Hem > AEW Dynamite 2020 > AEW Dynamite 2020-11-11

AEW Dynamite 2020-11-11

AEW Dynamite 2020-11-11

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

– Team Taz in för en promo, och det etableras att Darby Allin sitter i publiken.

1. Matt Sydal vs. Brian Cage.
Taz gör color och Ricky Starks är med in. Taz gör ett väldigt bra jobb i båset, han låter naturlig och har tyngd bakom det han säger. Betydligt bättre än när han kommenterade SDL för hundra år sedan. Nåväl, ganska ljummen match både actionmässigt och publikmässigt. Båda fintar den andres spots innan Matt hoppar in i en Drill Claw som avslutar efter 7:45. Läcker finish på en ganska sval match. Efteråt säger Starks att han har siktet inställt på Darbys TNT-titel. Vinnare: Brian Cage. **

– Cody med en in-ring-promo. Han har inga planer på att begära en returmatch mot Darby (än) utan fokuserar på en returmatch mot MJF istället, som han aldrig besegrat. Mer hinner han inte säga innan en ny bekantskap i form av en mörk donna vid namn Jade Cargill avbryter honom. (Helt okänd för mig men tydligen är hon wrestler och fitnessutövare). Hon insinuerar att det inte finns något stort på Cody (ouch) och teasar att hon företräder Shaquille O’Neal som vill möta honom. (Inte helt taget ur luften eftersom Shaq var backstage förra veckan. Jag har absolut ingen koll på Shaqs samröre med AEW och om en match ens är i pipen, men mot CODY?) Hon är aktivt dålig på micken och framförde sitt budskap väldigt dåligt så jag hoppas innerligt de inte ger oss mer av den här varan innan hon blivit bättre på det, alternativt korta kärnfulla repliker. Detta var rent ut sagt uselt. Brandi avbryter hennes avbrytande, kallar henne ”bitch” direkt för att etablera att vi är förbi artighetsfraserna och de kommer nästan till handgemäng när Jerry Lynn, som ser minst ut av alla tre, separerar dem. Jag är inget fan av Brandi men promon här var tusen gånger bättre och mer passionerad än jag hade vågat hoppas på, hon gjorde den riktigt bra! Efteråt smyger Starks och Cage in och attackerar Cody innan Darby räddar. När facen jagat ut dem kommer Will Hobbs in och Cody verkar lite frågande till varför han dröjde så. Detta sätter upp en tag-match nästa vecka.

– Promo med Jon Moxley (som ekar hela tiden) för att hypa hans titelmatch mot Kenny Omega som kommer gå av stapeln på Dynamite 12/2. De sa aldrig att den skulle gå på PPVn i februari, det var bara vi (jag) som förutsatte det när Kenny vann turneringen. Det evinnerliga ekandet drog tyvärr ner promon eftersom jag knappt kunde fokusera på den.

2. Bunkhouse-match: Natural Nightmares vs. Butcher & Blade.
Bunny är med in. Inga tags gäller och man kan bara vinna via pinfall eller submission så det blir som väntat en stökig – och bra – match. Jag trodde aldrig jag skulle skriva det men QT Marshall är VIP i matchen, en match som även innehåller DUSTIN RHODES. Trent MacGregor kan flyga alltså! Tony kallar Dustin för ”Runnels” vilket är lite intressant eftersom han får kalla sig Rhodes eftersom han använde det innan WWE-stinten. Av någon anledning kommer kommentatorerna in på namn under matchen varpå JR noterar att han vill bli wrestler i nästa liv under namnet ”Bunkhouse Butcher”. Nåväl. Brutal match och QT bladar. De vanliga wrestlingvapnen används, samt en kobjällra. Dustin bulldogar Butcher ut på en drös kartonger i en spot jag hade föredragit de inte gjort eftersom den såg allt annat än brutal ut som resten av matchen. QT sätter en flying elbow (!) från en stege på Blade för två. Bunny bumpar igenom ett bord från apronen när Blade knuffar till henne av misstag och Dustin sopar till honom med kobjällran innan QT avslutar med en cutter efter 13:02. Bra match. Vinnare: Natural Nightmares. ***1/4

– Inner Circle (minus Sammy Guevara) välkomnar officiellt in MJF och Wardlow till gruppen även om Ortiz och den frånvarande Sammy inte vill ha dem i den. Lite kul repliker från MJF här innan han gratulerar Chris Jericho på 50-årsdagen (som han fyllde i söndags). Det slutar med att MJF, på egen bekostnad vilket han är väldigt noga med att poängtera, bjuda hela Inner Circle till Las Vegas nästa vecka.

– Alex Marvez intervjuar Young Bucks som ber om ursäkt för att de sänkte honom för några veckor sen, säger att en returmatch med FTR lär komma men att de har siktet inställt på matchen mot Top Flight nästa vecka. Det är ett helt nytt tagteam för mig men ser att de gått två matcher på Dark. Denna skulle egentligen gått ikväll men flyttades av oklar anledning till nästa vecka.

3. Scorpio Sky vs. Shawn Spears.
Tully är med in. Denna skulle vi haft för några veckor sen men kines åt fladdermus och så vidare. Bra match, Shawn sköter sig bra och Sky imponerar som vanligt och är som alltid en fröjd att se. Tully smugglar in ett vapen som Shawn stoppar i handsken och sopar till Sky för tre efter 9:09. Vinnare: Shawn Spears. ***

– Kenny Omega är på väl till flygplatsen och har inte tid att stanna kvar (frågan är ju varför han var här alls eftersom han inte gjorde något på showen) men Marvez jagar fatt honom för att klämma ur honom några ord. Kenny säger att Moxley aldrig slagit honom i en vanlig match (Mox var en Lights Out-match mot honom förra året) och att det inte kommer ske nu heller. Älskar hans dryga heelstil.

4. Tay Conti vs. Red Velvet.
Brandi (med Velvet) och Anna Jay (med Tay) är med in. Ännu en bra match ikväll. Har ingen vidare koll på någon av dem även om jag sett en del med Tay. Allt verkade funka här och jag blev faktiskt imponerad. Tay avslutar med något som börjar som en Gory-special men slutar som en GTS efter 8:10. Vinnare: Tay Conti. **3/4

– Sammy dyker äntligen upp. Verkar som om han fått fel info av MJF och tjurar därför. Känns som att Sammy kommer vara den första att lämna gruppen (Wardlow blir säkert den andra).

– Här kommer Eddie Kingston in, och jag kommer på mig själv med att hoppas han håller det kort och koncist eftersom jag inte vill att det äts upp för mycket av tiden för Penta och Fenix i mainet. Och det säger jag även om jag älskar Eddie och anser att han är den med bäst micskills av alla i WWE/AEW i nuläget. Så inget emot honom alltså, jag vill bara att mainet ska få tid på sig. Nåväl, han säger inte så mycket mer än att han har rest sig igen efter sin förlust mot Moxley vilket är mer än vi andra losers någonsin gjort.

5. Penta El Zero M vs. Rey Fenix.
Bra men inte lika råbra som deras senaste. Fina spots hela vägen och Fenix försöker ta av masken men Penta kämpar emot. Dock lyckas han riva av delar av masken. Penta gör en Canadian Destroyer vid ringside och avslutar med en package-piledriver efter 12:31. Vinnare: Penta. ***1/2

– Eddie gratulerar Penta till vinsten och sparkar ut Fenix ur ringen och menar på att han bara varit ett sänke för sin bror. Pac gör comeback och tjafsar med Eddie så det verkar som om han har åsikter om att Eddie tagit Lucha Bros från honom sedan Death Triangle tog en ofrivillig paus i mars. Ingen aning om dynamiken här men det känns onekligen som om Pac är storyns babyface, men den stora frågan är väl om Lucha Bros är på samma sida numera. Han är i alla fall bokad mot Blade nästa vecka. Min vilda gissning är att Pac återbildar Death Triangle men som babyfaces.

Gällande Pac förresten; Det var inga visumproblem som höll honom borta sedan i mars och även med restriktioner kunde han resa mellan USA och England. Problemet var de två veckors karantän han i så fall skulle behöva sitta i mellan varje resa. (WON 2020-11-09.)

– Nästa vecka: Pac vs. Blade, Orange Cassidy vs. Kip Sabian, Cody & Darby Allin vs. Ricky Starks & Brian Cage, Young Bucks vs. Top Flight samt Inner Circle i Las Vegas.

SLUTSATS: Noterbart är att ingen som brottades på PPVn i lördags brottades ikväll. Det är kanske ingen kunskap man lär vinna i Jeopardy med men ändå väl värt att notera. Bra show som vanligt!

(Den här recensionen skrevs 2020-11-12.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: