Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-10-23 – Bästa på länge!

SDL 2020-10-23 – Bästa på länge!

SDL 2020-10-23 – Bästa på länge!

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Vi börjar med KO Show med Daniel Bryan som gäst. På grund av slutspel eller annat bös flyttades veckans SDL till en annan kanal så jag antar man tog till alla knep för att göra showen så attraktiv som möjligt för att inte tappa tittare. Dock hade WWE på sin sida inte hypat NÅGONTING på SDL ett par timmar innan showtime så frågan är hur effektivt det var. Både Bryan och Owens är glada över att de är på SDL, och Bryan tycker IC-bältet borde försvaras varje vecka för att ge tittarna extra godis varje vecka. Jag vet inte, i teorin funkar det men i praktiken blir det många nödlösningsmatcher bara för att man måste prångla ut en titelmatch varje vecka samt att det gör det svårare att boka mästaren i tag-matcher eller annat och då blir det lite för enformigt. Owens föreslår att de två går efter Tag-titlarna eftersom Tag-titeln är den enda han (Owens) har kvar att vinna varpå Bryan replikerar att ”jo, men du har ju en tendens att vända mot dina vänner”. Ouch. Owens föreslår att de kallar sig Team Hell KO men Bryan noterar att då borde han bilda tagteam, med Kane som var ”Hell” i teamet. Dolph Ziggler & Robert Roode avbryter och babblar om whatever. Street Profits också och slutligen Shinsuke Nakamura och Cesaro som vevar loss vilket resulterar i en match HÄR OCH… eh, efter reklamen. Matchklockan ringer när de slåss så timekeepern trodde nog matchen skulle dras igång redan innan Adam Pearce hunnit in och bokat den. Är bra att jobba effektivt men att ligga trettio sekunder före i tidsschemat är kanske inte helt optimalt.

1. Street Profits, Daniel Bryan & Kevin Owens vs. Dolph Ziggler, Robert Roode, Shinsuke Nakamura & Cesaro.
Ja, varför inte slänga ut Bryans första match på fem månader helt utan någon form av hype? Är inte som om de behöver dra tittare eller något sådant. Nog med gnällande, denna var riktigt bra! Inte så konstigt kanske med tre bra teams och vad Dolph & Roode nu ska föreställa. JIP. Bryan säljer högerbenet och är face-in-peril, även om han gör sin vanliga volt i hörnan och missile-dropkick. Tag till Angelo Dawkins som förmodligen gör sin bästa rensning någonsin. Cesaro håller fast Dawkins för en gutwrench-powerbomb men låter Naka dyka in med ett knä i huvudet på Dawkins innan han slutför spotten, som Cole av någon märklig anledning kallar för en spinebuster. Montez Ford avslutar Cesaro med en frogsplash efter 10:52. Anna, som sitter med under matchen, noterar vilket fint hopp det var vilket är anmärkningsvärt eftersom det nog är första gången någonsin hon kommenterat ett enskilt grepp positivt. Vän av ordning undrar naturligtvis varför Profits team fick vinna när de saknar utmanare på PPVn om TVÅ dagar. Dolph & Roode förlorade en titelmatch mot Profits på under 90 sekunder förra veckan och förlorade rent ikväll så logisk WWE-bokning är att de får en titelmatch på söndag. Vinnare: Street Profits, Daniel Bryan & Kevin Owens. ***

– Dags för Law and Otis, ett rättegångsdrama om MITB-väskan. JBL är Judge Judy och Ron Simmons är Byrd. Otis vill behålla väskan och motiverar det med att han vann den i en match. Miz advokat tycker det är ett bra argument och får därför sparken av Miz. Senare (jag sammanfattar de olika segmenten här) dyker både Rey Mysterio, Tucker och Asuka upp som vittnen. Både Tucker och Rey är på Otis sida och vad Asuka säger är det ingen som begriper förutom Teddy Long som gör sin årliga WWE-cameo. JBL bokar slutligen Otis vs. Miz på HIAC där vinnaren får väskan. Inga vidare roliga segment och även om jag förstår varför Tucker är med är detta ytterligare en RAW-brottare som gästar den andra showen innan draften ens hunnit svalna. Likaså Asuka.

– Backstage: Bryan firar vinsten med sina lagkamrater och sträcker fram knytnäven och skriker ”fist me boys” (var inte det Lars Suillivans gamla catchphrase?) vilket blir underhållande tack vare lagkamraternas reaktion. Känns lika gulligt fel och naivt som Eddie Murphys ”Fuck You too” i En Prins i New York. Sami Zayn tycker Bryan ska hålla käft om hur IC-bältet ska försvaras eftersom Zayn vill försvara det ”på sitt sätt” (det vill säga så sällan som möjligt).

2. Bianca Belair vs. Zelina Vega.
Jag vet att det inte är månadens scoop men Bianca är STARK och vinner med en KOD efter 2:39. Jag vet inte vad tanken med Andrade och Angel Garza var men att splittra dem och låta Zelina börja brottas var ingen bra idé. Vissa är bra wrestlers, vissa är bra managers och vissa är bra på båda. Zelina tillhör mittengruppen. Vinnare: Bianca Belair. *

– Shorty G är redo för Lars Sullivan!

3. Shorty G vs. Lars Sullivan.
Shorty G visade sig inte vara redo för Lars Sullivan som avslutar med Freak Accident avslutar efter 1:57. Jag gillade hur Lars kaxade upp sig i början med världens självförtroende men när Shorty luggade honom några gånger blev han frustrerad och slutade tramsa för att kunna vinna. Efteråt drar Shorty med orden ”I quit” vilket låter som en karbonbokning av Austin Theory på veckans NXT. Vinnare: Lars Sullivan. *

– Seth Rollins är redo för Murphy ikväll. Så deras blowoff kommer från ingenstans på TV? Fantastiskt. Å andra sidan avslutade WWE Ricochet vs. Hurt Business på RAW efter sex månader med en DQ-vinst för Rico.

– Backstage: Shorty G är trött på sitt namn och att jönsa runt utan en push så nu återtar han sitt (workade) riktiga namn Chad Gable och tänker bli den wrestler av världsklass han en gång var. Bra promo, bra innehåll men jag är tyvärr rätt skeptisk till att det blir något av detta. Förmodligen kommer det bara leda till att han jobbar till Lars Sullivan under ett annat namn nästa vecka.

– Bayley in för en promo om att han vägrar signera kontraktet om en HIAC-match mot Sasha Banks på söndag, även om ALLA förväntar sig den. Nu är det mer av ren trots (hon är sur över att Sasha får all uppmärksamhet istället för Bayley och hennes titelregim). Sasha kommer in och medelst stol och strypning tvingar henne att signera. Nu är jag verkligen inte juridiskt skolad men att, dessutom i direktsänd TV, tilltvinga sig en underskrift med våld och hot om våld är nog inget som borde hållit i rätten om Bayley skulle önskat dra det så långt. Kanske YouTube-segment med JBL som domare innan HIAC för att piffa upp hypen.

4. Murphy vs. Seth Rollins.
Även om uppbygget fanns där tyckte jag matchen kom från ingenstans. Väldigt bra match som kändes helt klart PPV-värdig så frågan är ju förstås varför vi inte fick den på söndag istället. Båda verkade supermotiverade, speciellt Murphy, och enligt mitt arkiv är detta den bästa SDL-matchen sedan Rey Mysterio vs. Andrade i januari 2019 (****). Cole rabblar Seths CV (en miljon titlar, Mr. MITB, Rumble-vinnare) varpå Graves inte tycker att Murphys CV (”DMs from Aalyah”) riktigt väger upp detta. Det var roligare verbalt än i textform. Nåväl. Flera bra spots och matchen håller ett väldigt bra tempo utan att tumma på kvalitén eller säljandet. De fintar varandras spots eftersom de känner varandra så väl innan Seth avslutar rent med Blackout efter 12:38. Vinnare: Seth Rollins. ***3/4

– Efteråt sopar Seth till honom med en kendostick. Aalyah ber som far (Rey) och bror (Dominik) att hjälpa Murphy men de vägrar utan tycker han ska klara detta själv. Detta får ju onekligen dem att framstå som heels. Aalyah kutar in och då följer Rey och Dom med, men Dom attackeras av Seth som bailar. Inget är sagt om HIAC men det skulle inte förvåna mig om det blir någon form av match mellan dessa där (gissar man brett har man större chans att få rätt). Rey är tillbaka precis när som helst enligt Dave Meltzer så det är inte otänkbart att han brottas på HIAC.

– Bra avslutningssegment med Roman Reigns och Paul Heyman i ringen. ”Jey” dyker upp på Titan-Tron men det visar sig vara Jimmy så Jey kan attackera bakifrån. Jey sänker Roman och utför en flying big splash innan han går ut och poserar med brorsan vid entrén. Roman vaknar och säger att om Jey vinner på söndag blir han Universal-champ men om han förlorar kommer han, Jimmy, deras fruar och barn bli utstötta av resten av den samoanska jättefamiljen. Undrar vad Rikishi tycker om det.

(Detta kan klart sätta en schism mellan Jey och Jimmy när, inte om, Jey förlorar på söndag. En fortsättning för Jey vs. Roman efter detta tror jag inte på och eftersom Jimmy enligt Meltzer återvänder ”between November and January” bör de fundera på hur han ska komma tillbaka. Det logiska och förutsägbara vore att slänga ihop dem som tagteam igen men det lär kännas uttjatat redan tre matcher in så jag hoppas de gör något annat med dem.)

Precis som att Biancas styrka inte var ett scoop är det inte heller ett scoop att Heymans agerande är fantastiskt bra. Han går aldrig ur karaktär och bjuder på det där lilla extra som att han är kaxig och självgod när han pratar men när Jey är på väg in till ringen ser han riktigt oroad ut och ger legitimitet till både upplägget och Jey som person.

SLUTSATS: Detta måste vara det bästa avsnittet på bra länge, två seriöst bra matcher och två korta och koncisa squash-matcher samt ett fenomenalt avslut med Roman. Tydligen var HHH inne och pillade på manuset vilket nog förklarar det.

(Den här recensionen skrevs 2020-10-24.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: