Hem > WWE RAW 2020 > RAW 2020-11-16

RAW 2020-11-16

RAW 2020-11-16

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Drew McIntyre in för en promo men Randy Orton avbryter på Titan-Tron. Båda anser sig vara jätteballast i världen. The Miz och en nyrakad John Morrison kommer in för att teasa in-cashning av väskan senare ikväll. Även om jag är trött på att se dem är Miz och Orton väldigt, väldigt bra på micken måste jag erkänna. Segment var dock enligt Mall 1A.

– Backstage: Lana, som önskat kvällens match, säger åt Shayna Baszler och Nia Jax att hon vill visa ikväll att hon är att räkna med på Survivor Series, men de snäser av henne och säger åt henne på skarpen att hålla sig på apronen under matchen.

1. Asuka, Mandy Rose & Dana Brooke vs. Lana, Shayna Baszler & Nia Jax.
Hela storyn kretsar såklart kring Lana, och det behövs för att WWE försöker desperat få över henne som sympatisk. Det fungerar faktiskt över förväntan, även om jag inte direkt är ett fan av henne i ringen. Heelsen bearbetar både Mandys och Danas vänsterarmar. Shayna går för avslut på Asuka med en choke, men Lana taggar in sig själv till hennes stora förtret. Asuka avslutar dock henne tämligen enkelt med en Asuka-lock efter 3:39. Och där försvann sympatin direkt (Shayna hade ju matchen vunnen när Lana taggade in sin själv). Efteråt tycker Jax ändå att Lana visade på mod här och välkomnar henne i teamet, men det är förstås en swerve så igenom bordet vi åka. Känns som att de bygger upp för Lana att rädda dagen på söndag. Vinnare: Asuka, Mandy & Dana. 1/4*

– Backstage: AJ Styles samlar trupperna inför Survivor Series och säger att de är bokade mot Retribution ikväll för att bli ett mer sammansvetsat team. De ser ganska förvånade ut över nyheten om kvällens match så jag antar att de inte läser WWEs hemsida. Därefter blir det det vanliga tjafset om att de inte ser Styles som lagkapten. Det känns helt klart som en krycka i storyn att boka in lite dramatik kring vem som ska leda teamet men A; ingen i teamen tjänar på att teamet vinner matchen så det är rätt poänglöst och B, jag tror aldrig någonsin det förekommit att lagkaptenen haft något att säga till om i själva matchen. I slutet blir det lite comedy med Styles och Jordan; Styles tror inte Jordan kan engelska men Jordan svarar att han visst kan det men varit tyst eftersom ingen frågat honom något innan. Liten spoof på Simpsons-parodin på Gökboet.

– Backstage: Reckoning attackerar Dana Brooke.

– Firefly (not so) Funhouse sätter upp Bray vs. Miz ikväll. Så efter hur många veckor med Bray som babyface får vi äntligen en match med honom? Tja, det är i alla fall annorlunda.

2. RAW Tag-champs Kofi Kingston & Xavier Woods vs. Cedric Alexander & Shelton Benjamin.
Titelmatch. MVP och Bobby Lashley är med in. Innan matchen har vi lite verbal sparring mellan teamen där Shelton mumlar och botchar Street Profits namn. Han är toppen i ringen men rätt fyrkantig på micken. Lite ofrivillig komik uppstår när Kofi och Woods försöker skoja till det och Kofi, som för övrigt uttalar MVPs efternamn ”portier” av oklar anledning, kallar gruppen för Jerk Business varpå MVP replikerar ett torrt ”that was your punchline?” för att genast få Kofi att se fånig ut. Okej match, varken mer eller mindre. Hetta på båda babyfacen. Cedric ska skina mot slutet med tre planchas men lyckas imponerande nog botcha ALLA TRE. Första missar han och kraschar in i barrikaden. Andra sätter han någorlunda men kraschar ändå in i barrikaden och tredje botchar han genom att fastna med foten i topprepet så han åker rakt ner och får nöja sig med att sopa till Woods med en underarm. Ibland har man bara en sådan dag. Trouble in Paradise och Day Break (backbreaker/stomp-kombo) på Cedric avslutar efter 13:28. Vinnare: Kofi & Woods. **

– Backstage: Sheamus har med sig Drew McIntyres gamla svärd och kilt som han använde i början av karriären.

– Promo med Retribution som är självsäkra eftersom Team RAW mest bråkar internt.

3. Riddle, Keith Lee, Sheamus & Braun Strowman vs. Mustafa Ali, Mace, Slapjack & T-BAR.
Styles gör color och har jätten intill sig. Reckoning är med in. Tror jag. Glömde anteckna och orkar inte gå tillbaka och kolla. Det är rätt fantastiskt att de enda som tar sitt ansvar med munskydd är heel-anarkisterna i Retribution. Inte mycket till match, story är såklart att Team RAW inte kommer överens och det slutar med tusen självintaggningar innan Ali skickar in Riddle i Braun och rullar upp Riddle för tre efter 8:14. Hade inte Retribution redan setts som rena skämt vore kanske vinsten betydelsefull. Vinnare: Retribution. 1/2*

– Backstage: Nikki Cross letar efter Alexa Bliss för att tala om för henne att hon bör lämna Bray. Detta kunde inte gjorts under veckan mellan showerna utan måste tvunget göras här? Inte för att jag egentligen bryr mig, men det hade kanske besparat oss den här mellanstadiepjäskvalitén.

– Backstage: Jeff Hardy är upprörd över att Elias satt upp lappar om att han önskar info om vem som körde över honom på SDL tidigare i år, och nämner att Elias photoshop-skillz är lika bra som hans musik. Jag har hört både Jeff och Elias sjunga och tar hellre Elias sångröst än Jeffs vråkskrikande vilken dag som helst. Men nu var det kanske inte det som var frågeställningen här. Jeff dundrar in till Elias och bedyrar sin oskuld i ungefär samma mellanstadiepjäskvalité som Nikki Cross ovan. Känns som en returmatch på Survivor Series. Jippie.

4. Bray Wyatt vs. The Miz.
Detta måste vara Brays första match som face. Morrison och Alexa är med in, och när Nikki försöker tala vett med henne sopar Bliss till henne för besväret. Därefter följer det mänskliga vakuum som är Bray vs. Miz där Bray vinner med en Sister Abigail efter 4:51. Det enda jag uppmärksammade var att de var helt off i nästan allt de gjorde. Först är de otimade när Bray ska skicka in honom i trappan så det ser ut som om Miz självmant skallar den och sedan ska Bray finta en Yes-kick och därefter attackera men är för långsam så det såg ut som om Miz ramlade över honom självmant. Såg bara klumpigt ut. Det hände säkert mer saker mellan klockplingandet men jag antar min hjärna ville skydda det lilla innehåll den har kvar så den blockerade ut det mentalt för mig för att jag ska slippa PTSD. Brukar annars bara ske i konversationer med Trent MacGregor. Vinnare: Bray Wyatt. DUD

– BREAKING NEWS: Stephanie McMahon har tydligen blivit nämnd i AdWeeks Most Powerful Women in Sports-lista! Förvisso tillsammans med 30 (!) andra kvinnor så jag vet inte hur imponerande det är. Den stora nyheten är förstås att WWE är sport denna veckan. Dany Johnson (The Rocks ex) representerar förresten XFL på den listan.

– Backstage: Både Mandy (i matchen) och Dana (attacken efter av Reckoning) är så pass skadade att Adam Pearce tvingas avboka dem från Team RAW och ersätta dem med, och håll i hatten nu, Peyton Royce och Lacey Evans. Både Peyton och Lana i samma match – och Dave Meltzer som inte trodde Omega-Okada gick att överträffa! Asuka kommer in i slutet av segmentet och ylar något.

– Randy Orton är redo.

– Angel Garza flirtar med oss.

– Backstage: Lacey och Peyton är glada över att vara på Team RAW men tas såklart inte emot med varm hand av Shayna och Jax. Det ska bli intressant att se om de hinner slåss åtminstone NÅGOT mot motståndarlaget och inte bara internt.

5. WWE World-champ Randy Orton vs. Drew McIntyre.
Titelmatch. Första gången någonsin det bältet är på spel på RAW. Senast ett världsmästarbälte var på spel på RAW var i augusti 2018 (Roman behöll mot Corbin), och senast ett världsmästarbälte bytte ägare på RAW var när Roman slog Sheamus om det i december 2015. Tom Phillips halvskriker entusiastiskt att detta är första gången bältet är på spel i Thunderdome, vilket är mindre imponerande om man tänker på att ALLA MR-showerna går i Thunderdome numera. Är som att hypa en titelmatch med en domare i ringen. Nåväl. Drew har kilten och svärdet med sig som Sheamus gav honom tidigare ikväll. Riktigt fancy intro för en TV-match. Okej match som aldrig lyfter. Orton försöker baila men Pearce dundrar in och motar in honom igen och säger att det är No countout/DQ för att vi ska få ett riktigt avslut. Jag ogillar starkt den bokningen eftersom den försätter heelen i underläge genom att helt plötsligt ändra reglerna mitt i matchen. Precis som de brukade göra med Money Inc. Det var liksom aldrig konsekvent, ibland kunde de ta en frivillig countout och ibland inte. Det berodde liksom på. Orton gör en superplex. Han bumpar också igenom ett bord och säger ett fult ord, men som tur var censurerades det så vi inte får moralpanik hemma i TV-sofforna. Claymore-kick vänds till snap-powerslam i en fin spot innan Drew vänder en RKO till Claymore-kick för tre efter 20:06. Detta sätter upp Drew vs. Roman på söndag, och jag skulle inte bajsa på mig av chock om Orton kostar Drew matchen där för att sätta uppå returmatch om bältet i december. Men hursomhelst är Drew vs. Roman mycket intressantare än två heels mot varandra. Vinnare och ny champ: Drew McIntyre. **1/4

– Nästa vecka: Säkert mer fängslande dramatik och förstklassig Sports Entertainment för vår viewing pleasure (uttala de två sista orden som Lord Alfred Hayes för bästa effekt).

SLUTSATS: Se nedan.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-11-17.)

Kategorier:WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: