Hem > NXT TV 2020 > NXT 2020-10-28 – Halloween Havoc

NXT 2020-10-28 – Halloween Havoc

NXT 2020-10-28 – Halloween Havoc

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar. Vic är utklädd till Waldo från ”Where’s Waldo?”, Barrett är utklädd till BNB och Beth är uppenbarligen Osynliga Mannen i vanlig ordning.

– Shotzi Blackheart är värd kvällen till ära och även om Halloween-temat ger showen en annorlunda look denna veckan är jag inget direkt fan av det. Jag vill gärna sugas in i matcherna och känna att det är ”på riktigt” vilket blir svårt med plastskelett och rekvisita i kartong som ska föreställa en kyrkogård. Gör man rena tramsmatcher är det väl ingen fara men när man försöker boka seriösa matcher i den miljön blir det ganska misslyckat. Är lite som att framföra en eulogi iklädd enbart Borat-tanga och clownsmink.

– Shotzi snurrar lyckohjulet för första matchen och för att undvika att tittarna råkar känna någon som helst dramatik visas inte hjulet i närbild så vi inte kan läsa vad det står innan hon deklarerar att det blir Devil’s Playground, vilket är en helt vanlig Falls Count Anywhere-match med spooky namn.

1. Devil’s Playground: NA-champ Damian Priest vs. Johnny Gargano.
Titelmatch. De slåss bland skräckfilmsrekvisitan och även om de arbetar hårt känns det mesta som en axelryckning eftersom det är en ordinär Streetfight fast fånig. Vi får två långa bild-i-bild-reklampauser under matchens gång som kanske inte heller bidrar positivt. Lite roligt att när de slåss ut följer kameramannen med så pass nära dem att man klart och tydligt hör domaren ge Priest cue om att det är två minuter kvar (”two minutes, two minutes”). Liemannen gör en run-in och däckar Priest med ett stålrör men Gargano ser förvånad ut så han verkar inte veta vem det är. Han sätter i alla fall en Tornado-DDT innan han får en gravsten av Liemannen som han drämmer i skallen på Priest som bumpar ut från en plattform igenom mer rekvisita, och Gargano klättrar ner och pinnar honom för tre efter 20:31. Hade han sparkat ur efter att fått en gravsten genom skallen hade jag gett upp WWE. Åtminstone för resten av dagen. De jobbade hårt men matchen var inget vidare (inte deras fel). Vinnare och ny champ: Johnny Gargano. **

– Pat McAfee, Danny Burch och Oney Lorcan in för en promo. Han tycker att alla vi är idioter (det är förvisso korrekt) och är förbannad över att Adam Cole inte pratade med honom efter deras match. Han hade dock inte tid att personligen sopa till Cole så han bad Ridge Holland som gjorde det åt honom på Takeover i utbyte mot en bil. Sen skadades Ridge själv och då anlitade han Burch och Lorcan. Han säger att de dock inte gick att muta… men mer hinner han inte säga innan Kyle O’Reilly och Pete Dunne (!) kommer in med varsin stol som de ser ut att ha andra planer för än att vila ändalykten på. Dock dröjer det inte länge innan Dunne vänder mot O’Reilly och sidar sig med Pat och hans gorillor. Antar att The Undisputed Era är babyfaces och Pats gäng övertar den vakanta platsen som toppgäng på brandet. Det känns åtminstone nytt och fräscht och även om jag inte direkt är ett fan av Pat (vet knappt vem det är) tycker jag han har väldigt bra micskills. Får hoppas han får fortsätta så och inte tvingas in i den vanliga verbala WWE-fåran.

– Michael Hayes gör entré iklädd stilren orange outfit i två nyanser och GIGANTISK magväska.

2. NXT CW-champ Santos Escobar vs. Jake Atlas.
Nontitle, även om Atlas pinnade honom i en sixman förra veckan vilket brukar generera en titelmatch. Rätt kort match men fina spots från båda. Joaquin Wilde och Raul Mendoza är med in och Raul headbuttar Atlas med en luchamask så Escobar kan avsluta med Phantom-driver efter 3:29. Kul så länge den varade. Vinnare: Santos Escobar. **

– Haunted House of Terror: Dexter Lumis vs. Cameron Grimes.
Detta pågår under flera segment och är det vanliga cinematic-köret som både började och peakade med Undertaker vs. AJ Styles på Mania. De slåss i ett spökhus.

3. Rhea Ripley vs. Raquel Gonzalez.
Wade tycker denna är episk vilket nog är det mest skrämmande på hela Halloween-temat. Den är inte dålig, men heller inte bra utan mest där. Riptide avslutar efter 11:34. Vinnare: Rhea Ripley. *1/2

– Backstage: Kul segment med Drake Maverick och Killian Dain. Drake är utklädd till Hulk Hogan och gör en bra imitation men McKenzie Mitchell blir förbannad för han envisas med att kalla henne ”Mean Gene”. Två jättar utklädda till The Giant (Paul Wight) och Yeti som en referens till Halloween Havoc 1995 dyker upp. Jag älskar att Tony Schiavone, som inte hade fått veta något som kommentator, bara helt random kallade mumien för Yeti (eller ja, ”Yetay”, som är en släkting till Bigfoot snarare än en mumie). Slutligen har vi Dain som Shockmaster men Drake lånar hans hjälm varpå han såklart faller och Dain noterar att han ”fell on his arse” för att citera Davey Boy Smith från det kända Clash-segmentet. Än en gång levererar Drake och Dain comedy SOM FAKTISKT ÄR ROLIG. De är bland det bästa i NXT just nu.

– Lumis vs. Grimes fortsätter i arenan och ringen. Vi har dessutom några förvirrade levande döda i ringen som attackerar Grimes men kan lugna oss regelnördar med att ”zombies are legal in this matchup”. En zombie klättrar på Lumis som skickar henne på Grimes och därefter avslutar Lumis honom med Silencer. Okej underhållning.

– Promo med Tommaso Ciampa som är sur på ungtuppar som pushas i NXT före honom. Match mot Velveteen Dream nästa vecka.

– Shotzi snurrar hjulet igen för att ge oss…

4. Tables, Ladders & Scares: NXT Womens-champ Io Shirai vs. Candice LeRae.
Titelmatch. TLC-match alltså. Bra match, den klart bästa ikväll. Bra spots, det mesta kändes logiskt och tempot var bra. Shirai missar moonsault och kraschlandar på några hopfällda stolar. Hon suplexar Candice på en uppställd stol så det ser ut som om hon bumpade på den med ryggen på kanten i en planerad spot. Candice gör en swinging neckbreaker ut från apronen så de båda kraschar igenom två uppställda bord. Den maskerade liraren från Gargano-matchen (även om det såg ut att vara en kvinna här) dyker upp och hjälper Candice, men Shotzi tar hand om vederbörande och Shirai välter stegen så Candice bumpar på en stege vid ringside. Shirai klättrar upp och tar ner bältet för vinst efter 16:55. Vinnare: Io Shirai. ***1/2

– Nästa vecka: Ciampa vs. Dream samt Ember Moon vs. Dakota Kai.

SLUTSATS: Okej show som avrundades med en riktigt bra match.

(Den här recensionen skrevs 2020-10-29.)

Kategorier:NXT TV 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: