkade matchen inte för mig, Cassidy började med sitt vanliga jönseri och även om comedy klart har en plats i wrestling (R-Truth är väl det bästa exemplet på det för tillfället) behöver man separera det från seriösa matcher. Mycket kan sägas om WWE men de har åtminstone vett att hålla isär Truths tramsande med viktiga segment. Cassidy är en duktig worker greppmässigt och jag förstår att han har en stor fanbase men för MIG sabbar det titelbilden när han inte ens brukar allvar i en sådan förrän efter ungefär halva matchen. Denna är precis lika uppgjord som öppningsmatchen men den kunde jag sugas in i och känna dramatiken i, Cassidys tramsande gör att jag blir skriven på näsan att wrestling är uppgjort och då har jag svårt att engagera mig. Troligen spelar det också in att vi fått se mycket av Cassidy senaste tiden så han börjar bli tjatig, speciellt när man inser att han inte har så mycket att komma med personlighetsmässigt än det han visar upp här. Efter några bra spots har vi en time-limit-draw efter 20:00 för att sätta upp en returmatch om två veckor. Hade inte Cassidy poserat och därmed slösat flera sekunder i slutet hade han kanske kunnat pinna honom istället för att bara komma till två. Detaljer som dessa irriterar mig. Vinnare: Ingen. **

– Tony intervjuar Matt Hardy (med familj) vid ringside. Matt är clearad och ska återvända till ringen inom kort och Sammy dyker upp på Khan-Tron och säger att han inte tänker lämna Matt ifred förrän han åker hem i en låda.

– Vi har en drös tagteams på scenen och i ringen sköter två domare en tombola för att lotta fram fyra teams som ska mötas i en fourway nästa vecka för att vaska fram FTRs motståndare på Full Gear. Teamen som dras är Private Party, John Silver & Alex Reynolds från Dork Order, Butcher & Blade samt Young Bucks. Det blir fight efteråt startat av Bucks.

4. AEW Womens-champ Hikaru Shida vs. Big Swole.
Titelmatch. Stabil match. Swole gör samma springboard-cutter på apronen som sin make (Cedric Alexander) innan Shida avslutar med ett running knee efter 8:53. Vinnare: Hikaru Shida. **3/4

5. No DQ: AEW World-champ Jon Moxley vs. Lance Archer.
Titelmatch. Jake är med in. Eddie Kingston gör color med Lucha Bros bakom sig. Helt okej match men inget speciellt i det stora hela. Bord, stolar och soptunna används som vapen. Paradigm Shift från apronen igenom två bord står för den största spotten, och ytterligare en Paradigm Shift ger två. EBD-claw ger två. Blackout sätts för två och Moxley rullar vidare för tre efter 12:46. Jag HATAR den bokningen! Det är illa nog när folk sparkar ur finishers överhuvudtaget, här lyckas han inte ens få ner Moxley för ETT och dessutom har Mox tillräckligt med kraft att rulla vidare och hålla honom nere för tre. Usch! Vinnare: Jon Moxley. **1/4

– Lucha Bros attackerar Archer som bailar innan Kingston drar en promo om hur bra Moxley är och hur bra vänner de är, men Moxley håller sig skeptisk till lovorden. Det slutar med att Eddie fintar honom och stryper ut honom medan showen slutar. Kingston är troligen den med bäst micskills både i WWE och AEW för närvarande.

– Nästa vecka: Kvartsfinalerna i turneringen, Britt Baker i action samt fourway med tagteams. Inte bara gör AEW ofta bättre shower än NXT men AEW ser även till att bygga upp och hypa matcher till kommande vecka medan NXT kanske har en trött match klar till veckan efter och sen twittras det ut om någon ny match någon dag innan showen. Det kanske inte är BARA därför AEW-trådarna på F4W/WO-forumet är betydligt matigare än NXTs dylika.

SLUTSATS: Öppningsmatchen var riktigt bra och det byggdes upp rejält inför framtiden och inte minst Full Gear så det var ett väldigt bra avsnitt denna veckan.

(Den här recensionen skrevs 2020-10-15.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: